Hogyan lehet megállítani az időszakos éhgyomri fejfájást

Tartalom





Hogyan lehet megállítani az időszakos éhgyomri fejfájást

Hogyan lehet megállítani az időszakos éhgyomri fejfájást

Éhgyomri fejfájás esetén fontos az egészséges étkezés és rendszeres folyadékfogyasztás. Kerüljük a hirtelen, nagy mennyiségű étkezést, és fogyasszunk rendszeresen és kiegyensúlyozottan. Időszakos éhgyomri fejfájás esetén fontos az időben történő étkezés, hogy megelőzzük a fejfájás kialakulását.

Fontos figyelni a stressz szintjére is, mivel a stressz is okozhat fejfájást. Ha a panaszok gyakran jelentkeznek, érdemes felkeresni egy szakembert, hogy kiderítsük az okokat és megfelelő kezelést kapjunk.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Miért fáj időszakosan éhgyomri fejfájás?

Az időszakos böjt egy étkezési minta, amely inkább azt szabályozza, hogy mikor eszel, nem pedig azt, hogy mit eszel. A böjtnek számos különböző módja létezik, és bár szélsőségesen hangzik, az emberek többsége természetesen böjtöl, amikor alszik, és ez csak az órák meghosszabbítását jelenti.

Számos tanulmány kimutatta, hogy okozhat fogyás, javítja az anyagcserét és még a betegségek ellen is véd. Az étkezési szokások nem járnak mellékhatások nélkül, ezek pedig az időszakos koplalás során jelentkező fejfájás formájában jelentkeznek.

A fejfájások egyik leggyakoribb oka a kevesebb kalóriabevitel miatti alacsony vércukorszint. Időnkénti éhgyomri fejfájás azonban normális vércukorszintű embereknél is előfordult. Ez azt mutatja, hogy ez nem olyan egyszerű, mint a fejfájás egyik oka.

A szakértők úgy vélik, hogy az időszakos éhgyomri fejfájás a koffeinelvonáshoz kapcsolódik. A koffein az egyik legtöbbet fogyasztott pszichoaktív anyag a világon. Serkentőként hat az idegrendszerre és képes növeli az éberséget és a fókuszt. Bárki, aki megpróbálta elhagyni a koffeint, ismeri a koffeinelvonás tüneteit.

A fejfájás az egyik leggyakrabban jelentett mellékhatás. Attól függően, hogy milyen böjtölést csinál, a koffeinbevitel hirtelen csökkentése elvonási tüneteket okozhat. A másik ok, amiért fejfájást tapasztalhat időszakos koplalás közben, a kiszáradás. A kiszáradás nemcsak fejfájást okozhat, hanem lomhának is érezheti magát, és lelassíthatja az emésztést.

Egy kis tanulmány a krónikus migrénről azt találta, hogy 95 emberből 34 fontolóra vette a kiszáradás fejfájást vált ki. A böjt időszaka alatt igyon sok vizet, és kerülje a szódát. Zöld teát és csontlevest is ihat szakaszos böjt közben anélkül, hogy megszakítaná a böjtöt.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Hogyan lehet gyorsan megállítani az időszakos koplalásos fejfájást

Míg az időszakos éhgyomri fejfájás pontos okáról még mindig vita folyik, van néhány dolog, amit megtehetsz, hogy megelőzd és megállítsd őket. A vércukorszint változása gyakori, és általában a probléma étkezés közben megoldódik.

A vércukorszint ilyen csökkenésének elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy ne hagyja ki az étkezéseket az étkezési időszak alatt. Egyél több kalóriát jó minőségű zsírokból étkezés közben, így szervezeted nem használ fel annyi cukrot üzemanyagként. Legyen szó evésről vagy böjtről, a hidratálás nemcsak a fejfájás megfékezésében kulcsfontosságú, hanem az általános egészségi állapotában is.

A kiszáradás fáradtsághoz, fejfájáshoz, bőrszárazsághoz és fokozott szomjúsághoz vezethet. Az aktivitási szinttől és az éghajlattól függően vízigénye változhat. Időszakos böjt esetén annyi vizet ihat, amennyit csak akar. Ha az íze kissé unalmassá válik, próbáljon meg egy szelet citromot vagy friss mentát hozzáadni az ízhez.

Ha egészségügyi vagy vallási okokból hosszabb ideig csak vízzel böjtöl, akkor hasznos lehet, ha már a böjt megkezdése előtt elkezdi elhagyni a koffeint. Ha teljesen kihűl a pulyka, az koffeinelvonáshoz vezethet, és fejfájást okozhat. Fokozatosan csökkentse a koffeint, és próbáljon ki alternatívákat, például a gyógyteákat.

Ha még nem áll készen arra, hogy teljesen lemondjon róla, a zöld teára való váltás nagyszerű kezdet, mivel 40 mg koffeint tartalmaz, szemben a kávéban lévő 100-200 mg-mal.

5 hasznos tanács időszakos böjtöléshez

Az időszakos böjt fő célja, hogy a szervezetnek pihenjen az étkezéstől. Ebben az időszakban a szervezet a megtisztításra koncentrálhat, nem pedig az étel folyamatos megemésztésére. Az időszakos böjt nagyon jótékony hatással lehet a bélrendszerre, javítja a bélben lévő baktériumok egyensúlyát és növeli a baktériumok sokféleségét.

1. Maradj hidratált

Igyon sok vizet a nap folyamán a böjt és a nem böjt időszakában. Akár csak enyhe kiszáradás fáradtsághoz és fejfájáshoz vezethet. A általános ajánlás a vízfelvétel nyolc 8 unciás pohár, de a pontos szám nagyon egyéni.

2. Ne törje meg a böjtöt egy hatalmas étkezéssel

Attól függően, hogy milyen böjtöt csinálsz, váltogathatod a napokat, vagy hosszabb ideig nem eszel. Csábító lehet egy nagy étel elfogyasztása, hogy megtörje a böjtöt, de ettől puffadtnak, kényelmetlennek és fáradtnak érezheti magát.

3. Egyél tápanyagdús ételeket

A böjtidőszak után fogyassz olyan ételeket, amelyek tápanyagban gazdagok és sok rostot, vitamint, ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaznak. A kiegyensúlyozott étrend nagyszerű a fogyáshoz, az általános egészséghez és a vércukorszint stabil megőrzéséhez.

4. Pihenjen és lazítson

A böjti napokon kerülje a megerőltető tevékenységeket, és ragaszkodjon a gyengédebb gyakorlatokhoz, mint a gyaloglás és a jóga. A könnyű testmozgás hasznos lehet számodra, de mindig figyelj a testedre.

A böjti napokon nehéz lehet elkerülni az evést, különösen akkor, ha unatkozik, vagy kezd éhes lenni. Az olyan tevékenységek, mint a meditáció, elterelhetik a figyelmedet, miközben nyugodtabbnak érzed magad.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

5. Ne foglalkozz az étellel

Azokon a napokon, amikor böjtölsz, próbálj meg ne foglalkozni az étkezéssel. Tervezzen sok zavaró tényezőt, hogy elfoglalja magát, és ne gondoljon az ételre. Menjen el, nézzen meg egy filmet, vagy olvassa el munkahelyi e-mailjeit, hogy a pályán maradjon.

Bár az időszakos éhgyomri fejfájást okozó pontos mechanizmusokat még nem fedezték fel, úgy gondolják, hogy a koffeinelvonás, az alacsony vércukorszint és a kiszáradás kombinációja mindenképpen szerepet játszik.

Figyelj a testedre, igyál sok vizet és egyél tápanyagban gazdag ételeket az étkezési időszak alatt, hogy távol tartsd a kellemetlen fejfájást.

Szerző


Gyakori kérdések

Hogyan lehet megállítani az időszakos éhgyomri fejfájást?

Az időszakos éhgyomri fejfájás gyakran az alacsony vércukorszint miatt jelentkezik. A legjobb megoldás az, ha rendszeresen étkezik, és kerüli az hosszú időtartamra való éhezést. Emellett fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszon és figyeljen az egészséges életmódra, valamint rendszeresen mozogjon.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS