Végső útmutató az időszakos böjt tesztoszteron előnyeiről

Tartalom




Végső útmutató az időszakos böjt tesztoszteron előnyeiről

Időszakos böjt tesztoszteron előnyei

Az időszakos böjt egyre népszerűbbé válik a modern életmód központjában. Sokan az egészség és a teljesítmény javítására használják, és a kutatások azt mutatják, hogy számos előnnyel jár, különösen a tesztoszteron szintjére gyakorolt hatása miatt.

Az időszakos böjt segíthet a tesztoszteron szintjének növelésében, ami hozzájárulhat az izomtömeg növekedéséhez, a zsírvesztéshez és az általános teljesítmény javulásához. A megfelelő időzítéssel és étrenddel az időszakos böjt hatékony eszközként szolgálhat a tesztoszteron szint optimalizálására.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Várj, mi az a tesztoszteron?

A tesztoszteron egy androgén – egyfajta hormon – felelős számos megfigyelt „férfi” nemi jellemzőért, mint például a fokozott izomzatért és szőrösödésért. Míg elsősorban a herékben termelődik, fontos megjegyezni, hogy a nők általában kis mennyiségben termelnek tesztoszteront, valamint a petefészkekben. A férfiakban a tesztoszteron számos döntő szerepet játszik, mint például:

  • A pénisz és a herék fejlődése
  • A hang elmélyülése a pubertás alatt
  • Izomméret és erő
  • A csontok növekedése és erőssége
  • Szexuális vágy (libido)
  • Spermatermelés
  • Lehetséges a normál hangulat fenntartása

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Alacsony tesztoszteron szint

Miért számít az alacsony tesztoszteronszint?

Miért kellene a férfiaknak aggódniuk az alacsony tesztoszteronszint miatt? Látod: a hipogonadizmus késői megjelenése megnövekedett testzsírt, hangulati zavarokat, izomtónuscsökkenést, elégtelen erekciót, ami boldogtalansághoz vezet a hálószobában, csontritkulást, koncentrációs nehézségeket, alvászavarokat és még memóriazavart is okozhat.

És ami még rosszabb, úgy tűnik, hogy a férfiak alacsony tesztoszteronszintje összefüggésbe hozható metabolikus szindróma – az egyidejűleg előforduló egészségi állapotok krónikus csoportja, amelyek a szívbetegség, a stroke és a 2-es típusú cukorbetegség fokozott kockázatához vezetnek!

Az alacsony tesztoszteron tünetei

A férfiaknál alacsony tesztoszteronszintet (alacsony T) ​​diagnosztizálnak, amikor az androgénszint 300 nanogramm/dl (ng/dl) alá esik; ha úgy gondolja, hogy fennáll a hipogonadizmus kockázata, ellenőrizheti tüneteit az alábbiakban felsoroltakhoz képest (a fent felsoroltakon kívül):

  • Alacsony szexuális vágy – Mivel a tesztoszteron kulcsszerepet játszik a férfiak szexuális vágyának fenntartásában, az alacsony T-ben szenvedő férfiak szexuális vágya valószínűleg jelentősen csökken.
  • Alacsony spermamennyiség – A tesztoszteron kritikus szerepet játszik a spermatermelésben; Az alacsony T-vel rendelkező hímek gyakran észreveszik a sperma mennyiségének jelentős csökkenését (a hím tejszerű szaporodási folyadék, amely segíti a spermiumok mozgékonyságát).
  • Hajhullás – Lehet, hogy nem tudod, de a tesztoszteron szerepet játszik a hajtermelésben is; Az alacsony T-vel rendelkező férfiak nagyobb kockázatnak vannak kitéve a test- és arcszőrzet elvesztésének.
  • Fáradtság – Az alacsony T-értékkel rendelkező férfiak gyakran arról számolnak be, hogy állandóan fáradtak, és jelentős energiaszint-csökkenéssel szembesülnek, annak ellenére, hogy előző éjszaka eleget aludtak.
  • Alacsony vérkép – Egy kutatási cikk szerint a Az America Medical Association folyóirataaz alacsony tesztoszteronszint a vérszegénység (olyan állapot, amelyben nincs elég egészséges vörösvérsejtje ahhoz, hogy megfelelő oxigént szállítson a szervezet szöveteibe) fokozott kockázatával függ össze.

Még ne menjen tesztoszteron terápiára

Fél attól, hogy alacsony T-értékben szenved? Vagy talán éppen ezt a cikket olvassa, hogy megtudja, hogyan növelheti a tesztoszteronszintjét, ha szükséges, még tovább az úton?

Ha az első megoldás, amelyre a (potenciális) alacsony T-értékére gondolt, a tesztoszteronterápia, akkor valószínűleg tudnia kell, hogy különféle kockázatokkal jár.

Például a férfi hormonkezelés:

  • Hozzájárul az alvási apnoe kialakulásához (légzési nehézségek alvás közben)
  • Aknét vagy egyéb bőrreakciókat okoz
  • Stimulálja a prosztata nem rákos növekedését és a meglévő prosztatarák növekedését
  • Növelje meg a melleket
  • Növelje a szívbetegség kockázatát

Hogyan lehet növelni a tesztoszteront: időszakos böjt

Ha visszariadt a tesztoszteronterápia kockázataitól, még ne essen kétségbe – nem fog rossz teljesítményt nyújtani a hálószobában, amíg nem próbálta ki a tesztoszteronszint növelésének természetes módszereit.

Ezenkívül ne aggódjon; nem fogjuk megkérni, hogy egyél furcsa gyógynövényeket, vagy kenj magadra ismeretlen olajokat. Csak annyit kérünk tőled, hogy változtass az étkezési szokásodon. Igen – kitalálta, arra kérünk, hogy alkalmazzon időszakos böjtöt, hogy természetes módon optimalizálja tesztoszteronszintjét!

Tehát – mi az időszakos böjt?

Ne aggódjon, ha nem ismeri az időszakos böjt fogalmát; egyáltalán nem bonyolult! Minden szakaszos böjt olyan étkezési minta, amely a böjt – nem evés – és evés időszakai között ciklikusan váltakozik.

Az időszakos böjt hatása a tesztoszteronra

Tehát – a most felmerülő legfontosabb kérdések a következők: „Mit tesz az időszakos böjt a tesztoszteronnal? Hogyan emeli a tesztoszteronszintet az időszakos böjt? Nos, olvassa el, hogy megtudja, pontosan milyen hatásai vannak az időszakos böjtnek a tesztoszteronra.

1. Növeli a luteinizáló hormont

A luteinizáló hormon (LH) serkenti a tesztoszteron termelődését a herék sejtjeiben; ahogy el tudja képzelni, ha meg tudná emelni ennek a tesztoszteron prekurzor hormonnak a szintjét, akkor képes lenne megemelni az androgénszintet.

És az LH szintjének emeléséhez sem kell karikákat ugrani – szerencsére Önnek a rövid böjt időszakok is megfelelőek.

Konkrétan a nem elhízott férfiaknál a tanulmány kimutatta, hogy az időszakos koplalás akár 67%-kal növelte az LH-t! Ez sem minden.

Látszólag az LH növekedése miatt az általános tesztoszteronszint 180%-kal emelkedett! Beszéljen egy egyszerű, de hatékony módszerről a tesztoszteron stimulációra.

2. Növeli a növekedési hormont

A tesztoszteron és a növekedési hormon (GH) egyaránt erős anabolikus (izomépítő) hormonok, és kimutatták, hogy korrelálnak egymással.

Izgalmas módon a kutatások kimutatták, hogy természetes módon növelheti a GH-szintjét akár 2000%-kal mindössze 24 órás böjttel! Képzeld csak el, mit jelent ez a tesztoszteronszintedre nézve.

3. Növeli az inzulinérzékenységet

Tanulmányok kimutatták a pozitív korreláció az alacsony tesztoszteronszint és az inzulinrezisztencia között: ezért a jelenlegi tudományos irodalom azt sugallja, hogy minél érzékenyebb az inzulinra, annál magasabb lesz a tesztoszteronszintje.

Tehát – van valami gyors és egyszerű módja az inzulinérzékenység növelésének? Ha odafigyeltél, ismernéd a visszatérő témát: az időszakos böjt! A kutatások szerint az időszakos böjt jelentős előnyöket mutat az inzulinrezisztencia tekintetében.

Ugyanezt a gondolatmenetet követve tehát használhatja az időszakos böjtöt a szervezet inzulinérzékenységének és tesztoszteronszintjének növelésére!

4. Csökkenti a zsírtömeget

Lehet, hogy nem tudod ezt, de minél több testzsírt tartasz meg, annál kevesebb tesztoszteront tud a szervezeted előállítani. Ha jelenleg a mérleg nehezebb oldalán áll, ne aggódjon. A fogyás általában azonnal visszahozza a szervezet tesztoszterontermelési szintjét.

Tanulmányok Az elhízott és túlsúlyos emberek körében folyamatosan kimutatták, hogy minél nagyobb a fogyás mértéke, annál nagyobb a tesztoszteronszint növekedése. És nem kell 50 fontot leadnod… mindössze 5%-os súlyvesztés eléggé megemelheti a tesztoszteron szintet.

Érthető, hogy a fogyás sokak számára kihívást jelenthet; Ha nehéznek találja a kilók visszatartását a tesztoszteronszint növelése érdekében, próbálja meg az időszakos böjtöt.

A 2014-es áttekintés Az időszakos koplalás kimutatta, hogy ez az étkezési minta akár 8%-os fogyást is okozhat 24 hét alatt! Izgalmas, igaz?

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

5. Csökkenti a leptin szintet

A leptin egy hormon, amelyet elsősorban a zsírsejtek termelnek, és segít az energiaegyensúly szabályozásában az éhség gátlásával. Most – lehet, hogy azon tűnődsz: „Nem jó – a leptin arra kér, hogy kevesebbet egyek, igaz?” Nem pontosan. Párhuzamot vonhatunk aközött, hogy a szervezet hogyan reagál a leptinre, és hogyan reagál az ébresztőórákra hajnali 5-kor.

Ha nap mint nap megnyomja a szundi gombot, és visszaalszik, az ébresztőóra semmit sem tesz, hogy felkeljen. Hasonlóképpen, ha túl eszik, megnyomja a „szundi” gombot a leptinen; azt mondod a testednek, hogy hagyja figyelmen kívül az agyadnak küldött „teltem vagyok” üzeneteket. Ezután hihetetlenül nagy kihívást jelent a jóllakottság érzése.

Ennek eredményeként a tervezettnél több zsírt fog felvinni. Mint korábban említettük, a tesztoszteron termelés csökken, ha a zsírtömeg nő. Hálásan, az időszakos koplalás visszaállíthatja leptinérzékenységét így újra megtanulja kontrollálni az adagokat.

Amint csökken a kalóriád, kétségtelenül elveszíted a zsírtömegedet, és a tesztoszteronszinted ismét folyamatosan emelkedni fog.

Érdekes lehet számodra: Harcos Diéta – Megoldás az egészséges fogyáshoz

A lényeg

Íme egy gyors kérdés, amellyel ellenőrizheti, hogy odafigyelt-e: az időszakos koplalás csökkenti a tesztoszteronszintet? Remélhetőleg jól tetted; Az időszakos böjt növeli a tesztoszteronszintet, ahelyett, hogy csökkentené!

Végső soron, ha gyanítja, hogy az alacsony T-szint tüneteitől szenved, meg kell adnia az időszakos koplalást, mielőtt felkeresné orvosát a hormonkezeléssel kapcsolatban. Egyszerű, könnyen megvalósítható, és minimális a mellékhatások kockázata.

Nincs vesztegetni való idő – kattintson ide, töltse ki a KVÍZT, és szerezze be személyre szabott időszakos böjtprogramját még ma!

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Szerző




Végső útmutató az időszakos böjt tesztoszteron előnyeiről

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért fontos az időszakos böjt a tesztoszteron szempontjából?

Az időszakos böjt segíthet normalizálni a hormonális egyensúlyt, beleértve a tesztoszteron szintet is. Ezáltal javíthatja a szexuális teljesítményt, az izomtömeget és az általános fizikai állapotot.

Milyen típusú böjtöt érdemes választani a tesztoszteron növelése érdekében?

Az 16/8-as böjt, azaz 16 órás böjtölés és 8 órás étkezési ablak kialakítása kifejezetten hatékony lehet a tesztoszteron szint növelésében. Emellett a 24 órás vagy 36 órás böjt is pozitív hatással lehet a hormonális szintre.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS