Az Apple Watch Series 6 és az Apple „Wellness Device” limbójának kézbevétele

Tartalom




Apple Watch Series 6 és az Apple „Wellness Device” bemutatása

Az Apple Watch Series 6 és az Apple „Wellness Device” limbójának kézbevétele

Az Apple Watch Series 6 egy új generációs okosóra, amely kiválóan alkalmas a mindennapos tevékenységek nyomon követésére és a testmozgás mérésére. Az Apple „Wellness Device” limbója pedig egy olyan eszköz, amely segít az egészségesebb életmód kialakításában és fenntartásában.


AKCIÓ – Férfi karóra

Az Apple nem csak a világ vezető okosóra gyártója, hanem vitathatatlanul a legkifinomultabb, funkciógazdagabb és legjobban felépített mainstream fogyasztói okosóra termékkel rendelkezik. Mint megfigyelő eszköz, az Apple folytatta az Apple Watch felszerelését egyre lenyűgözőbb rendszerekkel, amelyeket arra terveztek, hogy a fedélzeti érzékelők segítségével figyeljék a testet, és hasznos adatokat szolgáltassanak a viselőjének. Ezek az adatok nem csak egyszerű mérőszámok, mint például az aktuális pulzusszám, hanem egy komplex képesség, amely nyomon követi a felhasználó aktivitását és életmódját, hogy segítsen útmutatást adni, hogyan lehet „jobban”.

Valójában a „wellness” többé-kevésbé az egyetlen (bevallottan homályos) kifejezés, amit az Apple most az Apple Watch-ra tud alkalmazni, amikor megpróbálja leírni, hogy mire szolgálnak ezek a funkciók. Az Apple Watch sok szempontból tulajdonképpen egy professzionális műszer, amely képes életjeleket és egyéb aktuális adatokat mérni arról, hogy hogyan működik a szervezetünk. Az Apple-t korlátozzák abban, hogy nyíltabb utalásokat tegyen az „egészségre”, és nem tehet konkrét orvosi ígéreteket, mivel a az Egyesült Államokban az FDA (Food & Drug Administration) által meghatározott előírások miatt.. Ez a terület a technológiai fejlődés miatt egyre összetettebbé válik, és érdekes helyzetbe hozza az olyan vállalatokat, mint az Apple. Egyrészt az Apple Watch egy olyan eszköz, amelyet az emberek vagy orvosaik használhatnak az egészségesebb élethez, és számos orvosi megfigyelési és diagnosztikai összefüggésben nyújt segítséget. Másrészt az Apple-nek jogilag tilos nyíltan orvosi állításokat tenni az Apple Watch-ról, és nagyon óvatosan kell eljárnia azzal kapcsolatban, hogy a felhasználói felület hogyan kezeli az eszköz által a felhasználó javára gyűjtött információkat. Az eredmény az, hogy az Apple Watch egyre nagyobb mennyiségű adatot kínál az emberek tevékenységéről és testéről – anélkül, hogy képes lenne megmondani az embereknek, hogy mit kellene tenniük az adatokkal, vagy akár azt is, hogy hogyan értelmezzék azokat.




Ez a status quo némileg kellemetlen helyzetbe hozza az Apple-t, amikor olyan dolgok bevezetéséről van szó, mint például a várva várt vér oxigénmonitorozó rendszer, amely a nemrég debütált Apple Watch Series 6 új funkciója (aBlogtoWatch cikke itt). Az Apple Watch mostantól rengeteg adatot képes kikövetkeztetni úgy, hogy különböző LED-fényeket (most már piros színben, míg a korábbi fények zöldek voltak) világít a bőrön keresztül az ereinkbe. Így megtudhatod az aktuális pulzusszámodat, a vér oxigéntelítettségi szintjét és még sok mást is (például az EKG-monitor). Csakhogy az Apple nem igazán tudja megmondani, hogy mit kezdjen ezekkel az információkkal, és legfeljebb azt tudja ajánlani, hogy a viselője és az egészségügyi szakembere foghatja ezeket az adatokat, és azt csinálhat velük, amit akar.

Feltételezve, hogy az Apple-t nem korlátozzák abban, hogy konkrétabb egészségügyi állításokat és ajánlásokat tegyen, elkezdhetnénk látni, hogy az Apple Watch OS egy új irányba fejlődik, ahol egy algoritmus személyre szabott tippekkel segíti az embereket abban, hogyan strukturálják az életüket és az idejüket, hogy növeljék a fizikai fittséget, csökkentsék a stresszt, és lépést tartsanak az esetleges krónikus egészségügyi problémákkal. Ez valami, amire a jövőben számíthatunk, mert egyelőre nem úgy tűnik, hogy az amerikai FDA és az Apple-hez hasonló eszközgyártó cégek törvényes politikája egyhamar kibékülne. Ha jobban belegondolunk, a jogi korlátozásoknak van értelme. Ahhoz, hogy az FDA besoroljon egy eszközt egy adott orvosi felhasználásra, rengeteg tanulmányra és kellő körültekintésre van szükség. Azt is gondolom, hogy az eljárás csak bizonyos eszközök és szűk, konkrét orvosi állítások minősítésére korlátozódik. Magát az Apple Watch-ot évente frissítik új verziókkal. A szoftvert ennél gyakrabban frissítik, és az Apple Watch által lehetséges, orvosilag releváns hasznossági lehetőségek listája elég hosszú. Csak feltételezem, de van egy olyan érzésem, hogy ami ahhoz kell, hogy az Apple Watch-ról az FDA által jóváhagyott orvosi állításokat lehessen tenni, annak talán nincs sok jelenlegi üzleti értelme. Egyelőre a fogyasztóknak kell képezniük magukat, hogyan használják egy ilyen flancos eszköz adatkimeneti adatait – és flancos az eszköz.


A 2020-as Apple Watch Series 6 frissíti az Apple Watch alapkínálatát új kozmetikai opciókkal, új szíjakkal és számos apró fejlesztéssel, például fényesebb, mindig bekapcsolt képernyővel, fejlettebb S6 chipkészlettel és szinte zavarba ejtő változatválasztékkal. Az Apple nem csak az Apple Watch régebbi változatait árulja – a 2020-as évre az Apple Watch SE (olcsó változat) Apple Watch Series 6 is elérhető acél vagy alumínium tokban. Apple Watch Nike Series 6, Apple Watch Hermes Series 6 és Apple Watch Edition Series 6 (amelyek titán tokkal rendelkeznek). Ezen felül az Apple Watch továbbra is 44 mm-es vagy 40 mm-es méretben kerül forgalomba. Nem is akarom megtippelni, hogy hány új Apple Watch van már kapható, ezért az egyszerűség kedvéért összefoglalóan „Apple Watch Series 6” órákként fogok hivatkozni rájuk.

A csuklómon lévő a 44mm hosszú változat acélból, „grafitfekete” fényezett bevonattal. 50 méteres vízállósággal rendelkezik, és zafírkristály van a képernyő felett, valamint további zafírkristályok a tok hátoldalán lévő LED-ek felett. Annak ellenére, hogy még több funkcióval és fényesebb képernyővel rendelkezik, az akkumulátor élettartama továbbra is „egész nap”. A Series 6 acélból készült órát az Apple új Braided Solo Loop szíjjal viselem, amely része az Apple Watch-hoz most elérhető két új „stretch” szíjstílusnak. Ezek visszahoznak az egykor nagyon népszerű Speidel Twist-O-Flex pántokhoz, amelyeket emlékszem, hogy az 1980-as években állandóan láttam. Ezeket a pántokat nem kell méretre szabni vagy lezárni a csuklón; egyszerűen csak kitágulnak, hogy az öklödre és a csuklódra illeszkedjenek. Hogyan kell méretezni őket? Nem kell. Az Apple a Solo Loops pántokhoz hosszú (több mint 10) méretlistát árul, így a csuklódat előre le kell mérned, hogy beszerezhess egyet (vagy ha lehetséges, egyszerűen fel kell próbálnod a különböző méreteket az Apple Store-okban).


Néhány évvel ezelőtt rámutattam, hogy az Apple nem volt olyan termékeny, mint szerettem volna, amikor egyre több és több karóraszámlapot kínált, hogy elősegítse az Apple Watch viselésének személyre szabhatóságát. Ellentétben néhány konkurens okosóra platformmal, az Apple nem teszi lehetővé az Apple Watch felhasználók számára, hogy harmadik féltől származó óraarcokat töltsenek le – az összes elérhető óraarc közvetlenül az Apple-től származik. Ez eleinte elrettentett, de az évek során megértettem az Apple érvelését, főként azt, hogy a harmadik féltől származó watch faces általában alacsony minőségűek, és ez nem működik a feltűnően gyakorlatias cégtől, amikor a termékélmények minden egyes elemének kurátori kialakításáról van szó. Az Apple Watch Series 6 az Apple legújabb WatchOS-ével érkezik, és ez hat vadonatúj óralap-választékot tartalmaz, új komplikációkkal együtt. Az új számlapokat, mint például a „GMT”, a „Chronograph Pro” és a „Count Up”, egyértelműen a klasszikus karórák számlapjai ihlették, ami azt jelzi, hogy az Apple-t még mindig erősen befolyásolja a hagyományos órák világa, amikor az Apple Watch esztétikai és funkcionális döntéseit hozza.

Az új óralapok dörzsöltek, és fontos célt szolgálnak: segítenek friss érzetet adni az Apple Watch Series 6-nak a most frissítő vásárlók számára. Bár az Apple Watch belsejében sok minden más, az új modellek viselési élménye nagyrészt hasonló a Series 5-ös modellhez. Ez várható volt, de az, hogy egy új óralapot nézegethetünk, segít növelni az újdonság érzését. Az Apple egyre jobb és jobb abban is, hogy olyan óralapokat készítsen, amelyek ténylegesen őshonosnak érzik a nem hagyományos óralap formáját. Ez magában foglalja az autentikusan téglalap alakú számlapokat, valamint azokat, amelyek hagyományosan kerekek, de okosan használnak extra helyet a fő számlap felett és alatt az idő kijelzésére, hogy további „komplikációs” zónákat illesszenek be.

Ha alaposan megnézzük, hogy az Apple milyen funkciókat ad hozzá az Apple Watch-hoz, illetve milyen funkciókat népszerűsít benne, sok utalást kapunk arra, hogy az Apple szerint a fogyasztók mit csinálnak a termékekkel. Úgy tűnt, hogy a fitnesz és az aktivitás a múltban is kiemelt területnek számított, és ez 2020-ban sem fog változni. Érdekes azonban látni, hogy az Apple milyen új üzleti egységeket hoz létre a megállapításaiból. Röviden, az Apple új funkciókra való összpontosítása arra látszik utalni, hogy a mindennapi időmérőn kívül az Apple Watch két legnépszerűbb felhasználási módja a fitneszkövető és az általános egészségmegfigyelő eszköz. Most pedig beszéljünk egy kicsit a fitneszképességeiről.

A Series 6-os Apple Watch apró, fokozatos fejlesztései jobb edzéskövető eszközzé teszik az Apple Watch-ot. Ezek közé tartoznak olyan dolgok, mint a folyamatos magasságkövetés, a képernyő könnyebb leolvashatósága közvetlen napfényben, és 2020-ban egy új szolgáltatás, az Apple Fitness +. Bár nem szigorúan az Apple Watch-hoz készült (és nem is lehet csak az Apple Watch-csal használni, tekintve, hogy egy további képernyőre van szükség), az ember Apple Watch-ja mostantól hasznos társ, ha irányított vagy versenyszerű edzéseket végez. Az Apple Fitness + egy fizetős havi előfizetéses szolgáltatás, amely mindenféle ember által vezetett edzésekhez hozzáférést biztosít. Lehetővé teszi azt is, hogy az Apple Watch az edzések során monitorként is használható legyen, aktívan nyomon követve az életfunkciókat és a teljesítményt, és lehetőséget ad arra, hogy ezt megossza másokkal, és versenyezzen velük. Alig várom, hogy magam is kipróbálhassam, de úgy tűnik, hogy ez egy hazai futás egy olyan cég számára, amely arra készül, hogy tőkét kovácsoljon abból, hogy emberek milliói, akik egykor lelkesen edzettek egy Apple Watch segítségével nyilvánosan vagy közösségi helyzetekben, és most kénytelenek szólózni az edzésrutinjukat. Az a képesség, hogy a mérőszámok segítségével versenyezhetünk másokkal, akik hasonló edzéseket végeznek, köztudottan hozzájárul a társadalmi motivációhoz, amelyet sokan jótékony hatásúnak tapasztalnak edzés közben.

Szintén érdekes, ahogy az Apple az Apple Watch Series 6 üzenetét a COVID-19 félelmek, vagy legalábbis a világjárvány alatti életmód felé csiszolta. Az operációs rendszerben például egy alkalmazás segít abban, hogy időzítsük, mennyi ideig kell figyelni a kezünket (hogy az a leghatékonyabb legyen). Szó esik arról is, hogy a vér oxigénszenzora hogyan figyelmeztetheti az embereket a COVID-19 lehetséges tüneteire. Ezt a részletet kissé félreértelmezték, de érdemes megjegyezni. Számos légúti fertőzés mellékhatása, hogy a tüdőnek csökken a képessége arra, hogy légzés közben normálisan felszívja az oxigént. A betegségben szenvedő vagy rosszul működő légzőszervekkel rendelkező emberek gyakran alacsony oxigénszintet tapasztalnak a vérben (ez a helyzet rendkívül megerőltető testmozgás vagy nagyon magasan végzett testmozgás során is). Az Apple Watch figyelmeztetése, hogy alacsony a vér oxigénszintje, egyszerűen azt jelenti, hogy a szervezeted (valamilyen okból kifolyólag) nem tud elegendő oxigénhez jutni. Ha az órád erről figyelmeztetést ad, az nem jelenti azt, hogy COVID-19-ben szenvedsz; ez más légzési problémákkal is összefügghet. Nem az Apple az egyetlen cég, amely vér oxigénszint-érzékelőt gyárt, de az, hogy ez a funkció az egyébként viselt eszköz alapvető készletének része, mindenképpen előnyös. Csak nem biztos, hogy sok felhasználó számára rendszeresen alkalmazható (míg az olyan dolgok, mint például a pulzusszám, több ember számára rendszeresebben változnak). Mindenesetre az Apple egyértelműen megérti, hogy egyre több embert érdekel saját egészségi állapotának és életjeleinek nyomon követése, és az Apple Watch Series 6 csupán javítja a termék értékének ezt a bizonyos területét.

Az új családi funkcióktól kezdve az előfizetési szolgáltatásokig és a rengeteg új kozmetikai lehetőségig 2020-ban egy amúgy is jó termék egyre jobb lesz. Az Apple nem feltételezi, hogy minden ember, akinek közvetlenül az előző Apple Watch generációval rendelkezik, hogy felugrik a fedélzetre, hogy megszerezze a legújabbat. Azt azonban feltételezi, hogy ha az emberek egyszer bekerülnek az Apple Watch ökoszisztémájába, akkor maradnak is. Nem láttam az összes adatot, de az a tippem, hogy az Apple-nek irigylésre méltó a fogyasztói hűsége, amikor arról van szó, hogy beszereznek egy Apple Watch-ot, majd ragaszkodnak az Apple Watch okosórákhoz a továbbiakban. Kíváncsi lennék, hogy az emberek milyen gyakran frissítenek (szerintem az emberek körülbelül kétévente frissítik az Apple Watch-ot).

Az Apple Watch Series 6 bizonyítja, hogy az Apple Watch platform mennyire sikeres volt az Apple számára, és befektetői szempontból úgy gondolom, hogy a stratégia rendkívül nyereségesnek bizonyult. Az Apple nem csak az új Apple Watch készülékek iránti érdeklődést élvezheti, de az új szíjak végtelen sorával, és most már előfizetéses szolgáltatásokkal az Apple Watch egység valószínűleg egyre közelebb kerül az Apple iPhone piacának nyereségességéhez (és még több lehetőséggel a rendszeres nyereségre). Ez nagyszerű az Apple számára, és nagyszerű sok fogyasztó számára, akik bizonyos funkciókat szeretnének. Ennek ellenére remélem, hogy az Apple Watch alapélménye továbbra is kielégítő lesz anélkül, hogy további folyamatos szolgáltatásokba vagy előfizetésekbe kellene befektetni. Például a jövőben elképzelhetőnek tartom, hogy az Apple havonta egy extra összeget számít fel azért, hogy betekintést nyerjen abba, hogy a fedélzeti érzékelők által gyűjtött egészségügyi és „wellness” mérőszámok mit is jelentenek valójában. Ehhez azonban komoly tárgyalásokra lenne szükség az FDA-val. A technológia és a közpolitika ismét szembe kerül egymással, és a fogyasztók kénytelenek kivárni, amíg a hatóságok a lehető legjobban meghatározzák, hogy mennyire hagyatkozhatnak a mesterséges intelligencia által vezérelt életvezetési tanácsokra.

A wellness limbó az, ahol jelenleg az Apple Watch egészségmegőrző eszköz törekvése található. De ne hagyja, hogy a kétértelmű terminológia elterelje a figyelmet arról a nagyon is valós vonzerőről, hogy az Apple Watch mennyire pontos és következetes, amikor érzékelőként működik. Az okosórák jövője mindig is nem csak az volt, hogy mit jeleznek, hanem az is, hogy mit képesek rögzíteni. Az Apple továbbra is az élen jár, amikor arról van szó, hogy mit kell egy okosórának fejleszteni, amellett, hogy mi is egy okosóra ma valójában. Az Apple Watch Series 6 44 mm-es, acélból készült (a képen látható) Apple Watch Series 6 induló ára 749 USD. További információ vagy rendelés az Apple weboldalán itt.

ferfi karorak

Az Apple Watch Series 6 és az Apple „Wellness Device” limbójának kézbevétele

Milyen kiegészítőket tartalmaz az Apple Watch Series 6 csomagja?

Az Apple Watch Series 6 csomagja tartalmazza a feltöltéshez szükséges mágneses töltőkábelt és egy 5W-os USB fali adaptert.

Milyen színben elérhető az Apple „Wellness Device”?

Az Apple „Wellness Device” jelenleg kapható fekete és fehér színben. Egyéb színek esetén kérjük figyeljen a későbbi frissítéseinkre.

AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek

Az akciók, amikre vártál: Tommy Hilfiger karóra akár 50% kedvezménnyelA BOLTHOZ