Fűszerezze vagy nem?

Tartalom





Fűszerezze vagy ne?

Fűszerezze vagy nem?

Az oldalunk célja az konyhai fűszerezéssel kapcsolatos kérdések és dilemmák felkutatása és megválaszolása.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

A fahéj megtöri az időszakos böjtöt?

Nem, nem szabad megszegnie a böjtöt.

A pontosításhoz a Ceylon fahéj és a Cassia fahéj a kétféle fahéj. Az emberek általában a Cassiát használják, és „fahéjként” emlegetik.

A fahéj antioxidánsokat, például polifenolokat tartalmaz, amelyek segíthetnek megvédeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Ezen kívül számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, és akár természetes élelmiszer-tartósítószerként is használható.

A tápértékek egy teáskanál fahéjból:

  • Energia: 6,42 kalória
  • szénhidrát: 2,1 g.
  • Kalcium: 26,1 mg.
  • vas: 0,21 mg.
  • Magnézium: 1,56 mg.
  • Foszfor: 1,66 mg.
  • Kálium: 11,2 mg.
  • A-vitamin: 0,39 mikrogramm.

Amint látja, a fahéj kalóriát tartalmaz. Ezért csak kis mennyiségben használhatja a böjt ideje alatt. Egy vagy fél teáskanál fahéj ne törje meg a böjtöt.

Valójában csökkentheti a vércukorszintet, és nincs hatással autofágia.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

A kávéban vagy teában lévő fahéj megtöri a böjtöt?

Egy jó hüvelykujjszabály, hogy csak 1 gramm szénhidrátot engedj meg magadnak. A fahéj nem növeli az inzulinszintet, ezért ha egy evőkanálnyit vagy annál kevesebbet teszünk a reggeli kávéba vagy egy csésze gyógyteába, az nem fogja megtörni a böjtöt.

Ügyeljen azonban arra, hogy a feketekávét tej és édesítőszerek nélkül igya, és kerülje a több fűszer egyidejű kombinálását.

A kávészünet alatti forró ital fűszerezése javíthatja az ital ízét, elégedettebbé és motiváltabbá teheti az időszakos böjt időszakának betartását.

Emellett az őrölt fahéj számos egészségügyi előnnyel jár, és ennek a fűszernek a kávé vagy tea mellé fogyasztása a legegyszerűbb módja annak, hogy élvezze.

A fahéj előnyei időszakos böjtben és fogyásban

A fahéj sokkal több, mint egy finom fűszer, amelyet az ételbe vagy a zöld teába teszel. Íme a fahéj előnyei az időszakos böjtben, amelyek felkelthetik érdeklődését.

Segít az étvágy szabályozásában

Amikor az időszakos böjtöt beépíti az életmódjába, az egyik probléma, amellyel az emberek szembesülnek, az éhség, amelyet nehéz figyelmen kívül hagyni.

Itt jól jöhet a fahéj. A fűszer az magas rosttartalmú és segíthet az étvágy szabályozásában. Ennek az az oka, hogy a rostok telítettebbé teszik az embert, és segít elnyomni a vágyat a nap folyamán.

A fűszer feldolgozása során a szervezet több energiát fordít, mint más élelmiszerekkel, így fokozhatja az anyagcserét és a zsírégető folyamatokat.

Az étvágy kezelése időszakos böjt esetén gyorsabban és könnyebben elérheti fogyás céljait. Ezért ne habozzon fahéjat hozzáadni koffeinmentes kávéjához, fekete teájához vagy bármilyen böjtölésre alkalmas italához.

Csökkenti a vércukorszintet

A fahéj csökkenti vércukorszint és segíthet csökkenteni a cukorbetegség kockázata.

A fahéj megzavarja számos emésztőenzim működését, amelyek lassítják az emésztőrendszert és a gyomorürítési folyamatokat. Ez minimálisra csökkenti az étkezés után a véráramba jutó glükóz mennyiségét. Ezért szabályozza a vércukorszintet.

A jobb vércukorszint-szabályozás csökkentheti a cukor utáni sóvárgást és növelheti az energiaszintet. Ez segít megelőzni vagy késleltetni a hosszú távú, súlyos egészségügyi problémákat, mint pl szívbetegség.

Antioxidánsokban gazdag

Számos tanulmány kimutatta, hogy a fahéj gazdag antioxidánsokban. Az egyik az polifenolok.

Az élelmiszerekben található antioxidáns molekulák fontos szerepet játszanak az emberi egészségben, mivel egészségvédőként működnek. Ezen kívül antioxidánsok reagál a szabad gyökökre és anyagcsere-betegségek és életkorral összefüggő szindrómák okozta károsodások emberekben és más állatokban.

Ennek eredményeként a fahéj jótékony hatással lehet általános egészségére, és úgy gondolják több antioxidánst tartalmaznak mint 26 másik fűszer.

Támogathatja az agyműködést

A fahéjról azt tartják, hogy jótékony hatással van az agysejtek működését is magában foglaló betegségekre. Annak ellenére, hogy több kutatásra van szükség, a fahéj segíthet megelőzni Alzheimer-kór vagy Parkinson-kór betegségek kezelésére vagy a tünetek enyhítésére.

Ezért a fűszer támogathatja az agyműködést, és összefüggésbe hozható vele alacsonyabb gyulladásjobb memória és nagyobb figyelem.

Egyéb adalékok, amelyek nem törik meg a böjtöt

Ha még változatosabbá szeretné tenni táplálkozását – íme néhány olyan adalék, amely nem töri meg a böjtöt.

Kakaó

A kakaópor zsírt, fehérjét és szénhidrátot tartalmaz. Ez azt jelzi, hogy óvatosan kell fogyasztania. Több mint egy teáskanál kakaópor a feketekávéjában túl sok kalóriát tartalmazna, és kétségtelenül megtörné a böjtöt.

Bár egy vagy fél teáskanál kakaó megfelelő mennyiségnek kell lennie, egyesek mégis gyorstörőnek tartják, mert kalóriát tartalmaz (1 teáskanál 4 kalóriát tartalmaz).

Ezenkívül ügyeljen arra, hogy tiszta kakaóport igyon adalékanyagok nélkül.

A kakaópor tele van antioxidánsokkal, felpörgeti az anyagcserét, és még a kockázatot is csökkenti koszorúér-betegség és stroke. Ennek az adalékanyagnak az időszakos böjt közben történő használata segíthet a fogyásban csökkenti az étvágyat és gyulladás.

Szerecsendió

A szerecsendió a szerecsendiófa magjából származó fűszer. Ez egy kötelező őszi fűszer, amelyet általában forró italok és sütemények ízesítésére használnak. Sőt, egy teáskanál ebből a fűszerből nem töri meg a böjtöt.

Szerecsendió van gyulladáscsökkentő tulajdonságait és javíthatja a vércukorszint és a vércukorszint szabályozása. Ezek az előnyök nagyszerűen kiegészítik az időszakos böjtöt, mivel javíthatják az általános böjtteljesítményt.

Ezenkívül 1 teáskanál szerecsendió 11 kalóriát tartalmaz, ezért tartsa be ezt a mennyiséget, hogy ne zavarja a böjt időszakát.

Mandulatej

Vannak, akik „piszkos böjtnek” nevezik azt a böjtöt, amikor megengedi magának, hogy alacsony kalóriatartalmú adalékanyagokkal igyon teát vagy kávét. Sőt, egy fröccs cukrozatlan mandulatej 10 vagy több kalóriát tartalmazhat.

A lényeg az, hogy ne emelje meg az inzulin- vagy vércukorszintet. Ha túlságosan nehéznek tűnik a bőséges víz gyors elkészítése, akkor jól jöhetnek az ízekben gazdag, néhány kalóriát tartalmazó italok. Emellett még a cukrozatlan mandulatejnek is lehet édes íze.

A mandulatej magas tartalma ásványi anyagokat és vitaminokatkülönösen a D- és E-vitamin, és segíthet kielégíteni napi táplálkozási szükségleteit. Ez egy nagyszerű tejmentes, tej alternatíva, amely nem töri meg a böjtöt.

Himalája tengeri só

A himalájai tengeri só tele van elektrolitokkal, amelyek fontosak az általános egészség szempontjából, különösen a fogyás időszakában. Ha a szénsavas vizet adsz hozzá, az nem töri meg a böjtöt.

Himalája sót tartalmaz több ásványi anyag mint a hagyományos só. Tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot és vasat. Bár több kutatásra van szükség, ez a fajta só segíthet a vércukorszint szabályozásában is.

Az időszakos böjt előnyei

A súlycsökkentés egyike az időszakos böjt számos tudományosan alátámasztott előnyeinek. Egyre többen választják az időben korlátozott étkezési mintát a kalóriakorlátos diéta helyett. Könnyebb lehet követni, és akár jobb általános egészségügyi eredményeket is eredményezhet.

Az időszakos böjt fő előnyei:

A kezdőknek azonban azt tanácsoljuk, hogy először próbálják ki a 12:12-es böjtöt, majd könnyítsék meg az utat a fejlettebb koplalási rutinok felé. Először próbálja ki, hogy működik-e az Ön számára, mielőtt hosszú ideig étel nélkül ugrálna.

Az időszakos böjtölés még egyszerűbbé tétele érdekében próbálja ki a DoFasting alkalmazást. Ez egy személyre szabott alkalmazás, amely segít kiválasztani a megfelelő böjtöt, és nyomon követi az előrehaladást. A böjt időzítője is van, hogy tudatában legyen a böjt kezdetének és befejezésének.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Következtetés

Az őrölt fahéj egy olyan fűszer, amely tele van antioxidánsokkal, és segíthet az étvágy szabályozásában, csökkentheti a vércukorszintet, támogatja az agyműködést és elősegíti a fogyást.

Ráadásul 1 teáskanál fahéj nem töri meg a böjtöt.

Szerző

Fűszerezze vagy nem?

1. Miért fontos a fűszerezés?

A fűszerek különleges ízeket és illatokat adnak az ételeknek, így hozzájárulnak az ételek ízének fokozásához.

2. Hogyan válasszunk megfelelő fűszereket?

Kísérletezzünk különböző fűszerekkel, figyeljük az ízhatásokat és az ételekbe való harmonikus beépítésüket.

3. Mi a teendő, ha valaki nem szereti a fűszereket?

Az ízlésvilág nagyon változatos, így érdemes figyelembe venni a vendégek vagy családtagok ízlését, és igény szerint kevésbé vagy éppen egyáltalán nem fűszerezni az ételeket.

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS

Látogass el a legjobb társkereső oldalra!Társkeresés megkezdése