Bevált a reggeli kihagyása a fogyás érdekében?

Tartalom




Bevált a reggeli kihagyása a fogyás érdekében

Bevált a reggeli kihagyása a fogyás érdekében

Ha eddig azt hitted, hogy a reggeli kihagyása hátrányos lehet a fogyás szempontjából, akkor itt az ideje átgondolni! Számos tanulmány kimutatta, hogy a reggeli kihagyása segíthet a fogyásban és az egészséges testsúly fenntartásában.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Szóval tényleg olyan fontos a reggelizés?

Egy új tanulmány azt sugallja, hogy a reggeli kihagyása nem feltétlenül olyan rossz az Ön számára, mint azt általában hiszik. A kutatók egészséges, 8-10 éves gyerekeket vontak be, és ismételten mérték a figyelmet, az impulzivitást, a memóriát, a verbális tanulást és az információfeldolgozás sebességét.

Ezen intézkedések mindegyike esetében a gyerekek nem teljesítettek jobban (vagy rosszabbul) azokon a napokon, amikor reggeliztek, mint azokon a napokon, amikor nem reggeliztek. Másrészt számos korábbi tanulmány kimutatta a reggeli étkezés jótékony hatását a gyerekek tanulmányi teljesítményére, viselkedésére és pszichológiai funkcióira.

De a legtöbb ilyen tanulmány rövid távú volt, kicsi, és ezért nem végleges. Valójában néhány a legnagyobb és legjobb tanulmányok mutatta nem hatás.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Hogyan befolyásolja (nem) reggelizik a súlyát?

Ellentétesnek tűnhet, hogy egy étkezés kihagyása súlygyarapodáshoz vezethet, de egy sokat idézett 2007-es tanulmány éppen ezt sugallta: azok, akik úgy döntenek, hogy kihagyják a reggelit, sokkal gyakrabban túlsúlyosak vagy elhízottak, mint azok, akik reggeliznek.

Az ilyen tanulmányokat azonban kritizálták, mert fennáll annak a valós lehetősége, hogy a reggelizési szokásokon kívül más tényezők is felelősek a reggelit kapók körében tapasztalható magasabb elhízásért. Ezt az aggodalmat támasztja alá egy nemrégiben készült tanulmány, amely szerint a reggeliző emberek egészségtudatosabbak és rendszeresebben mozognak.

Miközben az egyik legnagyobb tanulmányok a mai napig azt találta, hogy a reggelizésnek nincs következetes hatása az elhízás vagy a túlsúly arányára, egy 2013-as kutatás szerint azok a felnőttek, akik kihagyták a reggelit, valójában kevesebb kalóriát fogyasztottak a nap végére.

Ez azt jelenti, hogy a reggeli kihagyása nem lesz egészségtelen. Ez mást is jelenthet – segít a fogyásban, mert a napi első étkezés nem jelenti azt, hogy a második étkezés kétszer akkora lesz. A „napi legfontosabb étkezés” talán mégsem olyan fontos.

Hogyan használhatod a reggeli kihagyás szokását a javára?

Hallottál már az időszakos böjtről? Ez egy olyan diéta, amelyben az emberek az evés és a böjt időszakai között váltogatják egymást. Nem határozza meg, hogy az étkezési ablakban milyen ételeket lehet fogyasztani, de azoknak, akik kifejezetten a fogyás iránt érdeklődnek, ajánlott az étkezési ablakon figyelni az elfogyasztott ételeket.

Az időszakos böjtöléssel kapcsolatos tanulmányok tömkelege arra utal, hogy az éjszakai böjt meghosszabbítása valóban összefüggésbe hozható a fogyással, de ami még fontosabb, az anyagcsere javulásával is. A legalább 16 órás éjszakai koplalás (ami valójában nem olyan hosszú) lehetővé teszi a vércukorszint és az inzulinszint csökkenését, így a zsírraktárak energiaként használhatók fel.

Ennek fiziológiai és logikai értelme van: testünk nem tud zsírt égetni, ha folyamatosan töltjük üzemanyaggal. Az az elképzelés, hogy az első étkezés reggel felpörgeti az anyagcserét, nem a valóságon alapul.

Tehát ha jól érzi magát abban, hogy a nap első étkezését ebédidőben étkezhet, akkor nem lesz gondja az időszakos böjti tervet követni. Este 8-21 óra között eszik az utolsó étkezést, kerülje a késő esti nassolást, és meglátja, milyen elképesztő eredményeket hozhat!

Az időszakos böjt lassítja az öregedési folyamatot, jót tesz a bőrnek, csökkenti a gyulladást és a cukorbetegség kockázatát, javítja az oxidatív stresszel szembeni ellenállást, javítja az agy egészségét, és nem utolsósorban segít a fogyásban.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Tehát mi a következtetés?

Mindezek után azoknak, akik szeretnek reggelizni, továbbra is ezt kell tenniük. Azok, akik természetesen nem érzik magukat éhesnek reggelente, és úgy érzik, hogy elég energiájuk van a nap indításához, ne aggódjanak amiatt, hogy túl sokat változtatnak reggeli étkezési szokásaikon.

A közhiedelemmel ellentétben ez a szokás akár az egészség megőrzésére is használható. Tanácsunk Önnek? Bármi legyen is az Ön által preferált ütemterv, próbálja meg kinyújtani az étkezések közötti időt, és adjon lehetőséget testének a zsírégetésre. Az anyagcseréd hálás lesz neked!

Szerző

„`html




Bevált a reggeli kihagyása a fogyás érdekében? – Gyakran Ismételt Kérdések

Bevált a reggeli kihagyása a fogyás érdekében? – GYIK

Mi az a reggeli kihagyása?

A reggeli kihagyása az az étkezési szokás, amikor valaki nem fogyaszt élelmiszert az ébredést követő első órákban.

Segít a reggeli kihagyása a fogyásban?

Számos tanulmány kimutatta, hogy a reggeli kihagyása nem feltétlenül segít a fogyásban hosszú távon. Sokszor az emberek azért fogyasztanak kevesebbet a nap folyamán, mert a reggeli kihagyásával az órákat átugorják, és így összességében többet esznek aznap.

Milyen hatással van az egészségre a reggeli kihagyása?

A reggeli kihagyása hosszú távon károsan befolyásolhatja az anyagcserét és az egészségi állapotot. Fontos, hogy a szervezet megfelelő tápanyagokhoz jusson az nap kezdetén.


„`

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS