Seiko Prospex SPB411 óra felülvizsgálata

Tartalom




Seiko Prospex SPB411 óra felülvizsgálata

Seiko Prospex SPB411 óra felülvizsgálata

A Seiko Prospex SPB411 egy prémium minőségű óra, melyet kifejezetten a szabadidős és sport tevékenységekhez terveztek. Az óra strapabíró kialakításának köszönhetően ideális választás minden kalandor számára.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Seiko Prospex SPB411 óra értékeléseSeiko Prospex SPB411 óra értékelése

Évszakok üdvözletét mindenkinek. Üdvözöljük ismét egy újabb WRB óra felülvizsgálat. Ez lesz az utolsó áttekintésünk 2023-ban – miért ne fejeznénk be egy japán óra bangerrel.

Ma megnézünk egy Seiko – pontosabban az SPB411, egy igazán gyönyörű példány, amely mindent megtestesít a Seikóról. Szeretnék egy nagy köszönetet mondani Samnek a Gem Bijou Ontarioban, hogy elküldte nekem ezt az órát felülvizsgálatra, ha valaha is a torontói területen vagy, ajánlom, hogy nézd meg az ottani üzletét, ahol hatalmas választék van Seiko, Hamilton és Longines órákból, sok más márkával együtt.

Tervezés &; Építsd

Seiko-Prospex-SPB411 LünettaSeiko-Prospex-SPB411 Lünetta

Seiko soha nem szűnik meg lenyűgözni engem a hűvös retro dizájn és az érték javaslatok, míg ez SPB411 nem az, amit én úgy vélem, egy költségvetési óra jön a $ 1500 USD kiskereskedelmi ár – ez még mindig szállít dolgokat, hogy nem talál más órák ezen az áron.

Az első benyomásaim, amikor kezeltem ezt az órát, meglehetősen pozitívak voltak, bár észrevettem, hogy meglehetősen könnyűnek érzem a kezemben – ami pozitív vagy negatív lehet, a személyes preferenciáktól függően. A súly lehetővé teszi, hogy ez az óra rendkívül kényelmesen viselhető legyen, van ez a csilingelő vintage Rolex érzés, ami egyesek számára nosztalgikus is lehet. Másrészt nem kapja meg azt a modern, masszív, masszív érzést, amelyet mondjuk egy svájci órán találhat ezen az áron.

Az óra illeszkedése és kivitelezése kivételes, és egy futás a malom Seiko és én rendkívül lenyűgözött. Az óra minden megfelelő helyen polírozott, ami lehetővé teszi, hogy kiváló fényjátékkal rendelkezzen a stúdiófények alatt, valamint a rendszeres napi viselet során beltéren és kültéren. Ez az egyik erőssége.

Fit & Finish

Seiko-Prospex-SPB411 SzámlapSeiko-Prospex-SPB411 tárcsa

Egyszerűen imádom, ahogy az óra illeszkedik a csuklóra, ez egy 9,5 a 10-ből számomra, ami a 6,5 hüvelykes csuklómra való illeszkedést illeti. Az ikonikus párnás tok csodálatosnak tűnik, és a karkötő szélessége tökéletesen illeszkedik a füléhez. Mivel a tok jól méretezett és nem túl nagy, lehetővé teszi, hogy a kiváló karkötő egy része látható legyen az óra tetejéről, ami ismét egy vintage típusú illeszkedést és stílust kölcsönöz. A karkötő ismét rendelkezik azzal a karcsú típusú vintage Rolex érzéssel, nem nehéz, de a fémmunka kiemelkedő. Összességében egy Netflix Narcos hangulatot kapok ettől az órától, úgy érzem, hogy kiváló kellék lenne az egyik főszereplő csuklóján.

A lünetta nagyon menő, ismét emlékeztet a kopár, de tiszta megjelenésű Explorer 2 lünetta, kivéve, hogy ez egy kétirányú súrlódásos forgatással rendelkezik.

A számlap színe nem egy átlagos szürke, lényegesen sötétebb, mint a környező rozsdamentes acél, mély napfényes szén típusú megjelenést ad, gazdag textúrájú, és szeretem. A GMT mutató piros, és hozzáadja a szükséges színt, hogy megtörje az óra monoton megjelenését.

Az óramű az automata Seiko 6R54, körülbelül 72 óra járástartalékkal. A tok mérete 38,5 mm átmérővel, nagyon vékony 12,6 mm vastagsággal és nagyon üdvözlendő 45,2 mm-es fülkével a fülhöz.

Végső gondolatok

Seiko-Prospex-SPB411-Wrist-ShotSeiko-Prospex-SPB411-Wrist-Shot

Ez egy csodálatos utazási óra lenne, különösen a GMT és a dátum funkcióval. Ez 4000 darabra van limitálva, így nem lesz örökké.

Nagyon szeretem ezt az órát, és úgy gondolom, hogy érdemes komolyan megfontolni minden óragyűjtőnek, és különösen azoknak, akiknek van egy gyenge pontja a Seiko számára.

Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! Viszontlátásra 2023 és várjuk Önöket hamarosan több értékeléssel 2024-ben! Egészségetekre!

További információkért látogasson el a hivatalos Seiko weboldal itt.

ferfi karorak

Seiko Prospex SPB411 óra felülvizsgálata

Üdvözöljük a Seiko Prospex SPB411 óra felülvizsgálatával kapcsolatos gyakori kérdések részében. Az alábbiakban megtalálja a legfontosabb információkat az óra működésével és karbantartásával kapcsolatban.

Hogyan működik a Seiko Prospex SPB411 óra?

A Seiko Prospex SPB411 egy automatikus mechanikus óra, ami azt jelenti, hogy nem szükséges elemet vagy akkumulátort cserélni a működéséhez. Az óra működését a hordozás közbeni mozgás aktiválja, illetve a hagyományos felhúzóval is lehet tölteni.

Hogyan tisztítsam és karbantartsam a Seiko Prospex SPB411 órát?

Az óra vízálló és sokkálló, így viszonylag könnyen karban tartható. A tokon és a szíjon található szennyeződéseket puha száraz kendővel lehet tisztítani. Fontos azonban, hogy ne érje víz vagy erős fizikai behatás, mivel ez károsíthatja az óra belső szerkezetét.

AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek