Az eritrit megtöri a böjtöt? Gyors útmutató

Tartalom





Az eritrit megtöri a böjtöt? Gyors útmutató

Az eritrit megtöri a böjtöt? Gyors útmutató

Az eritrit egy édesítőszereként használt vegyület, amelyet sokan a böjt alatt is fogyasztani szeretnének. De vajon megtöri-e a böjtöt? Gyors útmutatóval segítünk a kérdés megválaszolásában.

Kulcsszavak: eritrit, böjt, gyors útmutató, étrend


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Az eritrit megtöri a böjtöt?

Nem, Az eritrit nem fogja megtörni a böjtöttekintve, hogy kis mennyiségben fogod fogyasztani. Számos oka van annak, hogy böjt közben eritrit fogyaszthat.

Az eritrit egy cukoralkohol, és nagyon kevés kalóriát tartalmaz. A kalóriáktól való tartózkodás az időszakos böjt alapvető összetevője. Ha hosszabb ideig nem fogyasztott kalóriát, az inzulinszintje csökken, így szervezete elkezdheti a raktározott zsírok elégetését energiaként a cukor helyett.

Ez a folyamat megszakad, ha kalóriát fogyaszt, különösen szénhidrátok és zsírok formájában. Emiatt még cukorral vagy mézzel sem édesítheti az italait, mert azok megnövelik az inzulintermelést. Tekintse meg ezt a listát azokról az ételekről és italokról, amelyek megtörik a böjtöt, hogy jobban megértsék.

A cukorral ellentétben azonban az eritrit gyakorlatilag kalóriamentes, vagyis mérsékelt fogyasztás esetén nem befolyásolja a vércukorszintet.

Sajnos az eritrit nem jó választás, ha a bélrendszer egészségének javításáról van szó. Ha bélnyugtatásra koplal, kerülnie kell az eritrit, mivel serkenti az emésztőrendszert. Válaszd inkább a természetes édesítőszereket.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Mi az eritritol és miért használják?

Az eritrit egy cukoralkohol, amely főként cukorhelyettesítőként szolgál. Azt természetesen előfordul bizonyos gyümölcsökben (szőlő, körte és görögdinnye), valamint fermentált ételekben (gomba, sajt és szójaszósz) és italokban (bor és szaké).

Egy teáskanál eritrit körülbelül 0 kalóriát tartalmaz, és tartalmaz:

  • Szénhidrátok: 4g
  • cukrok: 0g
  • Fehérje: 0g
  • Rost: 0g
  • Zsír: 0g

Az eritrit kalóriatartalma olyan kicsi, hogy a legtöbb esetben nulla kalóriatartalmú édesítőszerként vezetik be. Ez népszerűvé teszi a fogyni próbáló egyének körében.

Mint látható, az eritrit teljes egészében szénhidrátokból áll, és nem kínál semmilyen tápértéket. Ez nem jelenti azt, hogy az eritrit egészségtelen. Sőt, éppen ellenkezőleg. Tekintettel arra, hogy az eritrit kalóriamentes édesítőszer, többek között segíthet csökkenteni a cukorbevitelt és megőrizni a száj egészségét.

Okok, amelyek miatt érdemes a cukrot eritrittel helyettesíteni

Ez a cukoralkohol nem egyszerű édesítőszer. Eltekintve attól, hogy a cukorbevitel csökkentésével elősegíti a fogyást, az eritrit olyan egyedülálló egészségügyi előnyöket kínál, amelyek nem találhatók meg más mesterséges édesítőszerekben.

Nem lassítja a fogyást

Túlzott fogyasztása a cukor nagyban hozzájárul a súlygyarapodáshoz. Ezek a cukrok sokféle formában léteznek – sütemények, chipsek, édességek, üdítők és egyéb feldolgozott élelmiszerek. Tekintettel arra, hogy a egy átlagos amerikai körülbelül 20 teáskanál cukrot fogyaszt napontanem csoda, hogy az elhízás egyre növekszik. Nagyon hasznos lehet, ha lehetőség szerint csökkenti a cukorbevitelt.

Ha az asztali cukrot eritritre cseréli, csökkenti a felesleges cukorbevitelt és korlátozza a kalóriákat. Használja az eritritet ugyanúgy, mint a cukrot:

  • Édesítse meg teáját vagy kávéját.
  • Főzni, sütni és szószokat készíteni. Ne felejtse el azonban kevesebbet használni, mivel az eritrit sokkal édesebb, mint a cukor.

Ez önmagában nem fog fogyni, de egy kicsit könnyebbé teszi a testsúly kezelését. A fogyás egy hosszú folyamat, amely az egészséges szokások kialakításán alapul. Az egészséges szokások meghonosításának nagyszerű módja a fejlődés nyomon követése. Nézze meg a DoFasting alkalmazást, ahol bejelentkezhet a napi kalóriabevitelbe, és nyomon követheti a fogyás útját.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Alkalmas cukorbetegek számára

Az eritrit alig vagy egyáltalán nem befolyásolja a vércukorszintet, és nem vált ki inzulinreakciót. Ez biztonságos cukorhelyettesítővé teszi a cukorbetegek és a cukorbetegek számára mindaddig, amíg az eritritet mérsékelt mennyiségben fogyasztják. Javasoljuk, hogy ne haladja meg a napi 10-15 gramm eritrit mennyiségét.

A névtől eltérően a cukoralkoholok nem tartalmaznak alkoholt vagy cukrot, azonban többnyire szénhidrátokból állnak. Az utóbbi vércukorszint-emelkedést okozhat ezért fontos a szénhidrátbevitel nyomon követése a vércukorszint szabályozásához.

Csökkentheti a szívbetegség kockázatát

A mesterséges édesítőszerek a leghosszabb ideig összefüggésbe hozhatók a szívbetegségek és a stroke fokozott kockázatával. Egyes tanulmányok azonban arra utalnak az eritrit védő hatást fejt ki az erekre.

Kutatások kimutatták, hogy Az eritrit antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkenthetik a vérerek károsodását hiperglikémiában (magas vércukorszintben) szenvedő betegeknél.. Ez utóbbi a szívbetegségek egyik fő tényezője.

Fontos megjegyezni, hogy ezeket a vizsgálatokat állatokon végezték, így ezek meglehetősen korlátozottak. További kutatásokra van szükség az eritrit emberre gyakorolt ​​hatásának megértéséhez.

Jó a fogak egészségére

Az eritrit, más cukoralkoholokhoz hasonlóan, elősegíti a fogak egészségét. Valójában a legújabb tanulmányok azt mutatták Az eritrit lehet a legjobb a fogak védelmében, ha összehasonlítjuk más cukoralkoholokkal, például a xilittel és a szorbittal.

Hogyan lehet valami édes jó a fogaknak? A cukorral ellentétben az eritritet nem metabolizálják a szájbaktériumok, amelyek felelősek a fogszuvasodásért. Üregek keletkeznek, amikor a a szájban lévő baktériumok metabolizálják a cukrot és káros savakká alakítják. Az eritrit nem járul hozzá a fogszuvasodás folyamatához.

Ezért azáltal, hogy a normál cukrot leváltja az eritritről, minimálisra csökkenti annak esélyét, hogy a fogüreg képződjön a szájában.

Lehetséges mellékhatások

Az eritrit jóváhagyta az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) biztonságosan használható élelmiszer-adalékanyagként. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az eritritnek nincsenek mellékhatásai.

A legtöbb cukoralkoholhoz hasonlóan az eritrit sem szívódik fel teljesen a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy ha nagy mennyiségű eritrit fogyaszt, problémákat tapasztalhat az emésztőrendszerében. Ez a fő ok, amiért távol kell tartania az eritrittől, ha a bélrendszer egészsége érdekében böjtöl.

A túlzott eritritfogyasztás lehetséges mellékhatásai a következők:

  • Puffadás
  • Gyomorgörcsök
  • Gáz
  • Székrekedés
  • Hasmenés

Tanulmányok kimutatták, hogy Az eritrit ugyanazokat a bélhormonokat stimulálja, amelyek a táplálékfelvétel során szabadulnak fel. Más szóval, az eritrit fogyasztása minden bizonnyal megszakítja a bélnyugalmat. Bár fontos megjegyezni, hogy az összes cukoralkohol közül az eritrit a legjobban tolerálhatómég nagy mennyiségben is.

Egyéb böjtbarát édesítőszerek

Az eritrit néhány hátránya megszakíthatja az üzletet. Nem kell aggódni. Számos nulla kalóriatartalmú édesítőszer létezik, amelyek megfelelnek az elvárásoknak. Nézzünk meg néhányat a leggyakoribb édesítőszerek közül, amelyeket böjt közben fogyaszthatsz.

Stevia

A Stevia az egyik legnépszerűbb cukorhelyettesítő a piacon. Ez egy természetes édesítőszer, amelyet a stevia növény leveleiből állítanak elő.

A steviában az az egyedülálló, hogy akár 400-szor édesebb, mint a cukor. Ez azt jelenti, hogy csak kevésre lesz szüksége ahhoz, hogy a cukorral megegyező édességet érjen el.

A legtöbb cukorpótlóhoz hasonlóan a steviának is egyedi édes íze van, amely eltér a cukortól. Fémes utóíze van, amit egyesek egyszerűen nem tudnak megszokni.

Ha sztíviával szeretné helyettesíteni a cukrot, legyen türelmes. Beletelik egy kis időbe, amíg a nyelve megszokja ezt az új ízt, de ha már beállt, nem fog érezni különbséget.

Szerzetes gyümölcs

Ez az egyedülálló édesítőszer az évek során egyre népszerűbb. Miért? A szerzetes gyümölcs egy természetes édesítőszer, kalória és szénhidrát nélkül. Ez azt jelenti, hogy nem emeli meg a vércukorszintjét, és nem töri meg a böjtöt. Ez egy nagyszerű alternatíva azoknak, akik megpróbálják csökkenteni a cukorbevitelüket.

A szerzetes gyümölcsöt a Dél-Kínában őshonos szerzetes gyümölcsből nyerik ki. A gyártóknak importálniuk kell feldolgozás céljából, így meglehetősen drága cukorhelyettesítő.

Mint minden cukorhelyettesítőnek, a szerzetes gyümölcsnek sem olyan az íze, mint a cukornak. A fogyasztók azonban arról számolnak be, hogy ez meglehetősen közel áll.

Xilitol

Az eritrithez hasonlóan a xilit is egyfajta cukoralkohol. Sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik, mint az eritrit. Például a xilit antibakteriális tulajdonságai miatt gyakori összetevője a rágógumiknak, a mentáknak és a szájápoló termékeknek.

Egy gramm A xilit körülbelül 2 kalóriát tartalmaz így tökéletes kiegészítője egy időszakos böjt ablaknak. Ha azonban a bélrendszer egészségéért koplal, válasszon más cukorhelyettesítőt. A xilit stimulálja az emésztőrendszert, és megszakítja a bélnyugalmat.

Hol találod? Kalóriatartalma olyan csekély, hogy a xilit gyakran a nulla kalóriás édesítőszerek folyosójába kerül.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Megtöri-e az eritrit: utolsó gondolatok

Az eritrit a cukor kiváló alternatívája. Kevés vagy egyáltalán nem tartalmaz kalóriát, nem emeli meg a vércukorszintet, és nem töri meg a böjtöt.

Ha túlterheli a cukoréhség, válassza az eritritet, hogy egy kicsit simábbá tegye az időszakos böjtölést. Az eritrit édesebb, mint a cukor, és ugyanolyan gyorsan kielégíti édesszájúságát.

Szerző




FAQs – Az eritrit megtöri a böjtöt Gyors Útmutató

GYIK – Az eritrit megtöri a böjtöt?

Mit kell tudni az eritritről?

Az eritrit egy természetes édesítőszer, melyet gyakran használnak cukor helyett a diétás és alacsony kalóriatartalmú ételekben. Az eritrit szinte nulla kalóriát tartalmaz, és alacsony glikémiás indexszel rendelkezik.

Feltöri-e az eritrit a böjtöt?

Az eritrit szinte nulla kalóriát tartalmaz, és alacsony glikémiás indexszel rendelkezik, így általában nem tekintik böjtöt megtörő élelmiszernek. Azonban mindig javasolt ellenőrizni a böjtre vonatkozó szabályokat vagy ajánlásokat a saját vallási vagy életmódbeli gyakorlatodnak megfelelően.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS