Watch Review: Garmin Epix Gen 2 Pro magasabb szintű fitnesz-okosóra

Tartalom




Watch Review: Garmin Epix Gen 2 Pro

Garmin Epix Gen 2 Pro magasabb szintű fitnesz-okosóra

Ez a cikk egy rövid áttekintést nyújt a Garmin Epix Gen 2 Pro okosóráról, mely a fitnesz és sport tevékenységek során nyújt kiváló segítséget. A Garmin Epix Gen 2 Pro egy prémium minőségű okosóra, mely rendkívül sokféle fitness funkcióval rendelkezik.

Kulcsszavak: Garmin Epix Gen 2 Pro, fitnesz okosóra, sportóra, fitness funkciók


AKCIÓ – Férfi karóra

Körülbelül egy évvel az Epix okosóra család második generációs változatának kiadása után a Garmin most egy középgenerációs frissítést adott ki, amelyet a Garmin Epix Pro (Gen 2). Az adott verzió, amelyet ma az aBlogtoWatch-on áttekintek, a 47 mm széles Epix Pro (Gen 2) Sapphire Edition modell. Igen, ez az elnevezés egy kicsit zavaró, de így van ez a Garmin által most elérhető Epix okosóra számos változatával is. Én az Epix Pro (Gen 2) modellre fogok koncentrálni, amely háromféle tokméretben kapható: 42, 47 és 51 mm széles. Az Epix Pro Gen 2 zafír- és Gorilla Glass kristályos változatban is kapható, valamint ebben a fehér színben, natúr titán változatban, vagy sötétszürke DLC bevonatú titán tokkal, amelyhez az óra teljesen fekete megjelenése párosul. A Garmin tényleg szédítő választékot kínál, de ha át tudod válogatni őket, akkor ezek mind vitathatatlanul a legjobb aktivitáskövető okosórák a piacon.

A Garmin még mindig árulja az Epix Gen 2 modellt, amelyet tavaly áttekintettem. Az ára jelenleg 100 dollárral kevesebb, mint eredetileg volt, ez az Epix Pro (Gen 2) most ugyanazt az árképzési helyet foglalja el, mint az eredeti modell tavaly. A pozitívum, hogy a Garmin nem emeli az árakat ennél a frissített terméknél. Ami aggasztja a fogyasztókat, az az, hogy a Garmin olyan gyorsan adja ki az új modelleket, hogy minden egyes új termékciklusnál habozni fognak a frissítéssel. Ez történt az Apple és az iPhone esetében is, ahol az új megjelenések gyorsasága miatt sok fogyasztó szándékosan kihagyott egész generációkat, mert az új modellek vagy nem voltak elég innovatívak, vagy gyorsabban jelentek meg, mint ahogy a fogyasztók megengedhették volna maguknak a frissítést.




Mindezt azért mondom, hogy a Garmin Epix Gen 2 jelenlegi tulajdonosai tudják, hogy bár valóban vannak fejlesztések ebben az Epix Pro (Gen 2) verzióban, nem maradnak le hatalmasat, ha úgy döntenek, hogy várnak még egy kicsit, mielőtt a következő generációs Garmin okosóra termékre váltanának. A Garmin még többé-kevésbé ugyanazt a tokot és anyagokat használja, mint korábban, viszonylag kis általános külső változásokkal, kivéve egy fő új funkciót – a tok zseblámpát.

Az Epix Pro Gen 2-be épített, viszonylag nagy teljesítményű LED-alapú zseblámpa a fő hardveres újdonság ebben az órában. A korábbi okosórák ennek a képernyőnek egy fehér változatát használták teljes fényerőn egyfajta rögtönzött zseblámpaként. A Garmin továbblép azáltal, hogy egy valódi zseblámpával ellátott tokot tervez, amely kényelmes pozícióban van tájolva, hogy az óra még a csuklón is használható legyen. A zseblámpák talán nem tűnnek a legizgalmasabb technológiának, de ezek rendkívül hasznosak lehetnek, és a Garmin szépen integrálta őket. Miközben a beállításokat állíthatjuk be, ha duplán megnyomjuk az egyik tok gombot, akkor a zseblámpa aktiválódik. Az óra képernyőjén állíthatod a fényerőt vagy kikapcsolhatod a fényt.


A másik jelentős hardveres fejlesztés a pulzusszámot és a vér oxigénszintjét figyelő rendszerben található. A Garmin nem magyarázza el részletesen, hogy a robusztusabb rendszer mit tesz lehetővé a szoftver számára, de az Epix Pro Gen 2 burkolatának ezen a részén könnyen látható, hogy több fény és érzékelő van, mint az eredeti Epix Gen 2 modellen. Egyéb változások közé tartozik a zöld szín eltávolítása az egyik tok nyomójáról, valószínűleg néhány belső hardverfrissítés, valamint néhány új szoftver és órafelület, amelyeket észrevettem, hogy mostantól elérhetőek. Azt is hiszem, hogy az akkumulátor élettartamát meghosszabbították ennél a változatnál, és még inkább úgy vélem, hogy az Epix Pro Gen 2 különböző 42, 47 és 51 mm széles változatai közötti elsődleges teljesítménykülönbség valószínűleg az akkumulátor élettartamában van (természetesen a nagyobb modellek nagyobb akkumulátorokat tudnak elhelyezni).

Visszalépve a Garmin Epix okosóra-család koncepciójának és vonzerejének általános magyarázatához, ez a kollekció egy élénk AMOLED érintőképernyőt kombinál a Garmin legfejlettebb szoftveres és hardveres tapasztalatával. A Garmin árul drágább okosórákat is, például a luxusra összpontosító MARQ kollekcióban. A fő különbség a tok anyagában és a kivitelezésben van, szemben a hardverrel vagy a szoftverrel. A Garmin továbbra is gyárt más okosórákat (például a közeli rokon Fenixet) fényáteresztő képernyővel. Ezek nem érintőképernyők, kisebb felbontásúak és kevesebb színnel is rendelkeznek. Előnyük azonban, hogy jóval kevesebb energiát fogyasztanak, és nagy fényviszonyok között is jól olvashatók. Miután mindkét képernyőtípust viseltem, a mindennapi igényeimhez sokkal jobban kedvelem ezeket az AMOLED képernyőket, mivel nagyobb felbontásúak, és a nyomógombok mellett a szoftverek kezelése is lehetséges az érintőképernyő segítségével. Szeretném azonban megjegyezni, hogy a Garmin elkezdett kísérletezni a Fenix 7X Solar okosórák kiegészítő napelemes töltésével, ami minden bizonnyal érdekes lesz néhány felhasználó számára.


A Garmin többféle akkumulátor-üzemmódot kínál, amelyek az Epix Pro Gen 2 élettartamát több mint két hétre növelhetik, miközben még mindig „okosóra üzemmódban” van. Úgy találtam, hogy a reálisabb édes pont közelebb van a hat nap akkumulátor-üzemidőhöz, ami még mindig elég jó. Ha rendszeres aktivitáskövetést végez, ez csökkenhet, de még mindig a Garmin okosórák piacvezetők, ha az akkumulátor élettartamáról van szó. Ha ragaszkodik az akkumulátor élettartamához, és a lehető legtöbbet szeretné, akkor érdemes megnézni a Garmin más, kevésbé energiaigényes képernyővel rendelkező okosóra-modelleket.

Mint olyasvalaki, aki sok Garmin okosórát visel, gyakran érdekel, hogy a cég hogyan fejleszti és finomítja a szoftverét. Általánosságban elmondható, hogy a Garmin okosóra szoftveres operációs rendszer környezet idővel egyre robusztusabbá és kifinomultabbá vált, sok új eszközzel és funkcióval, amelyeknek izgalmasnak kell lenniük a felhasználók számára Azt mondta, hogy a Garmin leggyengébb láncszeme a csúcskategóriás okosóráival kapcsolatban a felhasználók oktatása a szoftver használatáról, és gyakran nem hagyja a fogyasztókat tudatlanul a nagy teljesítményű (vagy csupán hasznos) funkciókat, amelyekre az Epix vagy más Garmin okosóra képes.


Ez nem elhanyagolható probléma, ha figyelembe vesszük, hogy az ehhez hasonló termékeknek egyre inkább elérhetővé kell válniuk a mainstream számára, hogy a Garmin továbbra is a fogyasztói piac egyre szélesebb rétegeihez tudja eljuttatni sikeres termékeit. Már most is kiváló munkát végez a Garmin az eszköz-óra szerelmeseinek, akik a legjobb hardveres és szoftveres élményt keresik, hogy gondosan részletezzék edzéseiket és kalandozásaikat. A szoftverben való elmélyülés időigényes és intellektuális élmény, mivel sok opciót nem magyaráznak el, és a rendszer nyilvánvalóan azt szeretné, hogy kísérletezzen, hogy megtudja, mi tetszik a legjobban. A Garmin nem is kínál előre programozott felületeket, amelyek az Ön igényeinek megfelelően működhetnének. Nincsenek hasznos „beállítási varázslók” vagy más szoftveres eszközök sem, amelyek valóban segítenék a felhasználókat abban, hogy megértsék, mire képes a Garmin Epix órájuk.

Az utolsó panaszom ezen a területen továbbra is az, hogy a felhasználók képtelenek az okosórájuk néhány finomabb beállítását a társ Garmin Connect okostelefonos alkalmazáson keresztül beállítani. Az Apple és a Casio nagyon lenyűgöző szintű interakciót kínál az órával magáról a telefonról. Úgy tűnik, a Garmin nem volt képes olyan okosóra-szoftvert kifejleszteni, amelynek felülete és funkciói teljes mértékben okostelefonos alkalmazáson keresztül vezérelhetőek. Ez arra kényszeríti a fogyasztókat, hogy hosszas ujjtornát végezzenek annak érdekében, hogy az órafelületeket és a szoftver menüit teljesen a saját ízlésükre szabják, és ez azután van így, hogy kezdetben rájöttek, mit is csinálnak. Nem akarok túl szigorú lenni a Garminhoz, hiszen maga a szoftver, az érzékelők és az adatok minősége, valamint az általános viselési élmény valóban kiváló. Ami javításra szorul, az a viselők oktatása a Garmin okosórák használatáról, valamint a szoftver testreszabásának és személyre szabásának sokkal egyszerűbbé és közvetlenebbé tétele.


Amint az emberek elmélyednek a szoftveres lehetőségekben, azt hiszem, bárki le lesz nyűgözve a sokféle dologtól, amit az Epix Pro Gen 2 képes a dobozból (vagyis a beépített szoftverből). A Garmin is rendelkezik egy viszonylag nagy szoftverpiaccal, ahol tovább személyre szabhatja az okosóráját, bár az ilyen óraértékelések céljaira szeretem a termékeket úgy tárgyalni, ahogy vannak, további szoftverek letöltése nélkül.

Úgy tűnik, hogy a Garmin nem hangsúlyozza az okosóra azon funkcióit, amelyek a telefon vagy a digitális asszisztens funkcióihoz kapcsolódnak. Még az aktivitáskövető eszköz is szégyenlős, hogy megmondja, eleget edzett-e (az aktivitási emlékeztetőket most manuálisan kell bekapcsolni). Inkább úgy tűnik, hogy a szoftver inkább arra összpontosít, hogy több környezeti információt kínáljon (akár beépített érzékelőkkel, akár az internetről származó adatokkal), valamint egyre kifinomultabb edzés- és tevékenységkövetést. Ha Ön sportoló, fizikai teljesítményt nyújtó személy, vagy bárki más, akit érdekel a fittség és a tevékenységek nyomon követése, a Garmin valószínűleg még mindig a legteljesebb szoftveres és hardveres okosóra-élményt kínálja a piacon.

Míg a Garmin MARQ órák gyakran valóban szexi, úgy gondolom, hogy a legtöbb más Garmin okosórák megy egy „cool eszköz” megjelenés, amely küzd, hogy adjon designer hangulatot, ami a valóságban egy ház a komplex hardver és szoftver. Ez a 47 mm széles Epix Pro Gen 2 is 14,6 mm vastag és 100 méterig vízálló. Az AMOLED képernyő felett zafírkristály található. A viszonylag könnyű tok nagy része (a pánt nélkül a tok csak 47 gramm) fehér színű szálerősítésű polimerből készült, ami funkcionális, de nem luxus anyag (hozzá kell tennem, hogy a Garmin szereti, ha a tok nem fém alkatrészekből áll, mivel a GPS jelek nem igazán haladnak át a fémen.) Annak érdekében, hogy sokkal jobban nézzen ki, a Garmin titán fémrészeket használ a fülek és a lünetta felett, valamint a tok hátlapján. A titán minden bizonnyal feljavítja a megjelenést, így ez az óra közelebb áll ahhoz a terméktípushoz, amelyet a magas árképzés sugall. Nem tudom, hogy ez túlzottan versenyezne-e más Garmin órákkal, de kíváncsi vagyok, hogyan nézne ki egy teljesebb fémházú Epix Pro, valamint milyen érzés lenne egy karkötőn.

A szíj, amelyen érkezik, úgy van kialakítva, hogy könnyen eltávolítható legyen, mivel a Garmin továbbra is a kiváló gyorskioldó rendszerét használja. A gyorskioldó rendszerrel kapcsolatban leginkább azt szeretem, hogy nem akadályozza a hagyományos pántok használatát (22 mm széles méretben). A mellékelt fehér szilikon szíj kiváló minőségű, de a magasabb színvonalú vagy luxus érzet érdekében egy díszesebb szíj szerintem jó választás lehet azok számára, akik az Epix Pro Gen 2 órájukat társasági környezetben szeretnék viselni.

Egy ilyen okosóra összes hardveres és szoftveres funkcióját nem tudom felsorolni. Rendelkezik az összes elvárható modern okosóra csatlakozási lehetőséggel, a Bluetooth-tól kezdve a GPS-ig, és rengeteg funkcióval. A Garmin az Ön által preferált tevékenységektől vagy járművektől függően speciális tartalmat kínál, hogy ajánlja, milyen szoftverek és funkciók lehetnek érdekesek az Ön számára. Ez azt jelenti, hogy repülők, kerékpárosok, hajósok, túrázók, futók stb. Mindannyian különböző módon használhatják ugyanazt az okosórát, nagyon különböző típusú adatok és mérőszámok nyomon követésére. A bővíthetőség és testreszabhatóság e mély szintje az, ami igazán meggyőz a Garmin okosóra-élmény iránt. Bárcsak a márka prioritásként kezelné, hogy a szoftverét több ember számára elérhetőbbé tegye, mert tényleg úgy gondolom, hogy túl sok Garmin viselő valószínűleg nem ismeri a Garmin okosóráján lévő eszközöket, amelyeket használhatna.

A Garmin Epix Pro Gen 2-t könnyedén élvezheti napi viseletű okosóraként. Én kikapcsolom a legtöbb okostelefonos értesítési funkciót, de azok természetesen rendelkezésre állnak. Ami a legjobban tetszik ebben a legújabb generációs Garmin okosórában, hogy csak azt próbálja csinálni, amit már eddig is szerettem, de még jobban. Érzékelőkkel és kütyükkel kiegészített csuklóra szerelhető eszközként a Garmin-t egyetlen versenytárs sem múlja felül a piacon. Komplex árat fizetsz az egész használhatóságért, de kapsz egy olyan okosórát, amely úgy tűnik, hogy folyamatosan új trükköket tanul (ha időt szánsz arra, hogy a beállításokban babrálj és a képernyőket a kedvedre állítsd be). Azok, akiknek kevés idejük van az elektronikájuk és az okosórájuk beállítására, egyszerűen kimaradnak sok mindenből, amit a Garmin a kategóriájában vezető okosóráiba csomagolt (egyesek szerint elrejtett), de bizonyára vannak ennél alapvetőbb és felhasználóbarátabb okosórák is a piacon. A Garmin termékei még mindig a profiknak (és azoknak az embereknek, akik olyanok akarnak lenni, mint ők) a legjobbak. Ebből a szempontból ez a Garmin okosóra nagyon találó nevet kapott. A Garmin Epix Pro Gen 2 Sapphire Edition 47 mm széles Garmin Epix Pro Gen 2 Sapphire Edition óra (a tesztelt 010-02803-20 referenciaszámú) ára a következő 999 USD. További információk a Garmin weboldalán.

ferfi karorak

Garmin Epix Gen 2 Pro magasabb szintű fitnesz-okosóra

Ez a cikk bemutatja a Garmin Epix Gen 2 Pro magasabb szintű fitnesz-okosórát, amely kiváló teljesítményt nyújt a sportolóknak és a fitnesz rajongóknak.

Milyen funkciókkal rendelkezik a Garmin Epix Gen 2 Pro?

A Garmin Epix Gen 2 Pro számos értékes funkcióval rendelkezik, mint például beépített GPS, pulzusmérő, alvásfigyelés, lépésszámláló és a vo2 max szint monitoringja.

Milyen sporttevékenységekhez ajánlott a Garmin Epix Gen 2 Pro?

Ez az okosóra ideális választás mindenféle sporttevékenységhez, beleértve a futást, kerékpározást, úszást és túrázást is.

AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek

Az akciók, amikre vártál: Tommy Hilfiger karóra akár 50% kedvezménnyelA BOLTHOZ