Tényleg mennyit lehet fogyni egy hónap alatt?

Tartalom




Tényleg mennyit lehet fogyni egy hónap alatt?

Tényleg mennyit lehet fogyni egy hónap alatt?

Fogyni szeretnél, de kíváncsi vagy, mennyi a maximális mennyiség, amit egy hónap alatt le tudsz adni? Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan érdemes diétázni és mozogni, hogy elérhesd a kitűzött célt.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Mennyi fogyásra számíthat egy hónapon belül?

Az 1 hónapos fogyás elvárásai és eredményei személyenként változnak, de egyes tudományos források jó képet adnak arról, hogy pontosan mennyit tud fogyni körülbelül négy hét alatt.

Ennek ellenére az eredmények nagymértékben eltérnek az étrendválasztástól, az edzéskapacitástól, a kalóriabeviteltől és még sok más szemponttól függően, amelyek drámaian megváltoztathatják a fogyás mértékét.

Szóval mennyit fogyhatsz egy hét alatt? Annak érdekében, hogy biztonságosan lefogyjon, és tovább tartsa a súlyát, hetente körülbelül egy-két fontot leadva az egészséges fogyás elfogadhatóa Centers for Disease Control and Prevention által lektorált tanulmányok szerint.

És ha felnagyítja ezt a fogyás egyenletét, az azt jelenti, hogy egy hónap alatt négy-nyolc fontot fogyhat le, ha elkötelezett, és a fogyáson kívül is egészséges életmódot és egészséges szokásokat tart fenn!

Bár lehet, hogy nem tűnik soknak, 5-10% veszteség teljes testtömegének számtalan egészségügyi előnnyel jár, beleértve az alacsonyabb vérnyomást, jobb szív- és érrendszeri egészséget és több energiát. És a legtöbb ember számára ez a százalék csak körülbelül 10-15 font lehet kiszámítva.

A kulcs itt az, hogy kerüljük a jojó diétát, amely végső soron súlygyarapodáshoz vezethet a jövőben, vagy akár a nagyon alacsony kalóriatartalmú diétákat, amelyek hosszú ideig nem tarthatók fenn.

Még csak nem is divatdiétáknak kell lenniük ahhoz, hogy a fogyás céljai stagnáljanak – a hagyományos étrend, amely megköveteli, hogy csak bizonyos élelmiszercsoportokra korlátozódjon, vagy a túlzott testmozgás a fogyás érdekében gyakran nem fenntartható fogyókúrás módszerek.

Az egyik legjobb lehetőség a biztonságos, egészséges fogyás eléréséhez az időszakos koplalás, amely lehetővé teszi, hogy több szervezetben elraktározott zsírt égess el azáltal, hogy az anyagcserét természetes módon ketózisba tolja, köszönhetően a koplalásnak és a kalóriaszámlálásnak.

Az időszakos koplalás a legjobb módja annak, hogy megbirkózzunk a kiindulási testsúlyunkkal, és biztonságosan és zökkenőmentesen haladjunk a fogyás sikere felé, valamint számos kapcsolódó előnnyel jár a férfiak és a nők egészségére egyaránt.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Hány kilót biztonságos fogyni?

Ahhoz, hogy egészséges maradjon, és továbbra is csökkentse jelenlegi súlyát, fontos, hogy a fenntartható fogyásra összpontosítson az egyik kilót a másik után leadott gyors módszerek helyett.

És amikor arról a kérdésről van szó, hogy mennyit fogyhat le egy hónap alatt, miközben esetleg gyorsan szeretne kilókat leadni, ezt biztonságosan kell megtennie – ragaszkodni a heti egy-két fonthoz az egészséges színvonal arra törekedni.

Összességében ez évente körülbelül 50-100 font tartós fogyáshoz vezethet, vagy 5% és 10% testtömegének az első hat hónapban.

És ezt úgy kell megtenni, hogy ne éheztesse a testét, miközben ösztönözze a megfelelő testmozgást és étkezési szokásokat – ez könnyű, ha úgy dönt, hogy az időszakos koplalást követi a legjobb fogyás érdekében.

3 dolog, amire figyelnie kell, ha fogyni szeretne

Legtöbbször jobb megfontolni, hogyan változtasson életmódján jobbra, ahelyett, hogy azt kérdezné, mennyit tud lefogyni egy hét alatt, vagy gyorsdiétát folytat. Ez egészségesebbé, élvezetesebbé teszi a fogyást és megakadályozza a kilók visszaszerzését.

Tehát ügyeljen a következő 3 dologra a fogyókúra során, és kerülje az olyan diétákat, amelyek ezeknek a gyakorlatoknak a sikerét tulajdonítják.

  1. Gyors fogyás

Ezt gyakran veszélyes gyakorlatként emlegetik, de mi számít gyors fogyásnak? Ha sokkal többet veszít, mint heti két fonthosszú távon nem fenntartható és nem egészséges.

Az ilyen eredményeket ígérő tervek általában nagyon alacsony kalóriatartalmú diéták vagy más hihetetlenül korlátozó étrendek. A gyors fogyás rossz mert valójában károsítja a testösszetételt, az anyagcserét és a több kalóriát egészségesen égető képességedet.

  1. Rendkívül szigorú diéta

Bár az adagok ellenőrzése fontos, ne használjon olyan étkezési terveket, amelyek súlyosan korlátozzák kedvenc ételeinek fogyasztását. A kulcs abban rejlik, hogy egyensúlyba hozza a kalóriákat és az éhségjelzéseket azzal, hogy hány fontot szeretne leadni hetente.

A merev menük pedig nem fenntartható módon közelítik meg a fogyást, és nem is élvezetesek! Ha bizonyos élelmiszer-kombinációkra és egyéb korlátozásokra kényszerül a kalóriák elégetése érdekében, akkor valószínűleg el fog esni a tervtől, és újra hízni fog.

  1. Nem edz

A heti egészséges fogyás attól függ, hogy a fizikai aktivitást vagy az erősítő edzést integrálja-e az edzéstervébe.

Ha nem sportol, és inkább a kalóriák csökkentésére hagyatkozik a fogyás érdekében, az nem biztonságos és nem fenntartható. Ehelyett égessen kalóriát rendszeres edzéssel, hogy lelassítsa a fogyását és megőrizze egészségét.

Miért nem hoznak hosszú távú eredményeket az összeomlott diéták?

A fogyásnak hosszú távú elkötelezettségnek kell lennie, nem pedig azonnali célnak. Nincs biztonságos módja annak, hogy két hét alatt lefogyjon tíz kilót, vagy fenntartsa ezt a súlyt. És ez az oka annak, hogy a gyors fogyókúrás diéták általában nem működnek.

Ehelyett, ha hatalmas kalóriakorlátozással kell szembenéznie, az anyagcseréje lelassulhat, és Ön is lelassulhat elveszíti az izomtömeget.

A heti egészséges fogyás jobban elérhető, ha kevesebb kalóriát fogyasztunk, és természetes módon fokozzuk a szervezet anyagcseréjét, például időszakos böjttel.

Annak érdekében, hogy a fogyást zökkenőmentesen integrálhassuk az egészséges életmódba, az időszakos böjt nemcsak az egy hónap alatt leadott kilókat segítheti elő, hanem abban is, hogy jobb kalóriákat válasszon a böjti időszakokon kívül, így több energiát ad, mint valaha.

Az időszakos böjt világában újoncok számára a DoFasting alkalmazás az egyik legjobb módja annak, hogy több információhoz jusson, és elinduljon, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi a kalóriák számlálását, az egészségi állapot javítását és a fogyás előrehaladását.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Hogyan fogyjunk le 9 egyszerű lépésben?

Tehát milyen lépések segíthetnek növelni az egy hónap alatt elveszített mennyiséget, miközben továbbra is élvezik a folyamatot és a mindennapi életet? Nézzük meg a 9 legjobb módszert, amellyel könnyedén leadhatod a kilókat fogyókúrás műtét nélkül, és vigyázz rá.

  1. Állítson be SMART célokat

Az SMART célok kitűzése nagyszerű módja annak, hogy elszámoltatható legyen, és ragaszkodjon egy fogyási tervhez, beleértve a rövidítés alábbi aspektusait:

  • Konkrét – Tűzzön ki meghatározott célokat maga számára.
  • Mérhető – Kövesse nyomon fejlődését.
  • Elérhető – Reális határozatokat hozzon.
  • Releváns – A céljait az életmódjához igazítsa.
  • Időhöz kötött – Adjon meg magának egy befejezési dátumot.

A SMART segít abban, hogy a helyes úton maradjon, és reális célokat tartson magának, még akkor is, ha a helyzet nehezen megy.

  1. Fogadjon el egy hosszú távú gondolkodásmódot

Ne tekintse a fogyást hirtelen változásnak – ez egy sokkal jobb, hosszú távú gondolkodásmód, amely lehetővé teszi, hogy a folyamatot az egészségesebb szokások felé történő teljes életmódváltásnak tekintse. Ez a nézet azt is lehetővé teszi, hogy lassan és egyenletesen fogyjon le, miközben továbbra is boldognak érzi magát, ahelyett, hogy elfogadná a jojó diétát.

  1. Próbáld ki az időszakos böjtöt

Az időszakos koplalás az egyik legjobb módja a testtömeg csökkentésének zsírégetés útján. Ha boldogabb és egészségesebb akar lenni, akkor az időszakos böjt lehet a megfelelő út. Számos különböző, időben meghatározott étkezési és korlátozási ablakkal pedig könnyű megtalálni a megfelelő időszakos böjttípust a DoFasting segítségével.

  1. Gondolja újra napi szokásait

A kis változtatások nagymértékben hozzájárulnak a fogyáshoz, különösen akkor, ha ezek a rutin részei. Kerülje a cukor hozzáadását a kávéhoz vagy a magas kalóriatartalmú fűszerek használatát, és hagyja ki az üres kalóriát tartalmazó italokat, például az alkoholt.

  1. Egyél jobb ételeket, ne kevesebbet

Ahelyett, hogy minimálisra korlátozná a kalóriabevitelt, hozzon jó döntéseket a rendszerbe való bevitt mennyiségről. Adjon hozzá több zöldséget és fehérjét az étkezéséhez, és ügyeljen arra, hogy minden nap elegendő rostot és vitamint kapjon az üres kalóriák helyett.

Az egész arról szól, hogy jobban étkezz, ne éheztesd magad!

Például ahelyett, hogy egy kalóriadús nassolnivaló után nyúlna, válasszon egy darab gyümölcsöt. Hasonlóképpen lecserélheti a feldolgozott élelmiszereket teljes kiőrlésű gabonákra; fehérje turmix gyorsétteremhez; és zöld tea cukros italokhoz.

  1. Gyakorold a tudatos étkezést

A gyors evés helyett szánjon időt az élmény élvezetére. Egyél lassan, légy jelen pillanatban, és rágj meg minden falatot teljesen, miközben élvezed az étel ízét és állagát.

Evés közben is kortyolgasson vizet, hogy hidratálja az emésztőrendszert, és gyorsabban jóllakottabb legyen. Ezenkívül tedd el a telefont, és kapcsold ki a tévét étkezés közben, hogy teljes mértékben kapcsolódhasson tested teltségjelzéseihez.

  1. Támogatást kapni

Az ember társas lény, és nincs ez másként a fogyás során sem. Ahelyett, hogy egyedül menne, keressen egy támogató csoportot, amelybe mások is beletartoznak, akik ugyanazon a folyamaton mennek keresztül, és kapcsolódhatnak az Ön küzdelmeihez.

Például a Facebookon általában vannak fogyást támogató csoportok, amelyek megadják a szükséges érzelmi segítséget anélkül, hogy fizikai helyre ingázna. Ne féljen bekapcsolódni egy kollektív támogató hálózatba, hogy bátorítást kapjon, és ne adja fel az utat!

  1. Szánjon időt a rendszeres testmozgásra

A diéta során fontos a rendszeres testmozgás. Ez elősegíti az izomtömeg növelését, a fitneszcélok elérését, és segít abban, hogy anyagcseréje készen álljon a zsír és a kalóriák maximális hatékonyságú égetésére.

Ráadásul az edzés bevált előnyei a mentális egészség számára és az általános érzelmi jólétet, tehát mindenki nyer.

  1. Növelje napi vízbevitelét

Sokan összetéveszthetik a szomjúságot az éhséggel, így azt tapasztalhatja, hogy a napi megivott víz mennyiségének növelése nemcsak a hidratáltság megőrzésében segít, hanem a jóllakottság érzésében is. A víz ivása a bőr megjelenéséhez és a lelki tisztasághoz is nagyszerű!

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Következtetés

Az 1 hónapos fogyás sikeréhez a fogyókúrának számos szempontot kell szem előtt tartania, ideértve a gyors (és veszélyes) fogyást ígérő gyors diéták elkerülését.

Ahelyett, hogy gyorsan le akarna fogyni egy fenntarthatatlan és egészségtelen mennyiségű súlyt, válasszon olyan biztonságos módszereket, mint az időszakos böjt, hogy elérje súly- és jóléti céljait.

Hetente egy-két kilót leadva sikereket érhet el a fogyásban, és közben nem érzi magát nyomorultnak.

Ez különösen igaz, ha követsz néhány nagyszerű javaslatot, mint például a hosszú távú gondolkodás, az étkezési szokások megváltoztatása és a rendszeres testmozgás, amelyek mindegyike lehetséges időszakos böjttel!

Szerző




GYIK

Tényleg mennyit lehet fogyni egy hónap alatt?

Mindenki eltérő, de általánosságban elmondható, hogy egészséges és tartós fogyás heti 0,5-1 kg.

Sok tényező befolyásolja a fogyást, mint például az életkor, nem, testsúly, étrend, fizikai aktivitás stb. Nem ajánlott gyors fogyásra törekedni, mivel az hosszú távon nem fenntartható és káros lehet az egészségre.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS