Tissot T-Touch Connect Solar Watch & interjú Sylvain Dolla vezérigazgatóval

Tartalom




Tissot T-Touch Connect Solar Watch

Tissot T-Touch Connect Solar Watch

A Tissot T-Touch Connect Solar óra a legújabb okosóra a Tissot kínálatában, mely kombinálja a hagyományos svájci óragyártás minőségét a legújabb technológiai fejlesztésekkel. Az óra napenergiával működik, és számos okos funkcióval rendelkezik, mint például a lépésszámláló, email és üzenet értesítések, valamint időjárás jelentések.

Interjú Sylvain Dolla vezérigazgatóval

Készítettünk egy exkluzív interjút Sylvain Dolla vezérigazgatóval a Tissot cégtől, aki beszél nekünk a T-Touch Connect Solar óra újdonságairól és a Tissot legújabb fejlesztéseiről. Olvassa el az interjút alább!


AKCIÓ – Férfi karóra

A svájci Swatch Group legalább az elmúlt négy évben egy „Swiss Made” okosórán dolgozott, amely itthon debütál a Tissot T-Touch Connect Solarral. A Tissot-t választották ki a márkának, hogy bemutassa a csoport kortárs „csatlakoztatott óra” erőfeszítéseit, de a valóságban a Swatch Group által a csatlakoztatott óra platform kifejlesztésére (Svájcban) költött nagyjából 35 millió svájci frankot valószínűleg a csoport más márkáinak hasznára szánták a jövőben (olyan márkák, mint a Swatch, Hamilton, Longines, Rado, Certina és még az Omega is logikus helyet kapnak a jövőben a csatlakoztatott termékek számára). A T-Touch Connect Solar nem a Swatch Group első Bluetooth vagy akár csatlakoztatott órája (néhányan talán emlékeznek a Tissot SPOT órájára, amelyet a Microsofttal együttműködve készítettek). Ez azonban egy olyan órát képvisel, amelynek külseje és belseje (beleértve a szoftvert is) Svájcban lett kifejlesztve.

A Tissot volt olyan kedves, hogy a Tissot T-Touch Connect Solar egy előszériás változatát biztosította számomra a kollekció hivatalos megjelenése előtt az Egyesült Államok piacán. Miért érdemes ezt megemlíteni? Elsősorban azért, mert (még) nem tudtam teljes mértékben átnézni a termék csatlakoztatott funkcióit, és hogy elmagyarázzam, hogy a Tissot kezdetben régiónként és nem globálisan fogja bevezetni a terméket. Sőt, a Tissot a nyitó marketinganyagaiban kitér arra, hogy a T-Touch Connect mennyire kompatibilis az okostelefonokkal és platformokkal világszerte. Nem csak erről van szó, hanem arról is, hogy a helyi verziók olyan különleges funkciókat kínálnak, amelyek máshol nem állnak rendelkezésre. A Tissot rámutat például arra, hogy az Egyesült Államokban az NBA-vel (amelyet szponzorálnak) együttműködve exkluzív kosárlabda meccsekkel kapcsolatos információkat tolhatnának élőben az emberek csuklójára.



Hogy jobban megértsem a T-Touch Connect Solar óra idáig vezető útját – és hogy megismerjem őt új munkahelyén (korábban a Hamilton órák vezérigazgatójaként eltöltött hosszú idő alatt ismertem) – beszélgettem a Tissot vezérigazgatójával, Sylvain Dolla úrral a T-Touch Connect kollekcióról. Az egyik legkönnyebben félreérthető dolog a T-Touch Connect Solar órával kapcsolatban az, hogy a Swatch Group mennyi erőfeszítést tett az összes rendszerének a semmiből való kifejlesztésébe, de az is, hogy ez a termék belsőleg miben különbözik sok más okosórától. Valójában a Tissot nem szívesen használja az „okosóra” kifejezést, hanem inkább a „csatlakoztatott finom időmérők” kifejezést részesíti előnyben. Jelenleg van némi tévhit, hogy a T-Touch Connect Solar csak a távozó Tissot T-Touch Expert Solar Bluetooth változata (aBlogtoWatch véleménye itt). Ez nem igaz, de megértem, hogy az emberek miért jutottak erre a következtetésre. Először is, maga a Tissot azt mondta, hogy a T-Touch Connect Solar mindent tud, amit a T-Touch Expert Solar, és még többet is. Ez igaz, de ez azért van, mert a Tissot egy új platformot épített az alapoktól kezdve, és a meglévő T-Touch család funkcióit akarta beépíteni, mielőtt újakat adna hozzá.

Másodszor, a Tissot úgy tervezte a T-Touch Connect Solar-t, hogy nagyon hasonlóan nézzen ki, mint a T-Touch Expert Solar. A két óra ugyanazzal a 47 mm széles tokkal, valamint a tok, a lünetta és a számlap általános kialakításával rendelkezik. A tok 100 méterig vízálló, és a fül-csukló távolsága körülbelül 60 mm. Amennyire meg tudom állapítani, nem osztoznak ugyanazon alkatrészeken, de a Tissot először a jelenlegi generációs T-Touch órát akarta „összekapcsolt” funkciókkal átitatottá tenni, mielőtt a jövőben új tervezési irányokat vizsgálna.

A T-Touch Connect Solar egy nagy óra a csuklón, de elég kényelmesen hordható, különösen a kényelmes gumiszíjon. Az óra könnyebb is, mint amire számítanánk, tekintve a titán tokot, amely PVD bevonatú, rózsaarany tónusú. A lünetta fekete kerámiából készült (lumineszcens navigációs jelölésekkel) – ami azért fontos, hogy a közvetlenül alatta lévő antenna fogadni tudja a jeleket. A T-Touch tok (különösen a karperec esetében) még kissé öregedő dizájnja ellenére is kiváló alapot ad egy modern, összekapcsolt időmérőnek.

Amit fontosnak tartok megvitatni a Swatch Group által kifejlesztett T-Touch Connect platformmal kapcsolatban, az az, hogy valójában többről van szó, mint okosórákról vagy csatlakoztatott órákról. Néhány évvel ezelőtt a Swatch Group nagyon világossá tette, hogy a jövőben sok karóra inkább fogja érezni magát szórakoztató elektronikának, mint hagyományos időmérőnek, bár a csoport nem sietett a piacra lépni. Ehelyett a Swatch Group úgy érvelt, hogy ha az okosórák kategóriája „egy dolog” lesz, akkor a csoport számára nem jelent majd problémát, hogy öt vagy akár 10 év múlva belépjen erre a piacra. Ha a Csoport lemarad a piaci lehetőségekről, és a piac megszűnik, akkor nem volt érdemes részt venni egy etetési mániában, hogy kezdjen hozzá.

Annak ellenére, hogy Sylvain Dolla a Hamiltonnál volt a Tissot T-Touch Connect fejlesztésének nagy részében (nekem személyesen mutattak meg egy sor prototípust az évek során, amikor a Tissot fejlesztette), ő a Swatch Groupnál volt, amely az utolsó néhány évet a termék fejlesztésével töltötte. Ezért sokat tudott mondani a termék általános piaci erősségeiről, valamint azokról a nagyobb erőfeszítésekről, amelyeket a Swatch Group a „csatlakoztatott finom időmérők” szegmensének fejlesztése és kialakítása érdekében tett.

Pontosan hogyan gondolja egy olyan svájci óragyártó, mint a Tissot, hogy a legjobb helyzetben van ahhoz, hogy felvegye a versenyt a nagyobb okosórák piacán? A meggyőződés szerint a Tissot azzal, hogy jól elkészített (és tartós) Swiss Made termékeket készít, amelyeket nem eldobható elektronikának szánnak, a megbízható és stabil választásra vágyó vásárlókat ugyanúgy odacsábítja majd, mint amikor egy hagyományos mechanikus svájci órát választanak. A Tissot-nak soha nem lesz a legfejlettebb vagy legkedvezőbb árú órája a piacon. De lesz egy olyan órájuk, amelyről a mérnökeik biztosak abban, hogy 10 év múlva is ugyanazt tudja majd, amit ma. Ugyanez nem mondható el sok más okosóra termékről.

Ugyanebben a „hosszú élettartam” témában a T-Touch Connect Solar platform egyik fő célja az volt, hogy egy olyan elektronikus eszközt hozzon létre egy olyan operációs rendszerrel együtt, amely jól teljesít, ugyanakkor rendkívül hatékonyan használja az energiát. Ez körülbelül hat hónapos akkumulátor-üzemidőt jelent két töltés között – de ez jóval kevesebb töltés is lehet, ha Ön szabadtéri típus. a T-Touch Connect Solar nemcsak áramot szippant, hanem két töltési lehetőséggel is rendelkezik. Az első egy vezeték nélküli töltőbölcső, a második pedig a napelemes töltés a tárcsán keresztül, amely szintén többnyire fotovoltaikus cella. A Tissot szerint valószínűleg sokan meg tudnak birkózni azzal, hogy az óra csak a fényen keresztül töltődik. Ezzel együtt, tekintettel a közelgő GPS-funkciókra és a Bluetooth-kapcsolatra, a „nehéz felhasználók” könnyen képesek lesznek a T-Touch Connect Solar akkumulátorának feltöltésére. A Tissot számára nagyon fontos, hogy a fogyasztók megértsék, hogy a hangsúlyt arra helyezte, hogy egy teljes funkcionalitású csomagot kínáljon, amely nem igényel rendszeres töltést.

Ha már a fotovoltaikus cellánál tartunk, itt egy jó példa arra, hogy mi történik, ha a svájci mérnököknek szabad kezet adunk. Hasonlítsa össze ezt a T-Touch Connect Solar órát a korábbi T-Touch Expert Solar órával, amelyet fentebb belinkeltem. Észre fogja venni, hogy az Expert Solar fotovoltaikus cellája sokkal feltűnőbb, szinte már zavaró. A Swatch Group sok energiát fordított arra, hogy olyan technikát kutasson, amellyel olyan fotovoltatikus cellákat lehet készíteni, amelyek ránézésre is szépek! Az óra számlapja többnyire akadálymentes (nincs számlapprizma/szűrő, mint amit például a Citizenhez hasonló cégek használnak az Eco-Drive órájukhoz) fotovoltaikus cella, és alig észrevehető. Csak a mélylila számlap a digitális, teljes színű LCD-képernyő felett.

A Swatch Group segített az óra operációs rendszerének kifejlesztésében, amelyet „SALPS”-nak, azaz „Swiss Autonomous Low Power System”-nek neveznek. Láthatjuk, hogy az energiahatékonyságot még a szoftver nevébe is beépítették. A fizikai elektronikai alkatrészeket, például a chipkészletet Svájcban, Neuchatel közelében gyártják. Svájcban történetesen nagyszámú mikroelektronikai vállalat működik, például az orvostechnikai eszközök világában. Ez a helyi tehetség segített a Tissot-nak vadonatúj kézimotorok kifejlesztésében a T-Touch Connect Solar számára, és fiúk, ezek nagyon gyorsak. A T-Touch 1999-es debütálása óta rajongok érte, és nagyszerű volt látni a kézimotorok fejlődését. Ezek a motorok nem csak elég erősek ahhoz, hogy a „nehezebb”, teljes méretű kezeket megtartsák, de olyan gyorsan mozgatják a kezeket, hogy szinte azonnali érzés.

Ma a Swatch Group számára az összekapcsolt szerkezetek és az azokba kerülő alkatrészek fejlesztése nagy üzlet. Még az ETA, a nagyra becsült mechanikus és kvarcmozgásokat gyártó cégük egyik ága is beszállt a mókába. Úgy gondolom, hogy a Swatch Group a kiváló minőségű mechanikus és kvarcórákkal elért piaci sikerét akarja megismételni az okosórákkal – és ehhez az egész folyamatot birtokolniuk kell, miközben annak nagy részét Svájcban kell tartaniuk. Ez egy komoly függetlenséget biztosít a csoportnak, ami azt jelenti, hogy a kapcsolt órák gyártását és fejlesztését kevésbé befolyásolják külső hatások (ez egy nagyon svájci dolog).

Dolla úr szerint a Tissot két év múlva egy női Connect órát fog kiadni, ami természetesen kisebb tokkal fog érkezni. Egyelőre a Tissot újdonsült vezérigazgatója szeretné a figyelmet a T-Touch Connect Solarra irányítani, tekintettel arra, hogy a termék csak most érkezik a piacokra, és a világ nagy részén csak 2021-ben lesz elérhető. Csak csodálni lehet azt a gyengédséget, amellyel a Tissot az új csemetéjét kezeli. A T-Touch Connect Solar jóval több, mint egy autonóm karóra, még akkor is, ha azt is úgy tervezték, hogy egy teljesen funkcionális autonóm karóra legyen. A hardveres élménnyel együtt jár a szoftveres élmény is, amely a Tissot számára legalább a firmware-t magában foglalja, amely magukon az órákon fut, valamint a Tissot Connect okostelefonos alkalmazást, amelyet szintén folyamatosan gondozni kell (amire a hagyományos óragyártó cégeknek a legtöbb régi termékükkel kapcsolatban soha nem volt szükségük).

A Tissot utolsó pontja a T-Touch Connect Solar órával és platformmal kapcsolatban a T-Touch Connect Solar személyes álláspontja az adatvédelemmel kapcsolatban. A Tissot és a Swatch Group nyilvánvalóan megfogadta, hogy soha nem ad el érzékeny adatokat, és tájékoztatni kívánja a fogyasztókat, hogy a svájci gyártású órák fejlesztése és értékesítése a céljuk, nem pedig az adatok közvetítése. Nem vagyok benne biztos, hogy jelenleg hány fogyasztót érint ez a pont, de az igaz, hogy a közelmúltban sok nyilvános adatszivárgás és adatvédelmi aggály volt. Eléggé ahhoz, hogy a Tissot és a Swatch Group a lehető legnyilvánvalóbbá tegye az adatgyűjtéssel kapcsolatos álláspontját.

A Tissot T-Touch Connect Solar karóraként és műszerként egyértelműen szilárd felépítésű és érzékeny működésű. Nem fogok hazudni, az új operációs rendszer némi megszokást igényel. Bár a Tissot azt mondta, hogy továbbra is csípni fogják a felhasználói élményt az ergonómia érdekében, az óra működtetésének néhány módja nem nyilvánvaló, hacsak nem tanulmányozza az utasításokat. Például időnként az óra nem lép be egy adott üzemmódba, hacsak a felhasználó nem nyomja meg a koronát az üzemmód aktiválásához – bár nem mindig egyértelmű, hogy szükség van egy extra nyomásra. Egy másik zavaró pont az, hogy pontosan mikor kell használni az elektronikusan forgatható koronát, a nyomókat vagy a számlap tapintható területeit az óra működtetéséhez vagy beállításához. Az új hír az, hogy mindez viszonylag könnyen javítható szoftverfrissítésekkel, amelyeket a vásárlók a vásárlás után tolhatnak ki.

Az előző generációs T-Touch órákhoz hasonlóan a zafírkristály „tapintható”, ami azt jelenti, hogy először aktiváljuk (itt a felső nyomógomb pár másodpercig tartó megnyomásával, majd az ujjunkkal megérintjük a számlap bizonyos zónáit. Ezek a zónák mostantól több funkciót is vezérelnek. Például a „Tevékenység” alatt található a lépésszámláló, de a magasságmérő is (ami, hacsak nem ismered, nem egy nyilvánvaló hely, ahol a magasságmérőt találod). A T-Touch Connect Solarban a T-Touch régóta ismert magasságmérő, barométer és iránytű funkciói, valamint a különböző időmérő és naptár funkciók is visszakerültek a T-Touch Connect Solarba. A funkciók közül kevésnek van igazán köze a telefonhoz való csatlakozáshoz – ami többé-kevésbé a Tissot szándéka szerint így is van, mivel a T-Touch Connect Solar legtöbb funkcióját úgy tervezték, hogy ne igényeljen telefonkapcsolatot.

Mint okosóra, a telefonhoz való kapcsolat elsősorban a közelgő (még nem elérhető) GPS navigációs funkciók használatához, valamint az alapvető értesítésekhez kapcsolódik. Lényegében, ha van olyan értesítés, ami a telefonon megjelenne, akkor azt a kis képernyőn is megnézhetjük. Egyébként úgy gondolom, hogy a „csatlakoztatott” funkciók nagy része az óráról a telefonra küldött adatok (például az aktivitási információk) átvitelét jelenti. A telefonhoz való kevesebb kapcsolódás kevesebb energiafelhasználást jelent, és így az órán belüli autonóm képességekre összpontosít – ami komoly értéket jelent a svájci óraipar számára.

A Tissot T-Touch Connect Solar óra használata során a hardvert és a szoftvert gyorsnak és megbízhatónak találtam, még akkor is, amikor nem tudtam, mit csinálok. Ez azt jelenti, hogy a Tissot minden kemény részt jól csinált, még akkor is, ha itt-ott ergonómiai szoftveres finomításokat kell végrehajtani. A legtöbb feladatnál a szoftver nagyon gyorsan működött, és a hagyományos órafunkciók, mint például a kronográf (az időmérés alatt) vagy az iránytű használata élvezetes és pontos volt. Maga az óra tokja nemcsak csipog, hanem rezegni is tud – kiváló minőségű tapintási élményt nyújtva az esztétikai bájt a csuklón.

A Tissot a fiatalabb generációt célozza meg a T-Touch Connect Solar családdal, de a legtöbb mai óramárka nagyjából minden termékével ezt a réteget szeretné megszólítani. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az okosórák itt vannak, hogy maradjanak, és a piac általános méretét tekintve mindig lesznek olyanok, akik az adott termék luxusváltozatát szeretnék. A luxus okosórák és más csatlakoztatott eszközök már itt vannak, kezdve a Breitling Connected B55 óráitól a Hublot Big Bang e. A Tissot egy egészen más típusú termékkel lép be a piacra, és egy olyan termékkel, amelyről hűen mondhatják, hogy mind Swiss Made, mind pedig hazai gyártású.

A Tissot az árat is az ő oldalán tartja, a T-Touch Connect Solar agresszív kiskereskedelmi ára 1000 dollár körül van. Tekintettel arra, hogy az óra erősen hangsúlyozza a hosszú akkumulátor-élettartamot, a jól megmunkált konstrukciót, a svájci tervezési szabványokat és az egyszerűen érthető funkciókat, úgy gondolom, hogy a Tissot jól fog teljesíteni, amint a fogyasztók valóban megismerik a T-Touch család legújabb evolúcióját. Sylvain Dolla szerint a Connect platform a legnagyobb befektetés, amit a Tissot, mint vállalat az elmúlt 30 év során érthetően eszközölt. Az anyavállalat, a Swatch Group egyértelműen hisz ennek a platformnak a jövőjében, és egyelőre az első termékek mind a Tissot-tól származnak. A termékfilozófiát még egyszer összefoglalva a Tissot-os Dolla úr szavaival: „számunkra ez finom óragyártás, de olyan összekapcsolt funkciókkal kiegészítve, amelyek valóban hasznosak a fogyasztó számára”. A Tissot T-Touch Connect Solar ára a következő összegről indul 995 svájci frank. Tudjon meg többet vagy rendeljen a Tissot weboldalán itt.

ferfi karorak

Tissot T-Touch Connect Solar óra

A Tissot T-Touch Connect Solar egy nagyon innovatív okosóra, melyet a híres svájci óragyártó, a Tissot fejlesztett ki. Az óra számos különleges funkcióval rendelkezik, és a legmodernebb technológiával készült.

Milyen funkciókkal rendelkezik a Tissot T-Touch Connect Solar óra?

Az óra számos funkcióval rendelkezik, mint például okos értesítések fogadása, lépésszámláló, pulzusmérés, időjárási információk, valamint napenergiával töltődik.

Interjú Sylvain Dolla vezérigazgatóval

Milyen tervek vannak a Tissot-nál a T-Touch Connect Solar óra fejlesztésére?

A Tissot folyamatosan fejleszti és bővíti a T-Touch Connect Solar óra funkcionalitását. Célunk, hogy még több okos funkciót és még hosszabb akkumulátor élettartamot biztosítsunk a felhasználóinknak.

Mi teszi különlegessé a Tissot T-Touch Connect Solar órát a piacon?

Az óra különlegességét a Tissot csúcstechnológiája és a hagyományos svájci óragyártás kombinációja adja. Egyedi funkcionalitása mellett megőrzi a klasszikus óra design elemeket is.

AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek

Az akciók, amikre vártál: Tommy Hilfiger karóra akár 50% kedvezménnyelA BOLTHOZ