Mit lehet inni böjt közben? Az Ultimate Beginner's Guide

Tartalom




Mit lehet inni böjt közben? Az Ultimate Beginner’s Guide

Mit lehet inni böjt közben?

A böjt közben fontos figyelni arra, hogy mit fogyasztunk. Fontos megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani, azonban vannak olyan italok, melyeket érdemes kerülni. Ezekről és a böjt közben ajánlott italokról olvashatsz bővebben az Ultimate Beginner’s Guide-ban.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

7 ital, amelyet böjtölésed alatt fogyaszthatsz

Egyes szakértők szigorúan tiltják az összes kalóriát, míg mások ezt állítják 50 kalória böjti időszakonként ártalmatlanok.

Akár az egyik, akár a másik oldalon áll, az alább felsorolt ​​italok gyakorlatilag kalóriamentesek, így nem zavarják a böjtöt.

1. Víz

A víz kulcsszerepet játszik a test hidratáltságának megőrzésében és a megfelelő működésben. Sokan követik a 8×8 szabályami 8 pohár 8 uncia vízre vonatkozik.

A sima csapvíz vagy palackozott víz nulla kalóriát tartalmaz, de ez nem jelenti azt, hogy nincs tápértéke. A víz különféle ásványi anyagokat biztosít, mint pl kalcium, magnézium és nátrium.

A vízivás javíthat anyagcsere egészség és akár 25%-kal fokozza az anyagcserét. Ez azt jelenti, hogy több kalóriát éget el, és fogyni fog.

Egy pohár víz segíthet az étvágy szabályozásában mivel teltségérzetet kelt. Ezért elkerülheti a túlevés kockázatát, vagy segít átvészelni a böjt utolsó néhány óráját.

Böjt közben tudatosan törekedjen több vízfogyasztásra. Egy szelet citrom, uborkavagy menta akarat fokozza az ízt és nem töri meg a böjtöt.

Ha problémái vannak az ajánlott vízmennyiség megivásával, nézze meg a DoFasting – időszakos böjt alkalmazást. Ez segíteni fog neked nyomon követni az előrehaladást és tartsd számon magad.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

2. Elektrolit víz

Az elektrolitos víz ásványi anyagokat (magnéziumot, káliumot és nátriumot) tartalmaz, amelyek kulcsfontosságúak az emberi szervezetben zajló folyamatokhoz.

Amikor te izzada tested elektrolitokat veszít. Az elektrolitok alacsony száma számos elektrolit zavarok amelyek befolyásolják a vér pH-ját, a folyadékszabályozást, az ideg- és izomműködést.

Kiválasztás elektrolitos víz amikor a böjt lehet töltse fel az elektrolitokat amelyek elvesztek egy hosszú böjt alatt.

Azok a böjtölők, akik rendszeres testmozgás során égetnek zsírt, az elektrolitos víz segít megőrizni az energiaszintet magas szinten stabilizálja az izzadság által elveszett elektrolitokat.

3. Ásványvíz és szénsavas víz

Az ásványvíz egyfajta palackozott víz, amely ásványvízforrásból származik, és számos oldott ásványi anyagot tartalmaz, mint pl kalcium, magnézium és kálium. Ezek a természetes ásványi anyagok elengedhetetlenek az egészséges szervezethez. Különösen előnyösek csont erőssége, bél egészségeés a szív.

Egyes böjtölők székrekedésben szenvednek az étrend megváltoztatása miatt. Kimutatták, hogy a magnézium, az ásványvízben található egyik kulcsfontosságú ásványi anyag javítja a bélműködést.

A víz lenyelése ráveheti a testet, hogy azt gondolja, nem éhes. A szénsavas víz még nagyobb hatással van a elnyomja az étvágyat.

A korábban tárgyalt víztípusokhoz hasonlóan az ásványvíz is segít helyreállítani az aktív koplalás során elvesztett elektrolitok egyensúlyát.

Mind az ásványvíz, mind a szénsavas víz természetes forrásból származik. Leegyszerűsítve, a szénsavas víz természetes szénsavas ásványvíz, ellentétben a seltzerrel, amellyel a következőkben foglalkozunk.

4. Seltzer

A Seltzer egyfajta szénsavas víz. Ez be van töltve CO2, amelyik felelős azért pezsgő ízű. Seltzernek van nyomait természetes ásványi anyagok, mint pl nátrium, kalcium és magnézium.

Mint fentebb említettük, a seltzer és a szénsavas víz a szénsavas forrásban különbözik. A Seltzer mesterségesen szénsavas, míg a szénsavas víz természetes szénsavas forrásból származik.

Seltzer nagyszerű alternatív böjtölőknek, akik csökkentik az édesített italok fogyasztását, mint pl szóda, mivel ez még mindig megvan pezsgő ízű.

Fontos megjegyezni, hogy nem minden seltzer fogyasztható böjt közben. Hogy pontosabb legyek, meg kell kerülje el a kemény szellőt egy böjt alatt azóta alkoholt tartalmaz.

5. Tea

Az édesítetlen tea kalóriamentes, ami azt jelenti, hogy nem töri meg a böjtöt.

A tea nemcsak böjt közben fogyasztható, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik fokozza a böjt időszakát.

A fekete és a zöld tea az első, amely felbukkan az időszakos böjtölés során a legjobb teafajta keresésekor. Magasan vannak koffein és szolgálhat a egészségesebb alternatívája a kávénak.

A polifenol a tea fő összetevője, amely felelős azért antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása.

A tea részlegben egy csipetnyi citrommal vagy mesterséges édesítőszerrel fűszerezheti a dolgokat.

6. Kávé

Egy átlagos csésze feketekávé körülbelül 2 kalóriát tartalmaz így teljesen biztonságos a böjthöz, amíg te ne adjunk hozzá tejet, tejszínt, cukrotvagy más kalóriát tartalmazó adalékanyagok. Ha a sima feketekávé nem az Ön számára, válassza a nulla kalóriatartalmú mesterséges édesítőszereket.

Azon kívül, hogy a energialöketeta csészében lévő koffein növelheti az időszakos böjt előnyeit azáltal az anyagcseréd felpörgetéseamivel még több kalóriát égethet el.

Reggel kávét ihat, hogy elviselhetőbbé tegye a böjti időszak utolsó néhány óráját. Ez annak köszönhető étvágyszabályozás képességek, amelyek segítenek enyhíti az éhségérzetet.

7. Hígított almaecet

Az almaecet (ACV) hozzájárulhat az időszakos böjtöléshez a jóllakottság elősegítése. Egy evőkanál ACV étkezés közben megakadályozhatja a túlevést. Meghosszabbíthatja azt az időszakot is, amíg újra vágyni kezd az étel után.

A jóllakottság elősegítése mellett, az almaecetről kimutatták, hogy javítja a vércukorszintet.

Fontos, hogy mindig hígított almaecetet ivás előtt, mivel az ACV magas mennyiségben tartalmaz savasság, melyik tud károsítja a fogzománcot.

Az almaecet hozzáadásával könnyen hígítható egy vagy két evőkanál ACV-t egy 8 uncia pohár vízhez.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Mikor érdemes csontlevest inni?

A csontleves az után maradt folyadék forrásban lévő állatcsontok. Számos házi készítésű csontleves recept létezik csirke-, marha-, sertés-, hal- és még nyers zöldségekből is.

Tápértéke a csontleves típusától függ. Például, kalcium, vas és kálium található a marhahús csontlében. Nem meglepő módon javulhat ízületi egészség és tartsd meg a tiédet emésztőrendszer jó formában.

Általában a csontleves akár 50 kalóriát is tartalmazhat és megtörheti a böjtöt. Érdemes megfontolni a csontlevest, ha bekapcsoljuk elhúzódó böjt időszakok mint például az OMAD, az Eat Fast Eat vagy a Monk fast. Elég laktató ahhoz, hogy csillapítsa az éhséget, ami megkönnyíti a böjtölést.

Lehet böjt közben diétás szódát inni?

A diétás üdítők nulla kalóriatartalmú italok, amelyek cukor helyett mesterséges édesítőszert tartalmaznak. Ez egy dobozt jelent A diétás szóda technikailag nem fogja megtörni a böjtöt.

Bár nem tartalmaz kalóriát, a diétás szóda más módon is zavarhatja az időszakos böjtöt. A kutatások arra utalnak a diétás szóda növelheti az étvágyatamitől még több lesz nehéz tartózkodni az étkezéstől szaggatott böjt közben.

Sőt, a diétás szóda túlzott fogyasztása növelheti a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát és rontja a szív egészségétami az időszakos böjtöt ellentétes.

Mi a helyzet a tejjel vagy a tejszínnel?

A tej és a belőle készült termékek, például a tejszín évszázadok óta része étrendünknek. Amellett, hogy forrása fehérjeegészséges zsírokés szénhidrátokat, a tej olyan alapvető tápanyagokat biztosít, mint a kalcium, foszfor és riboflavin.

Mint ilyen, tartalmaz nagy mennyiségű kalória, ami egészen biztosan törd meg a böjtöt. Még egy csésze kávéban lévő tej is meghaladja a megengedett kalóriamennyiséget, ezért várnia kell a böjt végéig.

5 ital, amelyet teljes mértékben kerülni kell a böjt alatt

A megfelelő ital kiválasztása bonyolult lehet. Tegyük egyszerűvé azáltal, hogy meghatározzuk, milyen italokat kell feltétlenül fogyasztania maradj távol.

1. Gyümölcslevek

A népszerű gyümölcslevek, például a narancs-, alma- vagy vegyes gyümölcslevek nagyszerűek vitaminforrások. Ugyanakkor tartalmaznak nagy mennyiségű cukor és viszont van túl sok kalória böjt megszegése nélkül biztonságosan fogyasztható.

tudsz igyál gyümölcslevet az étkezésed alatt. Bár a magas cukortartalom miatt mértékkel kell fogyasztani. Egyes tanulmányok azt mutatják, a összefüggés a gyümölcslé fogyasztása és megnövekedett vércukorszint.

2. Szénsavas italok

Tudtad, hogy szóda ig tartalmaz 10 teáskanál cukor? Ez így van, eltekintve attól, hogy megtöri a böjtöt, a szénsavas italok tele vannak hozzáadott cukorral, ami inzulin tüskee. Sőt, bebizonyították nekik növelje az étvágyat.

A szénsavas italok többsége, mint például a Coca-Cola, nem tartalmaz alapvető tápanyagokat és vitaminokat. Magas cukortartalma növeli az elhízás és a cukorbetegség kockázatát és azt eredményezheti hízás.

A legtöbben az időszakos böjtöt választják az egészségügyi előnyei miatt, ami azt jelenti, hogy akkor is mellőzni kell az egészségtelen ételeket, ha nem böjtölnek aktívan. A szénsavas italok nem érinthetik az étkezési ablakokat.

3. Kókuszvíz

A kókuszvíz divatos témává vált az egészségügyi közösségen belül, és gyakran emlegetik a természetes sportital. Jól élvezve után befejezni a te gyors segít abban töltse fel az elektrolitokatazonban böjt közben nem szabad inni.

A szénhidrátok, vagy csak a cukor a fő bűnösök, hogy miért nem ihat kókuszvizet a böjt alatt.

Amellett, hogy gazdag C-vitaminban és ásványi anyagokban, például káliumban és mangánban, a kókuszvíz számtalan egészségügyi előnnyel jár, mint pl. elektrolit-infúzióval hidratáció és vércukorszint kezelése.

4. Alkohol

Az alkohol éhgyomorra nem tűnik jó időnek. Az alkoholfogyasztás sem böjt közben. Az alkohol tartalmaz nagy mennyiségű cukor és nincs tápértéke, így üres kalóriatartalmú ital.

Ez szabotálja a böjtöt dehidratáló a testét és destabilizálja a testét vércukorszint. Ráadásul alkohol lelassítja az anyagcserétami megzavarhatja a fogyás útját.

Bár nem ajánlott, biztonságos mérsékelt mennyiségű alkoholt fogyasztani az étkezési időszak alatt, az időszakos böjt előnyei, például az inzulinérzékenység rovására.

5. Diótej

A diótej, csakúgy, mint a tejes tej, az lesz törd meg a böjtöt. Bár kevesebb kalóriát tartalmaz mint a tejes tej, alternatíva azok számára, akik kiiktatják a tejtermékeket az étrendjükből.

Mandulatej és egyéb A diótej kiváló kalciumforrás, valamint D- és E-vitamin. Ha a súlycsökkentésre összpontosít, cserélje le a tejet diótejre a reggeli kávéjában étkezés közben.

Miért olyan fontos, amit iszol (vagy nem iszol) az időszakos böjthöz?

Az időszakos böjtöt az étkezéstől való tartózkodás időszakai határozzák meg, vagy ha technikásabbak vagyunk, a kalóriabeviteltől való tartózkodás. Fontos szem előtt tartani, hogy ez bizonyos italokat is magában foglal. Egy csésze kedvencedből látte kétszer annyi kalóriát tartalmaz, mint egy alma.

Igazából, az Ön által választott ital böjtölhet vagy megszegheti a böjtöt. Kortyoljon rossz italt, és minden erőfeszítése kárba megy.

Az ital kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy az 0 vagy legfeljebb kevés kalóriát tartalmazzon. Ha kifogytál az ötletekből, nézd meg a fenti listát, és ne feledd, soha nem hibázhatsz a vízzel.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Mit ihat böjt közben: legfontosabb tudnivalók

Nagyon fontos, hogy sok folyadékot igyunk időszakos böjt közben. Mindaddig, amíg betartja az általános fogyasztási irányelveket kevesebb, mint 50 kalóriaakkor A-OK leszel.

A fent felsorolt ​​italok nem csak segítenek aktív ketózisban maradni hanem fog is pótolják a vitaminokat és ásványok.

Szerző

„`html



Ultimate Beginner’s Guide – Gyakori kérdések

Mit lehet inni böjt közben?

Böjt közben lehet víz, zöldtea, valamint fekete kávé fogyasztása is megengedett, azonban cukor és tej hozzáadása nélkül.

Víz

Az egyik legfontosabb és legfontosabb fogyasztani böjt közben. Segít hidratálni a testet és segít elkerülni az éhségérzetet.

Zöldtea

A zöldtea segíthet csökkenteni az éhségérzetet, valamint antioxidánsokban gazdag, ami segíthet a test tisztításában.

Fekete kávé

A fekete kávé is megengedett böjt közben, azonban fontos, hogy cukor és tej nélkül fogyaszd.



„`

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS