Az exogén ketonok segítenek a fogyásban? – Igazi ketonok

Tartalom


Az exogén ketonok segítenek a fogyásban? – Igazi ketonok

Exogén ketonok olyan tápanyagok, amelyek segíthetnek a fogyásban és az egészséges életmód fenntartásában. Az igazi ketonok beindíthatják a testet a ketózis állapotába, ahol a zsír a fő energiaforrás. Ezáltal támogathatják a fogyást és a testzsír csökkentését.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Amit ebben a cikkben talál:

  • Mik azok a ketonok?

  • Mi az a testösszetétel (és miért fontos?)

  • Klinikai vizsgálat: Ketonok a fogyáshoz és a testösszetételhez

  • Hogyan használjunk ketonokat zsírégetésre és testünk átalakítására

  • 4 tipp a fogyáshoz és a sovány izomtömeg megőrzéséhez

  • Következtetés: Exogén ketonok segítség

Fogyás és testösszetétel

Hallottál már a ketogén diétáról, de tudod, mi különbözteti meg minden más diétától?

A válasz ketonokerőmű molekulák, amelyek felelősek a ketóba kerülés hatásainak többségéért.

És kétféleképpen növelheti szervezete ketonszintjét: váltson át egy szigorú alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalmú étrendre… vagy vegyen bioazonos keton-kiegészítőket.

A legújabb kutatások szerint a kiegészítők ún exogén ketonok hasonló előnyöket kínál, mint a keto diéta, azzal a különbséggel, hogy nem kell megváltoztatnia a táplálkozással kapcsolatos teljes megközelítését.

Ebből a cikkből megtudhat egy új tanulmányt, amely bizonyítja, hogy az olyan exogén ketonok, mint a Real Ketones D-BHB, segíthetnek a fogyásban és az alakformálásban, gyakorlati tanácsokat olvashat a ketonok zsírvesztéshez való használatához, valamint 4 hasznos tippet a zsírégetéshez és a zsírégetéshez. a sovány izomtömeg megőrzése.

De először kezdjük a „ketonok” és a „testösszetétel” könnyen érthető definícióival – és azzal, hogy miért fontosak ezek az Ön egészsége és jóléte szempontjából.

Mik azok a ketonok?

Ketonok speciális, nagy energiájú molekulák, amelyeket a szervezet akkor termel, amikor nem eszik szénhidrátot, hanem zsírt éget üzemanyagként.

Gondolhatod rájuk, mint „agytáplálékra”, amely átveszi a cukor (szénhidrát) helyét, amelyet az agyad és a tested általában energiaként használ fel.

Körülbelül 24 óra elteltével a szénhidrát és a cukor kerülése után a máj a következő ketonokat kezdi el termelni[*]:
Ne aggódj; nem kell megjegyezned az egyes ketonok nevét. Csak ezt tartsd észben normális esetbena szervezet nem termel jelentős mennyiségű ketont hacsak kerüli a szénhidrátot, vagy teljesen kihagyja az evést[*].
Más szavakkal, a ketonok a zsírégetésés ezek az energia „tartalék” formája[*].

Kiderült azonban, hogy a ketonok hihetetlenül egészségesek a tested és az agyad számára is, és valójában a „test kedvenc üzemanyaga”.

Például a tudósok felfedezték, hogy a BHB csodálatos előnyökkel jár az energiaszint emelésében, az agyműködés javításában, a hangulat javításában, az étvágy szabályozásában és a gyulladás csökkentésében, hogy csak néhányat említsünk.[*][*][*][*][*][*][*].

A ketonokra úgy gondolhat, mint a „különbségteremtőre”, amely megkülönbözteti a keto diétát a bolygó minden más étrendjétől.

És a három természetes keton közül D-béta-hidroxi-butirát (röviden D-BHB) tűnik a legelőnyösebbnek[*].

Mik azok az exogén ketonok?

Az „exogén” azt jelenti, hogy „kívülről jön”.

Exogén ketonok biológiailag azonosak a természetes ketonokkal, de ahelyett, hogy a szervezetben képződnének, a tudomány hatékony módszert kínált számunkra, hogy kiegészítésként állítsuk elő őket.

És ahogy a keto diéta népszerűsége és hitelessége nőtt, úgy nőtt a tudományos érdeklődés az exogén ketonok, különösen a D-BHB számos egészségügyi előnye iránt.

A kutatások azt mutatják, hogy az exogén ketonok számos egyedi előnyt kínálnak az endogén ketonokkal szemben (azok, amelyeket a szervezet termel):

  • A ketonokat a szénhidrát csökkentése nélkül juttathatja be a szervezetébe [*]
  • Hatásosak attól függetlenül, hogy követi-e a keto diétát [*]
  • Ha hozzáadják a keto diétához, fokozhatják annak előnyeit [*]

Emlékszel arra is, hogyan beszéltük meg a ketonok és a zsírégetés közötti kapcsolatot? Pillanatokon belül megvizsgálunk egy izgalmas új kutatást, amely kimutatja, hogy az exogén D-BHB segíthet a fogyásban, a zsírégetésben, javíthatja a sovány-zsír arányt, csökkentheti a csípő kerületét és csökkentheti az LDL („rossz”) koleszterinszintet. minimális erőfeszítéssel.

Először azonban vessünk egy gyors pillantást a testösszetétel meghatározására, és annak okaira, hogy miért fontos tényező az egészségedben és fittségedben.

Mi az a testösszetétel (és miért fontos)?

A te test felépítés az az összeg zsírmentes testtömeg ellen testzsír neked van. És ki ne szeretne több izmot és kevesebb zsírt?

És a testösszetételed valójában fontosabb, mint a testsúlyod. Lényegében jelentős mértékben befolyásolja megjelenését, valamint általános egészségi állapotát.

Más szavakkal, a testsúlyodtól függetlenül a testösszetételed nagy hatással van a megjelenésedre és a közérzetedre.

Ha valaki bőséges sovány testtömegű és viszonylag alacsony zsírtartalmú, az formásnak, sportosnak és egészségesnek tűnik.

A tanulmányok pedig azt mutatják, hogy testösszetétele a következő módokon mélyen befolyásolja egészségét:

  • Sérülések megelőzése sportolók és fizikailag aktív emberek esetében[*][*][*][*][*]
  • Fertőzésállóság[*][*][*][*]
  • Krónikus betegségek megelőzése, beleértve a szívbetegségeket, a 2-es típusú cukorbetegséget és a rákot[*][*][*][*][*]
  • Fizikai és szellemi funkciók, törékenység, valamint az időskorúak leesésének és sérülésének kockázata[*][*][*]

Ezért, még ha nem is foglalkozik különösebben a megjelenésével, a testösszetételre való odafigyelés segíthet abban, hogy élete végéig egészséges maradjon.

És most, hogy tudod, miért számít a testösszetételed, itt az ideje, hogy belevágj a legújabb tanulmányba, amely az exogén ketonokról szól, és arról, hogy ezek hogyan befolyásolják a sovány test- és zsírtömegedet.

Klinikai vizsgálat: Ketonok a fogyáshoz és a testösszetételhez

2019-ben az Ohio-i Alkalmazott Egészségtudományi Központ kutatói két hónapig tartó klinikai vizsgálatot végeztek, hogy megismerjék a ketonok súlycsökkenésre és testösszetételre gyakorolt ​​hatását.

Először 104 „túlsúlyos, de fizikailag aktív” önkéntest toboroztak, férfiakat és nőket egyaránt.

Ezután a kutatók véletlenszerűen négy csoportba osztották az önkénteseket: egy placebo kontrollcsoportba, plusz három „aktív” csoportba, amelyek mindegyike különböző típusú exogén ketonokat kapott.

A vizsgálat során minden aktív csoport ugyanazt az adagot vett be különböző formulából exogén D-BHB ketonok–egy kanál reggel és egy kanál este 8 hétig.

A kutatók a vizsgálatban résztvevőket „zóna” stílusú diétára állítottak (40% szénhidrátot, 30% fehérjét és 30% zsírt). Ezenkívül a résztvevők átlagosan körülbelül 300 kalóriát ettek naponta Kevésbé mint korábban.

Az alanyok azonban nem növeli a fizikai aktivitás szintjét, ami azt jelenti, hogy a testösszetételben bekövetkezett bármilyen változás az étrendjüknek és a keton-kiegészítőknek, nem pedig a testmozgásnak köszönhető.

A tudósok kétszer mérték meg a résztvevőket: egyszer a kiegészítők bevétele előtt, majd még egyszer a 8 hét végén.

És a testsúly mellett mindenki testzsírszázalékát, zsírtömegét, sovány testtömegét és izomtömegét, valamint az alapvető egészségügyi mutatókat, például a pulzusszámot és a vérnyomást is megmérték és nyomon követték.

D-BHB súlycsökkentő vizsgálat eredményei

Íme, mit találtak a kutatók a két hónap végén:

  • A három aktív D-BHB csoport jobb eredményeket ért el fogyás, zsírvesztés és testösszetétel a placebo csoporthoz képest.

  • Különösen egy D-BHB csoport („B csoport”) kapott drámaian jobb a fogyás, mint a placebo, átlagosan 6,7 fontot fogyott a 3,3 fonthoz képest.

  • Ezenkívül ugyanaz a D-BHB csoport veszített 2,5-szer több zsír mint a kontrollcsoport (4,4 font vs. 1,7 font).

  • Mindhárom aktív csoport alacsonyabb inzulinszintet mutatott a vizsgálat végén a kontrollhoz képest, ami nagyobb zsírégetésre utal[*].
  • A D-BHB B csoport inzulinszintje azonban még a másik két aktív csoporthoz képest is alacsonyabb volt.

És az összes pozitív eredmény mellett a keton-kiegészítők szedésének nem volt komoly káros hatása. A tanulmány kimutatta, hogy a ketonok hatékonyak és biztonságosak a fogyás eredményének javításában.

Összességében a tanulmány óriási sikert aratott. Végérvényesen kimutatta, hogy a keton-kiegészítők anélkül is segíthetnek a fogyásban

Folytassa az olvasást, hogy áttekintést kapjon a tanulmány egyéb létfontosságú elemeiről!

Alapvető D-BHB-tanulmányok

Ha nehezen tudja befogadni a tudományos kutatás minden technikai részletét, ne aggódjon. Íme a 2019-es D-BHB súlycsökkentő tanulmány összefoglalója.

Először is, a D-BHB-kiegészítők magasan hatékonyak a fogyás eredményeinek javításában, és ez a kutatás az első, amely megmutatja, hogy milyen jól működnek e cél érdekében.

Nem csak te nem el kell távolítania a szénhidrátokat az étrendjéből, de aligha kell csökkentenie a kalóriákat. A napi kalóriabevitel 300 kalóriával történő csökkentése nem nehéz, és a vizsgálat résztvevőinek 8 héten keresztül nem volt gondja.

Másodszor pedig a BHB típusa számít az eredményeidért. Míg az összes aktív csoport jobb eredményeket ért el, mint a placebocsoportok, egy bizonyos csoport a szabadalmaztatott Real Ketones D-BHB formula jelentősen jobb eredményeket ért el, mint a placebo csoport.

A figyelemre méltó vizsgálati eredmények egyik oka, hogy a Real Ketones csak a béta-hidroxi-butirát fiziológiás formáját használja szabadalmaztatott formulájában – azt, amelyet a szervezet természetesen termel.

Ezzel szemben a versenytársak formulái jellemzően DL-BHB-t tartalmaznak, amely egyenlő arányban tartalmaz L-BHB-t és D-BHB-t. Összességében a tudósok jelenleg nem értik a BHB „L” formájának hatásait.

Mivel a Real Ketones csak a BHB „D” formáját használja, biztos lehet benne, hogy ugyanúgy működik, mint az endogén D-BHB ketonok, amelyeket a szervezet a keto diéta során termelne, megbízható és következetes eredményeket hozva, amint azt a fogyásvizsgálat is mutatja.

És végül, a fogyás nem ugyanaz, mint a zsírégetés. A legjobban teljesítő D-BHB készítmény megduplázta a fogyás eredményeit, de majdnem megháromszorozódott zsírégetés eredménye.

Fordítás: önmagában a diétához képest az exogén keton-kiegészítők hihetetlen előnyökkel járnak a testösszetétel szempontjából, és ennek eredményeként javíthatják megjelenését és egészségét.

Egy kapcsolódó tanulmány, amelyet szintén az Alkalmazott Egészségtudományi Központban végeztek, megállapította, hogy a Real Ketones D-BHB csökkentheti a teljes koleszterint és az LDL („rossz”) koleszterint. Ennek eredményeként Az exogén ketonok hatékonyak lehetnek a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében minden korcsoportban, beleértve a fiatal felnőtteket is[*][*].

Szerencsére az ezekben a vizsgálatokban használt rendkívül hatékony Real Ketones D-BHB formula először megvásárolható a Real Ketones által kínált különféle termékekben.

Hogyan használjuk a D-BHB-t zsírégetésre és testünk átalakítására

A 2019-es tanulmánynak köszönhetően a következőket tudjuk a D-BHB használatáról fogyás és jobb testösszetétel (több sovány izom, kevesebb zsír) elérése érdekében.

Kezdetnek az étrended csinál számolj, amikor zsírvesztésről van szó, de te ne csökkenteni kell a szénhidrátot.

És határozottan nem kell ketogén diétát alkalmaznia. A keto diéta hatékony, de a legtöbb ember számára nehéz is fenntartani.

Bár a D-BHB tanulmány a Zone diétát (40% szénhidrát, 30% fehérje, 30% zsír) alkalmazta, valószínűleg még a makrotápanyagokat sem kell nyomon követnie ahhoz, hogy D-BHB-vel fogyjon.

Ehelyett fantasztikus súlycsökkentési eredményeket érhet el, ha kombinálja a enyhe napi kalóriacsökkentés napi kétszeri D-BHB kiegészítéssel.

A szükséges kalóriacsökkentést pedig az alábbi módokon érheti el:

  • Kerülje a snackeket és a gyorsételeket

  • Egészségesebb, laktatóbb teljes értékű ételek fogyasztása

  • Adagolás ellenőrzése

  • Kalóriaszámláló alkalmazás vagy ételnapló

  • Böjt időszak

De ne feledje, hogy nem kell számoljon kalóriát vagy hagyja ki az étkezéseket – hacsak nem akarja.

A legtöbb esetben a kalóriabevitel csökkentéséhez elegendőnek kell lennie, ha kisebb változtatásokat hajt végre az étrendjén, például kevesebb nassolást vagy több teljes értékű ételt és zöldséget fogyaszt.

Ezenkívül, bár a testmozgás minden bizonnyal segít, a Real Ketones D-BHB tanulmány azt mutatja, hogy a fizikai aktivitás nem az egészséges fogyás feltétele.

A következő részben bemutatjuk, hogyan végezhet testmozgást a jobb testösszetétel érdekében, de továbbra is elérheti célját anélkül, hogy növelné fizikai aktivitási szintjét – mindaddig, amíg ésszerűen diétázik, és Real Ketones D-BHB-kiegészítőket szed.

És végül ne feledje, hogy az egészséges fogyáshoz idő kell. Annak ellenére, hogy a Real Ketones D-BHB tanulmány kimutatta, hogy a keton-kiegészítők megháromszorozták a zsírvesztés ütemét, még mindig egy 8 hetes folyamatról beszélünk.

Tehát ha jelentős mennyiségű zsírt szeretne leadni, ne keressen egyik napról a másikra megoldást. A kívánt eredmények elérése érdekében a kulcs az egészséges életmód megváltoztatása és türelme.

4 tipp a fogyáshoz és a sovány izomtömeg megőrzéséhez

#1: Tűzz ki reális célokat

A fogyás fizikai folyamat, de a gondolkodásmódod az egyik legkritikusabb tényező a sikeredben (vagy kudarcodban).

A hosszú távú sikerhez pedig ésszerű, reális célokat kell kitűznie.

Például a D-BHB súlycsökkentő vizsgálatban a legsikeresebb csoport átlagosan valamivel több mint 0,8 fontot fogyott hetente.

Bár ez nem hangzik soknak, idővel összeadódik: hasonló mértékű fogyás mellett könnyen fogyhat több mint 40 font évente.

Ezzel szemben ne feledje, hogy a gyorsabban ha lefogy, annál valószínűbb, hogy testzsír helyett sovány izomtömeget veszít, ami egészségtelen és káros a megjelenésére.

Alkalmanként az emberek akár 2 fontot is fogyhatnak hetente, de a nagyobb arányú fogyás rosszabb testösszetételhez vezet, ami egészségügyi problémákra késztet a jövőben.[*][*][*].

Ezért, amikor kitűzi a fogyás célját, emlékezzen a fogyás és a zsírégetés közötti különbségre. Tervezzen körülbelül fél kiló leadását hetente, legfeljebb 2 fontot, és ne kapkodja el a folyamatot.

#2: Kövesse nyomon az eredményeket

A világos és elérhető célok kitűzése mellett az eredmények nyomon követése az egészséges fogyás elengedhetetlen része.

Egyrészt a fogyás mérése segít számonkérni. És azt is biztosítja, hogy folyamatos fejlődést érjen el.

Ezenkívül a testsúly mellett alternatív módszereket is használhat testösszetételének nyomon követésére, és figyelmeztetésére, ha sovány izomtömeget veszít.

A testsúly rendszeres rögzítése mellett próbáljon ki egyet vagy többet az alábbi javaslatok közül, hogy ihletet merítsen és a pályán maradjon:

  • Rendszeres előrehaladási fotók készítése

  • Ügyeljen arra, hogy a ruhái hogyan illeszkednek az idő múlásával

  • Észreveszi, amikor az emberek kéretlen bókokat rónak a megjelenésére

  • A derék vagy a csípő mérése

  • Testzsírszázalékának ellenőrzése (sok otthoni mérleg kínálja ezt a funkciót, vagy kérhet bőrredőtesztet egy helyi személyi edzőtől, vagy választhat egy csúcskategóriás DEXA vagy vízbemerítési testzsírtesztet évente egyszer vagy kétszer)

De az egyik elkerülendő hiba a túl gyakori mérés, ami nemcsak pszichológiai okokból rossz ötlet, hanem az eredmények megértését is megnehezítheti.

Ahelyett, hogy naponta rálépnének a mérlegre, a legtöbb ember jobban jár, ha hetente egyszer mérlegel.

Végül mindenképpen rögzítse az eredményeket valamilyen módon – egy naplóban, az okostelefonon vagy egy táblázatban. Nyereményeidet elismerheted és problémamegoldás, ha a zsírvesztés lelassul.

3.: Találja meg azt a gyakorlatot, amelyet a legjobban élvez

Ahogy a D-BHB súlycsökkentő tanulmány kimutatta, nem kell gyakorlat a fogyás érdekében. Tehát ha jelenleg nincs időd, vagy szívesebben tennél babalépéseket, akkor kihagyhatod az edzést, és így is leadhatod a nem kívánt zsírt.

A tanulmányok azonban azt sugallják, hogy a rendszeres testmozgás nemcsak az anyagcserét és a zsírégetést serkenti, hanem javítja az immunrendszert, a hangulatot és a mentális egészséget is.[*][*][*][*][*][*].

És a jó hír az, hogy függetlenül attól, hogy milyen típusú edzést választ, továbbra is számos előnyben lesz része – mindaddig, amíg következetesen csinálja.[*].

Ez azt jelenti, hogy kipróbálhatja a fizikai tevékenység különböző formáit, majd maradjon az Ön által preferáltnál.

Íme néhány javaslat a kezdéshez:

  • Gyors séta futópadon vagy kint

  • Úszás

  • Futás vagy kerékpározás

  • Ellenállási gyakorlat (súlyok, gépek vagy testsúly)

  • Intervallum edzés

  • Tenisz vagy más szabadidős tevékenység

  • Felnőtt csapat vagy liga sportok

Ezenkívül úgy tűnik, hogy az ellenállási gyakorlatok bármilyen formája megőrzi a sovány izomzatot a zsírégetés során[*]. A súlyzós edzés vagy más ellenállási gyakorlatok hetente egyszer vagy kétszer történő alkalmazása okos ötlet az egészséges testösszetétel megőrzéséhez.

De összességében ne izgassa meg a részleteket. Ne feledje: a legjobb gyakorlat az, amelyet élvez, és rendszeresen végez.

#4: Légy aktívabb minden nap

A modern élet számos „kényelme” – mint például a liftek, mozgólépcsők, bevásárlókocsik és áthajtók – csökkenti a kalóriaégetést, és hozzájárul a kevésbé aktív életmódhoz.

A szakértők által lektorált kutatások azt mutatják, hogy ha egyszerűen többet mozogsz, az a testmozgáshoz hasonló előnyöket biztosít a zsírégetés és az egészség szempontjából[*].

Tekintse meg ezeket a tippeket, hogy aktívabb legyen nélkül gyakorlatok ütemezése:

  • Mindig menjen a lépcsőn

  • Vigye magával saját élelmiszereit és csomagjait

  • Parkoljon a parkolók túlsó végén

  • Munkanapja során tartson gyakori gyaloglási szünetet

  • Ha lehetősége van rá, inkább álljon, mint üljön

Ne felejtse el, hogy az aktívabb tevékenység jól működik együtt rendszeres testmozgást is, ha mindkettőre van időd és kedve.

Következtetés: Exogén ketonok (valódi ketonok D-BHB) segítik a fogyást és a testösszetételt

Az úttörő új kutatások azt mutatják, hogy szabadalmaztatott D-béta-hidroxi-butirát A Real Ketones (D-BHB) ésszerű étrenddel párosítva fokozhatja a fogyást és a testösszetételt.

Alapvetően te ne Ketóra kell lépnie vagy számolnia kell a szénhidrátokat, hogy a ketogén diéta számos bizonyított előnyét élvezhesse.

Ehelyett az exogén keton-kiegészítők napi kalóriabevitelének enyhe csökkentésével kombinálva hasonló egészségügyi előnyökhöz vezet.

És bár a testmozgás nem kötelező a fogyáshoz, mégis kiváló ötlet hosszú távú egészséged és jólléted érdekében, és csak segíthet a zsírégetésben.

Szeretné saját maga is megtapasztalni az exogén ketonok hatását?

A valódi ketonok az egyetlen hely, ahol beszerezhető a 2019-es súlycsökkentő tanulmányban használt erőteljes D-BHB formula. Kattints ide hogy megkóstolhassa a D-BHB-t, vagy kipróbálhatja az exkluzív részeként Keto Starter Kit.



Az exogén ketonok segítenek a fogyásban? – Igazi ketonok

Mire valók az exogén ketonok?

Az exogén ketonok olyan szerves vegyületek, amelyek segíthetnek a fogyásban, mivel a test energiatermelésének fokozásával elősegítik a zsírégetést.

Hogyan segíthetnek a fogyásban?

Az exogén ketonok fogyasztása beindíthatja a test ketózis nevű állapotát, amikor a szervezet kezdi használni a zsírt energiahordozóként. Ezáltal a fogyás gyorsabbá válhat.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS

Figyelem, kedvezmények a KetoMix termékekre és csomagokrabővebben