Az 1. szabály az órák vásárlásakor (és akkor is, ha írunk róluk) | WatchTime

Tartalom




WatchTime – az 1. szabály az órák vásárlásakor

Az 1. szabály az órák vásárlásakor (és akkor is, ha írunk róluk) | WatchTime

WatchTime egy online magazin, amely az órák vásárlásával és használatával kapcsolatos legfrissebb információkat és cikkeket kínálja. Az 1. szabály az órák vásárlásakor az, hogy alaposan tájékozódjunk a különböző márkákról, típusokról és funkciókról, mielőtt döntést hozunk.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Amikor először láttam sajtófotókat a Breguet új 2067-es és 2057-es modelljeiről, biztos voltam benne, hogy nem én leszek az, aki beleszeret a „mentazöld árnyalatba” a 2057-es modell arab számjegyein, mutatóin és lünettáján. Miután múlt szerdán láttam és röviden viseltem egyet, kiderült, hogy meg kell változtatnom a hipotetikus megrendelésemet az eredeti kedvencemről, a 2067-ről a katonai ihletésű változatra:

Jegyezzük meg, a Breguet-től kapott sajtófotók nem is lehettek volna jobb minőségűek, de egyszerűen nem mutatták a, jobb szó híján, „teljes képet”. amely sokkal többet tartalmaz, mint amit egy fotó el tud szállítani. Szerencsére ezt mostanra már nagyon jól tudom, ami egy másik ok, amiért mindig igyekszem gyakorlatias fotókat és videókat készíteni a cikkeimhez. Ami még fontosabb, van egy szabályom hogy soha ne ítéljek meg egy órát, amíg nem láttam élőben.. Vagy még jobb, ha viseltem, ideális esetben néhány napon keresztül, ha felülvizsgálatot szándékozom készíteni. Ugyanez a szabály érvényes az óra vásárlásakor: az órák általában másképp néznek ki a való életben, és elég gyakran előfordul, hogy egyes kiadások is hozzám nőnek az idő múlásával: Amikor például tíz évvel ezelőtt Baselben először láttam a Blancpain Bathyscaphe óráját, nem voltam elragadtatva. Most találja ki, melyik óra lett nemcsak a Blancpain egyik bestsellere, hanem az elmúlt nyolc évben az én listám élén is állt? – Pontosan (még mindig nem döntöttem a kronográf és a „trópusi zöld” számlap, az 1315-ös titániummal szerelt, csiszolt számlapú változat vagy az automata, fekete kerámia tokkal). Egy új dizájnnak időre van szüksége ahhoz, hogy értékelni és felfedezni lehessen, és elég gyakran ez a folyamat egy kis súrlódással kezdődik.

Ha megkérdezzük egy óragyártó cég képviselőjét, hogy mennyi időt töltöttek egy új óra kifejlesztésével, általában két és öt év közötti számot kapunk, a projekt összetettségétől függően (és itt nyilván nem egy új számlapszínről beszélünk). Néha a bevezetéseket elhalasztják, eltolják, hogy egy évfordulóhoz vagy mérföldkőhöz igazodjanak, vagy akár el is törlik, legyen szó változó piaci helyzetről, a gyártási lehetőségek hiányáról, vagy egyszerűen csak az új komplikációval vagy anyaggal kapcsolatos problémákról. Röviden: egy óragyártó cég termékmenedzsmentje, nem úgy, mint egy autógyártóé, gyakran évtizedekre szóló határidőkkel dolgozik. És még ha egy óra végül meg is jelenik, a gyűjtőknek gyakran néhány hónappal többet kell várniuk, amíg végre ők is láthatják az órákat a valóságban, miközben az újságírók és a kiskereskedők legalább röviden láthatták és megérinthették azokat a kiállításokon vagy a márka rendezvényein.

A Breguet új Type XX esetében a márka kijelentette, hogy „négy évnyi előkészület előzte meg az ikonikus Type XX új generációjának érkezését”. főként az új, önfelhúzós kaliber 728 kifejlesztése miatt a polgári változathoz és a kaliber 7281 a katonai változathoz. Az Only Watch számára készült két egyedi órával, a Type XX Only Watch 2021 (Ref. 2065ST/Z5/398) és a Type 20 Only Watch 2019 (Ref. 2055ST/Z5/398), amelyeket mindkettő felújított Valjoux 235-ös szerkezetek hajtanak, a Breguet szerencsére ritka bepillantást engedett nekünk abba, ami a Type XX évfordulójának ünneplésére készült. „majdnem 70 éves” a már említett 2067-es és 2057-es kiadásával ezen a héten. Ami azt jelenti, hogy a Breguet számos alkalmazottja már azelőtt elkezdett dolgozni az új XX típuson, hogy a COVID-19 első emberi eseteit azonosították volna. Más szóval: míg az átlagos óragyűjtőnek mostanra néhány napja volt arra, hogy megismerje a Breguet legújabb újdonságait, addig mások már éveket töltöttek azzal, hogy minden részletet átnézzenek, és végül megszokják az óra végleges kialakítását. Ennek eredményeképpen a márkák, a kiskereskedők, az újságírók és a vásárlók gyakran nagyon eltérő időbeosztással rendelkeznek. Ugyanez vonatkozik arra is, amikor szerepet cserélünk: Ha egy óra, mondjuk, két évig volt a piacon, és nem felelt meg a vezetőség elvárásainak, ugyanezeknek a vezetőknek lehet, hogy már hat évük volt azzal az órával, amikor fontolóra veszik az óra visszavonását, miközben a potenciális vásárlók még mindig azon gondolkodnak, hogy milyen órát kell esetleg finanszírozni. Adj neki időt.

Jó dolog, hogy még körülbelül négy hetem van, amíg tervezem leadni a Type XX cikkemet a következő számhoz, és reális esély van arra, hogy addigra már ti is láthatjátok ezt a két órát a Breguet kiválasztott kiskereskedelmi partnereinél, hiszen a márka gondoskodott arról, hogy már az első órákat (vagy a WatchTime New Yorkban októberben). Kíváncsi vagyok, hogy az utolsó bekezdésem hogyan fog alakulni.

ferfi karorak




GYIK – Az 1. szabály az órák vásárlásakor | WatchTime

1. Mi az a WatchTime?

A WatchTime a legnagyobb online óraáruház, ahol minőségi órákat vásárolhatsz a legjobb áron.

1.1 Miért érdemes a WatchTime-ról vásárolni?

A WatchTime-ról való vásárlás akkor érdemes, mert…

1.2 Mik a vásárlási feltételek a WatchTime-on?

A vásárlási feltételek részletesen megtekinthetőek a itt.

1.3 Hogyan tudok róluk írni értékeléseket?

Amennyiben szeretnél rólunk értékelést írni, kérünk, hogy vegyél fel minket a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül itt.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek

Az akciók, amikre vártál: Tommy Hilfiger karóra akár 50% kedvezménnyelA BOLTHOZ