108 kg-tól 63 kg-ig: Shaista Mustafa inspiráló utazása egy egészségesebb én felé

Tartalom




Shaista Mustafa inspiráló utazása

Shaista Mustafa inspiráló utazása egy egészségesebb én felé

Shaista Mustafa inspiráló története arról, hogy hogyan sikerült neki 108 kg-ról 63 kg-ra lefogynia. A kitartás és az elkötelezettség segítségével sikerült neki áttörni a nehézségeket, és egy egészségesebb életmód felé haladni. A története nagyszerű példa arra, hogy mindenki képes változtatni az életén, ha elég erős a célja.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Mindannyian motiválttá válunk, valahányszor megtudjuk valaki súlyátalakító útját. Az a cél, hogy fitten maradjunk, küzdjünk minden eséllyel, és fenntartsuk a kitartó rutint, soha nem megy hiába. Shaista Mustafa, háziasszony Mumbaiból, megosztja figyelemre méltó utazását 108 kg-ról inspiráló 63 kg-ra mindössze 6-8 hónap alatt. Fitness utazásának története elszántságot és kitartást mutat, amely végül győzött.

Élet az átalakulás előtt

„Régebben az energiaszegénységgel küszködtem, és állandóan kimerült voltam. Általában gyorsételeket ettem, mert nem voltam szervezett az étkezés megtervezésében és elkészítésében” – emelte ki Mustafa.

„Kínos élményeim voltak, amikor vásárolni mentem. Az én méretemnek megfelelő ruhák beszerzése meló volt” – tette hozzá Mustafa.

A jobb egészség, több energia és több önbizalom utáni vágya motiválta a fogyásra. Elfogadta azt a célt, hogy egészséges életmódot folytasson, miután felismerte a túlsúly egészségére gyakorolt ​​negatív hatásait.

A Journal of the Amerikai Ápolók Szövetsége, az elhízott betegeknél nagyobb eséllyel alakulnak ki különféle társbetegségek, például légzési problémák, gyomor-bélrendszeri betegségek, 2-es típusú cukorbetegség (T2D), szív- és érrendszeri betegség (CVD) és pszichológiai problémák. Ezek az állapotok nagy hatással lehetnek a betegek mindennapi életére, és növelhetik a halálozás kockázatát.

Olvassa el még: Fitt zsír: 100 nap diéta és Rishabh Gupta 120 kg-ról 75 kg-ra nőtt

Diétás változtatások a fogyás sikeréért

Musztafa elhatározta, hogy változtat, jelentős változtatásokat eszközölt életmódján. „Egyszerűsítettem az étkezésemet egy egyszerű 3 négyzetméteres étkezési tervre. Felhagytam a külső ételek fogyasztásával, és teljesen áttértem a házias ételekre” – emelte ki Mustafa.

  • Reggeli: Tojás különféle formában (sült, omlett, rántotta), zab stb. Néha, bogyós turmixok. A fehérjében gazdag étkezés biztosította, hogy ne legyen állandóan éhes a nap folyamán. Ez az éhséghormonok (ghrelin és leptin) egyensúlyát is segítette.
  • Ebéd: Hagyományos roti-sabji salátával vagy íróval.
  • Vacsora: Kiegyensúlyozott étkezés csirkehús vagy tenger gyümölcsei készítménnyel, néhány zöldséggel.

A jóllakottság és a táplálkozás maximalizálása érdekében minden ételt ghee-vel vagy kókuszolajjal kellett főzni.

Edzésprogram a tartós eredményekért

„Az edzésprogramomat is megváltoztattam a kardió-domináns edzésről egy kiegyensúlyozott rutinra azáltal, hogy beiktattam az erősítő edzést a rutinomba” – mondta Mustafa.

  • Erő edzés: heti 3 alkalommal. Ez olyan összetett mozdulatokat tartalmazott, mint a guggolás, a holttestemelés és a fekvenyomás, amelyek több izmot és ízületet dolgoznak meg, és erőssé (és a mindennapi életben működőképessé) tesznek.
  • Kardió: heti 3 alkalommal. Az egyhangúság megtörésére a kardió főleg az edzőtermen kívül volt. Ez aerob tevékenységeket foglal magában, például futást és kerékpározást.

Az erősítő edzés nemcsak erőssé tesz, hanem felgyorsítja a zsírvesztést is. szerint a metaanalízis A Sports Medicine (Auckland) által végzett ellenállás edzés csökkenti a zsigeri zsírt, a testzsír tömegét és a testzsír százalékát egészséges felnőtteknél.

Olvassa el még: Fogyókúra: A szakértő 7 olyan italt sorol fel, amelyek serkentik a lassú anyagcserét

Fordulópontja: Táplálkozási coaching keresése

A diétákkal és edzésprogramokkal kapcsolatos kezdeti erőfeszítések ellenére Mustafa küzdött a fejlődés fenntartásáért. Csak amikor táplálkozási coachingot keresett, akkor tapasztalta az áttörést. Edzője segített neki ésszerű súlycsökkentési célokat megfogalmazni, és tájékoztatta arról, hogy mi hiányzott korábbi próbálkozásaiból.

„Eleinte kicsit izgultam, hogy új programot kezdjek. Amikor hozzáláttam a táplálkozási coachinghoz, a dolgok ekkor kezdtek megváltozni. Segített ésszerű súlycsökkentési célokat kitűzni, és tájékoztatott arról, hogy mi hiányzott korábbi próbálkozásaimból” – tájékoztatott Mustafa.

Legyen saját inspirációja

Gyakori akadály, amellyel sokan szembesülnek a fogyás során, a motiváció hiánya. „Létfontosságú, hogy megőrizze motivációját az utazás során. Rutinszerűen figyelemmel kísértem a fejlődésemet, és elérhető célokat tűztem ki a motiváltság megőrzése érdekében” – mondta Mustafa.

Hozzátette: „A fogyás nem egy éjszakai folyamat. Idő kell hozzá, sok bátorság és motiváció. Mint mindenki másnak, az otthonteremtőknek is nehézséget okozhat a fogyás az elfoglaltság és a társadalmi nyomás miatt. Amikor fogyni próbálsz, rajtad múlik, hogy önmagad inspirációjává válj, és rávegyed magad a folytatásra.”



GYIK

Shaista Mustafa inspiráló utazása egy egészségesebb én felé

Shaista Mustafa, az egészségileg tudatos életmód rajongója, több mint 45 kg-ot fogyott az elmúlt években. Azt állítja, hogy az egészségesebb életmódra való váltás nem csak az ő életét változtatta meg, hanem sok ember életére inspirációt adott.

Shaista korábban 108 kg volt, de kemény munkával és elszántsággal sikerült elérnie a 63 kg-ot, amit most fenntart. Ezek az eredmények nem csak a testét, de a lelkét is megváltoztatták. Ma már Shaista rendszeresen osztja meg tanácsait és motivációját azokkal, akik hasonló utat járnak.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS