Hogyan kell megfelelően tisztítani egy órát

Tartalom




Hogyan kell megfelelően tisztítani egy órát

Óra tisztítása

Ha szeretné, hogy az órája hosszú ideig megőrizze szépségét és működését, fontos rendszeresen tisztítani és karbantartani. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy hogyan érdemes megfelelően tisztítani egy órát.

A tisztításhoz használjon langyos vizet, puha ruhát és óralovat, és ügyeljen arra, hogy ne nedvesítse túl az óráját. A szárazvíz-hintők fokozottan érzékenyek a nedvességre, ezért fontos, hogy óvatosan tisztítsa meg őket.

A karbantartáshoz használjon lakklemosót, mely segít eltávolítani a szennyeződéseket és a zsírt a szíjról és a tokról. Mindig törölje szárazra az órát a tisztítás után, és ügyeljen arra, hogy ne maradjanak rajta nedves foltok.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

A Watches and Crystals lépésről-lépésre történő útmutatója a hibátlan időméréshez.

Mi a Watches and Crystals-nál úgy gondoljuk, hogy egy elegáns időmérő órát karbantartani kell, hogy megőrizze annak minőségét. A jó hír az, hogy az órák ápolása egyszerű lehet; csapatként összeállítottunk néhány egyszerű tanácsot, amelyet otthon is gyakorolhat, hogy darabja évekig tökéletesen nézzen ki.

Mielőtt belekezdenénk, vegyük figyelembe az órád dinamikáját; minden egyes óramárkának megvannak a sajátos jellemzői, amelyeket figyelembe kell venned, például a vízállóságot és a zafírüveget. Az is kulcsfontosságú, hogy szem előtt tartsd az időmérőd korát: az ezekről való tájékozódás sok vízkárt és szívfájdalmat megspórolhat! Például egyikünk sem fogja azt javasolni, hogy nagyapja vintage időmérőjét mártogassa egy buborékokkal teli mosogatóba!

Mielőtt bármit is tennél, az óra működésének pontos ismerete segít a tisztításban. A mi praktikus útmutatónkkal azonban elmúltak azok az idők, amikor egy megbeszélés előtt gyorsan áttörölte az ingét.

Itt az ideje a technikai részleteknek.

Akár női, akár férfi órája van, mi segítünk Önnek megérteni nagyra becsült időmérőjének apró részleteit. Tanulmányok szerint az óraszíj több mint 250 baktériumtelepet tartalmazhat cm2 -enként, ami 3746 százalékkal több, mint egy átlagos WC-ülőke.

A többnyire okosórákon talált baktériumok között szerepeltek Staphylococcusok (amelyek bőrfertőzéseket és ételmérgezéseket okoznak) és Enterobacteriaceae (egy baktériumcsalád, amelybe az E.Coli és a Salmonella is beletartozik). Érdekes módon az aranyórák tartalmazzák a legkevesebb baktériumot, mivel az arany ismert antibakteriális tulajdonságairól.

Mindezt szem előtt tartva kezdjük az óra tisztításának legjobb módjaival.

Az óra alapos tisztításához szükséges követelmények listája nem olyan bonyolult, mint gondolnád; mindössze a következőkre lesz szükséged:

  • Egy órakefe vagy puha sörtéjű fogkefe
  • Konyhai tekercs
  • Mikroszálas kendők
  • Antibakteriális szappan vagy törlőkendők

Ha már minden felszerelésed megvan, olvasd el részletes, lépésről lépésre követhető útmutatónkat:

1. Ideje az auditálásnak

Mielőtt elkezdené a tisztítást, vizsgálja meg az óra állapotát. Keressen olyan sérüléseket, amelyek lehetővé teszik a nedvesség bejutását, és fordítson nagy figyelmet a korona vagy más mozgó alkatrészek működésére.

Ezután összpontosítson a kristály peremére, hogy ellenőrizze, nincs-e rajta lepattanás vagy bizonytalan rögzítésre utaló jel. Egy kis nagyító használata hasznos lehet ebben a folyamatban. Ha még mindig próbálja meghatározni órája állapotát, javasoljuk, hogy a tisztítás előtt keressen fel egy szakértőt, aki duplán ellenőrizheti, hogy minden rendben van-e.

2. Vegye le a szíjat vagy a karperecet

Az alapos ellenőrzést követően egy megfelelő rugós szerszámmal távolítsa el a karpántot vagy szíjat az óráról. Ezáltal hozzáférhet a fül belső oldalához és a karkötő végtagjához, a két olyan helyhez, ahol a legtöbb baktérium található. Egyes okosórák beépített funkciókkal rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a szíj eltávolítását az óráról, ezért ha segítségre van szüksége, nézze meg a kézikönyvet. Míg a szíj tisztítására rátérünk, egyelőre tegye félre.

3. Törölje le

Óvatosan tisztítsa meg az óra számlapjának minden zugát, rését és zugát antibakteriális törlőkendővel vagy szappanos vízbe mártott mikroszálas ruhával; ügyeljen arra, hogy a folyadék nagy részét kipréselje a ruhából, hogy elkerülje a vízkárosodást. Ennek a fázisnak el kell távolítania a legszembetűnőbb szennyeződéseket, és lehetővé kell tennie, hogy hozzáférjen a nehezen hozzáférhető helyeken lévő makacsabb szennyeződés-halmazokhoz.

4. Mélytisztítás

Ha a törlés után maradványok maradnak, fogjon egy fogkefét, és a sörtékkel finoman nyomja be a problémás helyeket.

Ezután kefével távolítsa el a maradék szennyeződéseket egy befejező kefével (vagy egy száraz puha sörtéjű fogkefe). Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fogkefe megkarcolhatja a puhább fémeket, ezért a legjobb, ha a lehető legalaposabban törli át, különösen a nemesfém tokok esetében. Ha további tisztázásra van szüksége, forduljon szakemberhez, és kényeztesse óráját egy szakértői szervizzel.

5. Csiszolt felület

Fejezze be a tisztítási folyamatot egy puha, tiszta mikroszálas kendővel, hogy gyorsan felszívja a felesleges nedvességet, és segítsen eltávolítani az olajokat a bőréről, miközben tartja az órát.

Ezután, hogy a szövet garantáltan érintkezzen az összes nehezen elérhető területtel, beleértve a lünetta szélét, a kristály szélét, a belső fülek és a tok hátlapjának varratát, tekerje az ujja köré, és körmével óvatosan nyomja be. Most az óralapjának vissza kell térnie ahhoz a luxusminőséghez, amelyet vásárláskor választott.

6. A karperec vagy szíj

Végül, anyagtól függetlenül, a szíjat egy tál langyos szappanos vízbe helyezheti, majd egy mikroszálas kendővel eltávolíthatja a szennyeződéseket és a szennyeződéseket. Ha fém karkötője van, egy puha sörtéjű fogkefével a résekben segíthet fellazítani a szennyeződéseket. Ezután vegye ki az óraszíjat a vízből, és azonnal törölje szárazra konyhai papírtörlővel, hogy eltávolítsa a felesleges nedvességet az időmérőjéről.

Mostantól gyönyörű órádnak a szabványnak megfelelően kell működnie, és biztos lehetsz benne, hogy meghosszabbítottad a darabod élettartamát. Reméljük, hasznosnak és tanulságosnak találta útmutatónkat; további tippekért, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a termékeiből, látogasson el blogunkra.

A Watches and Crystals az Egyesült Királyságban ismert órák és napszemüvegek szállítója, és számos márka hivatalos kiskereskedője. Több mint 20 éves iparági tapasztalatunkkal erős kapcsolatokat építettünk ki márkáinkkal, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy ármegfelelési ígéretünket nyújtsuk.

Kézzel ellenőrizzük mindazt, ami elhagyja a raktárunkat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a megrendelése biztonságban van, és teljes felelősséget vállalunk a szállítás közbeni veszteségekért vagy károkért. Áruink vadonatújak, eredetiek, és 2 év gyártói/eladói nemzetközi garanciával rendelkeznek. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bármilyen kérdése van.

ferfi karorak




Óra tisztítási útmutató

Hogyan kell megfelelően tisztítani egy órát?

Ha szeretné megőrizni órájának hosszú élettartamát és szépségét, fontos rendszeresen megfelelően tisztítani azt. Az alábbiakban részletesen leírjuk, hogyan teheti ezt meg.

1. Előkészületek

Először is távolítsa el az órát a csuklójáról, és helyezze egy tiszta, lapos felületre. Győződjön meg róla, hogy minden gombot bezártak, és a szíj is rendesen zárva van.

2. Szennyeződések eltávolítása

Használjon enyhén nedves mikroszálas rongyot az óra szennyeződéseinek eltávolítására. Ügyeljen arra, hogy ne használjon túl sok vizet, és kerülje a túl erős dörzsmunkát, mivel ez károsíthatja az óra felületét.

3. Szárazra törés

Használjon puha, száraz mikroszálas rongyot az óra alapos megtisztításához, és szárítsa meg az összes nedvességet.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek