Kézbevétel: A titánium ideje eljött az Apple Watch Ultra 2-vel

Tartalom



Kézbevétel: A titánium ideje eljött az Apple Watch Ultra 2-vel

Kézbevétel: A titánium ideje eljött az Apple Watch Ultra 2-vel

Apple Watch Ultra 2 egy új generációs okosóra, amely kiváló minőségű titánium házzal rendelkezik. Ez az új készülék rengeteg új funkcióval és különleges design-nal rendelkezik, amely egyszerre moder és professzionális.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

A titániumnak most van egy pillanata. A könnyű és erős fém már több évtizede ismerős a fogyasztók számára, de az elmúlt néhány évben a titán egyre több termékben kezdett megjelenni, és a puszta teljesítményen túlmutató célokra. 2023-ban, Apple bemutatta az első iPhone-t (az iPhone 15-tel), amely az okostelefon szerkezetében titániumot használt. A titán már az Apple Watch család része, mivel az Apple Watch Series 5 bevezette a titániumot, mint csúcskategóriás opciót néhány Apple Watch számára. A titán akkor tette le igazán a névjegyét az Apple Watch-on, amikor az Apple 2022-ben bemutatta az Apple Watch Ultra-t. Az Apple Watch nagyobb, még sportosabb változata kizárólag titániumból készült, és elképesztő sikert aratott az Apple számára. Ma szeretném közelebbről megvizsgálni a titániumból készült Apple Watch Ultra 2-t és az Apple döntését, hogy végre az új iPhone 15-ben is használja ezt az anyagot.

Ha a legtöbb fogyasztót megkérdezzük a titánról, néhány évvel ezelőttig csak a golfütők és az orvosi implantátumok jutottak eszünkbe. Annak ellenére, hogy a fontos fémet régóta tanulmányozzák és speciális célokra használják a mérnökök, az is igaz, hogy a mainstream fogyasztóknak gyakran kevés közvetlen kapcsolatuk volt a titánnal vagy a titánból készült eszközökkel és készülékekkel. A titánnal először az időmérők tanulmányozását és gyűjtését célzó utam során ismerkedtem meg. Órakedvelőként nem tart sokáig megtanulni, hogy számos órát titánból gyártanak, majd kíváncsivá válni, hogy miért is akarhat egy titán órát, szemben mondjuk egy acélfém órával. 2012-ben az aBlogtoWatch közzétette ezt a cikket a titánról, mint anyagról, hogy egy kicsit jobban elmagyarázza ipari jellemzőit, és hogy miért jó óraház anyag. Az azóta eltelt években, hogy az aBlogtoWatch közzétette ezt a cikket a titánról, a fém még népszerűbbé vált a karórákban, és átfogja mind a nagyon csúcskategóriás, mind a mindössze néhány száz dollárba kerülő órák körét.




A titániummal borított karórák nem újdonságok. Az 1970-es években az óragyártók először kísérleteztek a titánnal, mint olyan izgalmas fémmel, amely elkerülhette a nehezebb fémekkel kapcsolatos problémák egy részét. A titán akkoriban drága anyag volt, és nehéz volt előállítani. Az 1980-as és 1990-es években a titán alacsonyabb minőségű formában elérhetővé vált karórákhoz, bár ritkán luxus karórákhoz. Ekkor kezdte el például a japán Citizen Group a titán felhasználását viszonylag megfizethető árú sportórákhoz. A titán a csúcskategóriásabb időmérők számára nem igazán jutott el a csúcsminőségű órákhoz egészen az 1990-es évek végéig és a 2000-es évek elejéig, amikor a titán fém kezdett hasznossá válni a mechanikus óraművek gyártói számára. A nem mágneses és könnyű fémet kezdett sokkal könnyebbé válni a gyártás, és új formák és alakzatok sokasága vált lehetővé. Az óragyártók imádták mindazt, amit a titán az órán belül meg tudott tenni, amire az acél és más fémek nem voltak alkalmasak. A titán tehát egyre érdekesebbé vált óraház anyagként. Az 5-ös fokozatú titán kezdte kiszorítani a 2-es fokozatú titániumot (a titánnak számos fokozatát ismerjük), és a gyártási technikák felzárkóztak a titánhoz, és lehetővé tették, hogy az acélhoz hasonlóan alakítható és polírozható legyen.

Hadd idézzem fel, hogy a titán elsődleges előnye, hogy kb. 30%-kal könnyebb, mint az acél. Emellett merevebb is, de valójában lágyabb, mint az acél. A titánnak számos előnye van, de mivel hajlamos a karcolódásra, a gyártóknak óvatosnak kell lenniük, amikor csúcskategóriás alkalmazásokban használják. A titán lágy felületű természetére adott megoldások arra késztették az anyagra támaszkodó vállalatokat, hogy különböző felületkezelésekkel, valamint felületbevonási technikákkal kísérletezzenek. A piacon lévő legfejlettebb titán anyagokat még mindig a japán Citizen kínálja, és „szuper titán” néven emlegetik. Azt is látjuk, hogy a titán a nagyon csúcskategóriás órákban is nagyon erőteljesen jelenik meg. Amellett, hogy a titán a 100 000 dollárnál drágább ultra-luxus órák kedvelt tokanyagának számít, nagyon népszerű az olyan mainstream luxus óragyártóknál is, mint az Omega és most már a Rolex. A Rolex csak 2023-ban döntött úgy, hogy kiadja első teljesen titánból készült óráját a Rolex Yachtmaster 42 RLX titánból készült Rolex Yachtmaster 42-vel. A fogyasztók könnyen költhetnek 10 000, 20 000 dollárt, vagy akár sokkal többet is egy titán tokkal ellátott órára.


A titán elterjedése a fogyasztói korszellemben túlmutat a fém ipari előnyein. A titán mint kifejezés ma már értéknövelő tulajdonságként hallatszik sok fogyasztó fejében. Ez tökéletes alkalom az Apple számára, hogy erősen támaszkodjon a titánra, még akkor is, ha az anyag használata megfelel a nagyobb termékcéloknak. Az Apple Watch Ultra és az Ultra 2 teljesen titánból készült tokkal rendelkezik. Ez egy többnyire matt felületkezeléssel rendelkező kialakítás, ami mind a stílus, mind az öregedés szempontjából bölcs választás (a polírozott titán optikailag a leggyorsabban kophat). Tekintettel arra, hogy az Apple Watch Ultra 2 az Apple által eddig gyártott legnagyobb méretű okosóra, teljesen logikus, hogy az óra a súlycsökkentésre tervezett fémből készül.

Talán az eredeti Apple Watch Ultra népszerűségén felbátorodva az Apple most már az iPhone 15 építésébe is beépíti a titánt. Mint látható, a titán az Apple Watch Ultra 2-höz képest kissé eltérő felületkezeléssel rendelkezik, amely inkább „timepiece finish”, szemben a „device finish”-el. Ennek van értelme, hiszen nem feltétlenül lehet elvárni, hogy ugyanazt a gyártási technikát alkalmazzák (még akkor sem, ha mindkettő titán alkatrészeket eredményez) az Apple Watch Ultra 2 tokja és az iPhone 15 külső kerete esetében. Amit azonban mindkét készülék kínál, az a fontos ötvözet lenyűgöző súlycsökkentő dinamikája. Ennek megfelelően a legtöbb titáneszköz nem teljesen titán, hanem egy olyan titánötvözet, amelyet kifejezetten a pontos ipari igényre alakítottak ki. Az Apple Watch esetében az Apple rendkívül szigorú gyártási technikákat alkalmaz, mivel az óraszerkezeti célú tűréshatárok rendkívül kicsik, és az alkatrészek pontosságának rendkívül magasnak kell lennie. Ha alaposan megnézzük az Apple Watch Ultra tokját, nehéz nem lenyűgözni a kihívást jelentő részleteket. A kecses vonalvezetéstől a tökéletesen kialakított lyukakig az Apple Watch Ultra 2 tokja mind vizuálisan, mind gyártási szempontból gyönyörű. A rádiójelek a legtöbb fémen nem hatolnak át, ezért a lünetta alsó része körül egy kis nem fémből készült gyűrűt fogsz észrevenni, amely lehetővé teszi egy szabadon álló antenna elhelyezését, amelyet az Apple Watch fontos funkcióihoz, például a GPS műholdakkal való kommunikációhoz használnak.


Bár nem biztos, hogy a titánium az egyetlen funkció, amelynek a sikert köszönheti, az Apple komoly pillanatokat él át az Apple Watch Ultra és Ultra 2 készülékekkel. Az elmúlt egy évben azt vettem észre, hogy az Ultra nagyobb mérete és határozott személyisége miatt sokak, különösen a férfiak számára az Apple Watch lett a kedvenc Apple Watch. Ne feledjük, hogy az Apple Watch Ultra számos fejlettebb kalandozási és biztonsági funkciója nem igazán szükséges a mainstream fogyasztók számára. Mindazonáltal, hasonlóan ahhoz, ahogyan a fogyasztókat vonzza sok sportos haszonjármű „kalandozási potenciálja”, az Apple Watch Ultra robusztus kialakítása és lehetséges funkciói olyan módon tették kedveltté a viselői számára, ahogyan a legtöbb más okosóra egyszerűen nem. Ezek a viselők a tok méretével dacoló, könnyű viselési élményt élvezhetik, amely a kisebb Apple Watch-profilokhoz hasonló élményt nyújt.

Az Apple Watch Ultra és az Apple Watch Ultra 2 között nem sok minden változott. Talán a legjelentősebb a valamivel fényesebb képernyő, valamint a mindig bekapcsolt állapot. Emlékszem, amikor az Apple először bevezette a mindig bekapcsolt képernyőt, és az biztosan a halványabb oldalon volt. Most az Apple Watch képernyőinek mindig bekapcsolt állapota lenyűgözően fényes, a legvilágosabb élményt az Apple Watch Ultra 2 nyújtja. Az Apple továbbá azt állítja, hogy a fényesebb képernyő ellenére a felhasználók nem tapasztalnak majd érezhető csökkenést az akkumulátor élettartamában. Ezt valószínűleg a szoftver és a teljesítmény optimalizálásával, valamint a LED-fénytechnológia esetleges továbbfejlesztésével érik el. Az Apple Watch Ultra 2 egy továbbfejlesztett processzorchippel is rendelkezik, amelyet az Apple S9 SiP-nek nevez. Ahol a fogyasztók a legtöbb előnyt az új chipkészletből látják majd, az a fedélzeti feldolgozás. Ez magában foglalja az olyan funkciókat, mint a Siri hangvezérlése, valamint az újszerű „dupla koppintás” gesztus, amely lehetővé teszi, hogy az óra érzékelje az ujjak összecsapását beviteli módszerként. Ez az ujj-koppintásos gesztus kiküszöböli annak szükségességét, hogy az ellenkező kezét (vagy a hangját) használja a szoftverbe adott parancsok beviteléhez.

A titán már egy ideje fontos anyag a finom órák gyártásában, de csak mostanában vált szexibbé az ötvözetcsalád a mainstream fogyasztók körében. Sok órásmester állítja, hogy a titán a választott anyaguk a karóra belső és külső alkalmazásához. A hipoallergén, könnyű és erős fémnek számos előnye van, de számos óra és luxuscikk vonzóvá tételéhez is hozzájárul. Az Apple mindkét szempontból profitál. A titán nem csak a termék súlya, tartóssága és használhatósága szempontjából kínál valódi előnyöket, hanem gyönyörű esztétikát és most már divatos nevet is eredményez, amely pozitívan rezonál a vásárlókra. A titán valószínűleg továbbra is kulcsfontosságú elem marad az Apple anyagi eszköztárában, és teljes mértékben arra számítok, hogy továbbra is nagymértékben használják majd mind az Apple órában, mind pedig az Apple más eszközeiben, például az iPhone-ban, sőt, a számítástechnikai hardverekben való további felhasználásra is. Az Apple Watch Ultra 2 ára 799 USD. További információk az Apple Watch weboldalán.

ferfi karorak




Kézbevétel: A titánium ideje eljött az Apple Watch Ultra 2-vel

Kézbevétel

Ha megrendeled az Apple Watch Ultra 2-t, hogyan történik a kézbevétel?

Mikor érkezik meg a rendelésem?

A rendelés leadása után várhatóan 5-7 munkanapon belül megkapod a csomagodat.

Mit tegyek, ha nem érkezik meg a csomagom?

Ha nem érkezik meg a várható időpontban, kérjük, lépj kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, hogy segíthessünk a probléma megoldásában.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek

Az akciók, amikre vártál: Tommy Hilfiger karóra akár 50% kedvezménnyelA BOLTHOZ