Böjt a fogyásért – csak az induláshoz kell

Tartalom




Böjt a fogyásért

Böjt a fogyásért – csak az induláshoz kell

Íme egy rövid bevezetés a böjtölésről és annak hatékonyságáról a fogyás szempontjából.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Miért az időszakos böjt a fogyásért?

Először nézzük meg, mit is jelent pontosan az időszakos böjt, és milyen gyakorlatokat foglal magában. És csak, hogy elkerüljük az útból, tisztázhatunk néhány félreértést, amelyek sok emberben vannak az időszakos böjt gyakorlatával kapcsolatban.

Ez a fajta diéta nem arról szól, hogy kihagyja a reggelit, és egész nap éhes. Ez nem egy „gyors” diéta, vagy olyan, amely az elfogyasztott étel típusa alapján büntet.

Ehelyett, más diétákkal ellentétben, a böjti időszakok beiktatása a napba segít a természetes, egészséges fogyásban és sok másban. orvosilag igazolt előnyei tudományos bizonyítékokkal, beleértve a szív egészségét, az öregedést, a rákot és a cukorbetegséget.

Az időszakos böjt lényegében nem az, hogy mit eszel, hanem az, hogy mikor eszel. Ez a fontos különbség megkülönbözteti a böjtöt minden más étrendtől. A folyamatos kalóriakorlátozás helyett az időszakos böjt az időkorlátozott étkezésen és az egészséges ételeken múlik.

De mitől működik a böjt? Talán már hallottál a „ketózisról” olyan diétákról, mint az alacsony szénhidráttartalmú vagy keto. És bár ezek a diéták éhesnek és fáradtnak érezhetik magukat, ketózis elérése időszakos koplalással kezelhető és fenntartható.

A böjt céltudatos és időzített kalóriakorlátozással működik, melynek során szervezete kiaknázhatja zsírégető képességét, ahelyett, hogy elraktározott cukrot használna, amit „metabolikus váltásnak” vagy ketózisnak neveznek.

Ha a szervezet abbahagyja a cukorégetést, és elkezdi használni a zsírtartalékokat, észreveszi az egészségügyi előnyöket és a fogyást.

Ráadásul a ketózisban eltöltött hosszabb időszakok hatására a szervezet a zsírsejteket tekinti elsődleges üzemanyagforrásának, nem pedig a normál, magas szénhidráttartalmú étrendből származó glükózt.

Itt jön be a DoFasting alkalmazás és speciális programjaink.

Elkezdi a személyre szabott időszakos böjtprogramot a zsírvesztés, az egészségesebb vércukorszint és a hosszú távú jobb étrend érdekében, és naponta figyelemmel kíséri fejlődését. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy elinduljon a fogyás útján.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Hogyan kezdjük el az időszakos böjtöt a fogyás érdekében?

Először is foglalkozzunk néhány gyakori mítoszok az időszakos böjtről. Amint láttuk, lehet reggelizni, és nem korlátozódik a folyékony étrendre. Egészsége és jóléte az egészséges élelmiszer-fogyasztástól függ, csak a kevesebb kalóriától.

Ezenkívül a böjt nem azonnali gyógymód az elhízás vagy egészségügyi problémák ellen – ez egy olyan életmód, amely elősegíti az egészséges szokások, valamint a jobb lélek és test kialakulását.

De mennyi idő múlva látja a legtöbb eredményt? Mindenkinek más a teste, így a fogyás útja is egyedi lesz, tehát attól függ.

Elég sokáig kell böjtölnie ahhoz, hogy beindítsa a böjt 5 szakaszát, amelyek fogyáshoz vezetnek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy napokig böjtölnie kell! Ehelyett válasszon egy Önnek megfelelő programot, és az eredmények magától értetődőek lesznek.

A fogyás és az egészségügyi célok eléréséhez a kulcs a legjobb időszakos böjtölési terv kiválasztása a fogyáshoz. De ne aggódjon – ezeket a böjtölési lehetőségeket könnyű megérteni, ezért oszd meg őket.

Időkorlátozott étkezés

Bár ez a böjtölési stílus tovább bontható egyedi kategóriákra, amelyek az etetés és a böjt bizonyos időkereteire vonatkoznak, amelyeket röviden tárgyalunk, ezek mind az időkorlátos étkezés hatálya alá tartoznak.

Azáltal, hogy a táplálékfelvételt az időzítés vagy az ütemezés alapján korlátozza, a napi kalóriamennyiséget a nap egy bizonyos részében fogyasztja el. Ez az időszak módosítható, így az időkorlátos étkezés nagyon rugalmas választás, különösen az alábbi lehetőségek mellett.

14:10

Amikor elfogadja ezt a tervet, a napjában 14 óra böjt lesz, majd 10 óra, amely alatt elfogyaszthatja a napi kalóriamennyiséget. A 14:10-es böjtterv a legtöbb ember számára elérhető, mivel nagy ablakot ad az étkezéshez.

Akár reggelizhetsz is, ha reggel 9-kor kezded a 10 órás kalóriabevitelt!

16:8

Leangains diétának is nevezik, ez a terv 16 órát igényel a kalóriák korlátozására és 8 órára a táplálékra. A Leangains diéta egy edzéstervet is hozzáad a keverékhez, az izomtömeget és a zsírégetést szolgáló súlyzós edzésre összpontosítva.

24 órás gyors

Más néven OMAD módszer, ami a „napi egyszeri étkezést” jelenti, ez talán a legnagyobb kihívást jelentő gyors.

A böjtnek ez a kemény változata megköveteli, hogy a teljes 24 órás ciklus nagy részében tartózkodjon a kalóriabeviteltől, pl. reggelitől reggeliig, mielőtt elfogyaszt egy egészséges, kiegyensúlyozott étkezést.

Ez az időszakos böjt egyik legintenzívebb formája, és nem mindenkinek ajánlott – de rendkívül hatékony lehet a kívánt eredmény gyors elérésében.

Harcos diéta

A Warrior Diet egy másik intenzív böjtölési módszer a gyors eredmények érdekében. Lényegében ez a terv egy 20 órás böjt, amely lehetővé teszi, hogy a nap végén kis adagokat fogyasszunk bizonyos sovány, szilárd ételekből, miközben vacsora körüli edzésre is ösztönöz.

Ez egy újabb nehezen követhető terv, de a Warrior Diet felhasználói rövid időn belül eredményeket láthatnak, ha ragaszkodnak hozzá.

Az 5:2 módszer

Kilépve az időkorlátos étkezés korábbi formáiból, beszéljünk az egyik legegyszerűbb módszerről, amellyel életedbe bevezethetsz egyfajta időszakos böjtöt.

Ezzel a módszerrel 5 nap áll rendelkezésére, hogy normálisan étkezzen, mielőtt a napi kalóriabevitelt 500-600 kalóriabevitelre korlátozná az adott hét fennmaradó 2 napján.

Eat Stop Eat

Lehet, hogy egyszerűnek hangzik, de az Eat Stop Eat módszer némi tervezést igényel. Ha hetente egyszer vagy kétszer 24 órás böjttel megszakítja normál étrendjét, akkor olyan kalóriadeficithez juthat, amely meglehetősen könnyen elősegíti a zsírégető anyagcserét.

Másnapos böjt (ADF)

Az alternatív napi böjt használatával biztonságosan és gyorsan láthatja az eredményeket, miközben továbbra is meglehetősen kényelmesen érezheti magát. Általánosságban elmondható, hogy a normál étkezés és a böjtölés napjait váltogatja, és egy böjt napi bevitele legfeljebb 500 kalóriát tartalmaz.

Mennyi ideig kell böjtölni a fogyáshoz?

Tehát mennyi ideig kell követnie egy tervet, és mennyi súlyt tud lefogyni időszakos böjttel? Ez egy gyakori kérdés, és a válaszok eltérőek lehetnek.

Az intenzívebb opciók használatával, például a harcos diétával, amelyről fentebb beszéltünk, az eredmények gyorsabbak, mint például a 14:10 módszer. Ez függ a hiánytól és az edzési rendszertől, a saját testedtől és a stressz szintjétől.

Általánosságban elmondható, hogy az emberek egy héttől tíz hétig terjedő súlycsökkenést tapasztalhatnak a DoFasting program alatt, a tervtől és attól függően, hogy mennyire tartja magát ahhoz.

Az időszakos böjt eredménye pedig néhány kilótól húsz felettiig terjedhet, amint azt néhány felhasználónk látja. A trükk a kalóriák korlátozásában és az edzésben rejlik.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

3 előny az időszakos koplalás során a fogyás érdekében

Most szánjunk egy percet arra, hogy beszéljünk néhány olyan előnyről, amelyet sok olyan ember tapasztal, aki az időszakos böjtöt követi.

A böjt segít a fogyásban? Dehogynem! Vitathatatlan, hogy az étkezési ablakkal való böjt segít a kilók leadásában, de a böjti időszaknak sokkal több előnye van.

Csökkentse a kalóriabevitelt és megérintse keton alapú energia lelassítja az öregedési folyamatot, egyértelmű előnyökkel jár a bőr számára, csökkenti a gyulladást, és segíti az agy és a szív egészségét.

Javíthatja az anyagcsere egészségét és jobb testtömeg-indexet érhet el, mindezt az izomtömeg megőrzése mellett. Olvassa el a további nagyszerű előnyöket, amelyeket böjtterveinktől várhat.

  1. Kevesebb pénz költése élelmiszerekre

A böjt természetesen továbbra is evéssel jár, de mivel bizonyos időpontokat az étkezések kihagyására, másokat pedig az egészséges ételek fogyasztására szán, kevesebb élelmiszerre lesz szüksége, amivel több pénzt takaríthat meg.

Még ha másnapos böjtöt is tartasz, bár lesznek böjtmentes napjai, a gyorsételekkel vagy az elvitelekkel kapcsolatos költségek drasztikusan csökkennek az új egészséges táplálkozási rutin miatt.

A teljes kiőrlésű gabonák, a sovány fehérje és a zöldségek rendszeres étrendjévé válnak, a csomagolt élelmiszerek helyett, amelyek nemcsak a pénztárcának, de az egészségnek is költségesek.

  1. Jobb kapcsolat kialakítása az egészséges táplálkozással

Ha már a jobb étrendről beszélünk, az időszakos böjtölési tervekre támaszkodva egészséges kapcsolatot érhet el a megfelelő ételekkel. A kalóriakorlátozás csak az első része annak, hogy elérd a céljaidat – a másik része pedig ezek megtartása és az új, egészségesebb életmód.

  1. A hasi zsír és a derékvonaltól számított centiméterek elvesztése

És végül a fő ok, amiért sokan közelednek a böjt diétás programhoz: a fogyás módja.

Gyorsan elveszítheti a hasi zsírt, ha egészséges kalóriakorlátozást vezet be étrendjében, és testét olyan anyagcsere-géppé alakítja, amely zsírraktárakat éget. Ezután megcélozhatja a gyakori problémás területeket, például a derékvonalat, a hasat és a csípőt.

Időszakos böjt fogyás sikertörténetei

A böjt számos okból sikeres, többek között a fogyásban is hatékony. De ne csak tőlünk vegye el – vessünk egy pillantást a DoFasting alkalmazás tényleges sikertörténeteire.

Krystal története

Krystal a DoFasting alkalmazást és életmódbeli kihívást használta arra, hogy teljesen megváltoztassa az életét. Lefogyott, és egészségesebb ember lett – mindössze négy hét alatt leadott 16 kg-ot, és jobban érezte magát, mint valaha.

Sandra története

Sandra sikere az étkezési szokások megváltoztatásán és egy jobb életmód kialakításán állt, ami 32 fontot juttatott neki a fogyásért!

A DoFasting terveit intenzív heti edzésekkel kombinálta közvetlenül az alkalmazásban, hogy beindítsa eredményeit, és nem tekint vissza.

Betsy története

Betsy DoFasting útja egy egész évig tartott, de ragaszkodott a céljaihoz, és fantasztikusan 53 fontot tudott lefogyni. Az étkezési ablak szűkítésével Betsy elég gyorsan nagy eredményeket ért el.

Annie története

A DoFasting segítségével Annie mindössze 5 hét alatt le tudott fogyni 21 kg-tól – nemcsak az elméje tisztább, a teste pedig egészségesebb, de sokkal boldogabb is!

Mindenkire vonatkozik az időszakos böjt?

Végül pedig azon tűnődhet, hogy mindenki számára biztonságos-e ez a fajta böjt a fogyáshoz? A válasz az életmódtól és a meglévő egészségi állapottól függ.

Előfordulhat, hogy az időszakos böjt nem megfelelő az Ön számára, ha a következők érvényesek, és konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt kipróbálná a böjtöt:

  • Szoptatás
  • Terhes
  • Krónikus betegség
  • Cukorbeteg
  • Szívbetegség
  • Magas vérnyomás
  • Álmatlanságban szenvedő egyén
  • Emberek, akiknek a kórtörténetében étkezési zavarok fordultak elő
  • Bizonyos gyógyszerek szedése
  • 18 alatt

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Következtetés

Tehát a DoFasting alkalmazás segítségével áttekintettük az időszakos böjt alapjait, a rendelkezésre álló tervek sokféleségét, valamint néhány fantasztikus fogyás és általános egészségügyi sikertörténetet. Most itt az ideje, hogy csatlakozz a böjtölő törzshöz!

A DoFasting segítségével pedig számos módja van az étkezési időszakok személyes preferenciáihoz, életmódjához és időbeosztásához való igazításának, így nem kell aggódnia a mindenki számára megfelelő megközelítés miatt.

Határozza meg az Ön számára megfelelő böjttípust, naplózza egészségügyi mérföldköveit, és tartson naprakészen a fogyás előrehaladásáról.

Szerző




Böjt a fogyásért

Mi az a böjt?

A böjt egy olyan étrend, amely során az ember bizonyos ételek fogyasztását korlátozza vagy teljesen mellőzi egy adott időszakban.

Miért jó a böjt a fogyásért?

A böjt segít csökkenteni az étkezési időszakok számát, így kevesebb kalóriát fogyasztunk, ami hozzájárulhat a fogyáshoz.

Mit lehet enni böjt alatt?

Böjt alatt fogyaszthatunk vizet, zöld teát, kávét (cukor és tejszín nélkül) és más kalóriamentes italokat. Ezen kívül lehetőség van zöldségek, sovány húsok és egészséges zsírok fogyasztására is.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS