A méz megtöri a böjtöt? Minden, amit tudnod kell

Tartalom





A méz megtöri a böjtöt – Minden, amit tudnod kell

A méz megtöri a böjtöt

A böjt során sokan felmerül a kérdés, hogy a méz számít-e böjti ételnek vagy sem. A következőkben részletesen bemutatjuk, hogy mi a helyzet a méz fogyasztásával böjt alatt.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

A méz megtöri a böjtöt?

Igen, fogyasztás a méz megtöri a böjtöt. Valójában még egy teáskanál méz is megakadályozza a szervezetedet eléri a ketózist és megakadályozza, hogy az időszakos böjt egyéb előnyeit élvezze.

Tehát hogyan töri meg pontosan a méz a böjtöt? Kezdjük az elejétől.

Az időszakos böjtöt az étkezés és a böjt időszakai határozzák meg. Ez azt jelenti, hogy a böjt ideje alatt nem fogyaszthat kalóriát. Ha éhezett állapotban van, az inzulinszintje leesik, így a szervezet képes elégetni az elraktározott zsírokat energiaként.

Mézmásrészt természetes édesítőszer, amely az magas cukortartalmú tartalmat, és viszont kalóriát. Ezek a természetes cukrok a fő oka annak a méz megemeli az inzulinszintet és azonnal megszegi a böjtöt.

Lehet, hogy a méz kimaradt a böjti ablakok közül, de evés közben mindenképpen beépítheti étrendjébe. A dolgunk megkönnyítése érdekében nézze meg az időszakos böjtre szakosodott DoFasting alkalmazást.

Az étkezések és italok bejelentkezésével sikeresen nyomon követheti kalóriabevitelét. És ha kifogyott az ötletekből a méz helyettesítésére, nézze meg a Étkezés szakasz az inspirációért.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

A méz 4 egyedülálló egészségügyi előnyei

A mézet évszázadok óta használják betegségek kezelésére, és jó okkal. Manapság azonban leggyakrabban ezt használják csillapítja a köhögést. A méz alapvető tápanyagokban gazdag, antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ha mézet adunk a teájához, vagy akár kis mennyiségben fogyasztjuk, az javíthatja általános egészségi állapotát.

1. Egészségfejlesztő tápanyagokban gazdag

Egy evőkanál méz átlagosan körülbelül 64 kalória és tartalmaz:

  • SzénhidrátSúly: 17,3g
  • cukrok: 17,2g
  • Fruktóz: 8,59g
  • Szőlőcukor: 7,52g
  • Fehérje: 0g
  • Rost: 0g
  • Zsír: 0g

Mint látható, a méz többnyire cukrokból áll, és nem kínál semmilyen diétás értéket. Elég vicces, a méz több kalóriát tartalmaz, mint a fehér cukor.

Ennek is vannak nyomai kálium, fluorid, kalciumés nátrium. Az emberek azonban általában olyan kis mennyiségben fogyasztanak mézet, hogy az nem járul hozzá az alapvető tápanyagok napi beviteléhez.

Fontos megjegyezni, hogy a méz elveszíti antioxidáns és antibakteriális hatásait, ha forró italokhoz adjuk mint a tea és a kávé. Ez azért van 98 F° feletti hőmérséklet csökkenti tápértékét.

Megőrizheti egészségügyi előnyeit, ha hagyja egy kicsit lehűlni a csésze teát, és csak ezután ad hozzá mézet.

2. Antioxidánsokban gazdag

A természetes méz az flavonoidokban, fitokemikáliákban és C-vitaminban gazdagamelyek mindegyike rendelkezik antioxidáns képességgel. A természetes méz olyan mézfajta, amelyet nem dolgoztak fel, vagy feldolgozása minimális volt. Ez a fajta méz általában nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, például színezéket, mesterséges ízt vagy hozzáadott cukrot.

Antioxidánsok minimalizálja a szabad gyökök okozta károk hatását és megvédi szervezetét a gyulladásoktól. Kulcsfontosságúak az egészséges szervezet számára, mivel a szabad gyökök növelik a szívbetegségek, a szürkehályog és még a rák kockázatát is.

Fontos megjegyezni, hogy az erősen feldolgozott méz, amelyet általában a boltokban találunk, sokkal alacsonyabb antioxidáns tartalommal rendelkezik, mint a nyers méz.

3. Javíthatja a szív egészségét

A méz szívre gyakorolt ​​hatása közvetlenül kapcsolódik antioxidáns tartalmához.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a mézben található antioxidánsok, különösen az aszkorbinsav, a piridoxin, a pantoténsav, a riboflavin és a tiamin javítja a koleszterinszintet. A magas koleszterinszintet összefüggésbe hozták a szívbetegségek fokozott kockázatával Ez azt jelenti, hogy a méz fogyasztása más édesítőszerek, például cukor helyett, valóban elősegítheti a szív egészségét.

Egy másik tényező, amely hozzájárul az egészséges szívhez, a propolisz. A propoliszt, amelyet gyakran méhragasztónak neveznek, méhkasok építésére használják, és megtalálható a nyers mézben. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő képessége képes bizonyos szívbetegségek megelőzése.

4. Jobb a vércukorszintre, mint a normál cukor

A méz a cukor egészségesebb alternatívája, különösen, ha a vércukorszint kezeléséről van szó.

A méznek van egy kicsit alacsonyabb a glikémiás indexe (GI), mint a cukornál. GI intézkedések milyen gyorsan emelik meg a különböző típusú ételek a vércukorszintet. Az alacsony GI értékű ételek fogyasztása nem befolyásolja jelentősen a vércukorszintet. A magas GI-érték viszont megemeli a vércukorszintet és az inzulintermelést.

A tudósok azt találták a méz növelheti az adiponektin szintjét. A magas adiponektinszint összefügg a javult az inzulinérzékenység és csökkent gyulladás.

A méz egyik fő előnye a cukorral szemben, hogy tápértékkel rendelkezik.

Ezenkívül a méz édesebb, mint a cukor, ami azt jelenti, hogy nem kell annyit használnia, hogy ugyanolyan édességet érjen el.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Van-e egészségügyi kockázata a méznek?

A méz fogyasztása általában biztonságos.

Fontos megjegyezni, hogy a méz magas cukortartalmú, ezért érdemes benne fogyasztani mérsékelt mennyiségben. Ezenkívül egyes márkák hozzáadott cukrot tartalmaznak, így teljes cukorbombává válnak. Mi több, a hozzáadott cukor káros az általános egészségre.

Ez azonban kockázati tényező a méhpollenallergiában szenvedők számára. Csecsemőknek sem adható, mert az ún csecsemő botulizmus.

Alternatívák, amelyek ízletessé teszik forró italát böjt közben

Az étkezéstől való tartózkodás hosszú ideig kihívást jelenthet. Az egészséges italok segíthetnek elviselhetőbbé tenni ezt az időszakot. Amíg te nem adhat hozzá mézet a teához rengeteg alternatíva létezik, amelyek ízesebbé teszik az italodat, és nem törik meg a böjtöt.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a méz alternatívák legtöbbje kalóriát tartalmaz. Általános konszenzus az, hogy lehet böjti időszakonként akár 50 kalóriát is fogyaszthat anélkül, hogy kilépnénk a koplalt állapotból.

Mandulatej

A mandulatej tejmentes tej alternatívája. Egy pohár cukrozatlan mandulatej tartalmaz 39 kalória így biztonságosan iható böjt közben.

Tele van vele E vitamin ami nagyban hozzájárul ahhoz a szem egészségének megőrzése és az immunrendszer erősítése.

Ha azt fontolgatja, hogy böjt közben mandulatejet ad az italához, feltétlenül vásárolja meg cukrozatlan változat. Csak a cukrozatlan mandulatej nem töri meg a böjtöt. Ennek az az oka, hogy a mandulatej más változatait gyakran hozzáadják cukor hozzáadásával, ami egészen biztosan megtöri a böjtöt.

Ha azonban bármilyen típusú dióallergiája van, távol kell maradnia a mandulatejtől.

Kávé krémes

Ez egy trükkös dolog. A kávékrém nem igazán jó neked. A legtöbb fajta általában magas hozzáadott cukrot tartalmaz és mesterséges adalékanyagok.

Az, hogy egy kávékrém megtöri-e a böjtöt, közvetlenül a vásárolt kávékrém típusától függ. A választék óriási, de ha böjtbiztos megoldást keres, válassza ezt nulla kalóriatartalmú vagy cukormentes kávékrémek. Egy evőkanál cukormentes kávékrém körülbelül 11 kalóriát tartalmaz.

Ezenkívül nyomon kell követnie, hogy mennyi tejszínt ad az italához. Ahelyett, hogy minden megfontolás nélkül kifröcskölné, ne mérjen többet mint egy evőkanál kávékrémet a csészébe.

Ezenkívül mindig ellenőriznie kell a megvásárolt márka tápértékét, hogy megbizonyosodjon arról ne lépje túl a böjtönként megengedett 50 kalóriát szabály.

Természetes édesítőszerek

A természetes édesítőszerek jó választást jelentenek alacsony kalóriatartalmuk miatt. Az időszakos böjt során a legnépszerűbb természetes édesítőszerek közül néhány:

Ha a cukor helyett a természetes édesítőszert választja, vagy a mesterséges édesítőszereket, akkor ezt az édes ízt kapja inzulincsúcs nélkül. Sőt, legtöbbjük nulla kalóriatartalmú, így nincs kockázata annak, hogy véletlenül megszegje a böjtöt.

Ne feledje, hogy ezeknek az édesítőszereknek van sajátossága utóíz ez különbözik a cukortól.

Citrom és menta

A citrom kiváló C-vitamin forrás, amely elengedhetetlen a megfelelő táplálkozáshoz immunfunkció és egészséges megjelenésű bőrt. Savas tulajdonságai is elősegítik az emésztést.

Egy pohár citromos víz legfeljebb 9 kalória. Ha megengedi magának, hogy 50 kalóriát fogyasszon böjtönként, akkor a citrom hozzáadása a keverékhez A-OK.

Megteheti facsarj bele egy kevés citromlevet gyógyteába vagy citromos vizet készíteni. Amíg böjtölsz, és nem tudod élvezni a kultikus kedvencnek számító mézes citromos vizet, válaszd helyette a sima citromos vizet vagy a citromos teát.

A közönséges menta két levele tartalmaz kevesebb, mint 1 kalória így tökéletes kiegészítője bármilyen italnak a böjt ideje alatt. Azon kívül, hogy ezt megadod neked friss leheletmenta is nyugtassa a gyomrát és segít az emésztési zavarokban.

Fahéj

A fahéj egy fűszer, amelyet gyakran szórnak forró italokra, például kávéra és teára. Használható benne kis mennyiségben böjti ablak alatt mivel egy teáskanál fahéj csak kb 6 kalória.

Érdekes módon a fahéj hasonló hatással van a vércukorszintre, mint az időszakos koplalás. Számos tanulmány kimutatta a fahéj csökkentheti a vércukorszintet. Ez azt jelenti, hogy kis mennyiségű fahéj fogyasztása nem okoz inzulincsúcsot és még az is lehet csökkenti az inzulinrezisztenciát.

A fahéjról kimutatták, hogy van antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A fahéj következetes fogyasztása szintén segíthet vérnyomás csökkentése rövid távon.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Megtör-e a méz: utolsó gondolatok

Néhány ember számára az időszakos böjt legnagyobb kihívása a cukoréhség leküzdése. Sajnos te nem ehet mézet böjt közben mivel megtöri a böjtöt, és magas cukortartalma miatt megakadályozza a zsírégetést.

Nincs azonban minden veszve. Te fogyaszthat mézet az étkezési időszak alatt amíg mértékkel. A méz számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik, beleértve a jobbat is vércukorszint kezelése és szívbetegségek megelőzése.

Szerző






HTML FAQs

A méz megtöri a böjtöt? Minden, amit tudnod kell

Mit jelent a böjt?

Az iszlám hagyományok szerint a böjtöt egyik fő kötelezettségnek tartják, amelyet a hívőknek minden évben a Ramadán hónapban kell teljesíteniük.

Megtöri-e a böjtöt a méz fogyasztása?

Az iszlám tanítások szerint a méz elfogyasztása nem törheti meg a böjtöt, mivel azt nem tekinthető az étel vagy ital kategóriájába tartozónak.

Milyen más élelmiszerek törhetik meg a böjtöt?

A böjtöt számos dolog megtörheti, például az étel vagy ital elfogyasztása, az önhittség szándékos cselekedetek, vagy akár az önbefolyásolás is.

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS