Útmutató arról, mit (nem) egyen időszakos böjt alatt

Tartalom



Útmutató arról, mit (nem) egyen időszakos böjt alatt

Útmutató arról, mit (nem) egyen időszakos böjt alatt

Ebben a rövid útmutatóban megtudhatod, hogy mit érdemes és mit nem érdemes enni időszakos böjt alatt, hogy a legjobb eredményeket érd el.

Kulcsszavak: időszakos böjt, étrend, egészséges táplálkozás, böjtölés


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Mi az időszakos böjt 16/8?

A 16:8-as böjt módszer azt jelenti, hogy 16 órán át böjtölsz, majd a 8 órás időszak alatt étkezel. Ezt a tervet viszonylag könnyű követni. Ha hajlamos késői reggelit és korai vacsorát enni, a 16/8 módszer könnyű lesz számodra!

Az első étkezést délben, az utolsót pedig este 8 órakor fogyaszthatod. Ha rajongsz a reggeliért, reggel 8-kor fogyaszd el, majd 18:00 után hagyd abba az evést. Nem könnyű dolga a késői snack szerelmeseinek, de az biztos eredmények.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Mit (nem) szabad enni időszakos böjt alatt

Az egyik hiba, amit a kezdők gyakran elkövetnek, hogy minden étkezési időszak alatt bármit megesznek. Tévesen azt hiszik, hogy minden kalória egyenlő, és hogy a szervezetük elégeti, amit megesznek a következő böjti szakaszban.

A szervezet természetesen éget kalóriát, és különösen zsírt a böjt alatt, de a legjobb eredmény érdekében továbbra is ügyeljen az étrendre.

Olvassa el még: Miért az időszakos böjt a legjobb módja a fogyásnak

Ha tudja, mit kell enni a böjt után, az segít elérni a súlycsökkentésre és az egészségesebb életmódra vonatkozó céljait. Néhány étel, amelyet kerülni kell időszakos böjt alatt:

  • Gyorskaják
  • Feldolgozott ételek
  • Édesség
  • Egyszerű szénhidrátok
  • Cukros szódák
  • Édesített gyümölcslé

Egészséges ételek az étkezési ablakban

A kalóriák továbbra is számítanak, és minden elfogyasztott kalóriából a lehető legtöbb tápanyagot kell kapnia. Ideális esetben ugyanolyan típusú egészséges ételeket kell fogyasztania az IF során, mint bármely egészséges étrend mellett. Ez azt jelenti, hogy sok zöldséget, sovány fehérjét, egészséges zsírokat, tenger gyümölcseit, teljes kiőrlésű gabonát, tejterméket és hüvelyeseket kell enni.

Noha ezek az élelmiszercsoportok jelentik az időszakos böjt sikerének kulcsát, néhány választás még mindig jobb, mint mások.

Zöldségek – Vegyen be étrendjébe sok keresztes virágú zöldséget, például brokkolit, karfiolt és kelbimbót. Több rostot tartalmaznak az emésztés elősegítésére, és segítenek a teltségérzetben is.

Bab és hüvelyesek – A fekete bab, a csicseriborsó és a borsó nemcsak az energia növelésére szolgál, hanem fehérjeforrás is.

Gyümölcsök és bogyók – El akarja kerülni, hogy túlterhelje a gyümölcsöt, mivel sok természetes cukrot tartalmaznak, amely befolyásolja az inzulinszintet. A bogyók jobb választás a magas tápanyag- és antioxidáns tartalma miatt. Ha bogyókat és dióféléket ad a salátákhoz, akkor egyetlen ízletes adagban változatos táplálékot kaphat.

Dió – A dió jó zsírokat és sok antioxidánst tartalmaz. Bár táplálóak, magas kalóriatartalmúak is. A mandula, dió, mogyoró, kesudió remek választás.

Fehérje – A sovány marhahús, a csirke és a tenger gyümölcsei mind jó fehérjeforrások. A tojás egy másik jó forrás, és gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Több fehérje fogyasztása hosszabb ideig csillapítja az éhségérzetet. Segít az izomépítésben is, ami szükséges az anyagcsere felgyorsításához.

Tenger gyümölcsei – A tenger gyümölcsei tele vannak tápanyagokkal, különösen omega-3 zsírsavakkal. Azok, akik általában több omega-3 zsírsavat esznek, csökkentik a szívbetegségek, a demencia és a depresszió kockázatát. A lazac, a garnélarák és a pisztráng tökéletes tápanyagdús választás.

Teljes kiőrlésű gabonák – A teljes kiőrlésű gabonák egy másik jó fehérjeforrás, amely rostban is gazdag. Rizshez és kenyérhez – válasszon teljes kiőrlésűt.

Próbáljon ki néhány új ételt is, mint például a cirok, a tönköly vagy a kamut, és talán talál valamit, ami megfelel az ízlésének és az új étkezési stílusának.

Egészséges zsírok – A diófélék és a tenger gyümölcsei az egészséges zsírok jó forrásai. A főzéshez szükséges zsírok kiválasztásakor az olívaolaj és a kókuszolaj a legjobb választás.

Tejtermékek – Lehet, hogy csábít az alacsony zsírtartalmú tejtermékek fogyasztása, de ez nem a legjobb választás.

Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek gyakran kevesebb tápanyagot is tartalmaznak.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Mit igyunk időszakos böjt alatt

Valószínűleg nem meglepő, hogy sok vizet kell innod, hogy hidratált maradj az IF mindkét fázisában. De nem korlátozódik a víz ivására.

Nulla kalóriatartalmú italokat is fogyaszthat mind a böjt, mind az étkezési időszakban. A diétás üdítőkben lévő mesterséges édesítőszerek azonban kiválthatják a cukoréhséget.

Egy másik lehetőség a csontleves. A csontleves hihetetlenül magas tápértékéről híres, és segít leküzdeni az étkezési vágyat is. A csontleves azonban nem valószínű törd meg a böjtötmég mindig van benne némi kalória, és tanácsunk az, hogy a böjt időszakában kerülje a plusz kalóriákat.

A szervezeted könnyebben kezdi el a kalóriát égetni, és hamarabb érezni fogod az időszakos böjt pozitív hatásait!

Kattintson ide, hogy megtalálja a legjobb csontleves recepteket.

Sokan úgy találják, hogy egy csésze tea vagy kávé reggel segít abban, hogy az ütemtervben maradjanak, és kihagyják a reggelit. Ne felejtse el ragaszkodni a feketekávéhoz, és ne adjon hozzá tejszínt vagy cukrot.

Bővebben: Mit ihat az időszakos böjt alatt?

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Bottom Line

Nincsenek megszeghetetlen szabályok arra vonatkozóan, hogy mit kell enni időszakos böjt alatt. A legfontosabb dolog az, hogy tartsa be az ütemtervet, és étkezzen a lehető legegészségesebben.

Ha csökkenti az elfogyasztott kalóriák számát, és táplálóbb döntéseket hoz, akkor fogyni és jobban érzi magát.

További irodalom

Az MCT olaj gyorsan tör?

A mandula 15 bizonyítékokon alapuló előnyei

Szerző

Útmutató arról, mit (nem) egyen időszakos böjt alatt

Mit lehet enni időszakos böjt alatt?

Időszakos böjt alatt lehet enni és inni:

  • Víz
  • Zöld tea
  • Kávé (cukor és tejszín nélkül)
  • Zsíros halak (pl. lazac)
  • Zöldségek (pl. spenót, brokkoli)

Mit nem szabad enni időszakos böjt alatt?

Időszakos böjt alatt nem szabad enni:

  • Cukrot
  • Keményítőt (pl. krumpli, rizs)
  • Édesítőszereket
  • Magas szénhidráttartalmú ételeket

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS