Gyorsan megtöri a citromos víz? Tudja meg itt

Tartalom




Gyorsan megtöri a citromos víz

Gyorsan megtöri a citromos víz

Tudja meg itt hogyan lehet elkészíteni a frissítő citromos vizet, ami gyorsan megtöri a szomjúságot.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Különböző böjttípusok és citromos víz: mikor megengedett?

A böjt okai sokfélék, a vallási ünnepektől a fogyókúrás tervekig, és mint ilyenek, a citromos víz követelményei is eltérőek. Bár a citromos víz egészségügyi előnyei következetesek, bizonyos esetekben a citromos víz nem megengedett.

Szóval, mikor szakítja meg a citromos víz a böjtöt, és mikor szabad? Vessünk egy pillantást a böjt három legfontosabb forgatókönyvére, és arra, hogy esetleg sima vizet kell-e választanod a citromos víz helyett.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Böjt időszak

Az egyik legnépszerűbb diéta, az időszakos böjt nagyszerű módja a zsírleválasztásnak, az anyagcsere-folyamatok felgyorsításának és az egészségesebb bélrendszer elérésének – és ehhez az eredményhez egyensúlyba kell hoznia a táplálkozást és az ivóvizet, hogy hidratált maradjon.

Időben korlátozott étkezési mintaként az időszakos böjtöt kipróbálók egyensúlyba hoznak egy olyan étkezési tervet, amelyben böjtölési időszakok és étkezési ablakok is szerepelnek, hogy a szervezet zsírégető és fogyókúrás állapotba kerüljön. az anyagcsere-kapcsoló átfordítása a ketózishoz.

Ez az anyagcsere-kapcsoló úgy működik, hogy a kalóriákat deficitté csökkenti – tehát a kulcs az, hogy ne vigyünk be kalóriát az éhgyomri időszakban, ragaszkodjunk a nulla kalóriatartalmú vagy alacsony kalóriatartalmú italokhoz, mint a víz, a kávé vagy a zöld tea. De hogyan illik bele a citromos víz, tekintve, hogy ez nem egy nulla kalóriatartalmú ital – a citromlé megtöri a böjtöt?

Nagyszerű hír: a citromos víz alacsony kalóriatartalmú ital, és mint ilyen, általában nincs elég kalóriája ahhoz, hogy kiszorítsa a böjt időszakából.

Nagyon fontos azonban, hogy tudd, milyen fajtát iszol, hiszen már egy evőkanál édesítőszer is megemeli az inzulinszinted és megtöri a böjtöt!

Tehát a sima citromos víz elfogadható az időszakos böjt időszakaiban, olyan módszerekhez, mint az alternatív napi böjt, az OMAD és még a Warrior Diet is.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Ramadán böjt

Tavasszal egy teljes holdhónapon át ünneplik az iszlám szent hónapját, a ramadánt. Az ünnepségek egy része azonban magában foglalja böjt hajnaltól napnyugtáigminden nap, és csak éjszaka fogyasztanak ételt és italt.

A ramadán böjt ütemezése szigorúbb, mint az időszakos böjt más formái, például a fogyás, és az étkezési ablak nem módosítható.

Ez azt jelenti, hogy a citromos víz és citromlé fogyasztása nem megengedett a nappali időszakban, mivel a benne lévő kis mennyiségű kalória nem felel meg ennek a gyakorlatnak, és megszegi a vallási böjtöt.

Orvosi gyors

Az Ön böjt- vagy étkezési hozzájárulásának sajátosságai az orvosi eljárások tekintetében nagyon részletesek lehetnek, ezért a legjobb, ha konzultál egy egészségügyi szakemberrel, hogy meghatározza, mi megengedett.

Azonban, orvosi böjtök általában megkövetelik a betegtől, hogy tartózkodjon a teljes étkezéstől vagy bármilyen ételtől, bizonyos körülmények között a víz kivételével.

Fontos, hogy ebben az esetben mindig kövesse az egészségügyi szakemberek utasításait, és ivás előtt érdeklődjön a citromos vízről, mivel a citromszeletekben található citromsav vagy maga a citromlé megváltoztathatja az elvégzendő teszteket vagy eljárásokat.

Miért számít a citromvíz tápértéke a böjt alatt?

Lényegében a böjti időszak lényege az, hogy a szervezetet kalóriadeficitbe taszítsa, akár a fogyás felé halad, akár kulturális vagy orvosi gyakorlatot teljesít.

Ezért fontos, hogy tartózkodjon azoktól az anyagoktól, amelyek elegendő kalóriát és szénhidrátot tartalmaznak ahhoz, hogy megtörjék a böjtöt. És bár a citromos víz megtörheti az orvosi böjtöt vagy a ramadán böjtöt, nincs benne elég kalória ahhoz, hogy megtörje az időszakos böjtöt a fogyás érdekében.

Táplálkozási információk a 3,4 fl. oz víz 1 uncia citrommal az alábbiak:

  • 7 kalória.
  • 2,4 g szénhidrát.
  • 0,1 g fehérje
  • 0g zsír.
  • 0,1 g rost.
  • 0,7 g cukor.
  • 0,3 mg nátrium.

Mint ilyen, mivel a citromos víz citromlével csak 2 kalória egy adagban, nem töri meg a böjtöt. A böjt megtöréséhez enni vagy innod kell valamit, ami több mint 50 kalóriát tartalmaz – és egy csésze citromos víz közel sem ér!

Éppen ezért létfontosságú, hogy megértsük még az ártalmatlannak tűnő italok tápanyag-összetételét is, mivel több mint 50 kalória véletlen elfogyasztása megtöri a böjtöt, és leállítja a zsírégetési folyamatot, mielőtt még elkezdődne.

Mi a különbség a citromos víz és a citromlé víz között?

A fő különbség a citromos italok között a bennük lévő adalékanyagok száma. Például, ha egyszerűen csak citromszeleteket teszel a pohár vízbe, vagy kinyomod a levét, az nagyon alacsony kalória- és szénhidráttartalmú. Szóval, a citromos víz megszegi a böjtöt? Nem, de más termékek igen.

Ha azonban vesz egy üveg „citromos vizet” hozzáadott cukorral és egyéb összetevőkkel, a kalória-, szénhidrát- és különösen a cukorszint sokkal magasabb lesz, és valószínűleg megszegi a böjtöt.

Azok az italok, amelyektől távol kell maradniuk, többek között a citromos italok mesterséges ízesítéssel és a limonádé. Ehelyett időszakos koplalás közben tartsa testét zsírégetési módban, és igyon vizet, amelyben csak citrusszeletek vagy citromlé található.

Milyen előnyökkel jár a citromos víz ivása böjtkor?

Nemcsak az egészséges felnőttek számára fontos, hogy citromos vizet igyanak a hidratálás érdekében, de az időszakos böjt idején is segít. Különösen az emésztőrendszer felfrissítésére, szervezete vitaminszintjének növelésére és fogyókúrára alkalmas időszakos koplalás közben.

Pro: Antioxidánsok és C-vitamin

A gyümölcsök és a zöldségek olyan táplálékot visznek be az étrendbe, amelyre a citrom sem különbözik. Rengeteggel C vitamin és az antioxidánsok, a citrom táplálkozási vonatkozása az immunrendszer és a test egyéb folyamatai szempontjából fontos.

Ezenkívül a C-vitamin kollagént hoz létre, amely segít megőrizni a bőr harmatos megjelenését és fiatalságát a jobb bőrgyógyászati ​​​​egészség érdekében!

Pro: Segít a vesekövek kezelésében

A vesekő megtapasztalása fájdalmas, de a tanulmányok azt mutatják, hogy a vízbe préselt citrom segíthet megelőzni a vesekövek kialakulását, és segíthet kezelni azokat. a vizelet citrát szintjének növekedése.

Pro: Elősegíti a fogyást

Gyakori kérdés a citromos vízzel és az időszakos böjtöléssel kapcsolatban, hogy segít-e a citromos víz a fogyásban? És bár a hidratálás általánosságban jótékony hatással van az egészségre, nagyszerű kiegészítője az étrendnek a fogyás és a zsírégetés érdekében.

Ehelyett az időszakos böjt alatti hidratáltság valóban segít a teltségérzetben, elűzi az éhségérzetet, és megakadályozza a szénhidrátfogyasztást vagy a koplalás megszakítását.

Ezenkívül tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy a citromban található polifenolok elősegítik a folyamatot metabolizáló zsír tárolja a szervezetben.

Con: Fogsérülés

Mivel a friss citromos ételek citromsavat tartalmaznak, az ismételt fogyasztás károsíthatja fogai egészségét – különösen a fogzománcot. Ez azonban ellensúlyozható, ha szívószállal igyunk vizet citrommal, vagy utána mosunk fogat.

Con: gyomorrontás

A citromban lévő sav káros lehet a gyomor-bél traktusra is, ami gyomorégést, esetleg hányingert vagy akár savas refluxot okozhat, ha túl sok iszik. Próbáljon sima vizet citrommal váltogatni, hogy a rendszer pihenjen.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Következtetés

A citromos víz remek módja a hidratálásnak időszakos böjt közben, mivel a benne lévő kalóriaszám nem elegendő a böjt megszegéséhez. De segít a citromos víz a fogyásban?

Szerencsére elég jóllakott ahhoz, hogy meghosszabbíthasd a böjtölési időszakokat és legyőzd az étkezési sóvárgást, ezért általában jó ötlet, ha citrusfélékkel hidratálod a vizet – csak vigyázz a hozzáadott cukorral!

Ezenkívül nyomon követheti vízfelvételét, koplalását és a fogyás előrehaladását a DoFasting alkalmazással, amely mindenre szüksége van az időszakos böjt során.

Szerző



Gyorsan megtöri a citromos víz?

Miért lehet ez?

A citromos víz hosszabb ideig állva valóban megtörhet, mivel a citromsav és egyéb összetevők hatására a víz összetétele megváltozhat. Emiatt ajánlott frissen elkészíteni és azonnal elfogyasztani.

Hogyan lehet megelőzni a megtörést?

A legjobb megoldás az, ha friss citromléből, friss hideg vízzel készíted el a citromos vizet, és azonnal elfogyasztod. Ha mégis marad belőle, érdemes hűtőben tárolni és hamarosan elfogyasztani.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS