Időszakos böjt és csaló nap: Megállítja a fogyásomat?

Tartalom

Időszakos böjt és csaló nap: Megállítja a fogyásomat?

Az időszakos böjt egy egyre népszerűbb módszer a fogyás és az egészség javítása érdekében. Azonban sokan az időszakos böjt mellett beiktatott „csaló napok” miatt aggódnak, hogy ez megállíthatja a fogyásukat. Lássuk, valójában mi igaz ebből a kérdésből.

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Hogyan néz ki egy időszakos böjt csalónap?

A klasszikus időszakos böjti csalónap, ellentétben a fogyókúrás csalónapokkal, kevésbé arról szól, hogy milyen ételeket eszel (bár néhányan a böjtöt diétás programmal is kombinálják), hanem inkább arról, hogy mikor eszed. Tehát tegyük fel, hogy napi 8 órára korlátozza az étkezést, délelőtt 11 és 19 óra között.

Egy csalónap ennél a programnál délelőtt 11 óra előtt étkezhet, lehetőséget adva kedvenc reggeli ételeinek elfogyasztására, majd 19 óra után, így a moziban eltöltött randevú estéjén is kaphat egy kis pattogatott kukoricát.

Nos, az időszakos böjt még azoknál is működik, akik nem változtatnak más étkezési szokásaikon, mert a korlátozott időn belül kevésbé valószínű, hogy annyi kalóriát fogyasztasz el, mint egy egész napos ingyenes étkezés során.

Ha hetente egy csaló napot töltene el, az általános fogyás eredménye attól függne, hogy több kalóriát eszik-e azon az egy napon, mint amennyit a hét többi részében megtakarít a koplalással.

Más szóval, a hat nap böjtölésed alatt el nem fogyasztott kalóriáknak összesen többnek kell lenniük, mint a csalónapon elfogyasztott extra kalóriáknak. Elég egyszerűnek hangzik, igaz?

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Néhány dolog, amit érdemes megfontolni a csalónap hozzáadása előtt

Nos, még néhány dolgot figyelembe kell venni. Például, még ha időszakos böjtöt használ is az inzulinrezisztencia vagy más súlyos anyagcsere-rendellenességek leküzdésére, egy csaló nap nem akadályozhatja az eredményeket.

Ha azonban a csaló napját azzal tölti ki, hogy olyan ételeket eszik, amelyek hozzájárulnak az inzulinrezisztenciához és az elhízáshoz, nehezen tud lefogyni. Még az időszakos böjti csalónapokon is figyelnie kell, mit üzen a teste.

Egyél jóllakásig, de ne töltsd meg. Ha olyan ételeket ad hozzá, amelyeket általában nem fogyasztana, gondolja át, mit szeretne igazán, és mit fog a legjobban élvezni. Persze, egy süti jól hangozhat, de ha igazán egy brownie-t vagy egy tál fagylaltot akarsz, akkor hagyd ki a sütit, és menj inkább arra.

Egy másik dolog, amit szem előtt kell tartania, ha az idő nagy részében böjtöl, de csalásnapokat iktat be a rutinjába, az az, hogy nem mindig akar enni a szokásos munkaidőn kívül. Ha szervezete hozzá van szokva a böjthöz, és nem késztet arra, hogy egyen, ne próbálja erőltetni magát az evésre. Ha úgy érzed, hogy enni akarsz, csak azért, mert csaló nap van, mintha valami konkrét dologra vágynál.

Például, ha általában kihagyja a reggelit, és nem vagy éhes a csalónapod reggelén, ne próbálj meg reggelizni, amíg meg nem vannak éhes.

De csináld kérdezd meg magadtól, mi a helyzet a reggelivel, és élvezd ezt az ételt, amikor újra éhes leszel. Ha így étkezik, az segít megőrizni a fogyást, miközben továbbra is átéli a csaló napját.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Néhány gyakori kérdés tisztázása:

Lehet csaló napod időszakos böjt közben?

Egyesek számára az időszakos böjthöz nincs szükség csalónapra, mert az időszakos böjt inkább életmódváltás, mint diéta. De ha lemarad a kora reggeli reggeliről és az éjféli harapnivalókról, egy csaló nap segíthet kezelni ezeket a vágyakat anélkül, hogy visszaesne.

Tehát igen, lehet egy időszakos böjti csaló napod. Csak tartsd észben, hogy ne egyél több kalóriát, mint amennyit megtakarítasz a hét hátralévő részében, és ügyelj arra, hogy egyszerre csak egy csalási napot ragaszkodj, ne pedig több egymás utáni napot.

Milyen hosszú legyen a csalási nap időszakos böjt esetén?

Ez egy nagyszerű kérdés, mert sok rugalmasságot biztosíthat a csaló napjaihoz. Vannak, akik jobban szeretik a csaló napot, amikor bármit ehetnek, amikor csak akarnak. Mások csak egy-két órával adják hozzá a szokásos étkezési idejüket, ami elég hosszú ahhoz, hogy egy extra falatozást vagy egy társasági összejövetelen kényeztesse magát, de anélkül, hogy hozzáadnák a teljes nap összes kalóriáját.

Kérdezd meg, meddig szeretnél hogy legyen. Talán egy teljes nap jó választás. De ha nem reggelizik, akkor ugyanolyan jól működhet, ha ragaszkodik a szokásos reggeli rutinjához, és csak néhány órát ad hozzá éjszaka.

Ügyeljen arra, hogy elegendő időt szánjon a csaló napjára, hogy valami különlegesnek érezze magát. Ne feledje, hogy a csaló napok részben jutalmat jelentenek azért, ha a többi időben elkötelezik magukat a jó szokások mellett.

Milyen gyakran lehet egy csalónapot hízás nélkül?

Természetesen mindenkinek más a teste, így vannak, akik több csalónapot megúszhatnak, mint mások, és így is érnek el eredményeket. Általános szabályként azonban több napos időszakos böjtöt kell tartania, mint csalónapot.

Hiszen csalónapoknak hívják őket, külön jutalomnak kell lenniük, nem pedig a rutinnak. Vannak, akik jól viselik a heti egyszeri csalónapot, általában hétvégén.

Mások inkább csak kéthetente, havonta egyszer vagy csak különleges alkalmakkor, például születésnapokon, családi összejöveteleken és ünnepnapokon tartanak csalónapokat (és jobb eredményeket érnek el).

Bottom Line

Egy-egy csalónap itt-ott nem zavarja túlságosan a fogyást. Végső soron nem az számít, hogy milyen gyakran van csalónapja, hanem sokkal inkább az, hogy a csalónap milyen hatással van általános rutinjára.

Vegyen egyet elég gyakran ahhoz, hogy jól érezze magát bennük anélkül, hogy megingatná a böjtölési rutin iránti elkötelezettségét a többi időben.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Szerző




Időszakos böjt és csaló nap: Megállítja a fogyásomat?

Gyakran Ismételt Kérdések az Időszakos böjt és csaló nap témában

Mit jelent az időszakos böjt?

Az időszakos böjt egy olyan étrendi módszer, amelyben az étkezési időszakokat szigorúan szabályozzák. Tipikusan a böjt 16-20 órás időtartamot jelent, amelyet egy 4-8 órás étkezési ablak követ. Ezalatt az idő alatt csak vizet, teát vagy más, kalóriamentes italokat lehet fogyasztani, és az étrend általában alacsony szénhidráttartalmú.

Hogyan lehet beépíteni a csaló napokat az időszakos böjtbe?

A csaló napok beépítése az időszakos böjtbe segíthet megakadályozni a fogyás leállását, mivel egy rövid időtartamú kalóriadús étkezés serkentheti az anyagcserét. Fontos azonban, hogy mértékkel éljünk a csaló napokkal, és ne váljon a szabályozatlan evés szokásává.

Megállítja-e a fogyást az időszakos böjt és a csaló napok?

Az időszakos böjt és a csaló napok beépítése általában nem állítja meg a fogyást, ha megfelelően végzik. Fontos azonban figyelni az étrend összeállítására, a megfelelő tápanyagbevitelre és az ésszerű mennyiségekre a csaló napokon is.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS