Egészséges-e az időszakos böjt? A tudomány igent mond

Tartalom






Egészséges-e az időszakos böjt?

Egészséges-e az időszakos böjt? A tudomány igent mond

Az időszakos böjt egyre népszerűbbé válik egészségügyi körökben. Számos kutatás alátámasztja, hogy a tudatosan végzett böjtölés számos egészségügyi előnnyel járhat.

Kulcsszavak: időszakos böjt, egészséges táplálkozás, tudományos kutatások


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Miért javasolják az orvosok az időszakos böjtöt?

Ahelyett, hogy kizárólag arra koncentrálna, hogy mennyit eszik, és mely ételek szerepelnek az étkezési tervében, fontos, hogy gondolja át, mikor eszik.

A kutatások azt sugallják, hogy az étkezési időszak és a böjt időszakának beiktatásával az anyagcseréje képes feldolgozni a táplálékot, és átváltani a vérben lévő glükóz elégetéséről a szervezetben tárolt zsírok elégetésére energiaként.

Az időszakos böjt azon az alapon működik, hogy a metabolikus kapcsoló a ketózishoz, amelyet az időkorlátos étkezési minta elősegít, beleértve a több órás időtartamot a böjt és az etetés között.

Az anyagcsere-kapcsoló az egész rendszert olyan állapotba hozza, hogy maximális zsírégetést biztosítson, többek között olyan egészségügyi előnyök mellett, mint az alacsonyabb koleszterinszint, egészségesebb inzulinszint és súlykontroll.

Ez az egyik ok a sok közül az orvosok időszakos böjtöt javasolnak a zsírégetés és az egészséges testsúly elérése érdekében a legtöbb ember számára.

Mivel ezt a fogyást az egészséges kalóriadeficit váltja ki, amelyet a szervezet természetesen gyorsabban dolgoz fel, mint más étrendtípusok, Ön továbbra is rendszeresen étkezik időszakos böjt idején – csak nem a koplalás idején.

Ellenkező esetben az olyan élelmiszerek, mint a teljes kiőrlésű gabonák, az egészséges zsírok, a fehérjék, a gyümölcsök és a zöldségek alkotják az étrendet, így nem érez éhséget. Így az időszakos böjt nőknél és férfiaknál egyaránt működik.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Mennyi ideig tekinthető biztonságosnak böjtölni?

A választott időszakos böjtölési terv típusától függően a böjtölési időszak minden nap nyolcórától 16 óráig tarthat, vagy megpróbálkozhat másnapos böjtöléssel.

Az időszakos böjt akár olyan hosszú időszakokat is magában foglalhat, mint a 24 órás evés, de általában ez a határ. meddig böjtölhet biztonságosan.

Azonban több kutatás kimutatta, hogy a böjt időszakai tartósak 10 és 16 óra között ezek a legjobb módszerek a több órás zsírvesztés elérésére ketózis alatt, és nagy hatással vannak általános egészségére.

A kezdőknek azonban érdemes belenyugodniuk a böjtölő diétába, mivel a szervezetnek gyakran két-négy hétbe telik, amíg megszokja azt a szokást, hogy több ébrenléti órát is étkezés nélkül marad.

8 Egészséges időszakos böjt előnyei

Az időszakos böjt nemcsak jobb étrendi szokások kialakítását segíti elő a fogyás érdekében, hanem sok más módon is elősegíti a jó egészséget és jólétet. Olvassa el a 8 legfontosabb egészségügyi előnyt, amelyet mindenki élvez, aki időszakosan böjtöl!

  1. Az időszakos böjt segít a fogyásban

A fogyás az időszakos böjt bizonyítottan előnye, a zsírégetést elősegítő lipolízis fokozása és a hormonális fogyás révén.

Ezenkívül, ha az anyagcseréje nagy teljesítményre vált, több HGH (emberi növekedési hormon) termelődik, tovább segítve a zsírégetést és helyette az izomnövekedést.

A fogyás fokozásához elengedhetetlen egy időszakos böjt alkalmazás, például a DoFasting használata. Kövesse nyomon a böjtölés és a fogyás előrehaladását, tudjon meg többet a böjtölési mintákról, és használja a beépített időzítőket és értesítési szolgáltatást a böjtölési és étkezési időszakokhoz, hogy strukturált legyen napjai.

  1. Lassítja az öregedési folyamatot

Az öregedés elkerülhetetlen, de az időszakos böjt segíthet a folyamatban. Átdolgozásával nagyon a test sejtszerkezeteaz öregedés hatásai mind vizuálisan, mind metabolikusan lelassulhatnak.

  1. IF segít megtisztítani a bőrt

A szervezet belső folyamatainak felgyorsítása, a jobb ételek fogyasztása és a megfelelő hidratáltság a bőr számára előnyös. Ahogy az egész testet detoxba lépa bőr – a legnagyobb szerv – egészségesebbé és tisztábbá válik.

  1. Csökkenti a gyulladást

A szervezetben fellépő gyulladás számos egészségügyi problémaért felelős, beleértve a rákot és a sclerosis multiplexet (MS). De a böjt javítja a gyulladt szöveteket és csökkenti annak kiemelkedését a szervezetben, aktívan dolgozik a fertőzések leküzdésében és a krónikus gyulladások enyhítésében.

  1. Javítja az agy egészségét

Az időszakos böjt az agynak és a mentális egészségnek is jót tesz. A cirkadián ritmus szabályozásával és a neuroplaszticitás javítása agysejtjein belül az Alzheimer-kórral és másokkal szembeni ellenállása jelentősen megnő.

  1. HA csökkentheti a cukorbetegség és a szívbetegség kockázatát

Az időszakos böjt nagyszerűen csökkenti a magas koleszterinszintet, a vérnyomást és a szívbetegség egyéb tüneteit, például az inzulinrezisztenciát. Tehát a diétaszabályozás és a böjti időszakok alkalmazásával fennáll a kockázata cukorbetegség és szív- és érrendszeri betegségek nagymértékben csökken.

  1. Javítja az oxidatív stresszel szembeni ellenállást

Az oxidatív stressz felelős a szervezetben fellépő egyensúlyhiányokért, amelyek hozzájárulnak az öregedési folyamatokhoz. Ez további gyulladások okozója is, amelyek például asztmához, cukorbetegséghez és Parkinson-kórhoz vezethetnek, ezért ezen szintek csökkentése elengedhetetlen időszakos böjtöléssel.

  1. Leegyszerűsíti az étkezés elkészítését és pénzt takarít meg

Végül, ha egészséges ételeket fogyaszt, az étkezések elkészítését egyszerű feladattá teheti.

A fehérjékből, zöldségekből, gyümölcsökből, egészséges zsírokból és összetett szénhidrátokból könnyű finom ételeket készíteni, és rengeteg pénzt takaríthat meg anélkül, hogy feldolgozott élelmiszereket vásárolna! Rengeteg kipróbált és bevált receptet találhat a DoFasting alkalmazásban.

Mi történik testünkben, amikor böjtölünk?

Tekintettel arra, hogy az anyagcsere-rendszere a ketózis során jelentős zsírégetési folyamatokon megy keresztül, felmerülhet a kérdés, vajon mit tesz a böjt a szervezetével?

Nézzük meg röviden az anyagcseréd tudományát és azt, hogy a böjt milyen hatással van az egészségedre a böjt szakaszaiban.

Amint az anyagcsere-váltás megtörténik, valahol 10 óra koplalás után a szervezet ketonokat kezd termelni, amelyek figyelmen kívül hagyják a vérben lévő glükózt, és helyette a zsírraktárakat eltávolítják a maximális fogyás érdekében.

Val,-vel gyorsabb anyagcserejavul az emésztőrendszered működése, megőrzöd az izomtömeget, és csökken a vércukorszinted.

A metabolikus ketózissal együtt a szervezet a koplalás autofágia szakaszába lép, amely lehetőséget ad a sejteknek arra, hogy helyreállítsák magukat és megfiatalodjanak az egész testben, csökkentve ezzel a gyulladást.

Ki ne próbálja ki az időszakos böjtöt?

Noha, amint azt korábban említettük, az időszakos böjt általában biztonságos a legtöbb ember számára az életmódváltás és a fogyókúra részeként, bizonyos csoportok több kockázati tényezőt jelentenek az időszakos böjtölésre.

Bárki, aki a következő csoportokba tartozik, kérjen orvosi tanácsot, mielőtt bármilyen típusú időszakos böjtöt kezdene:

  • Evészavarok története.
  • Krónikus betegségek vagy fájdalom.
  • Szokatlan szorongás vagy depresszió szintje.
  • Álmatlanság.
  • Terhes vagy szoptató.
  • Bizonyos vényköteles gyógyszerek szedése.
  • 18 éves kor alatt.

A váltakozó napi böjttől a 12 órás kalóriakorlátozásig az időszakos böjt egészséges és biztonságos módja a fogyásnak, energikusabbnak érezni magát, és természetesen megelőzni számos egyéb egészségi állapotot, mindezt az anyagcsere folyamatán keresztül.

Az időszakos böjt előnyei közé tartozik a fiatalabb megjelenés és a fiatalabb érzés, a gyulladás csökkentése, és természetesen a fogyás és a teljesen új érzés minden előnye!

Szerző







Egészséges-e az időszakos böjt?

Gyakran Ismételt Kérdések az Időszakos Böjtről

Egészséges-e az időszakos böjt?

A tudomány igent mond. Számos tanulmány kimutatta, hogy az időszakos böjt számos egészségügyi előnnyel jár, például csökkenti a gyulladást, segít a testsúlycsökkentésben és javítja az anyagcserét.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS