Biztonságos és hatékony az egészsége szempontjából?

Tartalom




Biztonságos és hatékony az egészsége szempontjából

Biztonságos és hatékony az egészsége szempontjából

Az egészség fontos szempontja az életünknek, ezért fontos, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat válasszunk, amelyek biztonságosak és hatékonyak. Az egészségügy területén különösen fontos figyelmet fordítani a minőségre és az biztonságra a különböző termékek és kezelések kiválasztásakor.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Mi az a 60 órás böjt?

A 60 órás vagy közel 3 napos böjt a meghosszabbított időszakos böjt egyik formája. Bár a böjt meglehetősen intenzív módja a normál rutinhoz képest, a 60 órás meghosszabbított böjt számos egészségügyi előnnyel járhat, és segíthet a fogyásban.

Lényegében ehhez a böjthöz 60 órát kell folyamatosan kalóriadeficitben tartani, hogy a metabolikus átállás a ketózisra a lehető leghosszabb ideig a maximális fogyás érdekében.

És mivel a ketózis és a zsírégetés csak azután kezdődik 12 óra étkezés nélküla gyors kiterjesztése 60-ra csak javítja az eredményeket.

Azonban fontos, hogy alaposan tanulmányozza a saját kalóriabevitelét, mielőtt 60 órára csökkenti a kalóriabevitelt, hogy megtudja, mit jelenthet egy ilyen meghosszabbított böjt a szervezete számára, és milyen hatással lesz rád.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

A 60 órás böjt 4 fő előnye, amit tudnia kell

Az időszakos böjt más formáihoz hasonlóan a 60 órás böjt előnyei valóban javíthatják általános jólétének szinte minden aspektusát, a fogyástól a mentális élességig, a vérnyomás csökkentéséig, az energiaszint növeléséig és még sok másig. Nézzünk meg itt néhányat részletesebben.

1. Csökkentheti a gyulladást a szervezetben

Az emberi testben fellépő gyulladás az elsődleges oka a legrosszabb betegségeknek, amelyektől szenvedhetünk. Krónikus gyulladás vezethet olyan állapotok, mint a rák, szívbetegség és ízületi gyulladástöbbek között.

Szerencsére a krónikus gyulladás csökkentésének, sőt visszafordításának egyik legjobb módja az időszakos koplalás. Ennek az az oka, hogy a tartós kalóriadeficit valójában csökkenti a gyulladást elősegítő monociták felszabadul a véráramba, és csökkenti az immunválasz elleni támadásaik hatékonyságát.

2. Fokozza az autofágiát

A böjtölés egyik legfontosabb szakasza a szervezet számára az autofágia, amely egy olyan állapot, amikor az egész anyagcsere- és idegrendszered együtt működik, hogy sejtszinten eltávolítsa a méreganyagokat, és molekuláról molekulára újjáépítse vagy megfiatalítsa az egész testet.

Itt történik a fertőzések, méreganyagok és sérült sejtek legnagyobb gyógyulása és eltávolítása, és a böjt időszakának átesése az egyik legjobb módja ennek kiváltásának!

Az autofágia jelentős előnyökkel járhat általános egészségi állapotában, ha tapasztalja csak rövid időszakokde ha több órát vagy akár napot is eltölt ebben az állapotban, az lényegében jó irányba állíthatja testét.

És ahogy az anyagcsere, az emésztőrendszer és az idegrendszer újraindul, zsírégető és súlycsökkentő potenciálja szükségszerűen hihetetlen mértékben megnő.

3. Javíthatja az inzulinérzékenységet és a vércukorszintet

Mivel a böjt eltávolítja a felesleges glükózszintet a vérből, és a szervezetet zsírégető géppé alakítja, minél tovább koplal, annál jobb az inzulinérzékenysége és vércukorszint válik.

Ahogy a szervezet zsírt éget a ketózison keresztül, a máj képes felszabadítani a glükózt, és azt üzemanyag helyett hulladékként biztonságosan feldolgozni, így hatékonyan csökkenti az inzulinszintet.

4. Segítség a fogyásban

Tanulmányok ezt bizonyították a böjt hozzájárul a fogyáshozmivel ha hosszan tartó kalóriahiányos állapotba kerül, arra kényszeríti a szervezetet, hogy a zsírsejtek felé forduljon üzemanyagként, ami hatékonyan égeti el a felesleges súlyt a testedről.

Természetesen ez az előny sok ember számára elegendő. De a felesleges zsír elvesztésének több előnye is van, mint csak a megjelenés – csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, mivel a szívnek már nem kell olyan keményen dolgoznia, és segít olyan mentális problémák esetén, mint pl. depresszió.

Ráadásul azzal, hogy mindössze 5%-ot elveszíted testsúlyodból, számtalan egyéb előnyhöz jutsz, és még az életedet is meghosszabbíthatod, miért ne próbálnád ki?

Hogyan kezdjem el a 60 órás böjtöt?

Ez a fajta böjt pontosan olyan, amilyennek hangzik – 60 teljes órát töltesz étel nélkül, csak vízre, fekete teára, feketekávéra és csontleves kortyolgatására támaszkodhatsz.

A böjt alatt energia- és éhségrohamokat tapasztalhat, különösen az elején. Fontos, hogy ezen a ponton ne erőltesse meg magát, és tartózkodjon a nehéz gyakorlatoktól. Hallgass a testedre! De egyébként a hosszú böjt előnyei minden bizonnyal megmutatkoznak.

A legtöbb hosszan tartó böjtölő szeret este kezdeni, amikor frissen megelégszik az utolsó étkezéssel, és készen áll a böjt első adagjának alvására. Ha úgy dönt, hogy a hétvégén megteszi, a mintaütem így nézhet ki:

  • Péntek, 1. nap – 21:00-kor kezdje el a böjtöt vacsora után.
  • Szombat, 2. nap – Folytasd a böjtölést egész nap – 24 óra.
  • Vasárnap, 3. nap – Folytasd a böjtöt egész nap – 48 óra.
  • Hétfő, 4. nap – Reggel 9-kor szakítsa meg a böjtöt – 60 óra.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Milyen gyakran tud 60 órás böjtöt csinálni?

Az ilyen hosszú böjt nem fenntartható gyakran, és semmiképpen sem heti rendszerességgel. Ehelyett sok böjtölő úgy találja, hogy a legjobb eredmények akkor érhetők el, ha havonta csak egyszer vagy kétszer végez 60 órás böjtöt, és ez biztonságos mennyiségnek tűnik.

Kezdje havonta egy hosszabb böjttel, és nézze meg, hogyan érzi magát onnan!

Hogyan készüljünk fel a 60 órás böjtre?

A böjtre való felkészülés majdnem olyan fontos, mint maga a kalóriakorlátozási időszak. Fel kell készítenie a testét arra az időre, ameddig étel nélkül eltölti, és a végső zsírégető állapotában tölti.

1. Növelje meg a böjt időtartamát, amikor már kényelmesebbé válik

Ahelyett, hogy közvetlenül belemerülne a hosszan tartó böjtbe, például a 60 órás böjtbe, jó ötlet, hogy haladjon tovább. Töltsön el néhány hetet a böjtölési ablak és az önkontroll továbbhúzásával, a váltakozó napos böjttől a 24 órás, 36 órás és 48 órás böjtig.

Bármilyen meghosszabbított böjt nehéz, és éhesnek fogod érezni magad, de ha nem könnyíted meg étkezési szokásaidat úgy, hogy először a kalóriadeficitben szenvedsz, a 60 órás időszakos böjt totális sokkot okoz a szervezetednek, és rosszullétet okozhat.

2. Böjt előtt kerüld a cukrot és a finomított szénhidrátokat

A meghosszabbított 60 órás böjtre való felkészüléshez fontos, hogy annak megkezdése előtt, legfeljebb két nappal korábban vegye figyelembe az elfogyasztott ételeket.

Mivel az emberi szervezet cukorként dolgozza fel a cukrot és a finomított szénhidrátokat, megemeli az inzulinszintet, ha ilyen ételeket eszik böjt előtt, és kudarcra készteti az anyagcserét. Ezért kerülje a cukrot és a feldolgozott termékeket egy-két nappal a kezdés előtt.

3. Igyál sok vizet a böjt alatt

Nem csak a hidratáltság a rövidebb böjt idején fontos, hanem a víz ivása is elengedhetetlen a hosszabb böjt során. A víz segíthet az energiaszegénység érzetében, és segíthet megelőzni az éhségérzetet azáltal, hogy a gyomrot azt hiheti, hogy tele van!

A sima vizedhez némi változatosság kedvéért adhatsz egy csepp citromlevet, de ne használj semmilyen cukrot vagy adalékanyagot, mert azok korán megtörik a böjtöt.

4. Töltse fel utolsó étkezését egészséges zsírokkal és fehérjével

A jobb egészség és a boldog böjtölés érdekében feltétlenül étkezzen egy kiegyensúlyozottan az utolsó este, mielőtt áttérne a 60 órás böjtre.

Tartalmaznia kell hasznos zsírokat, például avokádót és olívaolajat, valamint rengeteg fehérjét húsból, csirkéből vagy halból. Ezek a választások felpörgetik a böjt időszakát, és beindítják az anyagcserét, mielőtt még beindulna, így könnyebben átvészelheti az egészet.

Mit kaphat a böjt idején?

Étkezési lehetőségei bizonyosan korlátozottak időszakos böjt esetén, különösen a hosszan tartó böjt során, de a 60 órás böjt során az is fontos, hogy mit igyunk.

Igyon sok vizet, és egészítse ki feketekávéval és fekete teával. Maradjon távol minden édesítőszertől, beleértve a nulla kalóriatartalmú vagy cukormenteseket is. Még mindig eléggé megváltoztathatják az inzulinszintjét ahhoz, hogy kimozdítsák a ketózisból.

A böjt előtt csontlevest is kell készíteni. Ez egy igazi folyékony arany az időszakos böjtöléshez, és elkészíthető csirkehúsból, marhahúsból, pulykából, hallal, sertéshúsból vagy velővel a tökéletes íz érdekében.

Mivel a csontleves megengedett a 60 órás böjt alatt, mindenképpen kortyoljon belőle, ahelyett, hogy egy csészét nyal le. Bár csábító lehet, sokkal hosszabb ideig elégedetté teszi, ha megkóstoljuk.

Mennyi fizikai aktivitás megfelelő egy hosszan tartó böjt alatt?

Bár bizonyosan edzhet szakaszos böjt közben, néhány paramétert figyelembe kell vennie.

Az edzést a hosszan tartó böjtölés körül kell ütemezni. Megpróbálni kerülje a nagy intenzitású edzéseket miközben kalóriadeficitben van, és inkább ragaszkodjon az alacsony intenzitású, könnyű gyakorlatokhoz. Válaszd a sétát, a jógát, az úszást vagy néhány egyszerű mozdulatot, mint például a ropogtatás és a fekvőtámasz, hogy megmozgasd a tested.

A nagy intenzitású edzés csak kalóriadeficit esetén terheli meg a szervezetét, különösen, ha ez hosszan tartó, és az izomépítés helyett megsérülhet.

Hogyan lehet biztonságosan megszakítani a 60 órás böjtöt?

A 60 órás böjt után mit kell enni, az egész szervezeted és egészséged szempontjából hihetetlenül fontos. Bármilyen hosszú böjtölési időszak megszakítását meg kell tervezni, és minél hosszabb ideig koplal, annál fontosabb, hogy a böjtöt megfelelően megtörje.

Ne merüljön bele az újratáplálás folyamatába. Ehelyett fogyasszon kisebb adagokat könnyen emészthető ételekből, amelyek megtöltik a gyomrát, és jól érzik magukat anélkül, hogy rosszul éreznék magukat.

Miután enyhült a kalóriakorlátozáson, folytathatja a nagyobb adagokkal, és ügyeljen arra, hogy sok vizet és még gyógyteát is igyon. Néhány nagyszerű lehetőség a böjt megtörésére:

  • Fermentált élelmiszerek – A kulturált termékek, például a kefir vagy a cukrozatlan joghurt fogyasztása segít felfrissíteni a bélrendszert és megnyugtatja az emésztőrendszert.
  • Gyümölcsök és zöldségek – Válasszon a szárított gyümölcsök és a főtt keményítőtartalmú zöldségek, például a burgonya mellett.
  • Jó zsírok — A tojás, az olívaolaj és az avokádó kiváló alapanyagok a böjt megszegéséhez.
  • Levesek — Igyekezzen bőséges fehérjét tartalmazó leveseket és húsleveseket enni, de kerülje a gazdag és tejszínes, illetve a nyers és rostos zöldségeket tartalmazó leveseket.
  • Turmixokat — Adjon friss gyümölcsöt és zöldséget a turmixgépéhez, és készítsen egy finom turmixot, amely segít felfrissíteni az egész rendszert.

Milyen mellékhatásai vannak a 60 órás böjtnek?

Mivel huzamosabb ideig nem eszik, a 60 órás böjt szükségszerűen átmeneti negatív következményekkel jár, mint például a fejfájás, az éhség és a szédülés, valamint az alvászavarok. Akár állva is gyengének érezheti magát, vagy ingerlékeny lesz, de ezek a hatások elmúlnak.

Bár a böjtöt általában bárki végezheti megfelelő körülmények között, van néhány embercsoport, akiknek nem szabad megkísérelniük orvosi tanács nélkül, többek között:

  • Evészavarok története
  • 18 éves kor alatt
  • Szoptatás, terhes vagy teherbe esni
  • Cukorbetegek
  • Immunrendszeri hiányosságok
  • Álmatlanok
  • Meglévő egészségügyi állapotok
  • Szívbetegségben vagy szív- és érrendszeri problémákban szenved
  • Bizonyos vényköteles gyógyszerek szedése

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Következtetés

Noha ez minden bizonnyal ijesztő szempont lehet, a 60 órás böjttel kapcsolatos különféle egészségügyi előnyök és fogyókúrás eredmények elegendőek lehetnek ahhoz, hogy meggyőzzék a fogyókúrázókat, hogy próbálják ki – és sokan soha nem tekintettek vissza.

A hosszan tartó böjt nehéz, de nagyon kifizetődő.

A vércukorszint csökkentésétől a mentális tisztaságig, a szívbetegségek kockázatának csökkentéséig vagy a kilók leadásával párhuzamosan energikusabbá válásig, a 60 órás koplalás is megfelelő lehet az Ön számára. Csak győződjön meg róla, hogy jól felkészült, kövesse egyszerű tippjeinket, és gyorsan a végső siker érdekében!

Szerző




Biztonságos és hatékony az egészsége szempontjából – Gyakran Ismételt Kérdések

Miért fontos a biztonságos és hatékony egészségügyi szempontból?

Az egészsége szempontjából biztonságos és hatékony megközelítés segít megelőzni a betegségeket és támogatja az általános jólétet. Ezen kívül minimalizálja a kockázatokat és növeli a kezelés hatékonyságát.

Milyen intézkedéseket tehetek az egészségem védelme érdekében?

Az egészsége védelme érdekében fontos az egészséges életmód fenntartása, a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott étrend és a stressz csökkentése. Emellett fontos az időben történő orvosi ellátás és szűrővizsgálatok igénybevétele.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS