Különbség a Honor Band 6 és a Huawei Band 6 között

Tartalom






Különbség a Honor Band 6 és a Huawei Band 6 között

Különbség a Honor Band 6 és a Huawei Band 6 között

A Honor Band 6 és a Huawei Band 6 mindkettő kiváló minőségű okoskarkötők, de vannak különbségeik, amelyek fontosak lehetnek a döntés előtt. Mindkét készülék rendelkezik pulzusmérővel, alváskövetéssel és különböző sporttevékenységek nyomon követésével, de például a kijelző mérete és a készülék súlya eltérő lehet. Fontos tudni ezeket a különbségeket az optimális választáshoz.


AKCIÓ – Férfi karóra

A dizájn, a specifikációk és a funkciók tekintetében elmondhatjuk, hogy a Honor Band 6 és a Huawei Band 6 között szinte nincs különbség. Ez a két modell szinte azonosak de csak majdnem. A mai cikkben a különbségeket fogjuk megvizsgálni.

Kialakítás és megjelenítés

Mindkét okosóra 1,47 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik, 194 x 368 pixel felbontással és 2,5D hajlított üveggel a tetején. A Huawei Band 6-hoz hasonlóan a Honor Band 6 is 50 méterig vízálló, és levehető szilikon szíjjal rendelkezik.

A Huawei Band 6 4 színben – fekete, zöld, rózsaszín és narancssárga – kapható. A Honor Band 6 3 színben kapható – fekete, szürke és rózsaszín.

Honor Band 6

Egészség és fitnesz nyomkövetés

Mindkét sáv segít nyomon követni az aktivitási célokat és dokumentálni a haladást egy napi naplóban, amely az összegyűjtött egészségügyi adatokat is mutatja. A Google Fit vagy az Apple Health szinkronizálása továbbra sem lehetséges. A Honor Band 6 10 professzionális sportmóddal, a Huawei Band 6 pedig 96 különböző edzésmóddal rendelkezik.

Mindkét fitnesz tracker támogatja:

  • a vér oxigénszintjének monitorozása (SpO2)
  • 24/7 szívfrekvencia-monitorozás
  • alváskövetés
  • női ciklus tracker

Tevékenységi célok

Mindkét viselhető eszköz a nap folyamán számolja a lépéseket, és GPS nélkül is megbecsüli a megtett távolságot. Egyikük sem tudja regisztrálni a megmászott magassági métereket, amit más nyomkövető készülékek a napi naplóban a megmászott emeletek számaként szerepeltetnek, mivel mindkettőből hiányzik a magasság mérésére szolgáló barometrikus érzékelő.

Egészségügyi jellemzők

Huawei Band 6 – A pánt valós idejű pulzusszámot követ az edzések során, ami jól jön, ha azonosítani szeretné, hogy elérte-e a megcélzott pulzuszónákat. Az edzési eredmények pontosság szempontjából jól teljesítenek. Az egyetlen probléma itt az okostelefon párosítás és az alkalmazás szinkronizálási folyamata, amely lassú és nehézkes lehet. A Huawei Band 6 néhány próbálkozásig eltarthat, mire párosodik a telefonoddal, és a firmware-frissítések vagy a függőben lévő adatszinkronizálás több percig is eltarthat, ami frusztráló.

huawei band 6

További figyelemre méltó funkciók közé tartoznak a légzőgyakorlatok, a stresszfigyelés és az egész napos SpO2-figyelés, amely méri a szervezet általános kondícióját, és segíthet rámutatni a lehetséges problémákra az úton. Van alváskövetés is a fedélzeten, amely nagyszerűen működik, és az adatok részletesen megjelennek a kísérő alkalmazáson.

Honor Band 6 – Folyamatos pulzusmérés áll rendelkezésre, amelyet a Huawei TruSeen 4.0 érzékelője vezérel, és a legtöbb esetben meglehetősen pontos, más nyomkövetőkkel összhangban lévő eredményeket ad. Az alváskövetés is automatikus, az éjszaka folyamán feltérképezi a mély, könnyű és REM alvás ablakokat, és minden reggel 100-as összesített pontszámot ad. A pulzusszám mellett a vér oxigénszintjét (SpO2) is mérheti. Ez nem folyamatos, hanem manuálisan aktiválható, és a leolvasás 30 másodpercet vesz igénybe. A már megszokott lehetőség az automatikus edzésérzékelés bekapcsolására is van.

Edzéskövetés

A sportolók számára a fő különbség már a csomagoláson is látható: A Huawei 96 edzésmóddal hirdeti fitneszkövetőjét, míg a Honor csak 10-et kínál. Az edzésalkalmazás megnyitásakor a gyaloglás, futás, kerékpározás, beltéri és kültéri kerékpározás, cross-training, evezőgép, úszás és szabadidős edzés választéka elsőre azonosnak tűnik. A különbség a Huawei listájának végén található plusz gomb, amellyel további sportágakat lehet hozzáadni.

Az akkumulátor élettartama

Mindkét hordozható eszköz azt állítja, hogy az akkumulátor egy feltöltéssel akár 14 napig is bírja tipikus használati körülmények között, és akár 10 napig is, ha nagy igénybevételnek van kitéve. A mágneses gyorstöltésnek köszönhetően a 180 mAh-s akkumulátor teljes feltöltése körülbelül 65 percet vesz igénybe.

Ár

Mindkét zenekar ára jó a tulajdonságaikhoz képest. A Huawei Band 6 egy kicsit drágább, mint a Honor Band 6. Azok, akik több funkciót szeretnének, meg fogják fizetni ezt a plusz pénzt, de véleményünk szerint a Honor Band 6 jó választás azoknak, akik értékelni fogják az alapvető funkciókat és az okosóra szép kialakítását.

Összehasonlítás

Modell típusa Huawei Band 6 Honor Band 6
Kijelző AMOLED AMOLED
Érintőképernyő Igen Igen, kapacitív érintőképernyő
Képernyőfelbontás 194 x 368 képpont 194 x 368 pixel
Vízálló Igen Igen
Csatlakoztathatóság Bluetooth Bluetooth
Érzékelők Gyorsulásmérő, giroszkóp Gyorsulásmérő
Akkumulátor 14 nap 14 nap
Méretek 43 x 25,4 x 10,99 mm 43 x 17,2 x 11,5 mm
Súly 25 gramm 22.7 gramm

Összefoglalva, bármelyiket is választja, nem fog rosszul járni. Mindkettő nagyszerű fitneszkövető, számos funkcióval.

ferfi karorak




Különbség a Honor Band 6 és a Huawei Band 6 között

Mi a különbség a Honor Band 6 és a Huawei Band 6 között?

A Honor Band 6 és a Huawei Band 6 között számos különbség van, néhány fontos különbség az alábbiakban található.

Kijelző mérete

A Honor Band 6 kijelzője nagyobb, 1,47 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, míg a Huawei Band 6 kijelzője 1,46 hüvelykes.

Alkalmazás támogatás

A két eszköz támogatja a Huawei egészség alkalmazást, azonban a Honor Band 6 emellett támogatja a Honor eszközök specifikus alkalmazását is.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek