Új kiadás: Garmin MARQ Carbon luxus okosóra-kollekció




Új kiadás: Garmin MARQ Carbon luxus okosóra-kollekció

Garmin MARQ Carbon luxus okosóra-kollekció

Egy új kiadású luxus okosóra-kollekcióval jelentkezett a Garmin, amely kiváló minőségű anyagokból készült, és számos okos funkciót kínál a felhasználóknak.


AKCIÓ – Férfi karóra

A Garmin okosórák hierarchiájának legmagasabb szintjét foglalja el a márka MARQ szériája, amely prémium anyagokból készült és csúcsminőségű funkciókkal megrakott modellekből áll. A MARQ kollekciót a Garmin luxus-okosóra termékcsaládjaként pozícionálják, és míg a legtöbb „luxusokosóraként” emlegetett készülék egyszerűen csak a nagynevű luxusmárkák által gyártott okosórák, a Garmin MARQ sorozat célja, hogy a készülékek építéséhez felhasznált magas minőségű anyagok mellett a tulajdonosok számára kibővített funkcionalitást is biztosítson. A 2023-as újdonság a Garmin MARQ Carbon kollekció, amely a MARQ sorozat már meglévő második generációját bővíti ki, és három különböző, kifejezetten erre a célra készült modell formájában debütál, amelyek mindegyike könnyű, olvasztott szénszálból készült tokkal rendelkezik.

A szénszál jelenleg az egyik legnépszerűbb anyag az óraiparon belül, bár a szénszál nem minden formája egyforma. A szénszálas alkatrészek magából a szénből és valamilyen gyantamátrixból állnak, amely összetartja a széndarabokat. A szén százalékos arányával, a szálak hosszával és a kötőanyagok kémiai összetételével kapcsolatos különbségektől eltekintve a szénszálas alkatrészek tényleges felépítése drámaian eltérhet az egyes gyártási folyamatoktól. Például a kovácsolt szén primitív formái gyakran a fröccsöntés megdicsőült változata lehetnek, amely szénnel átitatott polimereket használ, míg a rétegelt szénszálak jellemzően sokkal bonyolultabb gyártási folyamatot igényelnek, és a kovácsolt szénre jellemző véletlenszerű és hullámos vonalak helyett erősen szervezett szerkezetet eredményeznek.



Ami az új Garmin MARQ Carbon órákat illeti, a 46 mm-es tokok és a lünetták a márka által Fused Carbon Fibernek nevezett anyagból készülnek, amely 130 egyedi réteg egymásra helyezett szénszálas lapból áll, amelyek meghatározott, váltakozó szögben vannak igazítva, hogy növeljék az anyag szilárdságát. Miután hő és nyomás segítségével szilárd masszává egyesítették, és az alkatrész durva formájára hajlították, hogy tovább növeljék annak szilárdságát, a rétegelt szénszálból álló tömböt ezután több órán keresztül gyémánthegyű vágószerszámokkal megmunkálják, hogy olyan könnyű alkatrészeket hozzanak létre, amelyek egyedi spirálmintával rendelkeznek, amely végigfut magán az anyagon. Ez az eljárás meglehetősen hasonlóan hangzik a Richard Mille által használt Carbon TPT technológiához, és amellett, hogy erősebb alkatrészeket hoz létre, a Fused Carbon Fiber szokatlan és erősen strukturált kialakítást is kínál, amely jelentős esztétikai kontrasztot jelent a kovácsolt szén aszimmetrikus és szinte organikus megjelenéséhez képest.

A Garmin Fused Carbon Fiber 62%-kal könnyebb, mint a titán, ugyanakkor nagyobb kopásállóságot is biztosít. Az új Garmin MARQ Carbon sorozatnál a középső tok és a lünetta Fused Carbon Fiberből készült, míg a gombok, a külső lünetta gyűrű és a tok hátlap mind 5. fokozatú titánból készült, fekete DLC bevonattal. Továbbá, mivel a MARQ kollekció lényegesen drágább, mint a márka standard okosórái, a Garmin megduplázza a MARQ sorozatra vonatkozó garanciát, akár két évre is, valamint kibővített javítási és szervizelési lehetőségeket kínál a MARQ tulajdonosok számára, akiknek a strapabíró és aktív használat során megsérülhet az órájuk. Az akkumulátorok, a képernyők és a tok alkatrészei mind cserélhetők a Garmin által felhatalmazott kiskereskedőkön keresztül, és ez azt jelenti, hogy a Garmin MARQ órák jelentősen hosszabb élettartamúak, és nem kell cserélni őket, ha az alkatrészek eltörnek vagy meghibásodnak.

A három új Garmin MARQ Carbon modell közül az első a MARQ Athlete Carbon Edition, amely egy többcélú sportóra, amely különböző aktivitáskövető és teljesítmény-edző funkciók széleskörű csomagját kínálja. Az előre feltöltött sportok közé tartoznak a profilok az ösvényfutástól, a túrázástól és az úszástól kezdve az evezésig, a hegymászásig, a jógáig, sőt a pilatesig, és a MARQ Athlete animált, készüléken megjelenő edzésekkel is rendelkezik, amelyek segíthetnek a felhasználóknak a különböző tevékenységek széles skáláján végigvezetni. Emellett a Garmin MARQ Athlete Carbon Edition a márka HRM-Pro mellpántos mellkasi monitorát is tartalmazza, hogy a felhasználók számára pontosabb futási és pulzusadatokat biztosítson. A tokkal integrált megjelenést alkotó prémium szilikon szíjjal szerelt MARQ Athlete Carbon Edition valószínűleg az a modell a Garmin MARQ Carbon órák új triója közül, amely a vásárlók legszélesebb körét fogja megszólítani, és alapvetően az összes olyan funkciót, amelyet a Garmin legjobban felszerelt sportóráin talál, a lehető legmagasabb szintre emeli.



A második új Garmin MARQ Carbon modell a MARQ Golfer Carbon Edition néven ismert, és a legújabb sorozat Fused Carbon Fiber tokját egy kifejezetten a golf világához tervezett, célzottan a golf világához tervezett okosórává alakítja. Az új MARQ Golfer több mint 43 000 különböző pályával van előre feltöltve a világ minden tájáról, és egy beépített virtuális caddie-vel is rendelkezik, amely olyan információkkal látja el a játékosokat, mint például a szél, a magasság és a személyre szabott lendítési adatok alapján adott ütőajánlatok. A többi Garmin okosórához hasonlóan az új MARQ Golfer Carbon Edition is nyomon követi az alvást, a pulzusszámot és különböző más egészségügyi és fitnesz mérőszámokat, és lényegében a márka célzottan golfórákból álló Approach sorozatának ultrapremium változata, amely kibővített funkciókkal és könnyű szénszálas tokkal rendelkezik. A Garmin MARQ Golfer Carbon Edition standard szíj egy bőr és zöld FKM gumiból készült hibrid szíj, amelynek megjelenését a golfütő fogantyúi ihlették, bár a készülékhez egy további szilikonszíj is jár, valamint a márka három CT10-es érzékelője, amelyek a golfütőkhöz rögzíthetők és nyomon követik a lendítés adatait.

Az utolsó óra az új MARQ Carbon kollekcióból a MARQ Commander Carbon Edition, és ez a katonai célú modell, amely nagyrészt ugyanazt az alapfunkciót kínálja, mint testvérei, de néhány sportspecifikus üzemmódot kicserél a fegyveres erőknél dolgozóknak szánt funkciókra. A két testvérével ellentétben a MARQ Commander nem rendelkezik kis zöld vagy sárga ékezetekkel a start/stop gomb körül, ehelyett teljesen fekete színprofil mellett dönt, a lünetta pedig 24 órás UTC-jelöléssel van ellátva. Ezenkívül a tok oldalán lévő gombok texturált felületűek a további tapadás érdekében, és bár az órához egy második szilikonszíj is tartozik, a Garmin MARQ Commander Carbon Edition elsődleges szíjválasztéka egy jacquard-szövésű nejlonszíj, amelybe finom, véletlenszerű mintát szőttek. Más Garmin modellekkel ellentétben az új MARQ Commander Carbon Edition számos, kifejezetten a repülők és a ballisztikai számítások számára tervezett funkcióval rendelkezik, valamint egy olyan kijelző képernyő beállítással, amely lehetővé teszi az óra használatát éjjellátó szemüveg viselése közben. Más katonai célú Garmin modellekhez hasonlóan a MARQ Commander is tartalmaz egy lopakodó üzemmód-beállítást, amely lehetővé teszi, hogy az óra működőképes maradjon, de leállítja a GPS-adatok tárolását és megosztását, valamint letiltja a vezeték nélküli csatlakozást. Ráadásul, ha a biztonság kérdésessé válik, a Garmin MARQ Commander tartalmaz egy virtuális kill switch funkciót, amely törli a készülékről az összes tárolt felhasználói adatot.

Különbségeiktől függetlenül mindhárom új Garmin MARQ Carbon órát számos kulcsfontosságú tulajdonság köti össze, mint például az olvasztott szénszálas tok, a domború zafírkristályok, a színes AMOLED érintőképernyők és a 100 méteres vízállóság. A MARQ Carbon modellek új triójának akkumulátor-üzemideje akár 16 napot is elérhet (vagy hat napot, ha a mindig bekapcsolt kijelző beállítását használjuk), és a készülékek a tok hátlapján található mágneses töltőporton keresztül egyetlen óra alatt száz százalékra tölthetők vissza. Ezen felül, mivel a MARQ sorozat a Garmin csúcskollekciója, a márka modern kínálatában alapértelmezetté vált különböző okosóra funkciókat is megkapja, mint például a többsávos GPS, az egészség- és fitneszedzés, az alváskövetés, az érintésmentes fizetés és a fedélzeti zenetárolás. Ezen túlmenően, mivel az új Garmin MARQ Carbon kollekció a meglévő második generációs MARQ órákon alapul, az alapvető kezelési utasítások ugyanazok maradnak, és az új szíjak mind visszafelé kompatibilisek a márka jelenlegi MARQ kollekciójában.

A Garmin hihetetlenül sokféle okosórát gyárt, és bár a márka legolcsóbb ajánlatai pár száz dollárnál olcsóbban kezdődnek, a MARQ kollekció a Garmin abszolút csúcsszériája, és még a legolcsóbb MARQ modellek is pár ezer dollárba kerülnek. Ráadásul az olvasztott szénszálas tokok miatt ezek az új Garmin MARQ Carbon órák drágábbak, mint a sorozat korábbi modelljei, és rögtön a Garmin teljes katalógusának legdrágább okosóráiként foglalják el az első helyeket. A trió közül a MARQ Athlete a legolcsóbb a hivatalos kiskereskedelmi árával, amely a következő 2,950 USD, míg a MARQ Golfer a középső ajánlatot képviseli, ára 3,100 USD, és a MARQ Commander a legdrágább a sorozatból a következő áron 3,200 USD. Bár ez tagadhatatlanul elég sok pénz egy okosórára, aligha gondolkodna bárki kétszer is, hogy ennyit fizessen egy mechanikus óráért, amely Fused Carbon Fiber tokkal rendelkezik, és ezek az új MARQ Carbon modellek a Garmin abszolút legjobbját képviselik. A Garmin MARQ Carbon kollekcióval kapcsolatos további információkért látogasson el a következő weboldalra a márka weboldalán.

ferfi karorak




Garmin MARQ Carbon luxus okosóra-kollekció

Mi az Új kiadás a Garmin MARQ Carbon luxus okosóra-kollekcióban?

Az Új kiadás a legújabb funkciókkal és technológiával rendelkező okosóra-kollekció, amely kiváló luxusminőségű anyagokkal és stílusos designnal rendelkezik.

Milyen újdonságokat kínál az Új kiadás?

Az Új kiadás tartalmazza a legfrissebb GPS technológiát, pulzusmérő funkciót, valamint több sport- és egészségközpontú alkalmazást, mint az előző verziók.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek