Az alkohol súlygyarapodást okoz?

Tartalom




Az alkohol súlygyarapodást okoz

Az alkohol súlygyarapodást okoz

Alkohol fogyasztása hozzájárul a súlygyarapodáshoz, mivel magas kalóriatartalmú és csökkenti az anyagcsere sebességét. Rendszeres alkoholfogyasztás esetén fontos odafigyelni az étrendre és a testmozgásra is.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Hogyan hízunk?

A súlygyarapodás nemcsak az egészségtelen táplálkozás eredménye. Számos egyéb lényeges tényező játszik szerepet, amelyek hozzájárulnak ehhez a problémához. Hatása szinte azonnali. Íme a 2 fő ok, amiért hízunk:

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

1. Alacsony minőségű kalória

Nem minden kalória egyformán tápláló. Egy csirkemell zöldségekkel és hajdinával sokkal értékesebb a szervezetünk számára, mint egy gyorséttermi sajtburger, pedig nagyjából ugyanannyi kalóriát tartalmaz.

A kiegyensúlyozott étkezés kevésbé feldolgozott, így biztosan több vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz, amelyek segítenek abban, hogy hosszabb ideig egészségesek maradjunk és jóllakottnak érezzük magunkat. Észre fogja venni, hogy ha rossz minőségű kalóriákat eszik, könnyebben hízik, mert az étel túl gyorsan glükózzá alakul.

2. Genetika

Nem mindig az életmódbeli döntések okozzák a súlygyarapodást. Néha ez egy örökletes tulajdonság lehet. A kutatók hangsúlyozták, hogy a genetika óriási szerepet játszik a súlygyarapodásban. Lehet, hogy csak A hajlam 25%-a néhány embernél, de másoknál akár 80% is lehet. Ám az aszugarmentes diétával a fogyás könnyű menekvéssé válhat, függetlenül az állapottól.

Honnan tudhatod, hány kalóriát kell enned naponta?

A kalóriaszám minden egyénnél kortól, magasságtól, nemtől és életmódtól függően változik. Számos egyéb lehetséges tényező is szerepelhet benne. Tehát nem megoldás egy általános kalóriaszám megállapítása, amely megfelelő fogyasztásra alkalmas.

Ha tudni szeretné, mennyi kalóriát kell fogyasztania naponta, egy személyre szabott program a leghatékonyabb módszer. Figyelembe kell vennie olyan elemeket, mint az Ön életkora, neme, testsúlya, fizikai aktivitási szintje és életmódja.

Hány szénhidrátot érdemes fogyasztani?

A teljes napi táplálékbevitel 45-65%-a szénhidrát lehet, például zöldségek, gyümölcsök, bogyók vagy teljes kiőrlésű gabonák. Az alkohol is rengeteg szénhidrátot tartalmaz, ami azt jelenti, hogy észre sem veszed, ha túlléped a napi kalória-költségvetésedet. Nézzük meg, milyen egyéb hatásai lehetnek az alkoholnak a szervezetedre.

1. Kiszárít

Az alkohol dehidratáló szereket tartalmaz, amelyek nagyon szomjassá tesznek. Az alkoholfogyasztás érzékenyebbé teheti a kiszáradás kockázatát. Mindig igyon egy pohár vizet ivás közben (vagy utána).

2. Esetleg nassolhatsz, ha iszol

Hallottál már valakiről, aki nem nassol, amikor iszik? Úgy van. Az emberek ritkán isznak alkoholt és nem nassolnak. Lehet, hogy olyan ártatlannak tűnik, mint egy csomag dió vagy egy sajttál. Akárhogy is, túlléped a napi kalória-költségkeretedet. Ráadásul maga az alkohol is rengeteg kalóriát tartalmaz, így ez a kombináció óriási akadályt jelent a fogyás útjában.

3. Késő este iszol

Az emberek nagyobb valószínűséggel isznak alkoholt késő este. Az esti szénhidrátok fogyasztása súlyosan veszélyes lehet a fogyás előrehaladására. A zsírnövekedés, a kortizolszint növekedése és más egészségtelen problémák megjelenhetnek.

Az emésztőrendszernek is szüksége van egy kis pihenőre. Ideális esetben szakaszos böjtöt követ, és az utolsó étkezést legalább néhány órával lefekvés előtt eszi meg. Adjon hozzá alkoholt, és az étkezési szokása veszélybe kerül, ami nagyobb megterhelést jelent testére, egészségére és általános jólétére.

4. Különböző italok szénhidrát mennyisége

A vegyes italok szénhidráttartalma rendkívül változó. Míg időnként egy pohár száraz bor vagy szeszes ital nem annyira káros, azok, akik minden este koktélokat vagy sört isznak egy snack mellé, gyorsan felszedhetnek néhány kilót. Bárki, aki megengedi magának az időszakos böjtöt, azonnal meg tudja oldani ezt a problémát.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Hogyan hat az alkohol az emésztőrendszerre?

Az alkohol közvetlenül befolyásolja a bélrendszert, hogy felszívja a létfontosságú tápanyagokat. A hasi fájdalom, hasmenés és puffadás a leggyakoribb hatások.

2. Fájhat a fejed a túl sok cukortól?

Igen. Mind a túl sok, mind a túl kevés fogyasztás fejfájást okozhat.

3. Mikor igyam meg az esti utolsó italomat?

Ha fogyni szeretnél, ne igyál alkoholt legalább 3-4 órával lefekvés előtt – válassz inkább vizet. Egy ilyen intézkedés jelentősen csökkenti a súlygyarapodási problémákat.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Szerző






GYIK az alkohol és súlygyarapodásról

GYIK az alkohol és súlygyarapodásról

Miért okoz az alkohol súlygyarapodást?

Az alkohol energiát tartalmaz, és fogyasztása növeli a kalória-bevitelt. Emellett az alkoholfogyasztás közvetlen hatással lehet étvágyunkra is, így könnyen túlfogyasztunk ételeket az alkohol hatása alatt, ami szintén súlygyarapodáshoz vezethet.

Milyen típusú italok okozhatnak súlygyarapodást?

Általában az édességekkel, készételekkel cukrozott italok, valamint az alkoholtartalmú koktélok és sörök a legnagyobb kalóriatartalmú italok, melyek hozzájárulhatnak a súlygyarapodáshoz.

Hogyan lehet csökkenteni az alkohol okozta súlygyarapodást?

Fontos, hogy mértéktartóak legyünk az alkoholfogyasztásban, és figyeljünk a kalóriatartalomra. Érdemes kisebb adagokban fogyasztani az alkoholt, és kerülni a cukros, magas kalóriatartalmú italokat.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS