A mandula 15 bizonyítékokon alapuló előnyei

Tartalom





15 bizonyítékokon alapuló előnyei a mandulának

A mandula 15 bizonyítékokon alapuló előnyei

A mandula rendkívül tápláló és egészséges diófajta, amely számos pozitív hatással rendelkezik az egészségünkre. Az alábbiakban összefoglaljuk a mandula 15 bizonyítékokon alapuló előnyét.

Főbb előnyök:

  • Jó forrása az egészséges zsíroknak
  • Magas rosttartalom
  • Rendkívül tápláló
  • Javítja a koleszterinszintet
  • Szabályozza a vércukorszintet
  • Véd a szívbetegségek ellen
  • Javítja az emésztést
  • Jó a bőrnek és a hajnak
  • Segít a fogyásban
  • Erősíti az immunrendszert
  • Segít csökkenteni a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát
  • Javítja a csontok egészségét
  • Kiváló forrás a vitaminoknak és ásványi anyagoknak
  • Segít csökkenteni az érrendszeri betegségek kockázatát
  • Segít csökkenteni a gyulladást a szervezetben


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

1. Segít szabályozni a vércukorszintet

A mandula fogyasztása segíthet a vércukorszint szabályozásában. Ez különösen jó azoknak, akiknek van 2-es típusú diabétesz. A mandula tartalmaz 270 mg magnézium – fontos tápanyag, amely erősíti a glikémiás kontrollt és csökkenti a magas vérnyomást.

A vércukorszint fenntartása hosszú távon megelőzheti egészségügyi problémák mint a vesebetegség, látásromlás, agyvérzés és szívbetegség. Naponta legalább egyszer vagy kétszer kell mandulát enni, hogy elegendő magnézium jusson be a szervezetébe.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

2. Csökkentheti a koleszterinszintet

A mandula tele van oldható rosttal, amely segít leengedni koleszterinszint. A magas koleszterinszint korlátozhatja a véráramlást és növelheti a szívbetegségek kockázatát.

Csökkenthetik a koleszterin beépülését a véráramba, megakadályozva a zsírtöbbletet a sejtekben. Az oldható rostok gélszerű anyagot képeznek, amely lassan halad át a belekben, és felveszi a rossz zsírokat, az étkezési koleszterint, a sókat és a cukrokat.

3. Segítsen megőrizni szíve egészségét

A szervezetnek egészséges zsírokra van szüksége az energiaszint növeléséhez és az erős sejtműködés támogatásához. A mandula telítetlen zsírt tartalmaz – egyfajta zsírsav, amely stabilizálja a szívritmust és csökkenti a szívroham vagy a stroke kockázatát.

Javasoljuk, hogy az emberek 20%-át fogyasszák el az egészséges zsírból. Egy adag mandula (28g) 13g van benne telítetlen zsírokat tartalmaz, így tökéletes a tápláló ételekhez. A nap folyamán nassolhatod ezeket, hogy a szíved egészséges legyen.

4. Tele van E-vitaminnal

Az E-vitamin erősítheti a látást, a reprodukciót, a vért, a bőrt és az agyat. Nagyon fontos az immunrendszer egészsége szempontjából is, mivel fokozza az antioxidáns védelmet, amely megvéd a fertőzésektől. Mindenkinek erős immunrendszerre van szüksége ahhoz, hogy fitt és boldog legyen.

Kerülnie kellene 15 mg ezt a vitamint naponta, hogy elérje az egészségügyi előnyöket. A mandula 7,7 mg-ot tartalmaz ebből a mikroelemből, ami majdnem eléri a napi ajánlást. Más élelmiszerek, mint a napraforgómag, a mogyoróvaj és a répa zöldje, tartalmaznak E-vitamint.

5. Tele alapvető ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal

Egy adag mandula antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkentik a szívbetegségek esélyét. Ide tartoznak az egészségügyi feltételek, mint pl a koszorúér-betegségmagas vérnyomás, szívleállás, aritmia és pangásos szívelégtelenség.

A mandula fogyasztása nagyszerű módja annak, hogy szervezetét kalciummal, fehérjével, vassal és káliummal táplálja. Ezek szükségesek a csont- és izomerő növeléséhez. Ha fogyni vagy izmot szeretne építeni, a nyers mandula fogyasztása jót tesz a fitneszútjának.

6. Rosttal tele

A mandula tele van rosttal, amely segíthet fenntartani a bélmozgást. Azok, akik rendszeresen szenvednek székrekedéstől, ehetnek mandulát, hogy csökkentsék ezt a kényelmetlenséget.

A rostok csökkentik a szív egészségét is alacsony sűrűségű lipoprotein. Az alacsony sűrűségű lipoproteineket „rossz” koleszterinnek is nevezik, ami krónikus egészségügyi problémák kockázatának teszi ki. Más diófélék, például a pisztácia és a mogyoró, ugyanannyi rostot tartalmaznak, hogy megvédjék a szerveket.

7. Tele növényi fehérjével és egészséges zsírokkal

Növényi fehérje elengedhetetlen az egészséges izmok és szövetek fenntartásához. A mandula fogyasztása biztosítja, hogy elegendő építőelem jut a szervezetedbe.

A egyszeresen telítetlen zsírok a mandulában is segíthet a fontos sejtek fejlődésében és megerősítésében. E fehérje- és zsíralapú előnyök eléréséhez csak egy maroknyit ehet ebből az ételből. Nincs azzal semmi baj, ha az alacsony kalóriatartalmú étrendedben egészséges zsírok szerepelnek.

8. Segítsen kontrollálni súlyát

A mandula rengeteg fehérjét és zsírt tartalmaz, amelyek gyorsan feltöltenek. Ezzel megszűnhet a napi falás vagy a magas kalóriatartalmú ételek nassolása. Az emberek dönthetnek úgy, hogy délután mandulát fogyasztanak, hogy csillapítsák az intenzív éhséget vacsora előtt.

Ne feledje, hogy a mandula körül van 579 kalória 100 grammonként. A túl sok étkezés súlygyarapodáshoz vezethet. Természetesen, ha ez a célod, fogyaszd ki ezeket az étrendeden.

9. Segíti az emésztést

A mandula fogyasztása vagy a mandulatej fogyasztása megtarthatja gyomor-bél traktus mozgó. Ez megakadályozhatja az emésztést megzavaró, makacs ételek okozta székrekedést. A mandula alapvetően probiotikumok, amelyek táplálják a gyomorban már élő jó baktériumokat.

A jó bélbaktériumok az ún bifidobaktériumok – mikroorganizmusok egy csoportja, amely védi az emésztőenzimeket. Segíthetnek a metabolikus szindrómában szenvedőknek is. Az egészséges bélrendszer mindig jobb élethez vezet, amely nagyszerűen érzi magát.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

10. Csökkenti az éhséget és segít a jóllakottság érzetében

A folyamatos éhségérzet nassoláshoz vezethet, a túl sok evés pedig elősegítheti a súlygyarapodást. Azok, akik fogyókúrás útjukon vannak, el akarják kerülni ezt. Fontolja meg a mandula turmixba keverését eperrel, banánnal és görög joghurttal.

A mandula az nagy sűrűségű diófélék amelyek kielégítik a vágyaidat. Ez megőrizheti elégedettségét az étkezések között, és néhány hét alatt segíthet a fogyásban.

11. Segítség a bőrápolásban

A mandulában található E-vitamin megvédheti a bőrt a napsugárzástól. A bőr ápolása megakadályozza az öregedéssel kapcsolatos megjelenéseket, mint pl ráncok és sötét foltok. Ehet sok mandulát, vagy dörzsölje be közvetlenül az arcát mandulaolajjal, hogy lássa annak simító hatását.

A bőr egészsége különösen fontos az idő előtti öregedés korlátozása érdekében. Senki sem akarja, hogy fiatalon finom vonalai legyenek. Csak néhány mandula elfogyasztása vagy mandula alapú bőrtermékek vásárlása természetes fényű bőrt eredményezhet.

12. Elősegíti a csontok egészségét

A nyers mandula rengeteg kalciumot tartalmaz, amely erősíti a csontok egészségét. Már a napi egyszeri vagy kétszeri mandulatej fogyasztása is táplálhatja szervezetét kalciummal és magnézium.

Egy 100 g-os adag mandula van 269 ​​mg kalcium – elegendő a csontok és fogak megőrzéséhez. Az oszteoporózisban, metatarsalgiában és rheumatoid arthritisben szenvedők növelhetik mandulafogyasztásukat, hogy megakadályozzák a csontok bomlását vagy az ízületi fájdalmakat.

A legtöbb felnőttnek szüksége van legalább 1300 mg hogy megszerezze ezeket a csodálatos egészségügyi előnyöket.

13. Csökkentheti a gyulladást

A diófélék fogyasztása általában csökkentheti a gyulladást, de a mandula különösen megnyugtatja az ízületeket. A mandulában található omega-3 zsírsavak korlátozhatják a gyulladással kapcsolatos molekulák termelődését. Bármilyen bőrpír vagy duzzanat leülepedhet, miután felszívja ezeket omega-3-ak.

Ezek az egészséges zsírsavak azok számára is hasznosak lehetnek, akik hosszan tartó gyulladásban szenvednek. Idősebb felnőtteknél csökkentheti a szívbetegség kockázatát. A szív egészségét védő ételek fogyasztása a kulcsa annak, hogy energikusan és egészségesen érezzük magunkat.

14. Lehet, hogy rákellenes potenciállal rendelkezik

Napi mandula fogyasztása lehetséges jelentősen csökkenti bizonyos rákos megbetegedések, mint a vastagbélrák és a mellrák. Ez az étel megvédheti a bélrendszer egészségét, és megakadályozhatja, hogy a sejtek daganatossá váljanak – ez a folyamat károsítja a vörösvértesteket.

Próbálja meg növelni a mandula bevitelét, hogy elkerülje ezeket a rák kockázati tényezőket. Néhány embernek azt tanácsolják, hogy egyenek sok diót, hogy megakadályozzák a rák újbóli visszatérését. A polifenol antioxidánsok csökkentik a vércukorszintet, ami elősegítheti a rákos mikroorganizmusok kialakulását.

15. Segíthet javítani az általános táplálkozási minőséget

Mostanra már megértette, hogy a mandula rengeteg alapvető tápanyagot tartalmaz. A mandula egészségügyi előnyei abból erednek táplálkozási minőség. A megfelelő működéshez és a jó vérnyomás fenntartásához ásványi anyagokra, például E-vitaminra és D-vitaminra van szüksége.

A mandula fogyasztása az első lépés az egészséges életmód megvalósításához. Tökéletes egészséges ütést biztosítanak a testednek. Az összes telítetlen zsírral, elektrolittal, növényi fehérjével és oldható rosttal biztosan javítják bárki szokásos étrendjét.

Tápanyag-információ

Mindenkinek szüksége van bizonyos mennyiségű mikrotápanyagra az egészség megőrzéséhez. Különféle ételek és italok fogyasztásával egyensúlyba kell hoznia az ásványi anyagokat a napi kalóriákban. Bármilyen típusú tápanyag javíthatja az érrendszer működését és megelőzheti az inzulinrezisztenciát.

Vessen egy pillantást az alábbi táblázatra, hogy megtudja az ideális napi tápanyagbevitelt felnőttek számára:

Most pedig itt vannak az alapvető tápanyagok 100g mandulából:

  • Kalória: 579
  • Szénhidrát: 21,6 g
  • Zsírok: 49,9 g
  • Fehérje: 21,2 g
  • Rost: 12,5g
  • Cukor: 4,35 g

Egy adag mandula bőven elegendő a tápanyag-ajánlás eléréséhez. Rengeteg egészséges zsírt, fehérjét és rostot tartalmaznak, amelyek már felveszik a kalória nagy részét. Ne feledje, hogy adagonként 500 kalória túl sok lehet a fogyás során.

Ehetsz 50 g mandulát reggel, és 50 g délutáni snackként. Ez kiegyensúlyozhatja a kalóriákat és ösztönözheti a magasabb E-vitamin bevitelt.

Miért olyan fontos a mandula az időszakos böjtben?

Az időszakos koplalás az egyik módja a zsírégetésnek és a vérnyomás csökkentésének. A nagy sűrűségű ételek fogyasztása az étkezési időszakok során rendkívül fontos az éhségszint csökkentésében. A mandulának az étrend része kell, hogy legyen, mivel hasznos tápanyagokat tartalmaz sújt veszteni.

Nem mindenki tudja, hogyan kell böjtölni, de a DoFasting olyan programokat tud nyújtani, amelyek segítenek tápláló ételek fogyasztásában. A testreszabott alkalmazás rengeteg receptet tartalmaz, amelyeket a szakemberek választottak ki. A több mint 5000 étkezéssel biztosan talál valamit, ami megfelel az étrendi igényeinek.

Az alkalmazás segítségével teljes útmutatást kaphat a sikeres böjtöléshez. Vannak oktatási cikkek és tippek, amelyek egészséges táplálkozásra ösztönöznek. A szeletelt mandulát fogyókúrás receptekkel keverve gyorsabb és hatékonyabb eredmény érhető el.

Vegyél egy
1 perces kvíz

és fedezze fel, mennyit fogyhat le a DoFasting segítségével!

Következtetés

A mandula az egyik legjobb étel az étrendben.

Csökkenthetik a vérnyomást és megelőzhetik a szívbetegségeket – két csodálatos előny, amelyek fitten és egészségesen tartanak. De nem ezek az egyetlen előnyök, amelyeket a diófélék fogyasztásával nyerhet. Különösen fontos a mandula fogyasztása a testsúly kezelése során.

Szerző





A mandula 15 bizonyítékokon alapuló előnyei

Miért jó a mandula?

Magas tápanyagtartalom

A mandulában megtalálható az E-vitamin, B2-vitamin, magnézium és réz, melyek fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében.

Fehérjében és rostban gazdag

A mandula kiváló fehérje- és rostforrás, ami segít a telítettség érzésének fenntartásában és az emésztés szabályozásában.

Jót tesz a szívnek

A mandulában található egészséges zsírok csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát.


VIZSGÁLJA ÁT A LEGJOBB FEHÉRJE DIÉTÁKAT

Nézze meg, hogyan működik a diéta:

Köszönöm, hogy idáig elolvasta. Remélem, hogy legalább kicsit tetszett a cikk, és elolvas néhány másik cikket is a weboldalunkon.

DIÉTA & FOGYÁS