Hogyan tartsuk prolongált élettartamúvá az ágyneműnket? – Mosás és tárolás tippek

Tartalom

Ágyneműhuzat akciók

Szövetség a higiéniaért

Mosás és tárolás tippek

Az ágyneműk hosszú élettartamának biztosítása érdekében fontos odafigyelni a megfelelő mosás és tárolás módjára. Íme néhány hasznos tanács, hogy a kedvenc ágyneműink minél tovább szépek maradjanak:

  1. Mosás: Mindig kövessük az adott ágyneműre vonatkozó mosási útmutatót. Használjunk megfelelő hőfokú vizet és ne használjunk túl sok mosószert. Kerüljük a vegyszereket és a fehérítőszereket, mert ezek ronthatják az ágynemű anyagát.
  2. Szárítás: Amikor lehetséges, hagyjuk megszáradni a napfényben az ágyneműt, mert ez segít elpusztítani a baktériumokat és a kellemetlen szagokat. Ha szárítógépet használunk, válasszunk alacsony hőfokot és ne szárítsuk túl a textíliát.
  3. Tárolás: Ha nincs szükség az ágyneműre, tároljuk jól szellőző helyen, száraz környezetben. Kerüljük a nedvességet és a poros, koszos környezetet, mert ezek rongálhatják a textíliát.

Ezek betartásával hosszabb ideig élvezhetjük a puha, tiszta ágyneműk nyújtotta kényelmet!

Ágyneműhuzat

Ágyneműhuzat akciók






Hogyan tartsuk prolongált élettartamúvá az ágyneműnket?

Mosás tippek

Az ágyneműink hosszú élettartamát nagyban meghatározza a megfelelő mosási technika. A legtöbb ágyneműt 40-60 fokon lehet mosni, azonban a legtöbb anyagot hosszabb élettartam érdekében ajánlott alacsony hőmérsékleten, 30 fokon mosni.

Fehér ágynemű

A fehér ágyneműt ajánlott speciális fehérítővel mosni, hogy megőrizze fehérségét. Emellett fontos, hogy a mosási ciklus végeztével az ágyneműt alaposan szárítsuk meg, hogy megakadályozzuk a penészfoltok kialakulását.

Színes ágynemű

A színes ágynemű mosása során használjunk színes anyagokhoz alkalmazott mosószert, hogy megőrizzük a színek frissességét. Emellett ajánlott a színes ágyneműt árnyékos helyen szárítani, hogy megelőzzük a színek idő előtti fakulását.

Tárolás tippek

A megfelelő tárolás kulcsfontosságú az ágynemű élettartamának meghosszabbításához. A legjobb megoldás az ágyneműt száraz és szellős helyen tárolni, hogy megelőzzük a penész és kellemetlen szagok kialakulását.

Szorosan záródó tároló doboz

Egy szorosan záródó tároló doboz segít megvédeni az ágyneműt a poratkák és más kártevők ellen, valamint megakadályozza a nedvesség és penész kialakulását.

Tároló tasak

Ha nincs elegendő hely egy nagyobb tároló doboz számára, akkor érdemes tároló tasakot használni, amelyet könnyedén fel lehet akasztani a ruhásszekrényben vagy alacsonyabb fiókban.

Forrás: Hogyan Mosd?


Ágyneműhuzat

Ágyneműhuzat akciók




Ágyneműk prolongált élettartama – GyIK

Hogyan tartsuk prolongált élettartamúvá az ágyneműnket?

Mosás tippek

Az ágyneműt rendszeresen mossuk, de ne használjunk túl forró vizet, mert ez károsíthatja a szálakat. Használjunk alacsony fordulatszámú centrifugát, hogy ne gyűrődjenek össze az ágyneműk.

Tárolás tippek

Tartsuk az ágyneműket száraz, hűvös helyen, lehetőség szerint szellőztetett tárolóban. Kerüljük a közvetlen napfényt és a magas hőmérsékletet, mert ezek megrongálhatják az anyagot.


Ágyneműhuzat


Hogyan tartsuk prolongált élettartamúvá az ágyneműnket? – Mosás és tárolás tippek

  • Mosás hideg vízben és alacsony hőmérsékleten
  • Kerüld a fehérítőszereket és erős mosószereket
  • Szárítás hűvös hőmérsékleten, ne tegye napfényre
  • Tárold száraz, hűvös helyen, napfénytől védve
  • Használj ágyneművédőt vagy párnahuzatot a védelem érdekében


Ágyneműhuzat akciók

cikkek