Watch Review: Garmin Epix Generation 2 „Prémium aktív okosóra






Garmin Epix Generation 2 teszt

Garmin Epix Generation 2 „Prémium aktív okosóra” tesztje

A Garmin Epix Generation 2 egy prémium aktív okosóra, amely kiválóan alkalmas sporttevékenységekhez és mindennapi használatra egyaránt.


AKCIÓ – Férfi karóra

A Garmin Az Epix (Generation 2) a Garmin egyik legújabb csúcskategóriás okosórája. Mint valaki, aki már számos Garmin okosórát átnézett, azonnal el voltam ragadtatva attól, amit a Garmin az Epixszel tett, és ahogy a termék fejlődött. Ezt a Garmin „Prémium Active Smartwatch”-ot is áttekintettem nem sokkal azután, hogy sok időt töltöttem az Apple Watch-csal, miközben egy aBlogtoWatch funkcióval dolgoztam a tevékenységkövető funkciókról és a verseny üzemmódról. Ez lehetővé tette számomra, hogy szembeállítsam, hogyan hasonlítja össze a prémium aktivitáskövető okosórák piacának két nehézsúlyú versenyzőjét. Röviden, egyik sem általánosan jobb termék, mert valóban a piac két különböző végpontján próbálják magukat pozícionálni – ami azt jelenti, hogy a megfelelő aktivitásmérő okosóra kiválasztása jelenleg nagyban függ attól, hogy ki viseli, és mit vár a fitnesz- és mozgáskövetési élménytől.

Az Apple Watch és az olyan termékek, mint a Garmin Epix Gen 2 megkülönböztetésének remek módja, ha azt mondjuk, hogy az Apple egy könnyebben érthető és jól összeállított terméket gyárt a mainstream felhasználók számára, míg a Garmin megduplázza a mélyebb funkciókat, a testreszabhatóság szintjeit és a robusztusabb nyomon követési és szoftveres élményt a professzionális és a profi felhasználók igényeihez. A Garmin olyan komoly felhasználók (például sportolók) számára gyárt csúcskategóriás okosórákat, akik személyre szabott élményt szeretnének, sok funkció áll rendelkezésükre, és van türelmük a meredekebb tanulási görbéhez és a szoftver összetett funkcióiba való behatoláshoz.



Először is beszéljünk az Epix Gen 2 hardveréről és dizájnjáról. A Garmin, mint cég, termékkategóriák szerint van felállítva (repülés, futás, csónakázás stb.), és sok kategóriában jól jönne egy okosóra a felhasználóknak. Ez segít megmagyarázni, hogy miért van olyan sok Garmin okosóra a piacon, és miért van néhányuknak átfedő funkcionalitása. A Garmin időnként szeret kísérletezni a különböző hardvertechnológiákkal, például a képernyőkkel vagy akár az operációs rendszerekkel is. Én igyekszem a szerkesztői figyelmemet azokra a Garmin órákra összpontosítani, amelyek többféle felhasználónak is megfelelnek, és amelyek ötvözik a hardcore aktivitáskövető funkciókat a mindennapi viselet praktikumával. Az Epix Gen 2 pontosan egy ilyen termék, és bár nem a Garmin jelenleg elérhető legdrágább okosórája, nagyjából 1000 dolláros árával mindenképpen egy luxus okosóra terméket képvisel.

Maga az Epix Gen 2 óra ebben a referencia 010-02582-20 „Sapphire – White Titanium” változatban egy 47 mm széles tokkal rendelkezik, amely nagyrészt titánból készült, fehér színű polimerrel megerősített részekkel. A képernyő felett zafírkristály található, de a Garmin az Epix Gen 2 egy valamivel olcsóbb változatát Gorilla Glass DX kristállyal is árulja. Az én céljaimra a zafírkristályt részesítem előnyben. A tok nem túl vastag (egy okosórához képest), 14,5 mm, és 416×416 pixeles képernyővel rendelkezik, amelynek átmérője 1,3 hüvelyk. Igazán fontos megjegyezni ezzel az órával kapcsolatban, hogy AMOLED képernyőt használ, szemben a fényvisszaverő MIP képernyővel, amelyet más hasonló termékekben, például a Garmin Fenix kollekcióban használnak.

A képernyő valójában az egyik legfontosabb termékmegkülönböztető tényező itt, és ez nagy különbséget jelent. Mindkét képernyőnek vannak előnyei és hátrányai, de én személy szerint az AMOLED képernyőt jobban kedvelem. Hogy miért? Nos, annak ellenére, hogy több energiát fogyaszt, és közvetlen napfényben nem ugyanolyan jól olvasható (bár a világos háttérvilágítással fényes fényben is jól látható), a képernyő nagyobb felbontású (jobb részletességű), több színű, és érintőképernyő is. Bár nem ez az első Garmin okosóra érintőképernyővel, ez a legprémiumabb modell, amelyet teszteltem, és nagyon értékelem, hogy mind a tokon lévő öt nyomógombot, mind az érintőképernyőt használhatom az Epix Gen 2 működtetéséhez és beállításához.

Az Epix Gen 2 tokja 100 méterig vízálló, és 32 gigás belső tárhelyet kínál ehhez a zafírkristályos modellhez. Valójában egy kicsit kevesebbet nyom, mint a Corning Gorilla Glass modell, amely mindössze 70 gramm (a szíjjal együtt), és nagyon kényelmes viselet. Természetesen az Apple Watch még mindig egy kisebb profilú termék, amit fontos figyelembe venni, ha a kis méret fontos az Ön számára. Stílusilag nagyon tetszik, ahogy a Garmin tovább finomította termékeinek férfias, agresszív megjelenését, ami szerintem az eredeti Fenix modellekkel kezdődött. A tok most sokkal szimmetrikusabb, és az egykor agresszív vonalakat a tokon simították és minimalizálták, hogy nagyon vonzó elemei legyenek a termékek általános vizuális személyiségének. Ezt nagyon jól megtestesíti a képernyő körüli csiszolt titán keret kialakítása.


Az akkumulátor élettartama sok fogyasztó számára fontos szempont, és a Garmin itt valóban élen jár. Természetesen attól függ, hogyan használja az okosórát, de úgy vettem észre, hogy az Epix Gen 2 valószínűleg a legjobb akkumulátor-üzemidővel rendelkezik az általam vizsgált, teljes funkcionalitású, modern, háttérvilágításos képernyővel rendelkező okosórák közül. Míg a legtöbb okosóra ebben a kategóriában kevesebb, mint 24 óra tipikus akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, a Garmin Epix Gen 2 dobozon kívül körülbelül öt nap akkumulátor-üzemidővel rendelkezik. Ez még meghosszabbítható a különböző funkciók beállításával és a különböző energiatakarékossági üzemmódok használatával.

Jó példa arra, hogy a Garmin hogyan takarékoskodik intelligensen az akkumulátor élettartamával, hogy azt javasolja a felhasználóknak, hogy állítsák be az Epix Gen 2 „kikapcsolt órák” üzemmódját. Lényegében ez az, amikor a felhasználó meghatározza a rendszeres alvásidejét, és az óra alacsony energiafelhasználású állapotba kerül az akkumulátor élettartamának megtakarítása érdekében. Nem lenne lehetséges, hogy teljes mértékben megvitassuk mindazt, amit a Garmin tesz vagy lehetővé tesz az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében, de mint a legtöbb funkció ezekben a termékekben, sok mindent felfedezhetünk, ha mélyre ásunk. Az egyik terület, amellyel nem voltam szuper elégedett, a töltőrendszer volt, bár ez aligha egy deal breaker. Hajlamos vagyok a töltő dokkolók vagy kattintók rajongója lenni, amelyek szilárdan és vonzóan csatlakoztatják az okosórákat az áramhoz. Az Epix Gen 2 egy kis saját fejlesztésű töltőcsatlakozót használ, amely az óra hátulján lévő porthoz csatlakozik. A Garmin sokat tett azért, hogy ez a kábel ne váljon le könnyen, de úgy néz ki, hogy potenciálisan el is törhet, vagy kárt okozhat az órában, ha rossz irányba rángatják, amikor az Epix Gen 2-re csatlakozik. Az USB-alapú töltőkábel is egy kicsit rövid, és ilyen pénzért szerettem volna, ha a Garmin egy hálózati adaptert is mellékel.

Ami az érzékelőket illeti, nem kell felsorolnom mindent, amit a Garmin az Epix Gen 2-ben elérhetővé tesz, mivel a lista hosszú és nem feltétlenül újszerű ehhez a termékhez. Emlékeztetni fogom azonban az embereket, hogy ez az óra tartalmazza a Garmin osztályelső GPS rendszerét, Bluetooth és WiFi internet- és telefoncsatlakozási funkciókat, valamint pulzusmérőt az aktivitáskövető funkciók részeként. A Garmin számos olyan modult és kísérő eszközt is árul, amelyeket az Epix Gen 2 órával párosíthat, amelyek a hajózási navigációs berendezésektől kezdve a kerékpáros cadence monitorokig terjednek.

A Garmin Epix Gen 2 beállításakor kifejezetten nem akartam az okosórát telefonos értesítési eszközként használni, vagyis nem akartam, hogy az óra értesítsen a nem fogadott hívásokról, szöveges üzenetekről vagy e-mailekről. A Garmin a korábbiaknál egyszerűbbé tette az óra beállításának folyamatát, és nagyra értékelem, hogy már az elején segíthettem meghatározni, hogyan szeretném használni az órát. Engem inkább maga az óra által kínált funkcionalitás érdekelt, és az, hogy mennyire képes nyomon követni a fitnesz- és edzési célokat.

A Garmin sokat – talán túl sokat – kínál az általános operációs rendszer környezetében, ugyanakkor a legtöbb funkciót nem teszi könnyen hozzáférhetővé a kezdő felhasználók számára. Egy kis időt fogok tölteni a különböző példák ismertetésével, de összességében szeretném világossá tenni, hogy aki megvásárolja valamelyik ilyen terméket, annak nem sok választása van, minthogy időt töltsön a kézikönyvvel, megtanulva, hogyan működik és mit csinál. Az Apple sokkal kifinomultabb „out of the box” edzéskövetési tapasztalattal rendelkezik, míg a Garmin esetében a beállításokkal és preferenciákkal kell bíbelődni, hogy az Epix Gen 2-t megfelelően az Ön igényeihez igazítsa. Ez nem jó vagy rossz dolog, de azt jelenti, hogy az alacsony vagy közepesen kifinomult fogyasztók frusztráltak lehetnek, amikor valami olyat akarnak, ami jól működik a dobozon kívül, csak hogy megtudják, hogy sokat kell fiddle, hogy az operációs rendszert az igényeikhez igazítsák.

Hadd hozzak egy jó példát arra, hogy miről beszélek. Amikor elkezd egy edzést a Garmin Epix Gen 2-n, megjelenik néhány javasolt adatképernyő, hogy mit szeretne megtekinteni edzés közben. Az alapértelmezett képernyők az olyan tevékenységekhez, mint a spinning (szobakerékpározás) vagy a túrázás, néhány furcsa kijelzőt kínálnak, amelyeket én személy szerint nem használok. Az alapértelmezett képernyők még az aktuális időt sem jelzik. Amit a Garmin lehetővé tesz, az mindezen képernyők testreszabása egy nagyon (nagyon) mély szintű testreszabással, amely végül lehetővé teszi, hogy olyan képernyőket és funkciókat tapasztaljon meg, amelyeket személyesen szeretne az edzés nyomon követése során.

A problémák az, hogy mindezek elvégzése nagyon időigényes, valamint zavaros, mert sok opció olyan kifejezéseket és eszközöket használ, amelyekről én (aki nem vagyok profi sportoló) semmit sem tudok. Tovább nehezíti a dolgot, hogy tudomásom szerint egyik képernyő vagy kijelző testreszabása sem érhető el a hozzá tartozó Garmin Connect okostelefonos alkalmazáson keresztül. Nagyon tetszik, hogy az Apple Watch és a legtöbb Google Wear OS okosóra lehetővé teszi az „órafelületek” testreszabását az okostelefonos alkalmazáson keresztül. Úgy tűnik, ez a Garmin esetében nem áll rendelkezésre. Körülbelül 25 percet töltöttem azzal, hogy beállítsam az órát úgy, hogy azt jelenítse meg, amit akartam, miközben nyomon követem a spinninget, majd feladtam, amikor ugyanezt tettem a túrák nyomon követésénél, mert kifutottam az időből. Ez a feladat legalább további 30 percet jelentett volna. Az, hogy a Garmin mindezt a csodálatos testreszabást és a funkciók mélységét kínálja, hogy az olyan kockákat, mint én, boldoggá tegye, hihetetlen. Bárcsak lenne egy concierge szolgáltatás vagy távoli módja mindezek beállításának. Úgy érzem, hogy sok kezdő felhasználó el fog fordulni az oktatás és a részvétel szintje miatt, ami ahhoz szükséges, hogy a Garmin csapata által kifejlesztett teljes előnyöket kihasználhassa.

Alternatívaként, ha aktív teljesítményt nyújtó szakember vagy edző sportoló vagy, akkor imádni fogod az összes testreszabást és kiegészítő funkciót, amelyek semmilyen formában nem állnak rendelkezésre a stock Apple Watch élményből, vagy a versenytársakból. A Garmin valóban egy komoly szakmai eszközt és nem játékot tűzött ki célul ennek és más okosórák fejlesztésekor. A Garmin weboldalán az Epix Gen 2 termékoldalán nagyon átfogó lista található az operációs rendszerben elérhető összes főbb funkcióról, és a funkcióválaszték intenzív. A síelőktől a szörfösökig mindenki számára elérhető szoftver. A Garmin készségesen csatlakozik olyan harmadik féltől származó szolgáltatásokhoz is, mint a Strava és mások, amelyek segítenek javítani és bővíteni az edzés és a másokkal való versenyzés élményét. Csak ne várd el, hogy ezek nagy része könnyen érthető legyen rögtön a dobozon kívül, mivel további tanulást és készségeket igényelnek ahhoz, hogy a legtöbbet hozzák ki belőlük (mint a legtöbb professzionális eszköz esetében).

Az egyik dolog, amit szeretnék, ha a Garmin egy kicsit jobban csinálna, az egy azonnali vizuális aktivitáskövetési funkciót kínálna az Apple „karikák bezárásához” hasonlóan. Bár az Epix Gen 2 nyomon követi a napi aktivitási célokat, például a lépéseket és a pulzustartományokat, nincs olyan sok módja annak, hogy az alapértelmezett óra képernyőin megtekinthesse a fejlődését. Ehhez azt hiszem, hogy be kell mennie, és sokat kell játszania az adatok megjelenítésének beállításaival. Igaz, hogy az elkötelezett sportolókat jobban érdeklik az egyéb adatok, de ez egy nagyon fontos funkció az alkalmi viselők számára. Az Apple ezt nagyon jól csinálja, és úgy gondolom, hogy a Garmin számára bölcs lenne, ha olyan funkciók vagy képernyők hozzáadását helyezné előtérbe, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyebben megjelenítsék a napi aktivitási célok tekintetében elért előrehaladásukat.

A Garmin az esztétika terén is hosszú utat tett meg, amikor az operációs rendszerükről és a képernyőkről van szó. Most az AMOLED képernyővel és annak jobb felbontásával és színeivel a Garmin tervezőcsapatának sokkal több vizuális lehetőség áll rendelkezésére. Korábban panaszkodtam, hogy a Garmin óralapjaiból hiányzik a szexualitás, és bár még mindig van hova fejlődni, a javulás itt is jelentős. Amit különösen észrevettem (ismét csak akkor, ha mélyen beleásod magad a rendszerbe), az a rengeteg óralap és adatképernyő vizuális lehetősége, beleértve a színeket, elrendezéseket, elérhető adatokat stb. A képernyők beállításának és személyre szabásának folyamata nem olyan sima, mint amit az Apple kínál, de a Garmin valóban több választási lehetőséget és változatosságot kínál azoknak, akik időt szánnak arra, hogy az összes beállítással játszanak. A lehetséges testreszabás puszta szintje egy kicsit megdöbbentő, és úgy érzem, hogy a jövőben lesznek olyan szakemberek, akik segítenek az embereknek optimalizálni az „adatmegjelenítési lehetőségeket” az okosórájukban.

Az Epix Gen 2 termék nem lenne Garmin a beépített GPS funkcionalitás mellett mély térképezési funkciók nélkül. Akár a távolságot és az útvonalat követjük edzés közben, akár el akarunk jutni valahova, a beépített térképes eszközök rengeteg funkciót kínálnak, miközben nem tizedelik az akkumulátor élettartamát sem. Ezen eszközök némelyike további szoftvereket és szolgáltatásokat igényel, de összességében a Garmin továbbra is a GPS-es okosórák királya mind hardver, mind szoftver tekintetében.

Kinek való tehát a Garmin Epix Gen 2 okosóra? Ebben a titánium és zafírkristályos formában a termék a drágább elérhető okosórák közé tartozik, de biztosan nem túlárazott. A jelenlegi piac nagy része a mainstream fogyasztóknak szól, akik 500 dollár alatti okosórákat szeretnének, amelyek aktivitáskövető alapokat és telefonos értesítéseket adnak nekik. A Garmin rendelkezik ezekkel a termékekkel, de a magasabb kategóriájú modellek, mint például az Epix Gen 2, több funkcióról, nagyobb pontosságról, nagyobb élettartamról és több lehetőségről szólnak. A fogyasztók mennyisége, akik mindezt ki tudják használni, korlátozott, de arra bátorítom a tulajdonosokat, hogy töltsenek időt azzal, hogy megismerjék, mit tudnak az Epix Gen 2 órájukkal. Annak ellenére, hogy szeretem a még magasabb kategóriájú Garmin MARQ órák kollekciójának személyiségét és stílusát, úgy gondolom, hogy az Epix Gen 2 összességében a kedvenc Garmin okosórám, amelyet eddig áttekintettem. Ennek nagy része a képernyőnek, az érintőképernyős felülettel ellátott frissített operációs rendszernek és az egyszerű viselési kényelemnek köszönhető. Ez a verzió egy fehér színű szilikon szíjjal érkezik, amely több mint alkalmas az edzési forgatókönyvekhez. A Garmin praktikus gyorskioldó hardvert használ a szíjvégekhez, ami azt jelenti, hogy minden bizonnyal azt szándékoznak, hogy az emberek változatosságot adjanak az emberek stílusához, hogy hogyan stilizálják ezeket az órákat. Én személy szerint izgatottan várom, hogy tovább viseljem és többet tudjak meg arról, hogy mit tud a nagy teljesítményű szoftver. A Garmin Epix Gen 2 okosóra ára, ahogy itt látható titániummal és zafírral, a következő 999 USD. További információk a Garmin weboldalán itt.

ferfi karorak




Garmin Epix Generation 2 Óra Felülvizsgálata

Mi teszi különlegessé a Garmin Epix Generation 2 okosórát?

A Garmin Epix Generation 2 egy prémium minőségű aktív okosóra, amely számos fejlett funkcióval rendelkezik, beleértve a GPS-t, a pulzusmérést és a különböző sporttevékenységek követését.

Milyen extra funkciókat kínál a Garmin Epix Generation 2?

Ez a második generációs Epix továbbfejlesztett GPS-t, nagy felbontású kijelzőt és kibővített akkumulátor-élettartamot kínál, így ideális választás minden aktív életmódot kedvelő számára.


AKCIÓ – Tommy Hilfiger férfi karóra

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

cikkek

Az akciók, amikre vártál: Tommy Hilfiger karóra akár 50% kedvezménnyelA BOLTHOZ