Megtöri-e a Splenda a böjtöt: magyarázat

Tartalom




Megtöri-e a Splenda a böjtöt: magyarázat

Megtöri-e a Splenda a böjtöt: magyarázat

Splenda egy mesterséges édesítőszer, melyet sokan használnak a cukor helyett. De vajon megtöri a böjtöt?


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

A Splenda megtöri a böjtöt?

Röviden – igen, Splenda megtöri a böjtötés nem mindegy, hogy milyen böjtöt tartasz.

A Splenda szukralózból készül, és egyes kutatások azt sugallják, hogy a szukralóz fogyasztása lehetséges befolyásolják a vércukorszintet és emeli az inzulinszintet.

Nem árt kis mennyiségű Splendát fogyasztani böjt közben. Ennek ellenére nincs garancia arra, hogy a szervezet hogyan fog reagál az édesítőszerhez, ezért javasoljuk, hogy maradjon a Splenda kávéba való belerakása mellett étkezési ablaka alatt.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Mi az a Splenda?

A Splenda alacsony kalóriatartalmú édesítőszernek számít. Általában egy a hagyományos cukor alternatívája alacsonyabb kalóriatartalmú ételekben. A Splendának azonban más a kémiai szerkezete, mint a többi mesterséges édesítőszernek.

A fő különbség az, hogy a Splenda valódi cukorból készül. Splenda az szukralózból állítják elő ez kémiailag megváltozott 400-700-szor édesebb a cukornál és kalória nélkül.

Ezenkívül a Splenda 95% D-glükózt és maltodextrint tartalmaz, amelyek mindkettőt könnyen metabolizálják a szervezetben, kis mennyiségű, főleg emészthetetlen szukralózzal.

A a Splenda tápértéke:

  • Fehérje – 0 g
  • Zsír – 0 g
  • Szénhidrát – 0,9 g
  • Energia – 3,31 kcal
  • Cukor – 0,8 g
  • Kálium – 0,04 g

Összességében a Splenda-t általában biztonságosnak tekintik, de lehetnek negatív mellékhatásai. További emberi vizsgálatokra van szükség pontosabb következtetések levonása érdekében.

A leglényegesebb, hogy ezt a mesterséges édesítőszert mértékkel fogyaszd, hogy ne károsítsa az egészségedet.

Hogyan befolyásolja a Splenda az általános fogyás eredményeit

Ha fogyásról van szó, fontos ellenőrizni a kalóriabevitelt, a vércukorszintet és az anyagcsere egészségét. Ezért lehet a Splenda a cukor jó alternatívája.

A bizonyítékok azonban arra utalnak, hogy az alacsony kalóriatartalmú mesterséges édesítőszerek igen nem befolyásolja jelentősen a fogyást. Véletlenszerű kísérletek metaanalízise szerint a mesterséges édesítőszerek csak körülbelül 1,7 fonttal segíthetik a testsúly csökkentését.

Ennek ellenére a normál cukor lecserélése Splendára segíthet korlátozni a kalóriákat és elősegítheti a zsírvesztést. Ha nehezen követi nyomon a kalóriáit, érdemes lehet kipróbálnia a DoFasting alkalmazást. Ez egy olyan alkalmazás, amely elősegíti az egészséges szokásokat, és segít elérni a fogyás céljait.

Az alkalmazással kalóriakövetőakkor folyamatosan nyomon követheti ételfogyasztását.

Hogyan befolyásolja a Splenda a vércukrot és az inzulint

Annak ellenére, hogy a mesterséges édesítőszereket úgy árulják, hogy jobbak a cukornál, mivel nem emelik meg az inzulin- vagy vércukorszintet, ez nem teljesen igaz.

Egy egészséges, normál testsúlyú felnőtteken végzett vizsgálat, akik napi rendszerességgel fogyasztottak mesterséges édesítőszert, kimutatta, hogy a szukralóz nem okoz inzulinreakciót és nincs hatással a vércukorszintre.

Az elhízott felnőtteken végzett kutatások azonban, akik általában nem fogyasztanak mesterséges édesítőszert, azt találták, hogy ez 14%-kal növelte a vércukorszintet. inzulinszint 20%-kal.

Ha megvizsgáljuk a leleteket, arra a következtetésre juthatunk, hogy ez a test állapotától is függhet hozzászokott az anyaghoz. Ennek ellenére további kutatásra van szükség a pontos következtetések levonásához.

Az időszakos koplalásról kimutatták, hogy javítja az inzulinrezisztenciát és szabályozza a glükóz és lipid anyagcserét. Ezért a Splenda ezeket ellensúlyozhatja egészségügyi előnyök. Emellett a vércukorszint szabályos tartományban tartása létfontosságú böjt közben, mert ellenkező esetben növelheti az étvágyat.

A vércukorszint emelkedése vagy az inzulin kiugrása komoly egészségügyi problémákat okozhat a cukorbetegek számára. Ezért, ha cukorbeteg, korlátozza a Splenda fogyasztását, vagy forduljon orvoshoz.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Hogyan hat a Splenda a bél egészségére

Vannak, akik azért böjtölnek, hogy pihenjenek a bélrendszerük. Ha nem fogyaszt semmilyen ételt, az nem aktiválja folyamatosan az emésztőrendszert. Előnyös lehet a bélmikrobióma számára is, mivel növeli a mennyiséget és a változatosságot jó baktériumoktól.

Néhány állatkísérlet azonban kimutatta, hogy a szukralóz felborítja a bél mikrobióma egyensúlyát. A jó bélbaktériumok bélrendszerében alapvető fontosságúak általános egészsége szempontjából.

A jó baktériumok segíti az emésztőrendszert és az immunrendszert és csökkenti a gyulladást a szervezetben. A hosszú távú gyulladás számos egészségügyi problémához vezethet, beleértve a cukorbetegséget és az elhízást.

További kutatásokra van szükség annak megállapításához, hogy a Splenda valóban káros-e a bél egészségére.

Van-e a Splendának valamilyen egészségügyi előnye?

A Splenda csak néhány kalóriát tartalmaz, és az is édesebb az asztali cukornál. Ezért nem kell belőle sok étel vagy ital édesítéséhez. Ebben az esetben segíthet szabályozni a kalóriabevitelt a fogyás során, vagy segíthet megelőzni a súlygyarapodást.

Más mesterséges édesítőszerekkel ellentétben a Splenda nem károsítja a fogakat vagy fogszuvasodást okoz.

Böjtbarát édesítőszerek

Íme néhány gyakori édesítőszer, amelyek biztonságosak időszakos böjt közben, a feketekávéval együtt.

Stevia

A stevia egy cukorhelyettesítő, amelyet a leveleiből készítenek stevia növény. A Splendához képest teljesen természetes, és nem tartalmaz mesterséges összetevőket, szénhidrátokat vagy kalóriákat.

Stevia csak 100-300-szor édesebb, mint a cukor.

Az édesítő nem tartalmaz kalóriát és nem emeli az inzulinszintet. Ezért Stevia nem töri meg a böjtöt. Szintén a Steviával végzett kutatások és autofágia mutatja, hogy az édesítőszer nem befolyásolja a sejtfolyamatokat.

Mégis használjon néhány cseppet a termékből, mert túl sok még mindig zavarhatja az időszakos böjtölést.

Szerzetes gyümölcs

A szerzetesgyümölcs egy kalóriamentes édesítőszer, amely körülbelül 200-szor édesebb, mint a cukor. Ez egy gyümölcsös növény, amely Kínában nő.

Az édesítőszer nem tartalmaz szénhidrátot vagy zsírt, ezért nem szabad megszegnie a böjtöt. Egyes kutatások azonban azt mutatják, hogy inzulinválaszt okozhat egyes emberekben.

A szerzetes gyümölcs még mindig jobb édesítőszer, mint a Splenda, mivel nem tartalmaz kalóriát az egyik legjobb természetes édesítőszerés mogrosidokat tartalmaz. A Mogroside egy antioxidáns, amely édesítőszert ad a szerzetes gyümölcsének.

Eritrit

Az eritrit egyfajta szénhidrát, az úgynevezett cukor alkohol a cukor alternatívájaként használják.

Az édesítőszer nulla kalóriát tartalmaz. Sőt, a vékonybél gyorsan felszívja és kivezeti a szervezetből. Ez azt jelenti, hogy az Eritinol nem alakul át energiává.

Cukor alkohol nem emeli meg a vércukorszintet vagy inzulinválaszt váltanak ki. Ezért a böjt ideje alatt jobb édesítőszer, mint a Splenda.

Az eritrit egy nem tápláló édesítőszer, amely egyes embereknél fokozza a vágyat. Böjtnél tartsd ezt szem előtt, és szükség esetén cseréld le az eritrit steviával, szerzetesgyümölccsel vagy más édesítőszerrel.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Megtöri-e a Splenda a böjtöt: utolsó gondolatok

A Splenda egy mesterséges édesítőszer, amely édesítőszerként használható az asztali cukor helyettesítésére. A Splenda azonban megszegi a böjtöt, mivel inzulinválaszt válthat ki, és befolyásolhatja a vércukorszintet.

Csak az étkezési ablakon fogyaszthatod.

Ezért, ha időszakosan koplal bélnyugtatás, fogyás vagy zsírégetés céljából, válasszon böjtbiztos, kalóriamentes, természetes édesítőszereket, például steviát, szerzetes gyümölcsöt vagy eritrit.

Szerző




GYIK – Megtöri-e a Splenda a böjtöt?

Megtöri-e a Splenda a böjtöt?

Mi az a Splenda?

A Splenda egy mesterséges édesítőszer, amelyet a cukorhelyettesítésre használnak.

Miért merült fel ez a kérdés?

Az emberek esetenként felvetik ezt a kérdést, mert nem biztosak benne, hogy a Splenda használata megtöri-e a böjtöt.

Mi a szakértők véleménye?

A legtöbb szakértő szerint a Splenda nem számít élelmiszernek, így nem törheti meg a böjtöt.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS