7 legjobb tipp az éhség megfékezéséhez böjt közben

Tartalom




7 legjobb tipp az éhség megfékezéséhez böjt közben

7 legjobb tipp az éhség megfékezéséhez böjt közben

Kevesebb bekezdés


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Melyek a legjobb módszerek az éhség megfékezésére böjt közben?

Az időszakos koplalás nagyszerű módja a fogyásnak, amint azt ennek a diétának számos gyakorlója tanúsítja. És bár éhesnek érezheti magát a böjti időszak alatt, ez minden időszakos böjti terv elengedhetetlen része.

Ennek az az oka, hogy az időszakos böjt a kalóriadeficitre támaszkodik a koplaláson keresztül, hogy segítse a szervezetet a ketózis metabolikus állapotaahol a maximális zsírégetés és fogyás valósulhat meg, számtalan egyéb kapcsolódó egészségügyi előnnyel együtt.

De mivel e diéta során kétségtelenül éhségérzetet tapasztal, csábító lehet, hogy megszakítsa a böjtjét, és olyan ételt fogyasszon, amely kimozdít a ketózisból.

Ennek elkerülése érdekében összegyűjtöttük a 7 legjobb trükkünket, hogyan lehet átvészelni az éhséget időszakos böjt közben

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

1. Maradjon hidratált, hogy hosszabb ideig jóllakott legyen

A hidratálás elengedhetetlen a mindennapi életben, és még fontosabb, ha böjtről és éhségről van szó.

Mivel az emésztőrendszered és az egész tested már sok folyadékot is megkíván a víztartalmú ételek fogyasztása mellett (gondoljunk csak az uborkára, salátára és narancsra), ez az igény felerősödik, ha étel nélkül böjtölsz.

Tehát győződjön meg róla, hogy böjt közben iszik vizet, elegendő ahhoz fenntartani a testét ahogyan te csinálod.

Ráadásul a szervezeted időnként összezavarodhat a valódi éhség és szomjúság között, így a folyadékfogyasztás az éhségérzetet is orvosolhatja!

Minél több vizet iszik, annál teltebb lesz a gyomra – és ennek nem kell csak csapvíznek lennie. Egyéb italok, amelyek nem törik meg a böjtöt, a szénsavas víz, a feketekávé, a fekete tea, a zöld tea és számos más cukrozatlan gyógytea.

Ügyeljen arra, hogy böjt alatt ne igyon alkoholt, cukros üdítőket vagy tejtermékeket, mert ezek kiszorítják a szervezetet a zsírégetésből.

2. Próbáljon étvágycsökkentő szereket használni a böjt alatt, hogy meghosszabbítsa a böjt időszakát

Egy nagyszerű módja annak, hogy legyőzze az étvágyat, ha éhesnek érzi magát, ha étvágycsökkentőt szed, amely jóllakottságot okoz, segíti az emésztőrendszert, és segít elkerülni a böjt megtörését.

Saját DoFasting Essential Fiber Complexünk egy természetes összetevőkkel teli csillapító szer, amely csökkenti az étvágyat.

A glükomannánt és a cellulózt tudományosan megalapozott vegyületekként használja, amelyek rostokkal töltik meg a gyomrot, és segítik a jóllakottságot, miközben csökkentik a puffadást, csökkentik a koleszterinszintet és növelik az energiát.

Adjon hozzá néhány almaecet-gumi-kiegészítőnket, hogy felgyorsítsa az anyagcserét és szabályozza a bélrendszerben lévő baktériumokat, és ez egy nyerő kombináció minden időszakos gyorsabban!

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

3. Mielőtt elkezdené az időszakos böjtöt, fogyasszon egészséges zsírokat és fehérjét

Fontos, hogy az utolsó étkezést a böjt kezdete előtt csomagolja be jó ételekkel és tápanyagokkal, amelyek táplálják a szervezetet, és hosszabb ideig több energiát adnak a koplaláshoz.

Ez magában foglalja az utolsó étkezést elegendő fehérjével, rostos zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonákkal és egészséges zsírokkal, például kókuszolajjal és avokádóval. Ideális esetben, ha az alacsony szénhidráttartalmú étrendet követi, az egészséges ételek felé tereli az étkezést, így az elfogyasztott étel hosszabb ideig képes fenntartani.

Ügyeljen arra, hogy távol tartsa magát az egészségtelen ételektől, beleértve a cukrot, a magas kalóriatartalmú gyorsételeket, a feldolgozott húsokat és minden mást, amely glükózugrást okoz, ami energiaösszeomláshoz vezet, és hamarabb éhes lesz.

4. Fogadjon el egy új hobbit, hogy egy kicsit elszakítsa a kedvét

Bár előfordulhat, hogy nem mindig kapcsolja össze a hobbit és az egészséget, fontos, hogy gyorsan elfoglalt maradjon.

És bár az éhségtől való elszakadás egy időre nem fogja meggyőzni a testét arról, hogy evett, fiziológiás szempontból pozitív szempontokat érhet el.

A ghrelin hormon felelős néhányért éhségérzetet tapasztalmivel serkenti szervezetét, hogy a nap bizonyos szakaszaiban ételt kívánjon, különösen akkor, ha ez a szokásos étrend része.

Ha azonban figyelmen kívül hagyhatod, ha egy hobbira összpontosítasz, és továbblépsz, akkor ezek a hormonok szabályozni fognak, és kevésbé intenzívek lesznek.

5. Fogadjon el egy új gondolkodásmódot, amely elsősorban a diéta megkezdésének okait emlékezteti

Mindenki számára rendkívül fontos, hogy átgondolja az időszakos böjt előnyeit és pozitív hatásait a testére.

A szigorú diéta stresszt okozhat az agyában, de ha egy új gondolkodásmódot alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a pozitívumokra összpontosítson, és megvalósíthatónak tekintse a céljait, akkor átvészelheti az éhség elleni küzdelmet, és végül sikeres lehet!

A pozitív gondolkodásmód fenntartásához pedig érdemes olyan célokat kitűzni, amelyeknél mérföldkőnek számító eredményeket láthatsz, és figyelemmel kísérheted a fejlődésedet. Ehhez vegye figyelembe a SMART célok szabályát:

  • Specifikus – Határozzon meg bizonyos korlátokat a céljaihoz, hogy azok megalapozottak maradjanak.
  • Mérhető – Győződjön meg arról, hogy mérni tudja az idő előrehaladását.
  • Elérhető – Jobb, ha olyan lépéseket határoz meg, amelyek ténylegesen megvalósíthatók.
  • Releváns – Mindig kérdezd meg, hogyan kapcsolódik ez a cél önhöz, és hogyan javítja az életét?
  • Időhöz kötött – Állítson be időkorlátot maga számára, hogy segítsen motiválni az út során.

6. Változtassa meg a késői elalvás szokását, hogy elkerülje az éhségérzetet

A legtöbben meglehetősen későn fekszenek le, de ez nem ajánlott időszakos böjt idején – különösen akkor, ha vacsora után kezdi a böjtöt. Ahelyett, hogy fent maradna, próbáljon meg korán lefeküdni (és aludni) vacsora után, amint a böjt elkezdődött.

Ez megakadályozza, hogy kísértésbe essen egy éjféli harapnivaló, vagy valódi éhségérzetet érezzen az éjszaka folyamán. Ez különösen fontos a böjt első néhány napján, mivel az agy valószínűleg még nem szokott hozzá ehhez az érzéshez, és lehetővé teszi, hogy a böjti ablak jó részét átaludj.

Ezenkívül kerülje a feketekávé és még a zöld tea fogyasztását a nap késői szakaszában vagy az utolsó étkezés után. Ennek az az oka, hogy a koffeinszint mindkettőben megakadályozhatja az alvást, és rossz időben stimulálja az agyat, ami fokozott stresszhez vezet, mivel nem tudsz elaludni!

7. A könnyű testmozgás szintén hozzájárulhat az éhség megfékezéséhez

Végül, de nem utolsósorban néhány ember úgy találja, hogy a könnyű testmozgás segíthet megbirkózni az éhségérzettel, testük megfelelő mozgásra és működésre késztetheti őket, és megakadályozhatja, hogy nassolni tudjanak. Ráadásul az edzés kalóriát és zsírt éget a fogyás érdekében, és több energiát visz az anyagcserébe!

Fontos azonban, hogy ez idő alatt csak könnyű intenzitású gyakorlatokat végezzen. Ez magában foglalja a könnyű kardiót, a jógát, a sétát, a kocogást, a túrázást és a nyújtást. Tartsa el a nagy intenzitású edzéseket, a súlyzós edzéseket és a testépítést későbbre, amikor ehet és ihat eleget ahhoz, hogy fenntartsa az ilyen edzésprogramot.

És nem számít, mi történik, ügyeljen arra, hogy elegendő vizet igyon ahhoz, hogy bármilyen fizikai tevékenységet elvégezzen, és mindig figyeljen a testére. Ha fáradtnak érzi magát, szédül vagy rosszul érzi magát, akkor itt az ideje, hogy megálljon és pihenjen.

Egy másik nagyszerű módja annak, hogy még könnyebben belevágjon egy könnyed testmozgásba, ha meghívja egy barátját egy sétára vagy egy hétköznapi természetjárásra – ráadásul a beszélgetés folytatása eltereli a gondolatait az éhségről.

El kell kezdeni a böjtöt?

Bár az időszakos böjt általában biztonságos a legtöbb egyén számára, függetlenül az éhségtől, hogyan lehet megszüntetni az éhséget, miközben a böjt vita tárgyává válik bizonyos embercsoportok számára, akiknek nem szabad böjtölniük.

Ha Ön az alábbi személyek valamelyikéhez tartozik, kérjük, ne próbálkozzon időszakos böjtöléssel vagy időkorlátos étkezéssel, kivéve, ha orvosi tanács és felügyelet mellett. Azok a csoportok, akiknek nem szabad egyedül próbálkozniuk a böjtöléssel, a következők:

  • Bárki, aki krónikus betegségben vagy betegségben szenved.
  • Szoptatás, terhes vagy teherbe esni.
  • Jelenlegi étkezési zavar kezelése vagy evészavar kórtörténete.
  • Cukorbetegek vagy inzulinzavarban szenvedők.
  • Álmatlanok vagy alvászavarban szenvedők.
  • Súlygyarapodással küzd.
  • Szív- és érrendszeri problémáktól, például szívbetegségtől szenved.
  • Vényköteles gyógyszerek szedése.
  • Azok, akiknek már fennálló egészségi állapotuk van.
  • 18 éven aluliak.

Következtetés

Az időszakos böjt sok mindenre nagyszerű lehetőség, beleértve a fogyást és számos egyéb pozitív hatást az egészségére. De mivel a böjt kalóriadeficittel jár a maximális fogyás érdekében, kétségtelenül éhes lesz a diéta alatt.

Számos módszer létezik arra, hogy az éhségérzetet az étkezési ablakon kívül eltüntessük, a víz ivásától az ételekkel kapcsolatos új gondolkodásmód elfogadásáig, az alvási ütemterv megváltoztatásáig, az étvágycsökkentő szerek használatáig, hogy a következő étkezésig tartsuk magunkat.

Az időszakos böjt alatt próbálja meg ezeket a javaslatokat, hogy kordában tartsa az éhséget, legyőzze étvágyát, és elérje egészségügyi és wellness céljait!

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Szerző




7 legjobb tipp az éhség megfékezéséhez böjt közben

Legjobb tippek az éhség kezelésére böjt idején

Itt vannak a legjobb tippjeink az éhség megfékezéséhez böjt közben:

1. Sok vizet igyál

A víz segíthet csillapítani az éhségérzetet. Igyál legalább 2-3 liter vizet naponta.

2. Fogyassz fehérjét

A fehérje hosszan eltelít, így csökkentheti az éhségérzetet. Egyen sok húst, halat és tojást böjt alatt.

3. Rágcsálj zöldségeket

A zöldségek alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek, de sok rostot és vitamint tartalmaznak, amely segít eltelíteni és táplálni a testet böjt közben.

4. Fogyassz koffeint

A koffein segíthet csökkenteni az éhségérzetet. Igyál egy csészével kávét vagy zöld teát böjt alatt.

5. Mozogj rendszeresen

A mozgás segíthet leküzdeni az éhségérzetet, valamint elősegítheti a zsírégetést böjt alatt.

6. Pihenj sokat

A megfelelő pihenés fontos a böjt alatt, mivel segít csökkenteni az éhségérzetet és javítja az anyagcserét.

7. Kerüld az édességeket és magas glikémiás indexű ételeket

Az édességek és magas glikémiás indexű ételek gyorsan emelik meg a vércukorszintet, majd hirtelen lecsökkenéshez vezetnek, ami fokozhatja az éhségérzetet böjt alatt.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS