Böjt beteg állapotban: meg kell tennie?

Tartalom

Böjt beteg állapotban: meg kell tennie?

A böjt kiváló módja a szervezet megtisztításának és az egészség megőrzésének. Azonban fontos figyelembe venni, hogy betegség idején más szabályok is érvényesek lehetnek. Ha valaki beteg, körültekintően kell eldönteni, hogy folytathatja-e a böjtöt, vagy éppen szükséges az étkezés.

Kulcsszavak: böjt, betegség, egészség, táplálkozás, szervezet, tisztítás

VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Segít a böjt, ha beteg vagy?

Csak korlátozott bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a böjt segíthet, ha beteg vagy. Mindazonáltal, figyelembe véve az időszakos böjt általános előnyeit, bizonyos formája potenciális előnyökkel járhat a tünetek enyhítésében.

A böjt során a szervezet glükóz helyett zsírt használ üzemanyagként, és ketonokat termel. Egy egereken végzett vizsgálat azt találta a ketonok megvédhetnek a bakteriális gyulladástól.

Ezenkívül a böjtnek van néhány egyéb előnye is, amelyek együtt járhatnak a betegség tüneteinek enyhítésével.

A böjt az ételtől való tartózkodás egy előre meghatározott ideig. Azt megtisztítja szervezetét a méreganyagoktól és funkciókba hajtja a sejteket amelyek normál esetben nem aktiválódnak, ha állandó a táplálékfelvételből származó energiaellátás.

A böjtnek van egy gyulladáscsökkentő hatáscsökkenti az oxidatív stresszt, fokozza az autofágiát, valamint javítja a vércukorszintet és a vérnyomást. Ráadásul az is lehet befolyásolja az immunsejtek termelését.

Az immunrendszerre gyakorolt ​​hatások a böjt típusától függhetnek. Például a 12 órás időszakos böjtölés a legegyszerűbb böjttípus. csökkenti a gyulladást a testben.

A fejlettebb rutinok, például a 24 órás böjt is használhatók segít a koleszterin- és cukorszint szabályozásábanés csökkenti a gyulladást.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

A böjt 4 módon segíti az immunrendszert

A folytonos betegességet kezdetben az immunrendszer legyengülése okozhatja. Íme néhány módja annak, hogy a böjt befolyásolja az immunrendszert.

1. Csökkenti a gyulladást

Ha beteg vagy, az immunrendszered küld fehérvérsejtek segít a baktériumok vagy vírusok elleni küzdelemben. Krónikus gyulladásos válasz esetén a a vérsejtek megtámadják az egészséges szöveteket és szerveket is.

Ezek az egészségügyi állapotok azt eredményezhetik, hogy a számos betegség, például cukorbetegség.

A monociták gyulladásos immunsejtek, amelyek károsak lehetnek a szervezetre. Időszakos böjt csökkenti ezen sejtek felszabadulását a vérkeringésben.

Sőt, böjt a 24 óra vagy több tud csökkenti az oxidatív stresszt sejteket, ezáltal csökkenti a gyulladást és segít a vírusfertőzések leküzdésében.

Vírusos gyulladás lehet rontja az immunrendszert. Ez azt jelenti, hogy az időszakos böjt erősítheti az immunválaszt a gyulladás csökkentésével, ami szintén segíthet a betegségből való felépülésben.

2. Növeli az immunsejtek termelését

Az immunsejtek termelése olyan folyamat, amely aktiválja az immunrendszert a bakteriális és vírusos fertőzések leküzdésére az árfolyamok megváltoztatásával, amelyek mellett immunsejtek és fehérjék jönnek létre.

Az éhezési ciklusok csökkentik a gyulladást és serkentik a limfocitafüggő rákos sejtpusztító folyamatokat. Ezenkívül azt találták, hogy az éhezési és táplálási ciklusok fokozzák a vérképző őssejt-aktivációt és immunsejtek újjáépítése.

Ezért az időszakos böjt növeli az immunsejtek termelését, amelyek fontos szerepet játszanak a szervezet bakteriális fertőzésekkel szembeni ellenállásában, majd elősegítik a gyógyulást.

3. Csökkenti az inzulinszintet

Az inzulinszint csökkentése felszabadítja a tárolt vércukorszintet, így az energia mindig elérhetővé válik. Az inzulin szabályozza a glükózt a szervezetben. Csökkentő inzulinrezisztencia segít megelőzni a 2-es típusú cukorbetegséget is.

Az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség a vírusokkal és kórokozókkal szembeni immunválasz károsodásával jár. Ezenkívül egy T-sejt, amely egyfajta immunsejt, a felesleges testzsírban található, és képes negatív hatással van az inzulinérzékenységre.

Az időszakos koplalás csökkentheti az inzulinszintet valamint a vércukorszintet. Ezért segíthet az immunrendszer válaszainak fokozásában és a betegségek tüneteinek enyhítésében.

4. Elősegíti az autofágiát

Az autofágia a tested módja cellák újrahasznosítása. A régi és sérült sejtrészeket újra felhasználja. Ezenkívül a sejtek minőségét is kezeli. Eltávolítja a nem működő sejtrészeket, amelyek befolyásolják a teljesítményt, valamint fertőzött sejtek.

A legfontosabb, hogy elpusztítja a sejtet károsító kórokozó baktériumokat. Ezért segíthet az immunrendszer válaszainak fokozásában azáltal, hogy a sérült sejteket egészségesekkel helyettesíti.

Az időszakos böjt serkenti az autofágiátamely elősegíti az új egészséges sejtek fejlődését, és fokozza a szervezet belső feszültségekkel szembeni ellenálló képességét. Ezen kívül kalóriakorlátozás kimutatták, hogy aktiválja az autofágiát.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

A böjt segíthet a krónikus betegségek megelőzésében is

Időszakos böjt lehet jobb anyagcsere egészséghez vezet. A jótékony hatásokat az adaptív celluláris stressz-válasz jelátviteli útvonalak aktiválása okozza, amelyek javítják DNS-javítás, mitokondriális egészség és autofágia.

Íme az időszakos böjt előnyei különböző egészségügyi állapotok esetén:

Bár további kutatásokra van szükség, az időszakos koplalás is hasznos lehet kísérő kezelésként a rák kemoterápiája.

Hogyan böjtölj biztonságosan, ha beteg vagy

Amikor beteg vagy, a tested már sérülékeny, ezért nagyon fontos, hogy figyelmes és biztonságosan gyorsulj.

Válassza ki a megfelelő böjttípust

Számos böjttípus létezik. Ezért itt vannak azok, amelyek a legnagyobb hatással lehetnek a megfázás és az influenza fertőzésekre, valamint az optimális egészségre:

Ha továbbra is problémái vannak a böjtölési terv kiválasztásával, érdemes megnézni a DoFasting alkalmazást. Ez egy testreszabható alkalmazás, amely a legnépszerűbb időszakos böjtölési tervek listáját tartalmazza, amelyek közül választhat.

Sőt, segít abban, hogy konzisztens legyen a professzionális tippekkel és trükkökkel, valamint informatív cikkekkel, amelyek választ adnak a böjtöléssel kapcsolatos kérdésekre, és arra, hogy a böjt milyen hatással van a testére.

Böjtkövetővel is rendelkezik, amely hasznos lehet, ha beteg vagy. Emlékeztetni fogja Önt, amikor az étkezési vagy böjtölési ablakok kinyílnak vagy bezáródnak, így ellazulhat, és arra koncentrálhat, hogy jobban legyen.

Egyél megfelelő ételeket

Bizonyos ételek, amelyeket az étkezési időszak alatt fogyasztanak, erősíthetik immunrendszerét, és segíthetnek hamarabb meggyógyulni.

A legjobb ételek a megfázás leküzdésére:

A legjobb élelmiszerek az influenza elleni küzdelemben:

A legjobb ételek a betegségek megelőzésére:

Ezért a bakteriális fertőzések leküzdése érdekében ügyeljen arra, hogy a megfelelő ételeket válassza.

Maradjon hidratált

A megfelelő hidratálás lehet segíti a bőr és a nyálkahártya működését gátként, hogy megakadályozza a baktériumok bejutását a szervezetbe beteg állapotában. Elegendő vízivás is segíthet csökkenti az esetleges kényelmetlenséget köhögés, tüsszögés vagy egyszerűen légzés okozza.

Ezen kívül segíthet a testhőmérséklet szabályozásában, a vérnyomás normalizálása és élelmiszer emésztés.

Meghatározáshoz, a nőknek körülbelül 11,5 csészét kell inniuk napi folyadékmennyiség, és férfiaknak 15,5 csészét kell inniuk napi folyadékmennyiség.

A megfelelő hidratálás érdekében mindig tarts egy kulacsot az ágyad mellett. Mindig igyon egy nagy csésze vizet reggel közvetlenül ébredés után. Azt is megteheti pálya vízbevitelét a DoFasting alkalmazással, hogy mindig tisztában legyen azzal, mennyi vizet kell inni.

Kinek nem szabad böjtölnie, ha beteg?

Annak ellenére, hogy a beteg állapotú böjt ígéretes eredményeket mutat, vannak olyan emberek, akiknek ezt kerülniük kell.

Krónikus betegségekben szenvedők, mint pl cukorbetegség, betegen ne próbáljon meg böjtölni. Ez oda vezethet, hogy meglesz az ön túl magas vércukorszint és eredménye diabéteszes ketoacidózis (DKA).

Ezenkívül negatív hatással lehet azokra az emberekre, akik szedik bizonyos gyógyszerek. Ezért akkor is konzultáljon orvosával, ha a böjt összeegyeztethető az életmódjával.

Mindent összevetve, mindig konzultáljon wellness szakemberekkel, ha még mindig nem biztos abban, hogy mennyire egészséges a böjtölés egy betegség alatt.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Böjt beteg állapotban: kulcsfontosságú elvitelek

Annak ellenére, hogy van egy mondás, miszerint „táplálnod kell a megfázást és éhezned kell a lázat”, a legtöbb kutatás nem támasztja alá egyértelműen, hogy az időszakos koplalás segíthet-e betegen, vagy hogy segít az influenzaszerű tünetek kezelésében. Ez nem azt jelenti, hogy ne próbálja ki, ha nincs étvágya.

Az időszakos böjt csökkentheti a gyulladást, elősegítheti az autofágiát, csökkentheti az inzulinszintet és fokozhatja az immunsejtek termelését.

De győződjön meg róla forduljon egészségügyi szakemberhez ha bizonyos egészségügyi problémái vannak, mivel ez káros hatásokkal járhat.

További olvasnivalók

Wolf Pál sikertörténete

25 kalóriamentes snack a hűtőszekrényben

Szerző




FAQs – Böjt beteg állapotban

Mit kell tennie, ha beteg állapotban vagy?

Vannak kivételek az étrendben?

Igen, ha valaki beteg állapotban van és nem érzi magát jól, akkor fontos az egészségre való odafigyelés. Ebben az esetben engedélyezett lehet az étkezés azért, hogy felgyógyuljon a betegségből. Fontos azonban, hogy ezt az orvosával is konzultálja.

Mikor lehet újra kezdeni a böjtöt?

Ha valaki beteg állapotban volt és ennek ellenére böjtölt, akkor fontos, hogy mihamarabb visszaálljon az egészséges étrendre. Csak akkor kezdje újra a böjtöt, ha már teljesen felgyógyult és az orvosa is engedélyezi.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS