Hogyan csináljunk ketót makrók követése nélkül [19]

Tartalom







Ketó receptek makrók nélkül

Hogyan csináljunk ketót makrók követése nélkül

Ha szeretnél ketogén étrendet követni, de nem szeretnél makrókat számolni, akkor kipróbálhatod az egyszerűbb recepteket, amelyek segítenek elérni a ketózist anélkül, hogy szigorúan követnéd a makrókat. Ezek a receptek általában alacsony szénhidráttartalmúak és magas zsírtartalmúak, így segítenek csökkenteni a szénhidrátbevitelt anélkül, hogy számolgatnál.

Néhány példa a ketogén étrendhez illeszkedő makrónélküli receptekre: bacon-zsíros zöldséges tepsis recept, avokádós túrósaláta, sült lazac kókuszöntettel stb.

Próbáld ki ezeket az egyszerű és ízletes recepteket, hogy könnyedén követhesd a ketogén étrendet makrók számolása nélkül is!


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Hogyan csináljunk ketót makrók követése nélkül [E19] a Sonix automatikusan átírta a legújabb hang-szöveg algoritmusokkal. Ez az átirat hibákat tartalmazhat. A Sonix a legjobb módja annak, hogy hangját szöveggé konvertálja. Automatizált átírási algoritmusaink sok népszerű audiofájl-formátummal működnek.

Szia, itt Tasha. Üdvözöljük újra a műsorban. Remélem, eddig fantasztikusan telik a hetetek, mert én az voltam! Csodálatos hetem volt, mert a napsütés valóban megjelent Seattle környékén. És ha tudsz valamit Seattle-ről, minden pletyka igaz. Esik az eső, sivár, szürke. Ezen a héten pedig kisütött a nap. És tényleg csodálatos volt kimenni. Van valami kifogás a szabadba menésre? Ott vagyok. Szóval remélem, hogy neked is olyan jól alakultak a dolgaid, mint nekem az enyémben. És most az elmúlt néhány hétben igazán a keto makrókra koncentráltunk. Valójában egy meglehetősen mély merülés, hogy lefedje, hogyan kell kiszámítani, mit kell tenni a számokkal, mit jelentenek, és mit kell tenni velük. Jobb. A múlt héten pedig a makrók nyomon követéséről beszéltünk, ahol megvannak a makrotápanyag-célok, és a nap folyamán összeszámolhatod őket, hogy mérd őket, és segíts a céljaidhoz való igazodásban. Ha meghallgattad ezeket az epizódokat, ma már mindannyian tudjuk, hogy a követés nem 100 százalékban szükséges a keto számára, és nem biztos, hogy mindenki számára megfelelő. Tehát ha nem biztos abban, hogy ki a megfelelő jelölt a nyomon követésre, és ki nem, érdemes megnézni a múlt heti epizódot, csak egy kis érthetőség kedvéért.

Tehát ahogy ígértem, ezen a héten stratégiákat fogok megosztani arra vonatkozóan, hogyan lehet keto-t követni nyomon követés nélkül. És sok mondanivalóm van erről. Tehát tulajdonképpen ezt is fel fogom bontani egy kétepizódos sorozatra. És valóban, ezek csak a jéghegy csúcsa, ha táplálkozásról és étkezési szokásokról van szó, mert nem lehet sütire vágni ezt a dolgot. Nincs jó vagy rossz módja ezeknek a dolgoknak. Szóval csak szeretek beszélni az egészről, és perspektívát adni a helyzetnek, mert ez segít feltárni, mi a legjobb az Ön számára. Jobb. Végig kell mennünk a saját próba és hiba folyamatán, és megtalálni az édes pontot. Keresse meg a Goldilocks-t: pont megfelelő. Sokat beszélek a makrókról, mert ez a ketogén diéták nyelve. Ez az, amit a legtöbb ember hajlamos hangsúlyozni, amikor keto-ról van szó. Ez azért van így, mert amikor a ketózisba kerülésről és a ketózisban maradásról van szó, a szénhidrátmakró hajtja mindezt. Tehát ha a szénhidrátokról, zsírokról és fehérjékről van szó, akkor ezek a makrotápanyagok együtt.

Vannak, akik nagyon jól teljesítenek, ha különféle konkrét számokat céloznak meg, és célokat tűznek ki maguk elé. Tehát a makrók kiszámítása és követése nagyon népszerű lehetőség a keto számára. De sok-sok, sok-sok ember számára ezek a számok megszállottá válnak. Jobb. Törvényként vagy szabályokként kezelik őket, amelyeket nem lehet megszegni, és végső soron szükségtelen stresszt okoznak a keto diétával kapcsolatban. És ha ezek közül bármelyik ismerősnek tűnik számodra, szeretnék betekintést nyújtani az alternatív megközelítésekbe. Ha az alacsony szénhidráttartalmú, keto-evés remekül érzi magát, de a nyomon követéstől borzasztóan érzi magát, vannak módok a konfliktus megbékítésére anélkül, hogy megőrjítené magát.

Az első javaslatom az, hogy egyszerűen maradjunk a keto-támogató élelmiszereknél. Tehát a ketoról általában, konkrét számok nélkül tudjuk, hogy van ez az általános táplálkozási mintánk, amely alacsony szénhidrátot tartalmaz megfelelő fehérjével, és valamivel több zsírt tartalmaz, mint a legtöbb magas szénhidráttartalmú étrend. És ezen általános keto-mintázat alapján találhatunk olyan ételeket, amelyek megfelelnek ezeknek a paramétereknek, igaz? A ketózist támogató élelmiszerek alacsony szénhidráttartalmú ételek. A testösszetételt támogató élelmiszerek fehérjében gazdagok. És akkor marad egy kis mozgástér a zsírosabb ételek számára. Tehát az ilyen típusú ételeket választod, ezek köré építed az étkezéseidet, és fellendülsz, valószínűleg valami nagyon közel áll a ketóhoz.

És ha belegondolsz, ez ugyanaz, mint a követéssel, nem igaz? Olyan ételeket választott volna, amelyekről megértette, hogy támogatják a ketogén állapotot. Az alacsony szénhidráttartalmú változatokat választja, és ezek általában magasabb fehérje- és zsírtartalmúak. Ezután bejelentkezik a kis nyomkövető alkalmazásba, és pontosan lebontja mindazt, amit étkezés közben evett. Ez a visszajelzés egy kis számológéptől, amely csak megerősíti, hogy evett valamit szénhidrátból, zsírból és fehérjéből. Most ez a szénhidrát-, zsír- és fehérjemennyiség segíthet a következő étkezések kiválasztásában a nap későbbi részében. Vagy valamiféle pánik módba küldhetnek, mert sokkal több volt, mint gondoltad, vagy közel sem elég. Bármi legyen is a reakciója a visszajelzésre, az étkezés makrotápanyag-lebontása nagyjából ugyanaz lesz az adott étkezésnél, függetlenül attól, hogy bejelentkezett-e egy alkalmazásba vagy sem, igaz? Mintha valódi lennél önmagaddal. Mennyire más lenne a helyzet, ha úgy döntene, hogy bejelentkezik az alkalmazásába, vagy úgy döntene, hogy megéri a megérzéseit? Ne feledje, nem azt mondom, hogy a követés mindenkinek rossz. Csak azt mondom, hogy a nyomon követés nem mindenki számára szükséges. És ha ez a visszacsatolási hurok, amely minden alkalommal megtörténik, amikor eszik valamit, szemétembernek érzi magát, ahelyett, hogy pozitív viselkedési változást hajtana végre, akkor fontolja meg, hogy szünetet tartson a követésben, vagy teljesen lemondjon róla. Ehelyett válasszon alacsonyabb szénhidráttartalmú ételeket, és fogyasszon jóllakottan. Ez a két dolog kulcsfontosságú. Alacsony szénhidráttartalmú ételek kiválasztása és jóllakottságig evés, vagy alapvetően csak addig evés, amíg jóllakik. RENDBEN. Tehát ebben a forgatókönyvben a technológiai alapú visszacsatolási mechanizmusok, például az alkalmazás helyett egy beépített mechanizmus van a szervezetben.

Már van egy visszacsatolási köre, amellyel született. RENDBEN. Amikor eszel és jóllaksz, a szervezeted jeleket küld neked, hogy hagyd abba az evést. RENDBEN. Nincs szükség alkalmazásra, hogy ezt elmondja. Nincs szüksége alkalmazásra, amely megmondja, mennyit és mit eszik. És ha jó munkát végzel, hallgatnod kell a testedre.

Rendben. A probléma azonban az, hogy a mai társadalomban a legtöbben nem igazán vagyunk ráhangolódva arra a visszajelzésre, amelyet testünk ad nekünk. Tehát nagyon gyorsan eszünk, miközben vezetünk vagy a tévé előtt ülünk. Alig rágjuk meg az ételünket, mielőtt lenyeljük és lenyeljük. Komolyan. Az ételünket 30-szor meg kell rágnunk, mielőtt lenyelnénk. És legtöbbünk ennek a közelében sincs. Légy őszinte magadhoz. Mint amikor legközelebb leül egy étkezéshez, rágja meg az ételt, és számolja meg, hányszor rágja meg, mielőtt lenyeli. És nagyon meg fogsz lepődni, mert valószínűleg közel sem 30-szor. Főleg, ha szokása nagyon gyorsan enni. És egyszerűen nem vagyunk tisztában azzal, hogyan is kellene étkeznünk. Szóval alig rágjuk az ételünket. Teljesen ki vagyunk zónázva, hogy más dolgokat is csináljunk egyszerre, tudod, a szánkba nyomjuk az ételt, lenyeljük, mielőtt megtennénk, aztán visszamegyünk a második segítségért, akár a harmadikért is. És mielőtt észrevennénk, annyira tele vagyunk, hogy fáj. Fájdalmunk van, mert nemcsak jóllaktunk, hanem a végletekig tömve vagyunk.

Tudod, teljesen ki vagyunk tömve. Aztán újra és újra és újra és újra megtesszük, amíg pontosan így eszünk. Jobb? És sokkal többet eszünk, mint a testünk szükségleteit, amikor ezt tesszük, és hogyan hízunk. Aztán mindenféle diétát folytatunk, hogy megpróbáljuk korrigálni. A követési makrók pedig egyfajta beavatkozás ehhez. Jobb. Mintha ez egy hatalmas ébresztő lehet, hogy lássuk, mindez hogyan adódik össze. Például, hogy mennyi szénhidrátot eszünk, vagy mennyi fehérjét a zsírhoz és a napjaink energiaegyensúlyához képest, és bármi más. Jobb. Tehát a nyomon követés hasznos lehet, és valóban sok ember számára felnyithatja a szemet. De ha először csak azon dolgoznánk, hogy ráhangolódjunk testünk éhségjelzéseire, valószínűleg nem lenne szükségünk egy kis számítógépre, amely megmondja, mit tegyünk. Nem kell nyomon követnünk a makrókat. Nem kell diétáznunk.

Tehát a visszajelzések követése helyett azt mondanám, hogy a tested étkezés közben adott visszajelzéseinek meghallgatása kiváló beavatkozás. És tényleg úgy gondolom, hogy ezt mindenkinek meg kell tennie, őszintén. Természetesen mindkettőt megteheti. Természetesen megteheti. Ha makrókat követ, ezt is megteheti. De ha valóban küzdesz a számokkal, és abban reménykedsz, hogy a keto eredményeket hoz számodra, akkor különösen az étkezésed elemeire kell összpontosítanod, nem csak az alacsony szénhidráttartalmú ételeken, nem igaz? A ki, mit, mikor, hol, miért, hogyan, mennyiért? Az egészet. Ezt a gyakorlatot pedig figyelmes étkezésnek hívják. Az emberek néha intuitív étkezésnek nevezik, de valójában egy egész diétaellenes filozófia kíséri ezt a kifejezést. És őszintén szólva, bizonyos mértékig mindkettő nagyon rezonál rám. De azt hiszem, a tudatos táplálkozás az, ami hiányzik az étkezési viselkedésünkből. A tudatos táplálkozás aktív gyakorlása pedig nagyszerű módja annak, hogy a táplálékbevitelt a céljaidhoz igazítsd nyomon követés nélkül. Az étkezésekkel és körülötte zajló eseményekkel kapcsolatos tudatosság fejlesztése hihetetlenül hatékony módja annak, hogy megváltoztassuk étkezési szokásainkat – akár keto-t, akár nem.

De ha olyan ételeket választ, amelyek támogatják a keto-t, és ezeket a tudatos étkezési gyakorlatokat alkalmazza az étkezései során, különbséget fog látni. A ketot makrók követése nélkül is megteheti. Az alacsony szénhidráttartalmú ételek azok az irányelvek, amelyek meghatározzák a kezdeti ételválasztást, és a tudatos étkezési gyakorlatok irányítják a bevitelt. Most gyakorlásra van szükség, de ha hallgat a testére, akkor minden visszajelzést megadhat, amelyre szüksége van ahhoz, hogy egészséges döntéseket hozzon az ételeivel kapcsolatban. És ezt bármilyen táplálkozási mintával megteheti. Mint mondtam, keto vagy sem. Tehát, ha még el kell kezdenie a ketot, de szeretne változtatni az étkezésén, fontolja meg itt. Ha így át tudja venni az étkezést. Ki tudja? Talán nem kell semmilyen diétára feliratkoznia. Ez valóban attól függ, hogy mik a céljaid. De ha a súlyával küszködik, sokszor a mi étkezési viselkedésünkben is éppúgy hibázik, mint az általunk elfogyasztott ételekben.

Nagyon szeretem ezt a megközelítést, mert azt is megerősíti, hogy az önszeretet gyakorlataként az egészséges étkezés mellett döntünk, mert jól érezzük magunkat. És fogyókúra? Megszállottan követ, számol és mér, és ismeri a fúrót. Ez nem mindig tűnik az önszeretet gyakorlatának. Jobb. Ez a fajta öngyűlöletnek és gyűlöletnek és furcsa kényszeres érzésnek tűnik – ez általában így nyilvánul meg. Rendben, szóval túlságosan korlátozó diétás gondolkodásmóddal és szokásokkal borzalmas irányba indulhatsz el mindezzel.

És tudom, hogy ez nem mindig van így, de fel kell hoznom. És itt szeretném megbeszélni veled, mert ha igaz, akkor jobb most hallani, mint továbbmenni ezen az úton, rendben? És őszintén szólva, sokkal könnyebbé tehetnéd a dolgokat magadnak. Nos, a tudatos étkezés kihívást jelenthet a környezetünkben, ahol állandóan elterelődik a figyelmünk, mindig úton vagyunk, és annyira elfoglaltak vagyunk, és mindig megpróbálunk több feladatot elvégezni és elvégezni a dolgokat. Csak a jelenben lenni itt és most kicsit trükkös lehet. Nem hazudok, ehhez gyakorlat kell. De ahhoz, hogy tudatosabb evővé váljon, mindenekelőtt az éhségére és étkezési szokásaira kell figyelnie. Tehát csak tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket. Milyen gyakran éhezik? Meg tudod mondani a különbséget az éhség és az étvágy között? Mikor vagy éhes? Tényleg éhes vagy azért eszel, mert ebédidő vagy vacsoraidő van? Tényleg éhes, vagy azért eszik, mert stresszes, unatkozik, szomorú vagy fáradt? miért eszel? Azért eszel, mert éhes vagy? Vagy megjutalmazod magad, vagy ünnepelsz? Csak szomjas vagy? Jobb. Azért eszel, mert lehet, hogy bagel volt a szünetben, vagy egy ingyenes cukorka az edényben a kasszában? Miért hagyod abba az evést? Azért hagyod abba az evést, mert jóllaktál, vagy mert tele vagy? Mit eszel? Olyan ételeket eszel, amelyek támogatják az egészségedet és megfelelnek a céljaidnak, vagy valami mást? És te hogy eszed? A kanál mogyoróvajat egyenesen a tégelyből a szádba szeded? Kikanalaztad a halo top fagylalt adagodat egy kis tálkába, és így ette? Vagy ez egyenesen a tartályba kerül, amíg teljesen el nem tűnik? Odafigyelsz az étkezésedre, vagy elzavarod? Beszélsz telefonon evés közben? TV-t nézel? hol eszel? A kanapén vagy? az íróasztalánál? Az autóban? Egy asztalnál ülsz egy tányér étellel, vagy olyan helyen vagy, ahol valójában nem kellene enned? Tudod, hány mogyorót ettél a film alatt? Vagy mélyen belekönyökölt abba a tartályba? És végül, hányszor rágta meg az ételt? Látod, hova megyek ezzel?

Most a makrók nyomon követése helyett érdemes étkezési naplót vezetni ételtudatosságáról. Jegyezze fel az általam feltett néhány kérdésre adott válaszait, és sokkal többet megtudhat étkezési viselkedéséről. Ha csak feljegyzi, hogy ki, mit, miért, mikor, hol, hogyan és mennyit, akkor sok betekintést nyerhet az étkezésébe. És ez a tudatosság segít jobb szokások kialakításában. Ez a visszajelzés segít javítani és a jobb táplálkozás felé törekedni, mint öngondoskodásra, és elszakadni ettől a diétás szokástól és gondolkodásmódtól. Rendben, srácok, remélem, hasznosnak találtad. Ennyi van erre a hétre. A jövő héten az étkezés tervezésébe fogok belemerülni, mert ez egy másik stratégia, amellyel a céljait az étkezési szokásaihoz igazíthatja anélkül, hogy aktívan nyomon követné a nap folyamán elfogyasztott falatokat.

Rendben. Jövő héten találkozunk. Viszlát.

Nagyon köszönöm, hogy ráhangolódtál a Ketogasm podcast ezen epizódjára. Király vagy. Nagyon remélem, hogy a műsorok hozzáadott értéket adtak a keto utazáshoz. Az étkezési szokásaidon való nagy változtatások kissé trükkösek lehetnek, de ha időt szánsz arra, hogy meghallgasd és megismerd a keto-t, akkor jó úton haladsz. Ezt megkaptad. Feltétlenül látogasson el a Ketogasm dot com oldalra, ahol megtekintheti a teljes átiratokat, referenciákat és segédanyagokat tartalmazó show-jegyzeteket. Beleértve a Hello Keto nevű, teljesen ingyenes tanfolyamot. Több mint hetvenötezer embernek segített abban, hogy magabiztosan kezdjék el a ketot. Találkozunk a következő részben. Viszlát.

Gyorsan és pontosan konvertálja a hangot szöveggé a Sonix segítségével.

A Sonix élvonalbeli mesterséges intelligenciát használ az mp3-fájlok szöveggé alakításához.

Ezrek kutatók és podcasterek használja a Sonixot automatikusan átírja hangfájljaikat (*.mp3). Könnyen konvertálja az mp3 fájlt szöveggé vagy docx hogy médiatartalmait jobban hozzáférhetővé tegye a hallgatók számára.

A Sonix a legjobb online hangátíró szoftver 2020-ban – ez az gyors, könnyenés megfizethető.

Ha egy nagyszerű módot keresel konvertálja az mp3-at szöveggé, próbáld ki a Sonixot még ma.




Ketogén diéta FAQ

Hogyan csináljunk ketót makrók követése nélkül?

A ketogén diéta lényege, hogy alacsony szénhidráttartalmú ételeket fogyasszunk, hogy a szervezet ketózisba kerüljön. Ha nem szeretnél makrókat számolni, akkor egyszerűen kerüld a magas szénhidráttartalmú ételeket, mint például a cukrot, a kenyereket, tésztákat, rizst, burgonyát és annak származékait.

Hogyan válasszak egészséges zsírokat?

A ketogén diéta során fontos megfelelő mennyiségű egészséges zsírokat fogyasztani. Ilyenek például az avokádó, a diófélék, a lazac, a olívaolaj és a kókuszolaj. Kerüld a transzzsírokat és az ipari feldolgozott olajakat, mint például a növényi olajokat.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS

Figyelem, kedvezmények a KetoMix termékekre és csomagokrabővebben