Működik az időszakos böjt? Szakértői vélemények

Tartalom




Működik az időszakos böjt? – Szakértői vélemények

Működik az időszakos böjt? – Szakértői vélemények

Az időszakos böjt olyan étrendi módszer, amelyet számos szakértő vizsgált már.

A böjt során történő táplálkozás megváltoztatása számos egészségügyi előnnyel járhat, azonban mindenkinek javasolt szakértővel konzultálni a megfelelő böjtmódszer kiválasztása előtt.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Fogyás időszakos koplalással

Amikor az időszakos böjt segítségével történő fogyásról van szó, a mögötte álló tudomány kezd beindulni. által végzett vizsgálatok szerint a Kanadai Családorvosok Főiskolájaahol 0,8% és 13,0% közötti súlycsökkenést figyeltek meg, azt mutatja, hogy az IF hatékony módja lehet további kilók leadásának.

Az időszakos böjt az étkezési időszak alatti lecsökkent kalóriabevitel miatt működik, és ezen az időkereten kívül a teljes kalóriakorlátozás miatt.

Ez az időre korlátozott étkezés anyagcsere-váltáshoz vezet, vagy a szervezet fogyni képes a zsírsejtek elégetésével a vércukor helyett, ami felgyorsult zsírvesztéshez vezet.

Így csökken a testsúlya különböző típusú időszakos böjtök és egyéb böjtök követése esetén anyagcsere egészségügyi előnyei.

Az időszakos böjt egyik legsikeresebb módja az időkorlátos étkezés, például az 5:2 módszer. Ez magában foglalja a normál étkezést a hét 5 napján, majd napi 500 kalóriára korlátozza a kalóriabevitelt a fennmaradó (nem egymást követő) 2 napon.

Sokan vannak az időszakos böjt bizonyított előnyei beleértve a szívvel összefüggő betegségek megelőzését, valamint a koleszterin- és vércukorszint normalizálását.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Hogyan működik pontosan az időszakos böjt a fogyásban?

Az időszakos koplalás során megfigyelhető fogyásért az anyagcsere-váltásként ismert folyamat felelős.

Más néven ketózis, ez egyike a böjt öt szakaszának, amelyek a következők: ketózis, autofágia, növekedési hormon, inzulincsökkentés és az immunsejtek megfiatalítása.

E fázisok között a szervezet elkezdi lebontani a zsírt, hogy kalóriát égessen el, ami az alacsonyabb táplálékfogyasztástól és a testösszetételtől függ.

Ezután a sejtjei elkezdik helyreállítani magukat, és csökkentik a gyulladást a szervezetben a koplalás idejére, és amikor több növekedési hormon szabadul fel, láthatja a koplalás karcsúsító hatását.

Az időszakos böjt egészségügyi előnyei

Egészségügyi szakértők szerte a világon tanulmányozták az időszakos böjtöt és annak a szervezetre gyakorolt ​​hatásait, és nagyon érdekes következtetésekre jutottak a hatékonyságát illetően.

Röviden, egyre több bizonyíték van erre az időszakos böjt jót tesz neked és kiváló módja a fogyás és az egészséges táplálkozás elérésének, köszönhetően a Harvard Medical School legfrissebb egészségügyi hírjelentésének.

Tehát milyen eredményeket várhat az időszakos böjttől?

Sokan több energiával rendelkeznek, mint a rendszeres diéta mellett, fogyást tapasztalnak, és jobb az inzulinszintjük. És ha kombinálja az edzést az időkorlátos koplalással, akkor izomtömeget is növelhet.

De nézzünk meg néhány konkrétabb előnyt, amelyek a böjt után tapasztalhatók.

Javítja a vérnyomást és a koleszterinszintet

Az időkorlátozott étkezés a jobb élelmiszer-választékkal, például a sovány fehérjével és a teljes kiőrlésű gabonákkal kombinálva valóban jótékony hatással van az egész szervezetre, beleértve a vérnyomást és a koleszterinszintet is, ami fontos mindenki számára, aki szívbetegséggel küzd.

Javítja az inzulinrezisztenciát

Az étrendben lévő kevesebb cukornak és egészségtelen zsírnak köszönhetően pedig a vércukorszintje is exponenciálisan javul az időszakos koplalás mellett, ami nagyszerű lehet a cukorbetegség megelőzésében! Ez csak egy újabb az egészségügyi előnyök közül, amelyekre számíthat.

Csökkenti az oxidatív stresszt és a gyulladást a szervezetben

Az oxidatív stressz természetesen az öregedési folyamat részeként jelentkezik. Mivel szervezete megbirkózik a csökkent gyulladással és az alacsonyabb stresszszinttel belül és kívül is, sok más folyamat is előnyös, beleértve a mentális tisztaságot és a rheumatoid arthritis, sőt a szívbetegség kockázatának csökkenését is.

Különféle sejtjavító folyamatokat idéz elő

Az egészséges ételekre és a szigorúbb étkezési mintákra hagyatkozva a szervezet képes időt fordítani arra, hogy helyreállítsa magát, ahelyett, hogy megpróbálná lebontani a feldolgozott élelmiszereket, vagy elégetné az éjszakai étkezések maradékát, mivel anyagcseréje lelassul.

Ez javítja szerveinek általános egészségét és élettartamát.

Segíthet a rák megelőzésében

A vizsgálatok még folynak, de az időszakos böjt csökkentheti a rák arányát.

És ha már rákkezeléssel foglalkozik, a böjt segíthet javítani életminőségét, és támogatja a sérült sejtek regenerációs folyamatát, ami elengedhetetlen egy ilyen betegséghez.

Meghosszabbíthatja élettartamát, és tovább élhet

Ha egészségesebb életet él, akkor valószínűleg sokkal több évig fog élni, mint valaki, aki rossz diétát és edzésprogramot követ. És mivel az időszakos böjt elősegíti az egészségesebb és jobb életvitelt, ezek az előnyök készen állnak és rád várnak.

Segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt

Amint korábban említettük, a koplalás csökkenti az oxidatív stressz előfordulását a szervezetben, ami az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, sőt a krónikus fáradtság szindróma kialakulásának nagyobb valószínűségéhez vezet.

Mennyi időbe telik az időszakos böjtölés működéséhez, hogy meglátogassa a tényleges eredményeket?

Erre a kérdésre sajnos nincs egyértelmű válasz. Mivel mindenki teste más és más módon reagál az időszakos böjtre, senki sem tudja előre megjósolni. A fogyáshoz szükséges idő a testedtől és az életmódodtól függ.

A DoFasting alkalmazás sok felhasználója azonban a tervtől függően akár 5 hét alatt is nagyszerű eredményeket ért el! A DoFasting Box-szal kiegészítheti böjti tervét és fogyókúrás hatásait is, mindennel, ami a sikerhez szükséges.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Időszakos böjtölési sikertörténetek

De ne csak tőlünk vedd el! Íme négy csodálatos DoFasting sikertörténet, akik a szakaszos böjttel a legjobb eredményeket tapasztalták meg, és hogy mit mondanak a folyamatról és a végső céljaikról.

kristály

Miután Krystal úgy döntött, hogy időszakos böjttel megváltoztatja életét, mindössze 28 nap alatt 16 kilót tudott leadni azáltal, hogy kihívta magát az időre korlátozott étkezésre. Több mentális tisztaságról és teljes körű boldogságról is beszámolt!

Sandra

A DoFasting alkalmazás használatával Sandra a saját kezébe vette a fogyás útját, és kísérletezett a különböző böjtölési módszerekkel, amíg meg nem találta a számára megfelelőt. Az étrend, a böjt és a testmozgás kombinálásával pedig összesen 32 kilót fogyott.

Betsy

Mindössze egy év alatt Betsy 53 fontot fogyott le, és egy teljesen új életstílust adott magának, amely felfrissült, készen áll arra, hogy megküzdjön a világgal, rengeteg energiával tölthetett időt a családjával és olyan tevékenységekkel, amelyeket szeret.

Annie

Amikor az újdonsült anya, Annie először kezdett időszakosan böjtölni, fogalma sem volt arról, hogy a program mennyire hatékony lesz a fogyásban – de ami még fontosabb számára, a mentális egészségére. Most már boldogabb és egészségesebb, és készen áll a folytatásra!

Mindenkinél működik az időszakos böjt?

Ha az időszakos koplalás úgy hangzik, mint valami, amit ki szeretne próbálni, fontos, hogy először beszélje meg kezelőorvosával, és kérjen orvosi felügyeletet és tanácsot. Ez különösen igaz, ha Ön a listán szereplő alábbi egészségügyi állapotok vagy aggályok bármelyikével kapcsolatos:

  • Evészavarok története.
  • Szoptató vagy terhes.
  • Cukorbetegség.
  • Szív-és érrendszeri betegségek.
  • Magas vérnyomás.
  • 18 alatt.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Következtetés

Most, hogy megvitattuk az időszakos böjtölés egészségügyi előnyeit, kutatásokkal alátámasztva, és a tudomány mögött, hogy miért működik, inspirációt érzel egy saját egészség- és wellness utazás megkezdésére?

Ha igen, nézze meg a DoFasting alkalmazást, hogy megtalálja a tökéletes programot az Ön számára, és naprakész legyen a fogyás legújabb mérföldköveiről!

Szerző






Időszakos böjt FAQ

Működik az időszakos böjt?

Az időszakos böjt egyre népszerűbb módszer a fogyás és az egészség javítása érdekében. Szakértők szerint a böjtölésnek számos pozitív hatása lehet az emberi szervezetre.

Milyen szakértői vélemények vannak az időszakos böjtről?

Számos táplálkozási és egészségügyi szakértő támogatja az időszakos böjtöt, mivel több tanulmány is bizonyította, hogy a böjtölés számos egészségügyi előnnyel járhat, például csökkenhet a gyulladás a szervezetben, javulhat az anyagcsere, és segíthet a súlycsökkentésben.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS