Fat Fast: A legjobb útmutató, amelyre valaha szüksége lehet

Tartalom




Fat Fast: A legjobb útmutató

Fat Fast: A legjobb útmutató

Fat Fast egy kiváló útmutató a súlycsökkentéshez és az egészséges életmód kialakításához. A legjobb tanácsokat és módszereket tartalmazza a hatékony zsírégetéshez. Ha szeretnél változtatni az életmódodon és megszabadulni felesleges kilóidtól, ez az útmutató mindenre szolgáló segítséget nyújt.

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Mi az a zsírböjt?

A zsírböjt egy érdekes új diéta, amely a szokásos ketogén diétát veszi alapul, és gyors fogyókúrává alakítja át, köszönhetően a nagyon alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírbevitelű diétának.

Noha a zsírgyorsítási technika alaptétele kontraproduktívnak tűnhet – a magas zsírtartalmú étrend fogyasztása a fogyás érdekében –, valójában rengeteg tudományos érdeme van ennek alátámasztására.

Először előterjesztette Dr. Atkins zsírböjt című könyvében, a New Diet Revolution című könyvében a zsírböjt technikája olyan látható eredményeket ér el azáltal az anyagcsere-kapcsoló átfordítása egy klasszikus keto diéta, sokkal rövidebb idő alatt.

Ahelyett, hogy testét éhezési üzemmódba állítaná, a zsírböjt segít növelni a ketonszintet azáltal, hogy korlátozza a magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztását, amelyek vércukorrá alakulnak át a szervezetben, és a magas zsírtartalmú ételekre és fehérjebevitelre hagyatkozva sokkal gyorsabban célozzák meg a testzsírraktárakat, mint a normál étrend lehetővé teszi.

Ezek a ketonok nélkülözhetetlenek a hormonális egyensúlyhoz és az anyagcsere felgyorsításához a glikogénszint helyett a zsírégetés felé, vagy a szénhidrátbevitelből származó vércukorszinthez, amelyet a szervezet tárol, akárcsak a klasszikus keto diéta során.

Ez a zsírböjtöt nagyszerű módszerré teszi a fogyókúrás fennsíkok áttörésére, és a keto diétázók visszaállítására a gyors fogyás irányába.

A zsírböjt megköveteli, hogy az ember napi kalóriájának 80-90%-át zsíros forrásokból, többek között egészséges zsírokból, például avokádóból, magas zsírtartalmú diófélékből és zsíros halból egye.

És mivel ezekre az ételekre támaszkodik, végül csak 1000-2000 kalóriát eszik meg egy nap, ami valójában csak 2-5 napig tartható fenn. Ennek ellenére a zsíros, gyors étrendhez való ragaszkodás továbbra is lehetővé teszi a napi 4-5 étkezést, egyenként 250 kalória alatt tartva.

Az 5 napnál hosszabb zsírböjt azonban éhezési módba taszítja a szervezetet, ami teljesen szabotálja a testzsírcsökkentési pályát.

És valójában arra ösztönzi az anyagcserét, hogy megtartsa a zsírraktárakat energiaként, mivel a szervezeted nem tudja, mikor kap ismét elegendő kalóriabevitelt!

Általánosságban elmondható, hogy 3 nap zsírböjt ajánlott a zsírégetéshez, a ketózisba való visszaszorításhoz és az esetlegesen tapasztalható súlycsökkenési fennsík leküzdéséhez.

A zsírböjtről való átállás is meglehetősen egyszerű, különösen, ha normál ketogén diétára váltasz – egyszerűen tartsd alacsony szinten a szénhidrátbevitelt és emeld a kalóriákat egy nap alatt, miközben továbbra is sok magas zsírtartalmú ételt fogyasztasz. ösztönözze a ketózist.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

A zsíros böjt 3 fő előnye

A fogyás egyik formájaként a zsírböjt nagyon hatékony. Még a 5%-os csökkenés a teljes testtömegében hihetetlen egészségügyi előnyökhöz vezethet, beleértve a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentését, a vércukorszint csökkenését és az általános energianövekedést.

De ha a zsírböjtről van szó, tekintsünk át néhány konkrét előnyt, amelyet ez a diétaforma kínál, és hogy miért választ oly sok fogyókúrázó zsírböjtöt, hogy jobb életváltozásokat indítson el.

Gyors fogyás

Nem csoda, hogy sokan túlsúlyosak a legnépszerűbb diétás módszerekhez fordulnak segítségért, beleértve a ketogén diétát és az időszakos böjtöt.

És a kettő közel kombinációjaként a zsírböjt elősegíti a ketonok képződését a májban, és minden eddiginél több zsírt éget el.

Nemcsak gyorsan leadja a víz súlyát, de a tartós fogyással járó zsírégetés is jelentősen megnő. A kövér böjt lényegében beindítja a anyagcsere ketózissáanélkül, hogy meg kellene várnia a kalóriadeficit kialakulását.

Szinte azonnali ketogén diétaként is felfoghatja – túlterheli a szervezetben lévő zsírt, hogy a ketonok azonnali zsírégetést és nagyon gyors fogyást eredményezzenek!

Megtöri a fogyás fennsíkját

A legtöbb diétázó már elérte a fogyás platóját, és megérti, hogy ez mennyire frusztráló. Sok ember számára pedig, bár ragaszkodnak a merev diétához, a fogyás stagnálhat és leállhat, bármennyire is követik a tervet.

Mivel azonban a zsírböjt lényegében az idő töredéke alatt elvégzi a keto diéta munkáját, a szervezetet a cukorszint helyett a zsírraktárak megtámadására készteti, és az anyagcserét teljesen a ketózis állapotába taszítja.

Ez sikeresen kimozdíthatja a kerékvágásból, és ha eléri azt a fogyókúrás fennsíkot, amellyel eddig küszködött, visszatérhet céljai felé.

A ketonszintek növelése

Ahogy mondtuk, a ketonok kulcsfontosságúak számos anyagcsere-folyamatban és egészségügyi előnyökben, beleértve a fogyást is. De ezek előállítása is nehézségekbe ütközhet, különösen olyan szervezetben, amely még mindig a glikogén és a cukorszint elégetésére támaszkodik energiaforrásként, ahelyett, hogy zsírt használna fel és csökkentené a vér trigliceridszintjét.

A ketonszint növelésének egyik legjobb módja a napi kalóriák, a szénhidrátbevitel csökkentése és az étrend magas zsírtartalmának növelése.

A böjt és a keto diéta ezen elveinek kombinálásával a májban és a test többi részében lévő ketonszintek megsokszorozódnak és fokozza a mitokondriális reakciókat és jobb az egész vegetatív idegrendszer.

Hogyan segíti a Fast Fast a zsírégetést?

Korábban már említettük a zsírgyorsító technika tudományos érdemeit, de fontos megérteni, hogy ez a módszer pontosan hogyan hat a testre és az anyagcsere-rendszerre, hogy megtudjuk, mennyire hatékony.

Hogyan segít az alacsony kalóriatartalmú, magas zsírtartalmú étrend a fogyásban, és ami még fontosabb, a zsírégetésben? A válasz a ketonok.

A ketonok üzemanyagok A májban keletkezik, amely a szervezetbe jutó szénhidrátok hiányából ered, beleértve az időszakos éhgyomri kalóriadeficit vagy a zsírböjt folyamatát.

Különösen egy olyan esemény, amely ún lipolízis felelős a cukor és zsírsavak átalakításáért, amelyek felszabadulását követően elősegítik a ketonok képződését. Mint ilyen, a ketózis és a lipolízis szimbiotikus folyamatok a szervezetben, amelyek együtt működnek a zsírégetésben, amikor az anyagcsere felgyorsul.

És mivel mindkét folyamat alacsony kalóriatartalmú és magas zsírtartalmú étrendet igényel, a zsíros gyors keto-terv ideális az anyagcsere-váltás elindításához.

Ezért az olyan zsíros gyorsételek készítéséhez használt anyagok, mint az olívaolaj, kókuszolaj, krémsajt, és a teljes zsírtartalmú bombák, például a kókuszreszelék, nem csak elősegítik a zsírégetést a szervezetből, hanem energikus és elégedettség érzését is keltik.

A zsírsavak által táplált ketonok megadják az egész rendszernek azt a lökést, amelyre szüksége van a zsírböjtöléshez és a sikerhez!

Mit fogyaszthat a kövér böjt alatt?

A gyors zsírtartalmú étkezési terv meglehetősen egyszerű, különösen, ha összehasonlítjuk bármely más ketogén diétával vagy időszakos böjt étkezési tervvel.

Mivel a zsíros böjt utánozza a valódi időszakos böjtöt és azt a ketózist, amelybe a kalóriadeficit, az alacsony szénhidráttartalmú diéta és az időkorlátos étkezés bevezet a fogyás érdekében, sokkal nagyobb mozgástere van a napi kalóriák és a ténylegesen fogyasztható mennyiség tekintetében.

A kövér böjtölők sokféle ízletes ételt fogyasztanak, és szabadon készíthetnek olyan magas zsírtartalmú (és finom) összetevőket, mint a makadámia dió, a kemény habtej, a kókusztej és a sajtkrém.

Vessünk egy pillantást néhány ételre, amelyeket érdemes enni egy zsírböjt során, valamint néhány olyan ételcsoportot, amelyeket nem szabad fogyasztani közben.

Élelmiszerek, amelyeket el kell fogyasztania, ha követi a zsírégetést

Ahogy korábban említettük, a zsíros gyorsétkezési terv elsősorban három kritériumból áll: alacsony szénhidrát, alacsony kalória és magas zsírtartalom a napi étkezés során.

És mivel napi kalóriabevitelének körülbelül 80-90%-át zsírtartalommal kell elfogyasztania, szükségszerűen sok gazdag és krémes összetevő, valamint magas fehérjetartalmú élelmiszerek fognak szerepelni az étkezési tervben!

Olvassa el azon élelmiszercsoportok listáját, amelyeket nagyszerűen fogyaszthat egy zsíros böjt alatt a fogyás érdekében:

  • Italok – A zsíros böjtöléshez a legjobb italok a sima víz, a szénsavas víz, a kávé és a tea.
  • Magas zsírtartalmú tejtermékek – beleértve a kemény habtejszínt, a magas zsírtartalmú tejszínes sajtkrémet, a zsíros tejfölt, a vajat, a ghí-t és a gazdag sajtokat, mint a brie és a camembert.
  • Magas zsírtartalmú húsok és zsíros halak – például sertéshas, ​​bárányszelet, szalonna, szardínia, lazac és steak darabok, mint a ribeye és a New York-i csík.
  • Magas zsírtartalmú, tejmentes termékek – beleértve a tojást, a kókusztejet, a kókuszkrémet és a kókuszdió-keveréket.
  • Magas zsírtartalmú dió – ​​mint a makadámdió, a földimogyoró és a kesudió.
  • Magas zsírtartalmú olajok és kenhető termékek – például majonéz, makadámdióvaj, cukrozatlan földimogyoróvaj, kesudióvaj, olívaolaj, kókuszolaj, avokádóolaj, MCT-olaj, csirkezsír, kacsazsír, libazsír és kakaóvaj.
  • Alacsony szénhidráttartalmú zöldségek és magas zsírtartalmú gyümölcsök – beleértve a spenótot, a cukkinit, a kelkáposztát, az avokádót és az olajbogyót (lehetőleg zsíros olajokkal vagy kenhető termékekkel készítve).

Elkerülendő ételek a zsírböjt alatt

A zsíros böjt során kerülni kell minden magas cukor- vagy szénhidráttartalmú ételt, mivel ezek azonnal kiszorítják a szervezetet a ketózisból, és megakadályozzák a fogyás folytatását.

Kerülnie kell az alacsony zsírtartalmú ételeket és az alacsony fehérjetartalmú ételeket is, mivel ezek hajlamosak glikogénné alakulni a szervezetben a bennük lévő zsír hiánya miatt.

Egyéb élelmiszerek, amelyeket nem szabad fogyasztani a zsíros böjt során, a következők:

  • Bab és hüvelyesek.
  • Gabonafélék és gabonák.
  • Gyümölcsök és citrusfélék.
  • Sovány hús és hal.
  • Alacsony zsírtartalmú tejtermékek (sovány tej, zsírszegény joghurt, alacsony zsírtartalmú sajt, valamint „könnyű” krémsajt vagy tejföl).
  • Cukros ételek vagy pékáruk.
  • Édes italok (alkohol, energiaitalok, gyümölcslé és édesített kávé vagy tea).

4 tipp, hogyan legyünk sikeresek, ha kövér böjtöt csinálunk

Bármilyen típusú diéta nehéz, a ketogén diétától az időszakos böjtig, és a zsírböjt technikája természetesen nem különbözik egymástól.

A siker kulcsa azonban gyakran az apróságokban rejlik, ezért összeállítottunk egy rövid listát a 4 legjobb tippből és trükkből, amelyek segítségével alacsony szénhidrátbevitellel és zsíros gyorsasággal alakíthatod át fogyókúrás küldetésed.

  1. Csak könnyű gyakorlatokat végezzen

Bár a fizikai aktivitás minden bizonnyal fontos a mindennapi életedben és a fogyásban, ezt is mértékkel kell végezni a zsíros böjt során. Ne feledje, hogy szervezete elsősorban a zsír által indukált ketonok energiájával működik, és nem a szokásos mennyiségű szénhidrát üzemanyaggal, amelyhez hozzászokott.

Ennek megfelelően továbbra is jó ötlet az izomtömeg működésének megőrzése és több kalóriát égető könnyű kardió edzéssel egy zsíros koplalás során, de semmi megerőltető. Az olyan dolgok, mint a séta, a jóga és az alacsony intenzitású gyakorlatok megfelelőek egy zsíros koplaláshoz, de a nagy intenzitású edzéseknek későbbre kell várniuk.

Mivel ezek a gyakorlatok alacsony intenzitásúak, csökkenti annak kockázatát, hogy túlzásba vigye teste kalóriaégető képességét, és azt gondolja az anyagcseréről, hogy éhezés üzemmódba lép, ami miatt több zsírt tarthat vissza!

  1. Szerezzen be egy alkalmazást, amellyel mindent nyomon követhet

Zavarba ejtő lehet a napi bevitt kalóriák számonkérése – sőt, kifejezetten bosszantó is!

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy használjon diétás alkalmazást okostelefonjára, hogy elszámoltatható legyen, és a legjobb technológiai megoldások segítségével sikeres legyen a fogyás útján, függetlenül attól, hogy milyen diétát folytat.

Vegyük például a DoFasting alkalmazást – naplózhatja a kalóriabevitelt, a víz mértékegységeit, az edzési szinteket és még sok minden mást. Az alkalmazás által generált, személyre szabott információk visszavezetik Önt a megfelelő pályára, hogy a testösszetétel szempontjából biztonságosan, a lehető legkényelmesebben fogyjon.

Ezenkívül számos nagyszerű zsíros gyors receptet és edzésprogramot találhat a fizikai aktivitás minden szintjéhez, közvetlenül a keze ügyében!

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!
  1. Vegyen vitaminokat

Az alapvető tápanyagokat néha nehéz egyensúlyba hozni egy szigorú diétával, de a vitaminoknak a napi étkezési tervezés részét kell képezniük.

Mivel a böjt étkezési terv korlátozza az elfogyasztható ételek típusát és mennyiségét, valószínűleg a tápanyag-fogyasztást is befolyásolja. Ezért az étrend-kiegészítők és vitaminok fogyasztása fontos az egészség megőrzéséhez!

  1. Mielőtt kipróbálná a Fat Fast-ot, próbálja ki a Keto diétát

A ketogén diéta sok ember körében népszerű, de kevesebben választják az intenzívebb változatot – a zsírböjtöt.

Tehát, ha meg akarja adni a próbát, bölcs dolog, ha megkönnyíti a folyamatot úgy, hogy a szokásos keto diétával kezdi, amíg a szervezet meg nem szokja, mivel ez segít megelőzni a keto influenzát, ahol az anyagcsere zajlik. túlságosan sokkolta a zsírböjtbe vagy az extrém ketoba merülés, és nagyon influenzaszerű tüneteket produkál!

Példa: 3 napos zsírböjt étkezési terv

Sok keto fogyókúrázó számára nagyon könnyű elkészíteni egy zsíros gyorsétkezést, mivel az összetevők és a nélkülözhetetlen tápanyagok meglehetősen széles választéka áll rendelkezésre, amelyek magas zsírtartalmú termékekből származnak.

A két fő szempont az, hogy a napi nettó szénhidrát mennyiségét minimálisan tartsa minden étkezéskor, és elsősorban zsírforrásból származó élelmiszerekre hagyatkozzon.

És mindaddig, amíg nem lépi túl az alacsony kalóriatartalmú küszöböt, ételei finomak lehetnek, miközben néhány kilónál többet égetnek el!

Olvassa el a javaslatokat arra vonatkozóan, hogyan készítsen olyan alacsony szénhidráttartalmú ételt, amely még mindig elegendő zsírtartalmú, sokféle zöldséget és fehérjét tartalmaz ahhoz, hogy elégedett legyen a napi 5 étkezés során.

Ne feledje, hogy ezek csak példaétkezések, és bizonyos mértékig módosíthatja az összetevőket, vagy különféle új recepteket találhat kipróbálásra, miközben továbbra is a napi 1000-2000 kalóriás határ alatt marad.

És még több étkezési ötletért tekintse meg a DoFasting alkalmazásban elérhető több mint 5000 receptet!

1. nap

Kezdje a napot egy csésze koffeinnel, amely még elfogadható a keto számára – 1 csésze Golyóálló kávé. Vaj és MCT olaj keverékét használja, amely segít lebontani a zsírsejteket, hogy fogyjon és éber legyen egyben!

Ezután térjen át a napjára tervezett étkezésekre, például:

  • Deviled Eggs lazaccal, 1 adag (kalória: 366; zsírok: 29,7 g; szénhidrát: 4,9 g; fehérje: 20,8 g).
  • Keto sertésszalonna kelbimbóval, 2 adag (kalória: 451; zsír: 35,9 g; szénhidrát: 8 g; fehérje: 24,1 g).
  • Sonka és krémsajt spenóttekerccsel, 1 adag (kalória: 256; zsír: 21,6 g; szénhidrát: 3,9 g; fehérje: 16,4 g).

2. nap

Ne felejtsen el sok vizet inni egész nap, amikor zsírböjtöt tart, mert ez segít lebontani a zsírbombák magas telítettségét, és segíti a szervezetet a gyorsabb feldolgozásban!

A 2. nap a következőkből állhat:

  • Golyóálló kávé, 1 csésze.
  • Avokádó reggeli csónakok, 1 adag (kalória: 375; zsírok: 30,8 g; szénhidrát: 9,4 g; fehérje: 17,3 g).
  • Keto húsgombóc, 2 adag (kalória: 331; zsírok: 22,9 g; szénhidrát: 8,1 g; fehérje: 23 g).
  • Füstölt lazactekercs krémsajttal, 1 adag (kalória: 265; zsír: 20,6 g; szénhidrát: 4,7 g; fehérje: 15,5 g).

3. nap

És végül, a kövér böjt harmadik napján olyan ételeket eszel, mint:

  • Golyóálló kávé, 1 csésze.
  • Tükörtojás kelkáposztával és szalonnával, 1 adag (kalória: 292,5; zsírok: 24,9 g; szénhidrát: 1,6 g; fehérje: 13,8 g).
  • Cheddar Cheese Tacos, 2 adag (kalória: 477; zsírok: 33,3 g; szénhidrát: 8,2 g; fehérje: 35,6 g).
  • Tőkehal kókuszszósszal, 1 adag (kalória: 433; zsírok: 35 g; szénhidrát: 5,1 g; fehérje: 27,1 g).

Próbálja ki a zsírböjtöt?

Amint azt korábban megbeszéltük, a zsírböjt lehet az egyik legjobb módja az anyagcsere beindításának és a fogyás sikerének fokozásának. És különösen néhány diétázó számára ez a módszer nagyon hatékony.

Hit Weight Loss Plateau

Mivel nagyon hatékonyan taszítja a testet a ketózisba, és minden, amit eszel, csak még inkább elősegíti ezt a folyamatot, a zsírböjt kizökkenti a tested a fogyás platójából, és visszaadja teljes zsírégető képességét.

Egy csaló nap után

Sok fogyókúrázó vesz részt a hetében, hogy továbbra is élvezze azokat az ételeket, amelyek nem „egészségesek”, vagy amelyek beleférnek az étrendjükbe.

A zsírböjt pedig gyorsan visszahozza a testet a ketózisba egy csalónap után, enyhítve a magas szénhidrátbevitel egyes hatásait. Ahelyett, hogy rosszul érezné magát egy korábbi csalónap miatt, ahol a szokásosnál több kalóriát és szénhidrátot fogyasztott, zsírböjttel hatékonyan újraindíthatja anyagcseréjét.

Próbáltad már a ketogén diétát

Sok keto diétázó számára szerte a világon ez a módszer a legjobb, amit találtak. A keto diéta kétségtelenül hatékony lehet, ha helyesen csinálja, és az alacsony szénhidráttartalmú keto-tervből következő lépés a további fogyás felé a zsírégetés.

Ugyanazokat az elveket követi, beleértve az alacsony szénhidráttartalmú ételeket, a kalória korlátozását és a magas zsírtartalmú ételek népszerűsítését – tehát ha ismeri a keto diétát, a zsírböjt lehet a megfelelő út az Ön számára!

Mik a zsíros böjt hátrányai?

Sajnos a zsírböjt nem egy csodadiéta, amelynek minden pozitívuma megvan. Mint minden más diétás tervnek, ennek is vannak bizonyos hátrányai azok számára, akik ki akarják próbálni, ezért szánunk néhány percet ezek megvitatására.

Hiszen minél jobban felkészült egy diétára, annál nagyobb az esélye a sikerre, és a zsírböjt sem más!

Mikrotápanyag-hiányt okoz

Mivel a fogyókúra általában és a kövér böjt szükségszerűen korlátozza az elfogyasztható ételek típusát és mennyiségét, fennáll annak a veszélye, hogy figyelmen kívül hagyják az alapvető tápanyagokat.

Például a C-vitamin, a D-vitamin és a kalcium a normál étrend részei, amelyek szintje a szigorú étkezési változtatások miatt csökkent, ezért fontos, hogy megfelelő vitamin- és tápanyag-kiegészítőkkel támogassa a zsírégetést.

Fat Fast izomtömeg csökkenéshez vezet

Bár ez nem garantált, különösen akkor, ha alacsony intenzitású edzésprogramot folytat a folyamat során, a valóság az, hogy a böjt nem hagy annyi ütögethető energiát a fizikai megterheléshez.
Ezenkívül a fogyás nemcsak a zsírsejteket célozza meg, hanem az izomtónust és a rostokat is.

Ennek elkerülése érdekében tegyen napi rutinjába könnyű gyakorlatokat, beleértve a mérsékelt erősítő edzéseket. Így a zsírvesztés során több izomtömeg marad meg a végén.

Nem fenntartható a hosszú távú fogyáshoz

Ahogy az elején említettük, a szakértők csak 2-5 napos zsíros böjtöt javasolnak, sok ember számára pedig a 3 nap a legjobb választás. Mint ilyen, ez nem egy tartható, hosszú távú fogyókúrás terv, és más diétás módszerekkel, például keto-val vagy időszakos böjttel kell összefonni.

Míg a rövid távú zsírböjt jót tesz az egészségének, ennek meghosszabbítása kedvezőtlenül hat a fogyásra és általánosságban az Ön jólétére – ez azért van, mert ezekben az étkezési tervekben nincs elegendő kalóriák vagy tápanyag-diverzitás ahhoz, hogy hosszú ideig fenntartsák.

Csökkent BMR

A BMR, ill alap anyagcsere sebesség, az alapvető testfunkciók fenntartásához szükséges kalóriák számát jelenti. És bár a testösszetétel, a genetikai előzmények és a fizikai aktivitás szintjei alapján minden embernél kissé eltérő az arány, ez minden emberre jellemző követelmény.

Ha azonban túl gyorsan fogy, vagy drasztikusan csökkenti a kalóriabevitelt, az csökkentheti a BMR-értéket, és negatív hatással lehet a szervezetére. Ez megnehezítheti a napi funkcióit, és lelassíthatja az egész anyagcserét, ami kedvetlenséghez, energiaszegénységhez és csökkent fogyáshoz vezethet.

Az elveszett zsír visszatér

Gyors fogyás tartós testsúlykontrollhoz nem ajánlott, ezért a zsírböjtnél óvatosnak kell lenni. Egy hirtelen fogyás után nem csak az anyagcsere romlik meg, de még az anyagcsere-folyamatokat is károsíthatja a jövőbeli zsírégető erőfeszítések érdekében.

Ráadásul a huzamosabb ideig tartó éhség valószínűleg túlevésre készteti az embereket, miután befejezték a diétát, ami gyakran ismét gyors súlygyarapodást okoz, akár az eredeti veszteség 40-50%-át is.

Ehelyett próbáljon meg lassabb és egyenletes ütemben fogyni – a végén jobb lesz az általános egészségi állapotának, anyagcsere-rendszerének és energiaszintjének.

A zsírböjt mindenkinek megfelel?

A szokásos ketogén diétához hasonlóan a zsírböjt biztonságos és hatékony módja lehet a víztömeg csökkentésének, a zsírégetésnek, és végső soron a fogyás megfékezésének. Azonban még a keto diéta is alkalmatlan bizonyos személyek számára, és ugyanez vonatkozik a zsírböjtre is.

Tehát, ha Ön az alábbi kategóriák valamelyikébe tartozik, előfordulhat, hogy a zsírböjt nem megfelelő az Ön számára, ezért tanácsot kell kérnie egy egészségügyi szakembertől, mielőtt elkezdi a ketogén diétát, zsírböjtöt vagy szigorú kalóriadeficit-tervet:

  • Evészavarok története.
  • 18 éves kor alatt.
  • Szoptató vagy terhes.
  • Cukorbetegek vagy magas vércukorszinttel küzdők.
  • Álmatlanok.
  • Meglévő feltételek.
  • Bizonyos vényköteles gyógyszerek szedése.
  • Akiknél fennáll a szívproblémák kockázata.

Következtetés

A fogyókúra és a fogyás számos lehetősége közül a zsírböjt az egyik legsikeresebb módszer.

A ketogén diéta és az időszakos böjt metszéspontjaként alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú ételekre támaszkodik, csökkentett napi kalóriabevitellel, hogy felkeltse a ketózist a szervezetben, és megcélozza a zsírraktárak eltávolítását.

És bár a zsírböjt nagyszerű módja lehet a fogyásnak és az eredmények elérésének, mégis van néhány tipp és trükk a helyes végrehajtáshoz, az étkezések megfelelő megtervezéséhez és a végső súlycélok eléréséhez.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Szerző

Hogyan működik a Fat Fast?

A Fat Fast egy speciális étrend, amely nagyon alacsony szénhidráttartalmú és nagyon magas zsírtartalmú. Ennek a diétának a célja a test zsírraktárainak gyors elfogyasztása, így segítve a fogyást.

Milyen ételeket lehet enni a Fat Fast során?

A Fat Fast során az ajánlott ételek közé tartoznak a zsíros húsok, a magas zsírtartalmú tejtermékek, a diófélék és az egészséges zsírokat tartalmazó olajok. Fontos azonban figyelembe venni a kalóriabevitel korlátozását is.

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS