Egy csésze öröm segít vagy fáj?

Tartalom




Egy csésze öröm segít vagy fáj?

Egy csésze öröm segít vagy fáj?

Az „Egy csésze öröm segít vagy fáj?” című könyvet a boldogság és az életben való eligazodás témakörében írták. A könyv megvizsgálja, hogyan befolyásolhatja az emberek életét az öröm keresése és az öröm elkerülése. Az író arra ösztönzi az olvasókat, hogy találjanak egyensúlyt a boldogság keresése és az élet kihívásai között.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

A kávé megtöri a böjtöt?

Nem, a kávé nem töri meg a böjtöt. Van azonban egy fogás. Ha sok cukrot vagy tejszínt teszel a csészébe, szabotálhatják a súlycsökkentési erőfeszítéseidet. A feketekávé időszakos böjt esetén megfelelő.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) szerint egy csésze normál feketekávé kevesebb, mint 5 kalóriát tartalmaz. Hasonlóképpen, egy folyékony uncia fekete eszpresszó körülbelül 1 kalóriát tartalmaz. A feketekávé kalóriatartalma túl kevés ahhoz, hogy megtörje a böjtöt, vagy nelegesítse az időszakos böjt hatásait.

Ráadásul a kávé gazdag természetes koffeinforrás. A koffein segíthet a fogyásban:

  • Az étvágy csökkentése. Ez megakadályozhatja, hogy túl sok kalóriát fogyassz.
  • A zsírégetés fokozása. A zsírégetés vagy termogenezis egy olyan folyamat, amelyben a szervezeted hőt bocsát ki az elfogyasztott étel megemésztésével. Ez elősegítheti az anyagcserét és elősegítheti a fogyást.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Mi a helyzet a tejszínes kávéval vagy más összetevőkkel?

Alapján Mayo Klinika, 1 uncia kemény habtejszín több mint 100 kalóriát tartalmaz. Ha naponta háromszor iszik egy csésze kávét egy uncia tejszínnel, akkor több mint 300 kalóriát fogyaszt. Ez nem jelenthet gondot, ha időnként kényezteti magát. Mindazonáltal, ha ez a mindennapi szokásoddá válik, ez problémákat okozhat a súlycsökkentésben vagy -megőrzésben.

Íme egy gyors felidézés a kalóriaszám és a súly közötti kapcsolatról. 3500 kalória fogyasztása körülbelül 1 fonttal növelheti a testsúlyt. Érdekes módon a fogyás vagy hízás sokkal bonyolultabb, mint ezek az egyszerű kalóriaszámítások. Ennek ellenére az biztos, hogy egy csésze tejszínes kávé lenyelése nem segít a fogyásban.

Kávé cukorral időszakos böjt közben

A cukor nem kevesebb, mint édesszájú csemege. Azonban ne felejtse el, mit tehet édesszájúságának kielégítése a súlymérleggel. Egy teáskanál cukor körülbelül 16 kalóriát tartalmaz. Ez nem tűnik nagy számnak, igaz? Várj, nézzük a statisztikát.

Egy amerikai férfi naponta körülbelül 335 kalóriát fogyaszt a hozzáadott cukrokból. A Betegségmegelőzési és Betegségmegelőzési Központ (CDC) ajánlja legfeljebb 200 kalória hozzáadott cukrokból, ha a napi kalóriaszükséglet 2000 kalória.

A legtöbb időszakos böjt módszer nem teszi lehetővé 500 kalóriánál több bevitelt a böjt napokon. Így a cukorból nem szabad 50 kalóriánál többet fogyasztani. Ez 3 teáskanálnak felel meg. A lényeg az, hogy böjt közben egy-két csésze cukorral megengedhető kávé. Mindazonáltal a cukor függőséget okozó természete túlzott kényeztetésre késztethet.

Hozzáadhat kókuszolajat vagy szójatejet a kávéjához?

Egy csésze (250 ml) házi kávé szójatejjel kb 55 kalória. Így a böjti napokon egy-két csésze nem jelenthet problémát. Emellett, ha nem tudja megemészteni a tejet, a cukrozatlan szójatej nagyszerű alternatíva. Nagy mennyiségű fehérjét és káliumot tartalmaz. A szója azonban gyakori allergiát okozó élelmiszer felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt. A szójatej hozzáadása előtt győződjön meg arról, hogy nem allergiás a szójára.

Egy evőkanál kókuszolaj körülbelül 121 kalóriát tartalmaz. A legtöbben két evőkanálnyit használnak egy csészébe. Így egy csésze kávé két evőkanál kókuszolajjal körülbelül 242 kalóriát tartalmaz. Ezért célszerű elkerülni a kókuszolaj hozzáadását a kávéhoz.

Megfelelő az MCT olaj hozzáadása a kávéjához?

Az MCT (közepes láncú triglicerid) olaj sok hatóanyagot tartalmaz. Ezek az összetevők elősegíthetik a fogyást, javíthatják az agyműködést és fokozhatják az anyagcserét. Ennek ellenére az MCT olaj kalóriákban gazdag. Egy evőkanál MCT olaj körülbelül 115 kalóriát tartalmaz. A magas kalóriatartalom megzavarhatja a fogyás erőfeszítéseit. Ezért a legjobb, ha az MCT olajat mértékkel fogyasztja kávéhoz.

Kávé tejjel

A tej kalóriatartalma az elfogyasztott tej típusától függ. Például egy csésze:

  • A zsírmentes tej körülbelül 88 kalóriát tartalmaz
  • A csökkentett zsírtartalmú tej körülbelül 122 kalóriát tartalmaz
  • A teljes tej körülbelül 150 kalóriát tartalmaz
  • A sovány tej körülbelül 83 kalóriát tartalmaz

Így egy csésze sovány tejből vagy zsírmentes tejből készült tejkávé elfogyasztása valószínűleg nem befolyásolja az időszakos böjt előnyeit.

A kávé 3 legjobb előnye időszakos koplalás közben, a fogyáson túl

A kávénak a fogyáson kívül számos egészségügyi előnye is van. Ezek tartalmazzák:

#1 – A kávé csökkentheti a cukorbetegség kockázatát

A cukorbetegség egyre gyakoribb életmódbeli betegség. Az ilyen betegségben szenvedőknek problémái vannak az étrendből nyert glükóz használatával. Az ellenőrizetlen cukorbetegség károsíthatja a vesét, az idegeket, az agyat és a szívet.

szerint a tanulmány, az őrölt koffeinmentes kávé fogyasztása csökkentheti a cukorbetegség kockázatát idősebb felnőtteknél. A kutatók azonban nem találtak összefüggést az instant kávé fogyasztása és a csökkent cukorbetegség kockázata között. Ugyanígy egy másik tanulmány azt találta, hogy napi 3 vagy több csésze elfogyasztása csökkentheti a II-es típusú cukorbetegség kockázatát.

#2 – A kávé csökkentheti az Alzheimer-kór kockázatát

Az Alzheimer-kór (AD) rontja a memóriát és a gondolkodást, és végül problémákat okoz a napi feladatok elvégzésében. Az AD a memória és a fogyatékosság gyakori oka a 60 éves vagy annál idősebb embereknél.

A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a kávé fogyasztása képes csökkenteni Az Alzheimer-kór kockázata több mint 50%-kal. Míg a tudósok még nem értik a mögöttes mechanizmusokat, úgy vélik, hogy a koffein központi szerepet játszhat az agysejtek oxidatív károsodásokkal szembeni védelmében.

#3 – A kávé megvédheti a májkárosodást

A hosszú távú májbetegségek világszerte az egyik leggyakoribb halálok. A májproblémák, például a májfibrózis okai az erős ivás, az emelkedett vasszint és bizonyos típusú hepatitis. Májfibrózisban a hegszövetek helyettesítik az egészséges szöveteket a májban. Egy 2017-ben tanulmányA kutatók azt találták, hogy a napi 3 csésze kávé elfogyasztása csökkenti a májfibrózis kockázatát.

A kávézás lehetséges mellékhatásai időszakos böjt közben

Bár egy-két csésze nem okozhat nemkívánatos hatásokat, a túl sok kávé fogyasztása számos mellékhatást okozhat. A legfigyelemreméltóbb, hogy a mellékhatások kifejezettebbek lehetnek időszakos böjt esetén.

  • idegesség
  • Idegesség
  • Alvási problémák, amelyek lelassíthatják az anyagcserét
  • Laza széklet vagy hasmenés. Ez növelheti a kiszáradás kockázatát.
  • Fokozott vérnyomás és pulzusszám
  • Megnövekedett vizelési gyakoriság. Ez kiszáradást okozhat.

Az időszakos böjtölés közbeni kávéfogyasztás mit és mit ne tegyünk

Dos

  • A böjti napokon néhányszor igyon feketekávét, lehetőleg cukor nélkül. Nem töri meg a böjtöt.
  • Ha szereti a tejes kávét, használjon zsírmentes vagy sovány tejet, és ne fogyasszon naponta 2 csészénél többet.
  • Hozzáadhat MCT-olajat, de legfeljebb egy evőkanál naponta. Az MCT olaj segíthet a fogyásban.
  • Igyon sok folyadékot a kiszáradás elkerülése érdekében. A koffein gyakori vizelést okozhat.
  • A szójatej nagyszerű és egészséges alternatívája a tejnek. Ennek ellenére a szója is gyakori allergiát okozó élelmiszer.

Ne tedd

  • Kerülje el, hogy naponta 3 csészénél többet igyon, függetlenül attól, hogy mit ad hozzá.
  • A túl sok koffein alvászavarokat okozhat. Az időszakos böjt súlyosbíthatja ezeket a problémákat. Ezért ne igyon kávét 14 óra után.
  • Kerülje a kávézást kedvenc kávézójában. Ha kell, mindenképpen kérje a legalacsonyabb kalóriatartalmú változatot. Az Americano és a jeges mokka alacsony kalóriatartalmú. A fahéjas omlós tejeskávé és a Cafe latte kalóriákban gazdag.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Szerző



GYIK

Egy csésze öröm segít vagy fáj?

Igen, egy csésze öröm mindig jól jön!


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS