Klinikai bizonyítékok a fogyás ketogén diétájáról

Tartalom




Klinikai bizonyítékok a fogyás ketogén diétájáról

Klinikai bizonyítékok a fogyás ketogén diétájáról

A ketogén diéta egy olyan étrend, amely alacsony szénhidráttartalmú és magas zsírtartalmú. Egyre népszerűbb a fogyás és az egészség javítása terén. Számos klinikai tanulmány igazolja hatékonyságát a fogyásban és a különböző egészségügyi előnyökben.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Ezért kritikus fontosságú, hogy megvizsgáljuk a zsírtömeg különbségeit is, amelyeket gyakran különféle más módszerekkel, például DXA-szkenneléssel mérnek.

A fogyáskutatás másik gyakori korlátja, hogy az energia vagy a fehérje nem megfelelő. Például, ha a ketogén diéta csoport résztvevői valamilyen meghatározott okból lényegesen kevesebb kalóriát fogyasztottak, és ezt nem veszik figyelembe, akkor nehéz lesz arra következtetni, hogy a ketogén diéta egyedülálló metabolikus hatást fejtett ki, amely csökkentette a zsírvesztést. a kalóriabevitel volt az igazi hajtóerő. Így a kalóriák és a beavatkozás egyéb jellemzői, például a fehérjetartalom egyeztetése létfontosságú az eredmények hasznosságának értelmezéséhez.

Brehm és munkatársai két kísérletben – az egyiket 2003-ban, a másikat 2005-ben – azt találták, hogy a ketogén diéta a kalóriákhoz igazítva még mindig több zsírvesztést eredményezett, mint a kontrollcsoportok, így lehetséges, hogy anyagcsere-előnnyel járhat a folytatás. ketogén diétán. [56]

Brinkworth és munkatársai egy másik, a kalóriákra is megfelelő kísérletben azt találták, hogy a ketogén diétás csoport több zsírt veszített, mint a kontrollcsoport. [7] Bár érdemes figyelembe venni, hogy ezek a vizsgálatok szintén elhízott populáción készültek, és nem egyeztek a fehérjetartalommal.

A ketogén diéta zsírvesztésben való jobb szerepére vonatkozó bizonyítékok azonban vegyesek, ha a kalóriák aránya párosul, mivel néhány tanulmány sem mutatott statisztikailag szignifikáns különbséget a zsírvesztésben. [8-10]

Négy, a fehérjebevitelt és a kalóriabevitelt a csoportok között egyeztető kísérletben nem volt statisztikailag szignifikáns különbség a zsírveszteségben, így az étrendnek tulajdonítható egyedi előnyöket a fehérjetartalom közvetítheti, azonban az is előfordulhat, hogy szignifikánsan hiányzik eltérések lehetnek az alacsony mintaszám eredménye is. [11-14]




Klinikai bizonyítékok a fogyás ketogén diétájáról

Mi a ketogén diéta?

A ketogén diéta olyan alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étrend, amely segít a testet a ketózisba lépni, ahol a test zsírokat kezd el égetni energiaként, ami fogyást eredményezhet.

Mégis milyen klinikai bizonyítékok vannak a fogyásra a ketogén diétával kapcsolatban?

Az elmúlt években számos tanulmány készült a ketogén diéta hatékonyságáról a fogyás terén. Ezek a tanulmányok azt mutatják, hogy a ketogén diétát követő személyek általában jelentős fogyást érnek el a hosszú távú változásokkal. A ketogén diéta nemcsak a testzsír csökkentését segíti, hanem segíthet a vérzsírszint normalizálásában, a vércukorszint stabilizálásában és a teljes testösszetétel javításában is.

Mikor érdemes a ketogén diétát kipróbálni?

A ketogén diéta nem mindenki számára megfelelő, és fontos, hogy konzultálj orvosoddal az előnyök és hátrányok tekintetében. Általában javasolt a ketogén diéta kipróbálása olyan esetekben, amikor a hagyományos módszerek nem hoznak eredményt, és különösen hatékony lehet az elhízott vagy cukorbetegek esetében.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS

Figyelem, kedvezmények a KetoMix termékekre és csomagokrabővebben