Gyorsan eltörik a fogmosás?

Tartalom




Gyorsan eltörik a fogmosás

Fogmosási Tippek

A fogmosás fontossága vitathatatlan, azonban gyorsan eltörhetnek a fogak, ha nem megfelelően végezzük. Gyakori hibák és megoldások a fogmosási rutinban.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Mit jelent megtörni egy böjtöt?

A böjt megszakítása azt jelenti, hogy étkezik, hogy megszakítsa az időszakos böjt időszakát. A 10 kalóriás szabály túllépése leállítja a zsírégető üzemmódot a szervezetben. Az emésztési zavarok és a puffadás elkerülése érdekében kíméletes ételeket és vizet kell inni.

Az alábbiakban példákat találhat azokra az ételekre, amelyek megtörik a böjtöt:

  • Csontleves (csirke, marha vagy hal)
  • Zöld leveles zöldségek, mint a spenót és a kelkáposzta
  • Szárított gyümölcsök
  • Chia mag
  • Gyümölcsturmixok
  • Egész tojás
  • Erjesztett ételek, mint például a cukrozatlan joghurt
  • Egészséges zsírok (avokádó és dió)

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

A fogmosás gyorsan törik?

Szóval, a fogkrém megtöri a böjtöt? A fogkrém sok olyan fontos összetevőt tartalmaz, amelyek segítenek a fogak egészségének megőrzésében. Ezek némelyike ​​megakadályozza a fogszuvasodást, és megszabadul a rettegett reggeli lehelettől, így böjt közben nem lehet elkerülni a fogkrémet.

Nézzük a fő összetevőket:

  • Fluorid: Ez a fő összetevő, amely védi a fogak külső rétegeit. Megakadályozza, hogy a pigmentált ételek és italok (mint például a bor és a feketekávé) elszínezzék ezeket a gyöngyházfehéreket.
  • Érzékenységmentesítők: Azok, akik tapasztalnak fogérzékenységet, előnyösek ennek az összetevőnek. A deszenzibilizáló szerek megnyugtatják az ínyt, és blokkolják a fájdalomjeleket.
  • Nedvesítőszerek: A glikol és a glicerin vegyületek nedvesítőszerek, amelyek megakadályozzák a fogkrém kiszáradását. Nem tesznek sokat a szájnak, de így is sima textúrát biztosítanak a fogkrémnek.
  • Édesítőszerek: Mostantól az édesítőszerek, mint a szacharin és a szorbit ADA-jóváhagyással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nem károsítják az őrlőfogakat, mint a valódi cukrok. Az édesítőszerek lehetnek az egyetlen olyan összetevők, amelyek kis mennyiségű kalóriát tartalmaznak, és megtörhetik a böjtöt.
  • Csiszolóanyagok: A fogkrémnek csiszolóanyagra van szüksége a biofilm, a fogkő és a foltok eltávolításához. Ennek hiányában minden fog sárgulni fog.
  • Mosószerek: A fogkrém-mosószerek habos textúrát hoznak létre a szájban, ami segít a többi összetevő eloszlatásában a száj és az íny körül.
  • Fehérítők: Természetesen mindenki fehér agyarra vágyik, ezért is jön jól ez az összetevő. Nem minden fogkrém tartalmaz fehérítőt, de találhat olyant, amely peroxidot tartalmaz – egy általános fehérítőszert.

Ezen összetevők közül csak egy képes megtörni a böjtöt – édesítőszerek. Általában van náluk a kis mennyiségű kalóriaami kiváltja az Ön inzulinválaszát. Minél több inzulin van a szervezetedben, annál valószínűbb, hogy nem leszel zsírégető állapotban koplalás közben.

Ne feledje, hogy csak akkor fogyaszt kalóriát, ha lenyeli a fogkrémet. Próbálja meg elkerülni ezt, mert varázsütésre nem ad csodálatos lélegzetet. A hozzáadott cukor vagy mesterséges édesítőszerek nagyobb hatással lehetnek az inzulinszintre.

Te nem kellene kerülje a fogak tisztítását időszakos böjt közben. A száj egészsége a száj és az íny gondozásáról szól, függetlenül attól, hogy fogyni próbál. Nem csinálja ezt fogágygyulladást eredményez – fertőzés, amely fogvesztéshez és fogínygyulladáshoz vezethet.

Ha további útmutatásra van szüksége az időszakos böjtöléshez, nézze meg a DoFasting alkalmazást. 100%-ban tudományosan alátámasztott információkat tartalmaz, amelyek több mint 5000 receptet és otthoni edzésvideót tartalmaznak. Ez nagyszerű azoknak, akiknek oktatási tartalomra és motivációra van szükségük.

A legjobb idő a fogmosásra

A helyes és egyetlen javasolt válasz az, hogy Ön ecset naponta kétszer a jó szájhigiénia fenntartásához.

Meg kéne fogat mosni amikor először felébred. Ez eltávolíthatja az egyik napról a másikra felgyülemlett baktériumokat, amelyek rossz leheletet okoznak.

A második alkalom a fogmosásra az utolsó étkezés után este van. A fogkrém segít eltávolítani a szájába ragadt ételt, különösen a fogak között.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

A rendszeres fogmosás előnyei

Nem, a fogkrém nem töri meg a böjtöt, ezért ne felejtse el leradírozni a gyöngyházfehérjét. A fogak, az íny és a nyelv tisztítása nagyon fontos a száj egészségének erősítéséhez. Szaggatott böjtútja nem kellene megzavarni ezt a szokásos rutint.

Íme néhány előnye a rendszeres fogmosásnak:

Megakadályozza a lepedék és a fogkő lerakódását

Az íny megtisztítása megtehetné baktériumok túlszaporodásához vezetami megeszi a fogzománcot. Ez növeli az olyan betegségek kockázatát, mint a fogínygyulladás vagy a súlyos fogágybetegség. Meg kéne mindig tisztítsa meg fogait, hogy elkerülje ezeket a súlyos problémákat.

Akadályozza meg az üregeket

Üregek keletkeznek, ha nem tisztítja vagy távolítja el megfelelően felesleges étel a szájban. Minden fogban kis lyukak keletkeznek, amelyek tartósan károsítják a külső rétegeket. A mindennapi fogkrém használata azonban megakadályozza, hogy a fogszuvasodás hosszú távon tönkretegye a fogak egészségét.

Csökkentse az ínybetegségek kockázatát

Az ínybetegség gyakori tünetei közé tartozik duzzadt íny, fájdalmas rágás, erős szagú lehelet és vérzés minden egyes fog körül. Könnyen megelőzheti ezt, ha minden nap ébredés után és lefekvés előtt tiszta rendszert követ.

Csökkentse bizonyos szájüregi rákos megbetegedések kockázatát

Az embereknél nagyobb a szájüregi rák kockázata, ha nem mosnak fogat rendszeresen. Ezek a betegségek közé tartozik a nyálmirigyrák, a limfóma, az adenoid cisztás daganatok, a melanoma és a bazálissejtes karcinóma. Soha ne hagyja ki a fogak tisztítását és mindig jó minőségű fogkrémet használjon.

Hogyan válasszuk ki a legegészségesebb fogkrémet

Sok márka létezik, amelyek nem a megfelelő összetevőket teszik a fogkrémbe. Vannak, akik szódabikarbóna, kókuszolaj, gyógynövények és illóolajok összekeverésével készítik maguknak.

Nézzünk meg háromféle fogkrémet:

Kérdezze meg fogorvosát

A fogorvos valószínűleg választ kap kérdéseire. Tanácsot adhatnak, hogy melyik fogkrém működik a legjobban, és hogyan törheti meg a böjtöt. A fogorvosok megfelelő kezelést is biztosítanak az egyes fogak pótlásához.

Keresse meg az ADA pecsétet

Az ADA az American Dental Association rövidítése. Egyes márkájú fogkrémek olyan pecséttel rendelkeznek, amelyek az ADA jóváhagyását jelzik. Ez azt jelenti, hogy a termék használata teljesen biztonságos, és olyan összetevőket tartalmaz, amelyek hosszú távon nem károsítják a szájhigiéniát.

Olvassa el az összetevőket

Az egyik fontos dolog, hogy elolvassa az összetevőket. Felfedezheti, hogy ez a fogkrém megfelel-e az időszakos böjtöléshez, és fenntartja-e a zsírégető módot.

Tegye vissza a fogkrémet, ha a következőket látja:

  • Mesterséges ízesítők
  • Kokamidopropil-betain (CAPB)
  • Propilénglikol

Ezen gyakori összetevők némelyike ​​káros bőrreakciókat okozhat. Ez különösen igaz az érzékeny fogínyű emberekre, és nyugtatóbb fogkrémre van szükségük. A CAPB valóban képes rá viszketést és fájdalmat okoz az ajkad sarkában.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Következtetés

Szóval, talán arra gondol – a fogkrém megtöri a böjtöt? Megmoshatom a fogam?

A fogtisztítás nem töri meg a böjtöt. Ez csak akkor történhet meg, ha mesterséges édesítőszert tartalmazó fogkrémet nyel le. Keresse fel helyi fogorvosát tanácsért és néhány válaszért arról, hogyan válasszon jó minőségű fogkrémet.

Ne feledje, hogy saját fogkrémet is készíthet kókuszolaj, szódabikarbóna, gyógynövények és illóolajok felhasználásával. Csak feltétlenül beszéljen szakemberrel, mielőtt elkészíti, és mindig igyon vizet, hogy evés után hidratálja az ínyét.

Szerző

Gyorsan eltörik a fogmosás?

A fogmosás során előfordulhat, hogy a fogkefe túl nagy nyomást gyakorol a fogakra, ami idővel károsíthatja azokat. Fontos, hogy ne gyakoroljunk túl nagy nyomást a fogkefével, és ne használjunk túl kemény sörtéjű fogkefét.

Hogyan előzhető meg a fogak elhasználódása?

Használjunk puha vagy közepesen kemény sörtéjű fogkefét, és gyengéden tartsuk a fogmosás során. Fontos, hogy megtanuljuk a megfelelő technikát a fogmosáshoz, és rendszeresen cseréljük le a fogkefét, ha már elhasználódott.

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS