Amit tudnod kell

Tartalom




Amit tudnod kell

Fontos tudnivalók

Amiket tudnod kell: Ezek az alapvető információk, amiket mindenki tudnia kell.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Fogyás terhesség alatt

A terhesség alatti korlátozó diéták kipróbálása nem biztos, hogy egészséges, és lehet lassítja a magzat növekedését. Ez hatással lehet a nők egészségére, amíg terhesek, ezért a legjobb, ha kerülni kell a fogyást. A babának több kalóriára van szüksége a növekedéshez és a zökkenőmentes szülési folyamathoz.

Vannak azonban olyan esetek, amikor a fogyás javasolt. Például, egyes esetekben az elhízás, fogyás javasolt a baba fejlődésének védelme érdekében. Ha teljesen egészséges, akkor csak következetes, kiegyensúlyozott étrendet kell követnie korlátozások nélkül.

Ne feledje, hogy a terhesség alatti súlygyarapodás teljesen normális. A legtöbb nő hízni 25-35 kilót és könnyen elveszíthetik ezt, ha testük hozzászokott a születés után. A babának extra kalóriákra és tápanyagokra van szüksége ahhoz, hogy megfelelően működjön az anyaméhben.

Az étrend megváltoztatása előtt mindig konzultáljon orvosával. Az egészségügyi szolgáltató tudja, hogy mi biztonságos a terhesség alatt, és milyen kockázati tényezőkkel jár a zsírvesztés. Jobb, ha rendszeres étkezési ütemtervet készítünk sok étkezéssel vitaminok, ásványi anyagokés elektrolitok.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Időszakos böjt terhesség alatt – biztonságos?

Kerülnie kell az időszakos böjtöt a terhesség alatt. Ha hosszú ideig nem eszik, megfoszthatja a babát az alapvető tápanyagoktól. Természetesen, ha mégis ki akarja próbálni a böjtölési módszereket, fogyás előtt mindig beszéljen orvosával.

A szervezet rövid távú éhgyomri állapotba kerül, amikor nem eszik. Ez azt jelenti, hogy felaprítja a zsírraktárakat, és végül csökkenti az általános testzsírszázalékot. Nos, ez nagyszerű a makacs súlycsökkentéshez, de nem a legjobb ötlet terhes nők számára.

Ennek az az oka, hogy a böjt ketonokat termel – olyan vegyi anyagokat, amelyek károsíthatják a magzatot. Általában ajánlott enni 300-450 kalóriával több terhesség alatt, ahelyett, hogy korlátozná a kalóriákat és metaboiikus ketózisba kerülne.

Íme néhány negatív kapcsolat a böjt és a terhesség között:

  • A böjt hatással lehet magzat fejlődése
  • A placenta súlya kisebb lehet
  • A csökkent placentarendszer korlátozza a magzat növekedését
  • A babáknak lehet a alacsony születési súly
  • Az anyák általában anyai stresszel szembesülnek
  • Az étkezés hiánya megváltoztathatja a baba cirkadián ritmusát
  • Az anyai böjt befolyásolhatja magzati légzőmozgások

E tények áttekintése után nem tekinthető biztonságosnak a terhesség alatti böjtölés. Beszéljen orvosával, mielőtt új diétákat és fogyókúrákat próbálna ki. Egy egészségügyi szakember többet tud mondani arról, hogy mennyi súlygyarapodás normális terhesség alatt.

A böjt kockázatai a terhesség alatt

Az időszakos böjtnek vannak bizonyos kockázatai és hátrányai, amelyek nem feltétlenül jók a terhes nők számára. Lehet, hogy megrémül, ha hallani fog róluk, de ha elkerüli ezt a zsírégetési módszert a terhesség alatt, akkor Ön és babája tökéletesen egészségesek maradhatnak.

Vessünk egy pillantást a terhesség alatti böjt 4 kockázatára:

A magzat esetleges gyenge növekedése

Az időszakos böjt lelassíthatja vagy megzavarhatja a a magzat növekedése. Most ez csak akkor fordul elő, ha nem eszel eleget, különösen a trimeszter elején. A magzat természetes módon fog növekedni az összes fontos tápanyagot tartalmazó kiegyensúlyozott táplálkozás révén.

Az egyik jó tápanyag a fehérje – az esszenciális aminosavak építőköve. Sok fehérje fogyasztása lehet támogatja a baba növekedését egész terhesség alatt. Ezt kaphatja sovány húsból, egész tojásból, csirkehúsból, natúr görög joghurtból, diófélékből és lazacból.

Lehetséges tápanyaghiány

A hosszú ideig tartó böjt előfordulhat táplálkozási hiányosságokat idéz elő. Ez nem biztos, hogy jó a terhes és szoptató nők számára. A kalóriabevitel korlátozása megfoszthatja a szervezetet bizonyos tápanyagoktól, például fehérjéktől, élelmi rostoktól, vitaminoktól és szénhidrátoktól.

A tápanyaghiány lehet növekedési korlátozást okoz, csökkent termékenység és rendszertelen menstruáció. Ezek a lehetséges kockázatok alacsony születési súlyú csecsemőkhöz vezethetnek. Törekedjen tápanyagdús ételek fogyasztására, és beszéljen egy regisztrált dietetikussal az egészséges ételekről.

Alacsony vércukorszintet okozhat

A hosszú koplalás csökkentheti a vércukorszintet. A gyakori hipoglikémiás epizódok nem mindig károsítják a babát, de károsíthatják az egészségét a terhesség alatt. Egy terhes nő vércukorszintjének kell lennie 90 mg/dl vagy kevesebb étkezések előtt.

A vércukorszint emelése érdekében fogyassz több természetes cukrot tartalmazó ételt. Ezek lehetnek citrusfélék, amelyek támogatják a szervezet erős glükóztermelését. A magnézium egy másik nagyszerű ásványi anyag szabályozza az inzulinszintet cukros ételek fogyasztása előtt és után.

Hormonszint változást okozhat

Bármilyen időszakos böjtölés kibillentheti a hormonok egyensúlyából. Talán növeli a kortizolt (a stresszhormon), ami szorongáshoz, álmatlansághoz és heves éhségérzethez vezet. Természetesen ezt nem akarod terhesség alatt.

A stressz valóban megemelheti a vérnyomást. Preeclampsia súlyos vérnyomás-betegség, amely terhesség alatt alakul ki, de ez csak akkor következik be, ha megerősíti a szigorú étkezési szokásokat, és vallásos időszakos böjtöt követ.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Biztonságos-e böjtölni szoptatás közben?

Igen, biztonságos lehet böjtölni szoptatás közben, de csak akkor, ha betartja a napi kalóriabevitelt. A szervezet elegendő tejet termel a baba kielégítéséhez, még akkor is, ha kalóriát éget el a böjt alatt. Ne feledje, hogy minden fontos tápanyagot is be kell szereznie.

Egyes tápanyagok közé tartozik a fehérje, a kalcium, a vas, a D-vitamin és a jód. Ezek növelik a tejtermelést a szülés után. Különösen sok kalciumot kell bevinnie, mivel támogatja a baba csontfejlődését, izomösszehúzódását és idegfunkcióit.

Nem sok tanulmány született arra a következtetésre, hogy a böjt 100%-ban biztonságos-e a szoptatás alatt. A legtöbb kutatás azonban azt sugallja, hogy a böjt biztonságos, ha Ön megfelel a táplálkozási ajánlásoknakbeleértve a kalóriákat és a rendszeres étkezési időket.

Az alábbiakban további információkat talál a böjtről és a szoptatásról:

Ezt a kutatást figyelembe véve megállapíthatjuk, hogy az időszakos böjt biztonságos lehet a szoptató nők számára. Normális tápanyagbevitelt kell kapnia, még akkor is, ha fogyni szeretne. A kevesebb kalória fogyasztása nem tesz jót sem Önnek, sem babája hosszú távú egészségének.

Ha úgy dönt, hogy szakaszos koplalásba kezd a szoptatás alatt, előzetesen konzultáljon orvosával. Felmérhetik aktuális testsúlyát, hogy megállapítsák, megfelelő-e a böjt. Egyes orvosok értékes tippeket is adnak az egészséges testsúly eléréséhez.

Biztonságos táplálkozási alternatívák terhességre

Vannak terhesség alatt biztonságos alternatívák, amelyek jót tesznek a nők egészségének. Ezen lehetőségek némelyike ​​kézenfekvő lehet, de fontos a megfelelő szülés előtti táplálkozás biztosítása. Egészséges terhesség érhető el, ha elkerüljük az olyan zsírégetési módszereket, mint a hosszabb böjt.

Íme 3 biztonságos táplálkozási alternatíva a terhesség alatt:

Élvezze a tápanyagban gazdag ételeket

A tápanyagban gazdag élelmiszerek fogyasztása a legjobb módja a vércukorszint állandó szinten tartásának és csökkenti a kockázatot szív- és érrendszeri betegségek. Például az üres kalóriák, mint a sütemények vagy a csokis desszertek, sok terhes nő rosszul érzi magát a cukrok miatt.

Néhány jó példák az ételekre tartalmaznak sötét levelű zöldeket, sovány húst, teljes kiőrlésű gabonát, avokádót, szárított gyümölcsöket, lazacot és cukrozatlan görög joghurtot. Ezek sok fehérjét és rostot tartalmaznak, amelyek elősegítik az egészséges terhességet és javítják a baba egészségét.

Egyél tudatosan

Lehet, hogy azon gondolkodik, hogyan étkezzek tudatosan, amíg terhes vagyok?

Az első, második vagy harmadik trimeszterben megtehet néhány apró lépést. Az egyik szokás kialakítása egy bevásárlólista készítése, amely részletezi az összes tápanyagban gazdag élelmiszert. Ez segít egy bizonyos diéta betartásában, amely nem jár vallási böjtöléssel vagy kalóriakorlátozással.

Ha kisebb adagokkal kezdi, az önbizalmat adhat ahhoz, hogy a terhesség alatt jelentősen megnövelje a kalóriabevitelét. Vannak, akik félnek attól, hogy túl sokat híznak, de ez teljesen normális, ha újonnan terhes.

Az utolsó tipp az, hogy találj olyan finom recepteket, amelyek izgalomba hoznak. Ezek lehetnek csontleves receptek, amelyek tele vannak táplálkozással vagy cukormentes desszertekkel.

Forduljon orvosához

Természetesen nagyon fontos, hogy beszéljen orvosával.

Elmondhatják az intenzív böjt hátrányait és kockázatait. A prenatális táplálkozási szakértők ugyanazokat a kérdéseket hallják az időszakos böjtről, ezért érdemes lehet velük is beszélni. Csak győződjön meg róla, hogy kérjen szakember tanácsát, mielőtt kipróbálná a böjtdiétát.

Mikor kezdheti újra a böjtöt a szülés után?

A szülés utáni első hat hetet az ún felépülési időszak. Ezalatt a szülés után pihennie kell, és hagynia kell a testet megnyugodni. Az orvos azt tanácsolhatja, hogy ne korlátozza étkezését és kalóriabevitelét, mivel ez gyorsan kimeríti az energiaszintjét.

Ha el szeretné kezdeni az időszakos böjt gyakorlását, próbáljon legalább 2-3 hetet várni. Nincs sietség a terhesség alatt megjelent „babasúly” elvesztésében. Az egészségügyi szakemberek pontosabb időt tudnak adni a jelenlegi normál testsúlya alapján.

Minden anya más-más időközönként felépül. A terhességi cukorbetegségből gyógyulóknak több időre van szükségük a böjt előtt. Ne feledje, hogy a zsírvesztés nem egyszerű folyamat, és sok energiát és motivációt igényel az elérése.

És ha úgy érzi, készen áll és képes újra elkezdeni a böjtöt, próbálja ki a DoFasting alkalmazást. Motivációt és magabiztosságot ad az étkezési szokások javításához, a vércukorszint emeléséhez és a fogyáshoz. Segít abban is, hogy kiválaszthassa az Önnek megfelelő böjttípust, és fenntartsa a tápláló étrendet.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Következtetés

Tehát biztonságos a böjt, ha terhes?

A terhesség alatt kerülni kell az időszakos böjtöt. Túl sok olyan kockázat van, amely hatással lehet a babára és a szülési folyamatra. Szülés után bármikor kipróbálhatja ezt a zsírégetési módszert, mivel a szervezet újra hozzászokik a több kalóriát égetéshez.

Ne felejtse el, hogy mindig beszéljen orvosával, ha fogyni szeretne. További tanácsokat tudnak adni a böjtről, és arról, hogy alkalmas-e a szoptató anyák számára.

Szerző




Amit tudnod kell

Mi az a „Amit tudnod kell” szekció?

A „Amit tudnod kell” szekcióban olyan hasznos információkat találsz, amelyek segítenek eligazodni és hasznosítani a webhelyünkön található tartalmakat.

Milyen témákra számíthatok a „Amit tudnod kell” szekcióban?

A „Amit tudnod kell” szekcióban olyan témákra számíthatsz, mint a regisztráció folyamata, a fizetési lehetőségek, a vásárlási feltételek és hasonló fontos információk.

Hogyan tudom hasznosítani a „Amit tudnod kell” szekciót?

Az itt található információkat érdemes alaposan áttanulmányozni, mivel segítségükkel gördülékenyebbé válhat a webhelyünk használata és a vele kapcsolatos teendők elvégzése.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS