Gyorsan megtöri-e az almaecet: ACV magyarázat

Tartalom




Gyorsan megtöri-e az almaecet: ACV magyarázat

ACV: Az almaecet hatása

Az almaecet sokak által használt egészségmegőrző és fogyókúrás szer, de vajon valóban hatékony? Gyorsan megtöri-e az almaecet? Ebben a cikkben részletesen magyarázzuk az almaecet hatásmechanizmusát és az eddigi kutatások eredményeit.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Gyorsan tör az almaecet?

Számos olyan ital létezik, mint például a tea vagy a kávé, amelyek nem törik meg a böjtöt. De mi a helyzet az almaecet lehetséges előnyeivel böjt közben? A rövid válasz az lenne: nem.

Ez egy erjesztett folyadék, amelyet almaléből készítenek erősen savas. Egy evőkanál körülbelül 3 kalóriát, 1 gramm szénhidrátot és cukrot, valamint 0 gramm fehérjét és zsírt tartalmaz. Ez azt jelzi, hogy egy-két evőkanál hígítatlan almaecetet is bevehetsz, és az nem töri meg a böjtöt.

Sőt, ha direkt fogyasztása túl kellemetlen, hígíthatja az ACV-t, vagy szedhet étrend-kiegészítőt. Az erjesztett folyadék számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, és az időszakos böjttel kombinálva nagyszerű módszer az eredmények javítására.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Miért érdemes ACV-t szedni böjt alatt?

Mint már említettem, az almaecet ivásának van néhány előnye, ha időszakos böjttel kombináljuk. Vessünk egy pillantást arra, hogy mik is ezek.

Segít a fogyásban és a testzsír csökkentésében

Az almaecet bármilyen formában vagy formában történő bevétele fokozza az anyagcserétcsökkenti a raktározott testzsírt, és elősegíti a fogyást. Az időszakos böjt egy önálló, tudományosan igazolt módszer a testzsír elvesztésére.

Ennek eredményeként, bár további kutatásokra lehet szükség, az ACV és az időszakos böjt kombinációja igen fokozza fogyás előnyei. Almaecet is csökkenti a zsírraktározást.

Sok dolog van, amit tudnod kell időszakos böjt esetén. Ez magában foglalja az étrendet, a böjt típusait vagy bármit, ami az általános jóléted és az időkorlátos étkezésed körül forog.

Ezért fontolja meg a DoFasting alkalmazás letöltését. Az alkalmazás kezdőknek is megfelelő, mert személyre szabott és egyszerűen használható. A böjtöt jelentősen megkönnyítheti az összes tipp és trükk, valamint a tudományosan alátámasztott cikkek segítségével, amelyekhez bármikor hozzáférhet.

Segít az étvágy szabályozásában

Az almaecet fogyasztása böjt közben csökkenti az éhségérzetet és a sóvárgást. Ez azért van, mert növeli a teltség érzése.

Így könnyebb lesz hosszabb böjtöt tartani anélkül, hogy kezelhetetlen éhséget vagy sóvárgást érezne. Az is segíthet, ha nem eszik túl, amikor lejár a böjti időszak.

Javítja a vércukorszintet

Almaecet doboz csökkenti az inzulinrezisztenciát és javítja a vércukorszintet. Ezért fokozhatja vércukor felszívódását és növeli az inzulinérzékenységet a vázizomzatban. Az időszakos koplalás csökkenti a vércukorszintet, ezért az ACV hasznos lehet az általános előnyök növelésében.

Magas glikémiás tartalmú ételekkel együtt fogyasztva az almaecet segíthet csökkenteni a vércukorszint túlzott emelkedését, amelyet ún. étkezés utáni glikémia.

Ezenkívül az ACV tartalmazza savas sav amelyek rendelkezhetnek elhízás elleni tulajdonságok.

Javíthatja a bőr egészségét

Annak ellenére, hogy az AVC közvetlenül a bőrén használható a helyreállításhoz megfelelő pH-értékbelsőleg is fokozhatja a bőr egészségét. Az almaecet alfa-hidroxisavat és ecetsavat tartalmaz, amelyek gombaellenes és antimikrobiális tulajdonságait. Gyulladáscsökkentő funkciókat is tartalmaz.

Ráadásul, polifenolos antioxidánsok javíthatja a bőr védőrétegét. Képes leküzdeni a pattanásokat és csökkenteni a hiperpigmentációt.

A böjt általában elősegíti a nedvesség megtartását, és lehetővé teszi a bőr „lélegzését”. Ennek eredményeként az ACV maximalizálhatja ezeket a hatásokat, és a lehető legegészségesebbé teheti bőrét.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Az almaecet lehetséges mellékhatásai

Összességében biztonságos az ACV fogyasztása időszakos koplalás közben. Azonban van néhány mellékhatás, amelyet figyelembe kell vennie.

Lelassítja az emésztést

Egyes embereknél az almaecet lehet lassítja az emésztést. Ezért késleltetheti a gyomor kiürülését, ami szintén befolyásolhatja tápanyag felszívódását. A lassú gyomorürítési folyamat étvágycsökkentő hatást válthat ki.

Bár az étvágyszabályozás hasznos lehet egyesek számára, a gastroparesisben szenvedőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy ez ronthatja a tüneteiket. Gastroparesis egy olyan betegség, amely befolyásolja az emésztést, és amelyben a gyomor nem tud normálisan kiürülni.

Kimutatták, hogy a böjt elősegíti az emésztést, és még néhány óra evés nélkül is hozzájárulhat egy teljes ciklus befejezéséhez, amelyben az emésztetlen salakanyagok az emésztőrendszerben továbbhaladnak. Ezt szem előtt tartva az ACV lehet beavatkozni az időszakos böjt előnyeivel.

Hányingert okozhat

Az émelygés nagyon kellemetlen lehet, különösen időszakos böjt esetén. Mivel azonban az almaecet erősen savas, okozhat gyomor-bélrendszeri és gyomorirritáció. Ezért ivás almaecet lehet hányingert okoz.

Mivel éhgyomorra almaecetet iszik időszakos böjt közben, ez a negatív hatás felerősödhet. Ez a mellékhatás még nehezebbé teheti a böjti ablak teljesítését.

Gyengítheti a fogzománcot

Mint már említettem, az almaecet szuper savas. Ezért a sav okozhat erózió a fogzománcból. Ez főleg akkor fordul elő, ha hígítás nélkül iszol almaecetet.

A legyengült zománc növeli a fogak érzékenységét, és akár okot is okozhat fogszuvasodás és fogszuvasodás.

Bizonyos gyógyszerekkel összeférhetetlen lehet

Lehetséges, hogy az ACV nem kompatibilis a következővel bizonyos gyógyszerek. Ez különösen vonatkozik cukorbetegség elleni gyógyszerek és diuretikumok (más néven vízhajtók, amelyek elősegítik a fokozott vizelettermelést).

Ezért az almaecet bármilyen formájának fogyasztása előtt konzultálnia kell egy minősített egészségügyi szakemberrel. Az orvos alternatívákat kínálhat Önnek, ha kiderül, hogy az ACV-kiegészítők nem megfelelőek az Ön számára.

Hogyan fogyasszuk biztonságosan az almaecetet

Az émelygés, az emésztési problémák vagy a fogzománc legyengülése elkerülhető, ha biztonságos módon iszik almaecetet.

Hígítsa fel

Az émelygés, a lassú gyomorürülés vagy akár a fogzománc károsodásának elkerülése érdekében fontolja meg az ACV hígítását. Vegyünk 1 csésze (237 ml) sima vizet, és adjunk hozzá kb 1-2 evőkanál almaecetből.

Ez az ideális adag, amely nem zavarja meg a gyomrát, és nem okoz kellemetlenséget. Ezenkívül ajánlatos hígított almaecetet fogyasztani étkezés előtt vagy után az étkezési órákban.

Korlátozza a fogyasztását

Nagy mennyiségű ACV fogyasztása hosszú ideig veszélyes lehet még egészséges felnőttek számára is. Éppen ezért jobb kis mennyiségben inni, és legfeljebb annyit adunk hozzá 1-2 evőkanál egy csésze vízhez.

Ha azonban továbbra is súlyos mellékhatásokat tapasztal, tartson egy ACV-szünetet, és konzultáljon orvosával, hogy eldöntse, kell-e egyáltalán szednie almaecetet.

Ezután öblítse ki a száját

Még ha egyszerűen csak néhány evőkanál almaecetet használunk egy csésze vízben, akkor is meglehetősen savas lehet. Ennek eredményeként utána öblítse ki a száját, hogy biztosítsa a folyadékot nem károsítja a fogzománcot.

Néhányan még azt is javasolják, hogy szívószálon keresztül igya meg, vagy vegyen be almaecet kapszulákat.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Gyorsan feltör-e az almaecet: Végső megfontolások

Az időszakos böjttel párosítva az ACV fogyasztása további előnyökkel járhat, mint például a súlyszabályozás vagy a raktározott testzsír csökkentése. Ezenkívül nem fogja megtörni a böjtöt.

A negatív hatások elkerülése érdekében azonban óvatosan kell eljárni.

Szerző




Gyorsan megtöri-e az almaecet: ACV magyarázat

Gyakran Ismételt Kérdések az Almaecetről (ACV)

Mit jelent az ACV?

Az ACV rövidítés az Almaecetet (Apple Cider Vinegar) jelenti.

Miért jó az ACV fogyasztása?

Az almaecet számos egészségügyi előnnyel jár, például segít a súlycsökkentésben, csökkenti a vércukorszintet és javítja az emésztést.

Gyorsan megtöri-e az almaecet?

Az almaecet nem roncsolja azonnal a fogzománcot vagy a fogakat, de hosszú távon használva károsíthatja őket. Fontos, hogy az almaecetet mindig hígítva fogyasszuk, és kerüljük az állandó használatát.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS