Miért hordják az emberek az órákat fejjel lefelé? Valójában több okból is

Tartalom

Miért hordják az emberek az órákat fejjel lefelé?

Valójában több okból is. Az emberek gyakran hordják az órákat fejjel lefelé, mert így könnyebben tudják leolvasni az időt, különösen akkor, ha az óralap mutatói világítanak a sötétben. Ez különösen előnyös lehet éjszakai tevékenységek, például túrázás vagy sátorozás során.

Egy másik ok az adott óramodell divatos megjelenése lehet, mivel a fejjel lefelé tartott óra egyedi és kissé szokatlan kinézetet kölcsönöz a viselőjének.

Emellett néhány ember csak egyszerűen kényelmesebbnek találja az órát fejjel lefelé hordani, és ez a személyes preferenciájuk része.

 

AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

 

Itt fogunk válaszolni a (legalábbis egyesek számára) ellentmondásos gyakorlat kérdésére. Miért hordják az emberek az órákat fejjel lefelé? A legtöbb ember számára a válasz egyszerű: szokás.

De honnan ered ez a szokás? És vannak-e gyakorlati következményei? Olyan apával nőttem fel, aki az óráját a csuklója belső oldalán hordta. Neki a tengeren alakult ki ez a gyakorlat. Mérnök volt, és mielőtt én megszülettem volna, a hét tengeren hajózott (bár a történeteit hallgatva több időt töltöttek a kikötőben, mint hogy ténylegesen hajózzanak bárhol).

Soha nem igazán másoltam le a dolgát. A csukló belső oldalán viselt óra útban van a billentyűzetnek, és az asztalra ütközik. Szerzőként ez elég nagy probléma. De engem mindig is lenyűgözött ez a gyakorlat.

Az okok, hogy miért kell fejjel lefelé hordani az órát

Egyszerűen fogalmazva, 5 fő oka van annak, hogy az emberek a csuklójuk belső oldalán akarják viselni az órájukat:

  • Órák, mint egy stílus nyilatkozat
  • Órája védelme a sérülések ellen
  • Könnyen leolvasható az óra
  • Megállítja a tükröződést és a tükröződést az órájáról
  • Diszkréció

Vessünk egy pillantást mindegyikre

Órák mint stílusmeghatározás

Mindig keressük a módját, hogy kifejezzük magunkat. Főleg fiatalabbként, mindig arra törekszünk, hogy megmutassuk egyéniségünket. Az órák nagy részét képezhetik a személyiség kifejezésének. Valaki, akinek egy nixie cső óra a csuklóján, egészen más üzenetet küld, mint valaki, akinek egy apple watch.

De ahogyan maguk az órák is önmaguk kifejezői, úgy az is, ahogyan viseled őket. Az, hogy az órád a csuklódban van, a stílusod megváltoztatásának egyik módszere.

az órát fejjel lefelé viselő személy

Órája védelme a sérülések ellen

Ha a kezeddel dolgozol, az óra viselése sok büntetésnek teheti ki. Az órádat azonban ettől függetlenül ellenőrizned kell. Vízvezeték-szerelők, asztalosok, ápolók, rendőrök, katonák és különleges erők. Mindannyian olyan helyzetekben dolgoznak, amelyek veszélynek teszik ki az órájukat. Egész nap olyan helyzetekben vannak, amelyek megkarcolhatják, megütik vagy ráönthetik valamivel az órájukat.

Ilyen körülmények között nagyon praktikus lehet, ha az órát a csuklójában tartja, hogy további védelmet nyújtson neki. Azzal, hogy az előlapot a csuklója védi, megállíthatja a karcolásokat és az ütéseket, és elkerülheti a zsírt, a szennyeződéseket vagy a testnedveket.

Könnyen leolvashatóvá teszi az óráját

Az emberek többsége számára az óra viselése a csukló tetején, megkönnyíti az olvasást. Ahogy gépelek, még a csuklómat sem kell mozgatnom, hogy lássam az időt.

De ez nem mindenkinél van így. Bizonyos munkáknál, gyakran olyanoknál, ahol sokat használod a kezed, könnyebb a csuklód belsejéről leolvasni az órádat.

A modern technológia miatt ez ma már nem igazán így van, de az ápolónők hagyományosan órát viseltek. a csuklójuk belső oldalán, hogy a pulzusmérés közben könnyebben számolhassák az időt.

A mérnökök, szerelők és szakmunkások gyakran könnyebbnek találják, ha a csuklójuk belső oldalán viselnek órát. Ahogy szerszámokat tartanak vagy munkát végeznek, ez egy természetesebb pozíció az idő leolvasásához.

A katonai és különleges erők személyzete, valamint a fegyveres rendőrök fordítva is hordhatnak órát, mivel így könnyebb leolvasni az időt, miközben puskát vagy fegyvert tartanak a kezükben. Élet-halál helyzetben ez az apró különbség hatalmas következményekkel járhat.

Állítsa meg a tükröződést és a tükröződést az óráján

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy az óránk elkapta az ablakon beáramló napfényt, és játszott a falon tükröződő fényvisszaverődéssel. Vagy talán csak én vagyok így. Ettől függetlenül tudjuk, hogy egy óra képes visszatükrözni a fényt, és még a tanár szemét is elkápráztatni, ha jól csináljuk (vagy ez megint csak én vagyok?). De vajon a tükröződés megállítása tényleg ok arra, hogy az órák fejjel lefelé legyenek felrakva?

Néhány ember számára igen, és jó okkal. A katonák, akik a tűzvonalban találják magukat, nem akarják az ellenségnek hirdetni a helyzetüket. A kijelző arcának egy kósza visszaverődése rossz körülmények között szó szerint a halált jelentheti. Az ellenség megtalálhat téged és az összes osztagtársadat. A fegyveres erőknél komolyan kell venni a fényfegyelmet.

A másik oldalról viszont a vadászok órájának számlapján visszaverődő napfény figyelmeztetheti a zsákmányukat a helyzetükre, és lehetővé teheti számukra a menekülést.

Mindkét okból kifolyólag az óra fejjel lefelé történő viselése szükséges fegyelem.

csuklóóra fejjel lefelé fordítva

Diszkréció

Volt már olyan állásinterjún, ahol az interjúztató az órájára nézett? Vagy előléptetésről beszélgetett a főnökével? Vagy egy értékesítési megbeszélésen? Ez sosem tűnik jó jelnek. De lehet, hogy teljesen ártatlan oka van annak, hogy az illető az időt nézi.

Ha diszkréten rá akarsz pillantani az órádra, akkor ez lehet az egyik jó ok, amiért úgy dönthetsz, hogy fejjel lefelé viseled az órádat.

Nézzen meg még több óra útmutatót

Következtetés

Tehát sok oka van annak, hogy az időmérők a csukló „rossz” oldalán legyenek. Ha egy karóra rossz irányban van a csuklódon, az valójában jó ötlet lehet.

Ha stílust akarsz mutatni, és a karodra irányítod a figyelmet azzal, hogy fejjel lefelé viseled az órát. Ha arra törekszel, hogy megvédd a szeretett értékes almaórádat a sérülésektől.

Vagy megkönnyíted a képernyő leolvasását. Ha diszkrét akarsz lenni. Talán elkerülöd a nap fényének visszaverődését, hogy elrejtsd a helyzetedet az ellenség elől.

Bármi legyen is az ok, az óra fejjel lefelé való viselése bölcs dolog lehet. Az óra viselésének nincs jó és rossz oldala.

ferfi karorak

 

 

Miért hordják az emberek az órákat fejjel lefelé?

Okok:

  • Divat: Néhányan egyszerűen divatosnak tartják az órát fejjel lefelé viselni.
  • Személyiségkifejezés: Az óra fordított hordása különleges stílust vagy egyedi személyiséget sugallhat.
  • Védelem a kar alatt: Vannak, akik úgy tartják, hogy fejjel lefelé viselve az óra jobban védi a kar alatti területet.
  • Praktikusság: Az óra hordása fordítva bizonyos tevékenységeknél, például sportolásnál vagy munkavégzés közben, praktikusabb lehet.

 

 

AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek

Az akciók, amikre vártál: Tommy Hilfiger karóra akár 50% kedvezménnyelA BOLTHOZ