Útmutató a keto diéta időszakos böjtjéhez

Tartalom




Útmutató a keto diéta időszakos böjtjéhez

Útmutató a keto diéta időszakos böjtjéhez

A keto diéta időszakos böjtöket is alkalmazhat, hogy fokozza a fogyást és javítsa az egészségét. A böjt segíthet abban, hogy testét ketózisba hozza, ahol a test zsírt éget energiaforrásul, és csökkentse az éhgyomri vércukorszintet. Ebben az útmutatóban megtalálja, hogyan végezze el a keto diéta időszakos böjtjét a legjobb eredmények eléréséhez.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Az időszakos böjt és a keto diéta továbbra is egyre népszerűbb, mint a fogyás, az egészség javítása és az energiaszint növelése. Mindkét diéta már évtizedek óta létezik, de a legújabb tanulmányok és a keto-kiegészítők világában végzett innovációk megkönnyítik a követést és a betartást.

Mindkettő számára hihetetlen előnyökkel jár a fogyáson túl időszakos koplalás és keto olyan diéták, amelyek az egyik vagy mindkettőt ezek közül a hatékony diéták közül olyan választássá teszik, amelyet nem fog megbánni. Ez a cikk áttekinti az időszakos böjt és a keto diéta alapvető elemeit, feltárva e két életmód kombinálásának előnyeit.

Mi az a keto diéta?

A keto diéta egy alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalmú étrend, amely általában a kalória 75-80%-át zsírból, 15-20%-át fehérjéből és kevesebb mint 5%-át szénhidrátból áll.. Ha ilyen módon korlátozza a szénhidrátokat, éhezteti a szervezetét a glükóztól, a szokásos üzemanyagforrástól. Ehelyett a tested ketózisba kerül, egy olyan anyagcsere-állapotba, amelyben a zsírt ketonokká alakítja, hogy üzemanyagként használja fel.

Teste elérte a táplálkozási ketózis állapotát, amikor a vér ketonjai 0,5 és 5 mM közé emelkednek.

Sokan exogén ketonokat használnak, amelyeket a testen kívül állítanak elő, kiegészítőként a ketózis elérésében és fenntartásában.

Mik a keto diéta előnyei?

A keto diétának és a keto-kiegészítőknek számos dokumentált előnye van. An 14 tanulmány elemzése összefüggést mutatott ki a keto-diéta és a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek vércukorszintjének szabályozására való képessége között.

Néhány kutatás kimutatta, hogy az exogén ketonok jelentősen csökkentik a sóvárgást és elnyomják az étvágyat.

A sajátunk klinikai vizsgálatok azt jelzik, hogy az exogén ketonok segíthetnek a fogyásban, valamint a stressz és a szorongás kezelésében.

Más tanulmányok kimutatták, hogy a keto-diéta és a keton-kiegészítők segíthetnek csökkenteni a tüneteket azoknál az embereknél, akiknél ez a betegség epilepszia és Alzheimer-kór

Mi az időszakos böjt?

Az időszakos böjt az evés és a böjt váltakozó időszakait foglalja magában. Ez nem egy hagyományos étrend, mivel nem jelzi, hogy milyen ételeket kell enni, hanem arra összpontosít, hogy mikor kell enni. Az időszakos böjt jelentős előnye, hogy nagymértékben testreszabható a különböző emberek életmódjához.

Mi a legjobb időszakos böjtölési ütemterv?

Nincs egyetlen jog szakaszos böjtrend. Az Ön számára legmegfelelőbb ütemterv az Ön igényeitől függ. Néhány tipikus időszakos böjtölési ütemterv a következők:

16:8

A 16:8-as szakaszos böjtbeosztás 16 órás böjtöt és nyolcórás etetési időszakot ír elő. Például 20 órától délig böjtöl, majd dél és 20 óra között eszik. Az emberek ezt úgy érik el, hogy kihagyják a reggelit, vagy rövidebb időre tömörítik a szokásos három étkezésüket. Kezdőknek vagy tapasztaltabb böjtölőknek kiváló választás, napi szinten elvégezhető a 16:8-as kúra.

20:4

Napi egyszeri étkezésként is ismert, a 20:4-es szakaszos böjt ütemezése a 16:8-as protokollt négy óra étkezésre és 20 óra böjtre tömöríti. Gyakran ez a következő lépés, amit az emberek megtesznek, miután megszokták a 16:8-as ütemtervet. Vannak, akik minden nap 20:4-et gyakorolnak, míg mások hetente vagy havonta egyszer.

Alternatív napok

A másnapi böjt pontosan az, aminek hangzik: az egyik nap eszel, a másik nap böjtölsz. Az emberek a másnapos böjtöt választják a gyors fogyás eléréséhez vagy az egészségi állapot kezeléséhez.

5:2

Az 5:2 megközelítés inkább diéta, mint hagyományos böjt. Ez magában foglalja az evést öt napig, majd napi 500 kalóriát két napon keresztül. Hatékony lehet a fogyásban, de előfordulhat, hogy nem kínálja az igazi időszakos böjthöz kapcsolódó összes előnyt.

Meghosszabbított vízböjtök

Az emberek általában a 24 órás vagy hosszabb, csak vizet tartalmazó böjtöt választják az olyan egészségügyi állapotok leküzdésére, mint az autoimmun betegségek vagy a gyors fogyás. Ezeket a böjtöket csak orvosi felügyelet mellett szabad megkísérelni.

Javasoljuk, hogy konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármilyen böjtöt, diétát vagy étrend-kiegészítőt kezdene.

Mik az időszakos böjt előnyei?

A ketóhoz hasonlóan az időszakos böjtöt is kimutatták tanulmányok a sovány testtömeg növelésére és a zsírtömeg csökkentésére. Egyéb kutatások összekapcsolja az időszakos koplalást a krónikus gyulladással kapcsolatos csökkent biomarkerekkel.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az időszakos böjt képes javítja a szív egészségét és véd a rák ellen. Van is növekvő bizonyíték hogy a böjt segíthet javítani a sugárterápia során elért eredményeket.

Időszakos böjt és ketózis

Mert időszakos koplalás és ketózis megosztva annyi előnyt, hogy erőteljes egy-két ütést produkálnak azoknak, akik fogyni szeretnének, és kihasználják e két kezelési mód egyéb előnyeit. Valójában az időszakos koplalás a testet ketózisba indíthatja, és segíthet abban, hogy ebben az állapotban maradjon.

Igazi ketonok keto kiegészítők tökéletes kiegészítői az időszakos böjtölési rutinnak. Segítenek elnyomni az étvágyat, és megakadályozzák az időszakos böjttel kapcsolatos sóvárgást.

Vásároljon minden valódi ketont exogén keton termékek Most!

A keto és az időszakos böjt kombinálása javíthatja a mentális tisztaságot és a fókuszt, csökkentheti a gyulladást, növelheti az energiát és csökkentheti az éhségéhséget.

Íme néhány tipp, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a ketóból és az időszakos böjtből:

  • Megkönnyebbülni az időszakos böjtben– Kezdje rövidebb böjtórákkal, és fokozatosan haladjon a cél felé, hogy növelje a siker valószínűségét.
  • Tartsa fenn a ketogén makrotápanyag-arányokat– A ketózis az alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalmú étrend fenntartásán alapul. Lényeges, hogy betartsuk ezeket az arányokat a koplalás és az etetés időszakában.
  • Maradj hidratált– A böjt időszakában döntő fontosságú, hogy elegendő vizet és egyéb kalóriamentes italokat igyunk a kiszáradás megelőzése érdekében.
  • Egyél tápanyagdús ételeket— Táplálkozási periódusok során ügyeljen arra, hogy tápanyagdús ételeket fogyasszon, hogy el tudja látni szervezetét a számára szükséges alapvető ásványi anyagokkal és vitaminokkal.
  • Fontolja meg a keto-kiegészítőket– A megfelelő keto-kiegészítők javíthatják az energiát, hidratálhatnak, és elnyomhatják az időszakos böjt során fellépő sóvárgást. A valódi ketonokat tartalmazó keto-kiegészítők elektrolitokhoz kötődnek, hogy a sikerhez szükséges előnyt biztosítsák.

Vásároljon keto-kiegészítőket valódi ketonokból




Útmutató a keto diéta időszakos böjtjéhez

Mi az időszakos böjt?

Az időszakos böjt egy olyan étrendi módszer, amelyben rendszeresen váltják egymást az étkezési és böjti időszakok. Ez segíthet a testsúlycsökkenésben és az egészség javításában.

Mi a keto diéta?

A keto diéta olyan alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étrend, amely segíthet a testállomány csökkentésében és az energiaszint növelésében.

Miért hasznos a keto diéta időszakos böjttel kombinálva?

A keto diéta időszakos böjttel kombinálva tovább fokozhatja a testsúlycsökkenést és az anyagcsere javulását, valamint segíthet a betegségek kockázatának csökkentésében.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS

Figyelem, kedvezmények a KetoMix termékekre és csomagokrabővebben